За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 588
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 9 493
Пробвай с 1 бутче

# 541
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Правила съм един път някакви свински хапки с какаов или шоколадов сос беше, някаква типична африканска рецепта... Никак не ни харесаха. С пилешко не съм опитвала, но комбинацията месо с шоколад нещо принципно не ме привлече, а аз опитвам всякакви нови неща...

# 542
  • София-Младост
  • Мнения: 24 101

Дъщеря ми накупила разни молдове и ме кара да правя,но да са с полезни съставки Thinking
От къде са молдовете...гледах клипчета и си бях наумила да пробвам Simple Smile

# 543
  • Мнения: 36
Искам да ви попитам тези сушени домати, които продават по магазините, защо ги дават в рецептите за салати като са някак си толкова твърди. Как се приготвят, за да омекнат и добият вкус?

# 544
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
В зехтин се киснат. Продават се и вече готови, накиснати в бурканчета. Аз само такива взимам.

# 545
  • София
  • Мнения: 12 258
Искам да ви попитам тези сушени домати, които продават по магазините, защо ги дават в рецептите за салати като са някак си толкова твърди. Как се приготвят, за да омекнат и добият вкус?
Никога не купувам само сушени домати, винаги в бурканче със зехтин. Много ги ползвам. Винаги имам на склад по няколко буркана. Преди да ги поставя в салата или в каквото съм решила ги изцеждам малко на домакинска хартия и тогава ги ползвам. Независимо, че съм отворила бурканчето в хладилник може да се съхраняват дълго време.

# 546
  • Мнения: 6 162
Аз пък, най-хубавите, които съм взимала, са били само сушени. Накиснатите ги изхвърлихме, ужасни бяха, с ципи, гадни на вкус, слузести.  Sick Оттогава само сушени.  Peace

# 547
  • Мнения: 9 493
пък аз си суша, купените в зехтин не харесвам  Naughty Само на една фирма през последната година  съм купувала, но бяха с тиквени семки вътре и ги харесахме за салата. Още като суша, едни оставям една идея по-влажни и слагам в зехтин с подправки и скилидки чесън. Другите са добре изсушени, в пакети, когато ми потрябват заливам с топъл зехтин и омекват за 24ч.  Добре изсушени ползвам и за в манджа да сложа, стрити и в супа, а днес смлях няколко от тях и сложих в смес за намазване на печено месо.

# 548
  • Русе
  • Мнения: 6 357
Суша ги - за предпочитане е сорт "Рома". Заедно с червени чушки. Слагам скилидки чесън, магданоз и в зехтин. Съхранявам ги на хладно.

# 549
  • София
  • Мнения: 4 600
Може ли да ми дадете рецепта за домашен сладолед?  bouquet

# 550
  • Русе
  • Мнения: 6 357
Може ли да ми дадете рецепта за домашен сладолед?  bouquet



http://sladkoisoleno.blogspot.bg/2017/05/blog-post.html

# 551
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 28 129
Може ли да ми кажете какво точно е това - Bread improver. Някакъв подобрител, буквално, но?

# 552
  • София
  • Мнения: 10 825
https://cooking.stackexchange.com/questions/11317/what-is-bread-improver
Може ли да ми кажете какво точно е това - Bread improver. Някакъв подобрител, буквално, но?

# 553
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 28 129
А тук мога ли да го намеря? Харесах си една рецепта  Grinning

# 554
  • София-Младост
  • Мнения: 24 101
Може ли да ми дадете рецепта за домашен сладолед?  bouquet
https://albisrecipebook.blogspot.bg/2015/05/blog-post.html

Общи условия

Активация на акаунт