За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 556
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 2 142
Съншайн 90, специално за пилето с ориз тук имаше една тема само за тази манджа, нещо не я откривам обаче.
Скрит текст:
Там всеки беше споделил как го приготвя, бяха доста различни рецептите, честно казано, чак се учудих в различните краища на малката ни страна и в различните домове, че толкова варианти са измислили.

Едит: ето, сега прочетох на Пепчо рецептата и тя пък има съвсем друг начин на приготвяне... Heart Eyes

Ето теми за пилето с ориз и изобщо за оризени манджи за който се интересува:

Каква е тайната на ориза на фурна?

Пиле с ориз

PILE S ORIZ

Ориз с пиле и зеленчуци

Как готвите ориз?

Пилешки бутчета с ориз, портокал и лимон по китайски

Пиле с ориз по рецептата на Лео














Много благодаря , златна си  bouquet

# 616
  • Мнения: 3 064
Много благодаря за изчерпаелната информация и съветите за сача! Звучи нетрудно и вкусно. Ще последвам написаното.

# 617
  • Мнения: 9 493
по-добре реши как ще сложиш месото. Варено и на сач не е добра идея. По-добре запечено на скара/грил-тиган да бъде. Ако е телешко - да е крехко месо, наистина телешко. Свинското и пилешкото са много подходящи за сач. Както и наденици. И  накрая в него, да си се овкуси всичко.

# 618
  • Мнения: 15 115
Сачът се поставя във фурната с продуктите и се пекат, така ли да разбирам? Че аз наскоро мернах сач и се изненадах, че е на добра цена, но не знам как се готви с него.

# 619
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Да, точно така, Дара. Като тавичка, ама от глина и в студена фурна Simple Smile

# 620
  • Мнения: 15 115
Поръчвали сме в заведение, все си мислех, че има някаква "уловка" и съжалявах, че в домашни условия не мога да си го приготвя. А то колко лесно било. Ще трябва пак да се разходя до магазина, ще се купува и сач, то се е видяло. Mr. Green

# 621
  • Sofia
  • Мнения: 29 352
От Лидл си купих бадемов фондан,много е вкусен,но искам да направя нещо с него.
Дайте идея,но по-лесна  Wink

# 622
  • Мнения: 2 860
Doli,

сигурно имаш предвид марципан. Аз правих тези сладки. Станаха много приятни

http://fedorcka.blogspot.bg/2015/09/marzipan-cookies.html

Следващият път, когато купя марципан, ще направя този десерт:

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%B5%D0%BC%D0%B5

# 623
  • Sofia
  • Мнения: 29 352
Да,марципан  Peace
Мерси за рецептите,харесаха ми bouquet

# 624
  • Мнения: 2 816
За сача - моите наблюдения са, че се пукат на стъклокерамичмите котлони - три похахабих докато се усетя  ooooh!. Два от тях ползвах в продължение на 6-7 г.  без проблем, както на обикновен (на стария Раховец)  така и на газов котлон...на стъклокерамиката ги напуках и 3те за месец. Пукнаха се при "светва ето" на котлона.

# 625
  • Мнения: 8 526
Сачът се поставя във фурната с продуктите и се пекат, така ли да разбирам? Че аз наскоро мернах сач и се изненадах, че е на добра цена, но не знам как се готви с него.
Аз го ползвам върху котлона и на барбекюто. Peace

# 626
  • София
  • Мнения: 12 258
Ми... другарки , мили имам си проблем с мерните единици и то най-вече за брашното. Винаги работя само с грамаж и рецепти с чаени чаши винаги съм отхвърляла, ама сега Ева пусна едни немски рецепти с марципан, а имам около 2 кг марципан и се чудя какво да го правя, та там рецептите са в чаши. Моля ви, какво означава : брашно - 1 1/2 ч.ч. Това колко грама е.? За захарта е същото 1/3 ч.ч. захар...хм.. newsm78 Моля за малко помощ...Не обичам рецепти с чаши...ама пък са хубави тези немските рецепти. А и масло - 2/3 ч.ч.   newsm78
 Praynig

Последна редакция: ср, 07 юни 2017, 23:13 от marchеva14

# 627
  • София
  • Мнения: 468
Аз ползвам мерителната чаша на Kaiser от години. От вътрешната страна има деления за различни видове продукти и в грамажи, и в чаши. Много е удобна. Иначе наистина е трудно да уцелиш дозите ако ползваш обикновени чаши, защото различните чаши са с различна вместимост.

Купих си я навремето от Двата щъркела и тогава се колебах, защото беше скъпичка. Отдавна си е избила парите. Това е:
https://www.amazon.co.uk/Kaiser-769080-Patisserie-Measuring-Litr … ser+measuring+cup

# 628
  • София
  • Мнения: 12 258
Аз ползвам мерителната чаша на Kaiser от години. От вътрешната страна има деления за различни видове продукти и в грамажи, и в чаши. Много е удобна. Иначе наистина е трудно да уцелиш дозите ако ползваш обикновени чаши, защото различните чаши са с различна вместимост.

Купих си я навремето от Двата щъркела и тогава се колебах, защото беше скъпичка. Отдавна си е избила парите. Това е:
https://www.amazon.co.uk/Kaiser-769080-Patisserie-Measuring-Litr … ser+measuring+cup
Не ми помагаш. Не разполагам в момента с такава чаша. Чакам някой друг да се включи, а чашата мога и веднага да я поръчам. Отивам на поръчки. В "Двата щъркела" - няма! Също я няма и в WUSTHOF.

Последна редакция: ср, 07 юни 2017, 23:33 от marchеva14

# 629
  • София/Испания
  • Мнения: 1 577
Зависи от чашата,ако е с вместимост 200мл,то една чаша захар е 220гр.,а една чаша брашно е 140 гр.

Общи условия

Активация на акаунт