За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 607
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 9 493
но се надуват малко нагоре, което не е проблем, но като ги извадиш и сложиш с шарката/лицето нагоре, те стоят  малко като ...ония руските играчки, дето са кръгли отдолу и се поклащат

# 511
  • Мнения: 2 152
Ния, нашите опити вкъщи показват, че сгъстяването идва от мазнината, а не от яйцето и колкото повече олио слагаме, толкова по-гъста става. Та може би да я пасираш още веднъж с още олио? Ние си правим една пропорция и нямам идея какво ще стане, обаче. Иначе другият вариант е да я смесиш с крема сирене или цедено мляко, тя и без друго сигурно няма да се яде само като майонеза без никакви добавки...

Пробвах и това, всъщност пробвах доста неща, но не се сгъсти. Може да пробвам с цедено мляко, иначе мислих да я правя на сос към тортили смесен кетчуп с майонеза, но доста сериозно количество Хайнц ще ми трябва, за да сгъсти такова количество. По-евтино ще ми е май да купя една обикновена майонеза и да я разбъркам с тази и после да смеся с кетчупа.  Tired

за да я подобриш, първо трябва да си постои в хладилника малко, сетне се добавя по малко мазнина и сгъстява. Сгъстяването идва от мазнината. Ей тука съм обяснил всичко за майонезите, може да ти е полза.

# 512
  • Мнения: 2 152
Здравейте!Моля за малко помощ!Купих 2кг телешки шол.Нарязах половината и го сложих в тенджера под налягане.Не е за вярване ,но го варих 6ч. и накрая пак беше жилаво. ShockedНе знам как да процедирам с втората половина?Дали не трябва да добавя нещо към водата за варене.Това месо е явно от пра дядото на някой динозавър #CrazyМоля за съвет!

Попадал съм на такова месо. лечението му е лъжичка сода бикарбонат във водата за варене. Действително омеква. Но след като е варено 6 часа в тенджера под налягане, мисля че нищо може да му помогне.  Единствено ситно нарязано и в някакво ястие, но ще е загубило вкуса си.

# 513
  • София
  • Мнения: 4 978
Опитах се да направя домашен крем ,но има лек дъх на сурово брашно и след като тръгна да се сгъстява почнайа да се поличават малки бучки а съм го правила стъпка по стъпка от Готвач ....къде ми е грешката според вас  newsm78

# 514
  • Русе
  • Мнения: 6 358
Опитах се да направя домашен крем ,но има лек дъх на сурово брашно и след като тръгна да се сгъстява почнайа да се поличават малки бучки а съм го правила стъпка по стъпка от Готвач ....къде ми е грешката според вас  newsm78

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/11/blog-post_18.html

Скрит текст:

# 515
  • София
  • Мнения: 4 978
Мерси за тази по различна рецепта ..... въпроса ми беше Защо има дъх на брашно като в рецептата пишеше ,,бърка се до получаването на желаната гъстота "?! newsm78

# 516
  • Русе
  • Мнения: 6 358
Мерси за тази по различна рецепта ..... въпроса ми беше Защо има дъх на брашно като в рецептата пишеше ,,бърка се до получаването на желаната гъстота "?! newsm78

Кремът с брашно се прави на слаб или умерен огън. Трябва да се бърка постоянно за да не се получават топчета. Това обикновено става при направата му на силен огън.  Аз го разбърквам с телена бъркалка.
Естествено, че ще има дъх на брашно, ако няма ароматизатори, които да го умекотяват. Все пак зависи и от типа брашно който ползвате.

# 517
  • София
  • Мнения: 4 978
Брашното е на София мел тип 500 ,сложих и ванилия на др Йоткер

# 518
  • Мнения: 9 493
ползвай препечено брашно, иначе все ще мирише на сурово. В кремове предпочитам да ползвам неутралното царевично нишесте, вместо брашно  Peace и консистенцията им е по-нежна.

# 519
  • Русе
  • Мнения: 8 807
Опитах се да направя домашен крем ,но има лек дъх на сурово брашно и след като тръгна да се сгъстява почнайа да се поличават малки бучки а съм го правила стъпка по стъпка от Готвач ....къде ми е грешката според вас  newsm78
Сложи ли бучка масло накрая като дръпна от огъня?
Може да е дошъл силен котлона, най-хубав, кадифен крем без бучки съм правила в млековарката на майка ми от време оно и на водна баня. Иначе стават бучки.....

Но както Пепчо е казала, може би с царевично нишесте ще стане без бучки,  Thinking .

# 520
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Мерси за тази по различна рецепта ..... въпроса ми беше Защо има дъх на брашно като в рецептата пишеше ,,бърка се до получаването на желаната гъстота "?! newsm78

Вместо всички да гадаят дай рецептата да видим нагледно. Иначе ако те притесняват бучките можеш да го прекараш през цедка или да пасираш докато крема е още топъл.

# 521
  • Мнения: 15 115
Може и да не се е разбило брашното добре, да е било на бучки още преди поставянето му във врящото мляко. Пасиране ще го спаси от бучките. А за другото, вероятно брашното е доста и бързо се е сгъстило, та не е имало време да се свари, затова е останал дъх на сурово.

# 522
  • Мнения: 8 529
lady_gothic, Пепчо, благодаря за отговорите! bouquet
Лейди, моята форма е същата, има по две калинки, пеперуди и цветя. Ще направя цяла доза, излишъка ще сипя в другите форми. Peace

# 523
  • Мнения: X
Мерси за тази по различна рецепта ..... въпроса ми беше Защо има дъх на брашно като в рецептата пишеше ,,бърка се до получаването на желаната гъстота "?! newsm78
Поне 5 минути, за предпочитане 10 варя кремовете на слаб или спрян котлон, за да не миршат на сурово брашно. Обикновено на втори-трети опит улучвам как да регулирам количеството брашно, за да не станат прекалено гъсти. Топчетата или са от неразтворено добре брашно, или си добавила на по-дебела струя при по-силен котлон, помага ми като го смесвам с 2 пъти повече течност от обичайното (първо го размивам с много малко на гъста каша, после разреждам) - става по-рядко, на по-тънка струя се изсипва, и като по-голямо количество охлажда млякото достатъчно. Може да опиташ както ти предложиха с препечено брашно - много приятен аромат придава.

# 524
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Имам домашко овче мляко. Тъй като имаше мноооого каймак го обрах и реших да го направя на масло. Сигурно над 40 ми  друсах първо с топла вода, после добавих лед, но единственото което получих е перфектна бита сметана, която обаче не иска и не иска да отдели масло. Какво да правя, че да получа масло?

Общи условия

Активация на акаунт