За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 610
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
  • Русе
  • Мнения: 6 358
Благодаря! bouquet

# 421
  • София
  • Мнения: 4 978
това на била също е чудесно, въпреки че е на двойно по-малка цена - стават срахотни баничките и пиците
Може ли линк ,за да се подсетя кое по точно е тестото  bouquet

# 422
  • Мнения: 1 488
Донесоха ми червено цвекло. Листата му готвят ли се и с какво да ги приготвя   newsm78??
 Зная, че е много полезно и го харесваме.
Приемам идеи  Simple Smile.

# 423
  • Мнения: 4 859
Донесоха ми червено цвекло. Листата му готвят ли се и с какво да ги приготвя   newsm78??
 Зная, че е много полезно и го харесваме.
Приемам идеи  Simple Smile.
Супичка
http://www.mycookingbookblog.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B5% … 0%BA%D0%BB%D0%BE/
Постни сармички
http://www.vkusotia.com/?s=recipes&p=recipe&rid=255
Сарми с кайма и заливка
http://recepti.gotvach.bg/r-51453-%D0%A1%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8 … A%D0%BB%D0%BE?l=1
Омлет
http://m.24kitchen.bg/recipe/omlet-s-lista-ot-cveklo
Запеканка
http://recepti.ezine.bg/r-13732-%D0%97%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D0%BA%D … A%D0%BB%D0%BE?l=1
Салата
http://www.bulgarian-kitchen.com/salati-i-garnituri-1/salati-ot- … tavitci-5034.html
Баница
http://phillsnakedkitchen.blogspot.bg/2013/11/blog-post.html?m=1

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 11:25 от lady_gothic

# 424
  • Мнения: 1 488
 Благодаря, lady_gothic !!! bouquet  Допадат ми предложенията!!!

# 425
  • Мнения: 17 352
Вчера за първи път направих домашна майонеза с едно яйце и 200 мл олио, с пасатора , с рязко издърпване. Бях сложила много сол и лимонтозу и горчица. Стана гъсто , суперско , макар и да не ставаше за ядене.
Днес повторих-ами остана ми рядко . Добавих още едно яйце, пак рядко. Къде сбърках ?
И още е дно въпросче- може ли със зехтин да се направи , вместо с олио. И , моля , за някоя изпитана рецепта / но бърза  :lol:8. за домашна майонеза.

# 426
  • Русе
  • Мнения: 6 358
Вчера за първи път направих домашна майонеза с едно яйце и 200 мл олио, с пасатора , с рязко издърпване. Бях сложила много сол и лимонтозу и горчица. Стана гъсто , суперско , макар и да не ставаше за ядене.
Днес повторих-ами остана ми рядко . Добавих още едно яйце, пак рядко. Къде сбърках ?
И още е дно въпросче- може ли със зехтин да се направи , вместо с олио. И , моля , за някоя изпитана рецепта / но бърза  :lol:8. за домашна майонеза.


Винаги става перфектно - в тясна и дълбока пластмасова чаша за разбиване.

# 427
  • Мнения: 807
руската ми баба беше  издигнала цвеклото в култ - с чиста съвест казвам, че по-хубави и свежи сармички от тези с листа от цвекло няма!

# 428
  • Мнения: 22 867
Вчера за първи път направих домашна майонеза с едно яйце и 200 мл олио, с пасатора , с рязко издърпване. Бях сложила много сол и лимонтозу и горчица. Стана гъсто , суперско , макар и да не ставаше за ядене.
Днес повторих-ами остана ми рядко . Добавих още едно яйце, пак рядко. Къде сбърках ?
И още е дно въпросче- може ли със зехтин да се направи , вместо с олио. И , моля , за някоя изпитана рецепта / но бърза  :lol:8. за домашна майонеза.



