За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 70 592
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Стевия къде бих могла да открия? По био магазините или newsm78

Аз съм виждала и в DM Peace

# 571
  • София-Младост
За вкусни кебапчета каймата кога е добре да се обърка - от предната вечер и да поеме ароматите или може и преди да се пекат?
Принципно може преди печене, но е по-добре да престои една нощ. Ако ги правиш на скара тайната е да месиш каймата като и добавиш ледено студена вода.

# 572
За вкусни кебапчета каймата кога е добре да се обърка - от предната вечер и да поеме ароматите или може и преди да се пекат?
Принципно може преди печене, но е по-добре да престои една нощ. Ако ги правиш на скара тайната е да месиш каймата като и добавиш ледено студена вода.

Ще ги пека във фурната. Това с водата важи ли щом не са на скара?

# 573
  • София-Младост
Важи Simple Smile

# 574

Много благодаря  bouquet
За следващият път ще имам предвид да престоят една нощ. Тази вечер ще са прясно объркани  Grinning

# 575
Може ли рецепта за лесен домашен сладолед?

# 576
  • София-Младост
Може ли рецепта за лесен домашен сладолед?
https://albisrecipebook.blogspot.bg/2015/05/blog-post.html

# 577
А нещо без сурови яйца  Praynig

# 578
  • Русе
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1924529044466402& … =1614251518827491

Правих със сметана 500 мл и подсладено кондензирано мляко, стандартна консерва. Вътре натроших и останал сладкиш с кокос. Страхотен стана!

# 579
Не запомних от кой кулинарен блог я копирах, затова давам само рецептата.
Скрит текст:
ДОМАШЕН   ШОКОЛАДОВ  СЛАДОЛЕД

Необходими продукти:
300 гр. кондензирано мляко,180 гр. шоколад кувертюр, 3 с.л. какао,500 гр. сладкарска сметана (неподсладена), 4-5 капки ванилова есенция.

Приготвяне:
Разтопяваме шоколада в микровълновата, като не се разтопява напълно, да останат парченца, които при разбъркване с лъжица се топят сами. Разбиваме сметаната, която преди това сме охладили в хладилника. В купа смесваме кондензираното мляко, какаото и охладения шоколад. Тази смес изсипваме в разбитата сметана, добавяме ваниловата есенция и разбъркваме до еднородна смес. Изсипваме в подходяща пластмасова кутия и охлаждаме за няколко часа, най-добре една нощ в камерата.

Правила съм само с кондензирано мляко и сладкарска сметана, получи се разкошен. Аз му добавях парченца шоколад и бисквитки. Затова съм сигурна, че с добавка от разтопен шоколад, ще е още по-хубав.

# 580
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1924529044466402& … =1614251518827491

Правих със сметана 500 мл и подсладено кондензирано мляко, стандартна консерва. Вътре натроших и останал сладкиш с кокос. Страхотен стана!

Това с Дулче де лече изглежда вълшебно  bouquet

# 581
  • Sofia
Как да съхраня правилно сушени манатарки?

# 582
  • München, Deutschland
При нас сушените гъби се продават в пластмасови "буркани" с пластмасова капачка на винт. Според мен така ще се съхранят. Wink

# 583
Здравейте,
не съм сигурна дали въпросът ми е точно за тук. А и може да ви се стори смешен. Извинявам се ако не е в подходящата тема.
Какво правите с доматено пюре което е било отворено и леко мухлясало по повърхността. Махате ли го и използвате останалото за  храни с термична обработка или го изхвърляте цялото?
Питам защото ми се е случвало да изчиствам само и използвам останалото, както направих и сега и го сложих в една леща, но този път съм бременна и чак след като го сложих осъзнах това Simple Smile и сега съм под въпрос да изхвърля ли голяма тенджера с леща или да си хапна спокойно от нея.. Simple Smile

# 584
  • München, Deutschland
Махам горното и използвам останалото. Под този слой не влиза въздух и няма как да се окисли, поне в тази тубичка, която аз купувам.
Не съм била бременна, де, няма представа какво трябва и не трябва да ядат бременни.

Общи условия

Активация на акаунт