За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 70 654
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Снощи правих такива картофи. Чудни са.
http://pep-4o.blogspot.bg/2015/06/blog-post_25.html

# 391
Може да ги печеш без вода, само с олио/зехтин, аз слагам сол, червен пипер и розмарин, овалвам хубаво. Но така се пекат почти два пъти по-дълго, отколкото ако има вода. Особено ако не са на един ред. Аз най-често така ги правя в обикновената тава, понякога завивам с фолио, друг път -не.

Иначе в йенската с 1/3 във вода горните ще си имат коричка, но само те.

# 392

мдааа  Heart Eyes но са стари  радвам се, че са ви харесали  Hug
ето тези  са печени, накрая се запържват, но са мнооооого вкусни http://pep-4o.blogspot.bg/2017/05/blog-post_26.html
Ако ги печеш в йенски съд, няма как да станат с хрупкава коричка.  Тези са печени и стават с хрупкава коричка, ако преди това ги задушиш направо в тавата http://pep-4o.blogspot.bg/2010/05/blog-post_21.html   http://pep-4o.blogspot.bg/2015/06/blog-post_25.html ето хрупкави накрая

# 393
Искам да приготвя свинско месо с картофи на фурна с микс от зеленчуци (4 сезона включващ :моркови ,карфиол ,грах,броколи -който съм закупила от кауфланд на фирма Bonduelle) но се чудя :кога да извадя от фризера зеленчуците за да стане по вкусно ; колко време да задушавам всичко (картофи ,зеленчуците и месото -питам защото разбрах за метода ,,су вид "но дали важи и за картофите и зеленчуците ) Rolling Eyes

изпечи си месото с картофите под фолио. Когато са готови, отвори, прибави зеленчуците, прибави подправки и допечи - на тях им трябва малко, щом са замразени.

# 394
Да, забравих да напиша, че йенската трябва да е голяма и да не са един върху друг картофите. В тава е най-добре.

# 395
Аз последният път така ги направих- в тава, на един ред, със сол и червен пипер. Завих ги с фолио и бая ги пекох. А , сложих и малко олио и съвсем малко вода. Да речем , че доближих резултата, който търся.

# 396
Имаме изостанал тоник и се чудя как да го оползотворя, дайте ми някакви идеи  Praynig

# 397
Никога не слагам вода когато пека картофите, напоследък и аз използвам фолио, пека само със зехтин/масло и подправки, получават се страхотни, забелязала съм, че пресните картофи придобиват тази златиста коричка. Peace

# 398
Аз последният път така ги направих- в тава, на един ред, със сол и червен пипер. Завих ги с фолио и бая ги пекох. А , сложих и малко олио и съвсем малко вода. Да речем , че доближих резултата, който търся.
Не слагай вода изобщо. С олио и подправки, колкото да ги омазниш, не да има на дъното. Пресни рядко правя и не съм засичала време, а и като размер има различни. Но примерно стари нарязани като за пържене стават за около час и 10 минути на 180-200 грауса, червени - към 45 минути до час, ако не са на един слой по-дълго отема, зависи и колко препечени ги искам и от сорта. Ако съм сложила фолио, го махам към 20тина минути преди да са готови, ако не- направо бода с вилица докато ми харесат. Хрупкави корички стават и на дъното и отгоре, ако са били с фолио - не толкова.

# 399
  • София
Ще правя дроба с чесън и лимон на пепчо. Ако го накисна сега в прясно мляко и го прибера в хладилника дали ще му дойде твърде много да стои 4-5 часа така?

# 400
# 401
  • София
Ще правя дроба с чесън и лимон на пепчо. Ако го накисна сега в прясно мляко и го прибера в хладилника дали ще му дойде твърде много да стои 4-5 часа така?
Държа го цяла нощ.

# 402
  • Русе
Не слагай вода изобщо. С олио и подправки, колкото да ги омазниш, не да има на дъното. Пресни рядко правя и не съм засичала време, а и като размер има различни. Но примерно стари нарязани като за пържене стават за около час и 10 минути на 180-200 грауса, червени - към 45 минути до час, ако не са на един слой по-дълго отема, зависи и колко препечени ги искам и от сорта. Ако съм сложила фолио, го махам към 20тина минути преди да са готови, ако не- направо бода с вилица докато ми харесат. Хрупкави корички стават и на дъното и отгоре, ако са били с фолио - не толкова.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/05/blog-post_15.html

Скрит текст:

# 403
  • София
Искам да приготвя свинско месо с картофи на фурна с микс от зеленчуци (4 сезона включващ :моркови ,карфиол ,грах,броколи -който съм закупила от кауфланд на фирма Bonduelle) но се чудя :кога да извадя от фризера зеленчуците за да стане по вкусно ; колко време да задушавам всичко (картофи ,зеленчуците и месото -питам защото разбрах за метода ,,су вид "но дали важи и за картофите и зеленчуците ) Rolling Eyes

изпечи си месото с картофите под фолио. Когато са готови, отвори, прибави зеленчуците, прибави подправки и допечи - на тях им трябва малко, щом са замразени.
Подходящи подправки ? chef

# 404
целина, магданоз, мащерка, риган. В тази последователнос,т каквото имаш Simple Smile и 2-3 пасирани скилидки чесън

Общи условия

Активация на акаунт