Тази е любима вкъщи, често я забърквам, вкусна е (това според нашия вкус) : ДОМАШНА МАЙОНЕЗА „ПРОВАНСАЛ”

 И още една подобна рецепта за домашна майонеза:

1 яйце;
250 мл олио
1 ч.л. захар
1/3 ч.л. сол
1 с.л. лимонов сок (когато нямам лимон, слагам 2/3 с.л. оцет)

По желание подправки: (1 ч.л. горчица – за майонеза «провансал», чесън и наситнена кисела краставичка  за майонеза «тартар»).

В бурканчето, в което ще съхраняваме майонезата, сипваме олиото, солта, захарта, горчицата (ако ще слагаме), лимоновия сок и яйцето.Слагаме пасатора на дъното, включваме го и леко изтегляме нагоре.
Авторката на рецептата препоръчва да се внимава яйцето да е с цял жълтък, случвало ми се е да се разкъса при чупенето, не е имало проблем. Пак според авторката трае до две седмици в хладилник, вкъщи не се задържа повече от два-три дни.

tays, не разбивай в широк съд, или в чашката на пасатора или в продълговато тясно бурканче, колкото да се пъхне главата на пасатора. Peace


# 429
  • Мнения: 17 352
Благодаря много , веднага правя скрийншот  bouquet
 labrex, в такъв го правих и двата пъти  Crossing Arms
Ох , страхотни сте , ще докладвам после  newsm44

# 430
  • Мнения: 22 867
Скрит текст:
Благодаря много , веднага правя скрийншот  bouquet
 labrex, в такъв го правих и двата пъти  Crossing Arms
Ох , страхотни сте
, ще докладвам после  newsm44

tays, пробвай, понякога се случва нещо да не се получи. При мен с млечната така ставаше, ту стане чудесна, ту рядка. На приятелка яйчената беше станала рядка, преди да я изсипе, успях да я спася, хапнахме печени картофки с майонеза. Heart Eyes Изобщо рядката става за печене на месо, картофи, в баница..........може да се намери приложение, няма нужда да се изхвърлят продуктите. Peace

# 431
  • Мнения: 17 352
 labrex,
не съм изхвърлила нищо-вчерашната, твърда , но пресолена и прекиселена , пакетче крема сирене ,  плюс рядката и безсолна днешна, и стана един сос , с който залях варени яйца , добавих скълцано чесънче и така  Laughing
Сега , като гледах и клипчето на  i_peych,
видях , че е възможно да съм спукала жълтъка , или да не съм го уцелила.
Вече няма да купувам майонези. То не че често го правя , колкото и да обичам , но  вече: -ни-ко - га Naughty

# 432
  • Мнения: 22 867

Еее, чудесно, още една идея ми даваш, като я разводня! Simple Smile bouquet

Аз не съм убедена, че е от разкъсания жълтък, защото често в бързането го разпарчадисвам, пък си става майонезата. Но пък не пречи да внимава човек  и да го запази цял. Има неща, които сто пъти съм правила и на сто и първия вземат та не се получат. Честно, много не се вживявам и не преживявам, на следващия път пак си става. Simple Smile Peace

# 433
  • Мнения: 10
Вчера за първи път направих домашна майонеза с едно яйце и 200 мл олио, с пасатора , с рязко издърпване. Бях сложила много сол и лимонтозу и горчица. Стана гъсто , суперско , макар и да не ставаше за ядене.
Днес повторих-ами остана ми рядко . Добавих още едно яйце, пак рядко. Къде сбърках ?
И още е дно въпросче- може ли със зехтин да се направи , вместо с олио. И , моля , за някоя изпитана рецепта / но бърза  :lol:8. за домашна майонеза.


Опитайте по тази рецепта:

http://vkusen-svyat.blogspot.bg/2014/10/blog-post_26.html

Винаги се получава, без грешка - и е бърза за правене, и е много гъста, и страхотно  вкусна.

# 434
  • Мнения: 6 173
Момичета, правих печено пиле, но остана от месото, освен палачинки с плънка какво бих могла да приготвя?

Общи условия

Активация на акаунт