Ноемврийки 2016 - Тема 2

• 82 380
  • 418
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
И аз за изследванията да се изкажа няма да са на гладно ще ги правим следобяд в петък само за урината се чудя от кога да почна да се мъча да събера нещо.С какво ги храните вече бебоците аз съм включила тиква,картоф,тиквички,морков,авокадо др.седмица сладък картоф и незнам какво да давам натаък

# 106
Привет на всички!
Помбер, и аз откачам като чакам 15 мин в мола за асансьор, вратите се отварят, всички вътре ни виждат 5 жени отвън чакаме с колички и дори не им идва на акъла да излязат и да използват ескалатора... Последния път едва се сдържах да не ги питам къде са си забравили инвалидните колички Grinning Реших, че е много грубо затова само се усмихнх и им се оплаках, че съм чакала сумати време, а е забранено да качвам количката на ескалатора - е, усетиха се и се извиниха.. явно просто хора без деца хич не ги мислят тези неща.. и са си търтей де
.. мързи ги две не виждат хората ама... Grinning
И на нас ни предстои консулрация в понеделник, прегледи и изследвания.. аз пък съм в чуденка как се взима урина на бебе на 6 м  newsm78

# 107
  • Пловдив
Урина се взима с колектор за урина( продават се в аптеките) ако е момче се вкарва пишлето и се залепя ако е момиче само залепяш на отвора и се чака да се изпишка и после пресипваш в стерилно контейнерче.Аз успях от 2 опит първия той си дърпаше колектора и съответно спря да лепи,така че си вземете 2-3 и успех.

# 108
  • Шумен
Аз пробвах с колектора - памперса пълен, колектора празен 😁. Затова й дадох водичка, оставих я без памперс и дебнех с шишенцето. След 10-15 минути започна да пишка, хоп шишето под дупето и стана работата Simple Smile. С момченцата сигурно е по-лесно.

# 109
  • Пловдив
От кога се дават зелен фасул,броколи,праз,зелени чушки( пипер) споделете с какво храните бебоците и от кога се дават двукомпонентни пюрета?

# 110
Вили, аз вече съм дала броколи и зелен фасул. Досега тиква, морков, тиквичка, сладък картоф, пащърнак, броколи, зелен фасул, а от утре и карфиол. След тжва почвам и плодовете.

# 111
  • Пловдив
Пият ли водичка вашите мъници моя не ще правя му чай бебезан и пие по 60 мл.за цял ден като имаше колики не го поглеждаше ама сега го пие

# 112
  • Бургас
Честит празник на дечицата ни! Дано са здрави и щастливи!   Heart Eyes Hug  Praynig
Моя се пръска да пие вода, всяка вечер се буди по 4 5 6 пъти да пие и отделно през деня.
Днес на Тео му взеха кръв, и някои стойности са по-ниски, други по-високи сравнение с референтните. Дали тези референтни стойности се отнасят най-вече за възрастни и за това не сме в нормите  newsm78
И последно да споделя - борбата със захранването продължава. Днес въведох пъщарнак, еми не е впечатлен отново. Иначе има лееек напредък с моркова, тиквата и картофа. А да ви питам, вече имате ли едно изместено хранене с мляко за сметка на пюре? Четох, че вече трябвало да се замести едно хранене и взех да се притеснявам.. та ние сме до кривата круша. #Crazy Дали е проблем, че се захранваме бавно и трудно?
Приятен празник майчета   Hug

# 113
  • Рим
Честит празник на всички дечица, а и на тези, които още носят детето в себе си! Flowers Four Leaf Clover

Кофичка,  не се притеснявай! То и ние нямаме заместено хранене още - захранвам я от три седмици и нещо. Иначе хапва с голям апетит и засега нищо предложено не е отказала - яла е морков, тиквичка, тиква, картоф и спанак от зеленчуците; ябълка, круша и банан от плодовете; оризова каша и каша от царевица, тапиока и ориз. Абсолютен фаворит е тиквата, много обич крушата и банана. Към картофите не проявява особен ентусиазъм, но в комбинации го яде. Понякога изяжда повече, друг път по-малко, но кърменето винаги си го търси за десерт Simple Smile Днес например изяде пълна порция спанак, тиква и каша от царевица и пр., не поиска да суче веднага, но след около час и половина ми задърпа блузата и цокна малко. Обикновено почти веднага иска, само че малко оставям интервал, за да й сменя памперса и да я измия, че е голямо плескане! Smiley

Изписах много, но основната ми идея е да не се тревожиш!

# 114
  • Пловдив
Честит празник на всички деца! Относно заместване на хранене трудна работа рядко изяжда по 1 цяло бурканче от тези на хип мисля че са 125 гр. пиива по 20-30 мл.мляко ( без значение дали е изял цяло или половин бурканче пюре) и така си караме 4 часа нито заместено нито никакво ядене ама живи и здрави важното е че кръвните показатели са ни добри( хемоглобина е 131 ).Референтните стойности на повечето показатели са различни за възрастни за мъже за жени за деца и за бебета( от1-3 мес.от 3-6 мес.и от 6-12 мес.).

# 115
  • Бургас
Ааа успокоих се малко, значи не сме само ние  Mr. Green
Вчера реших да му взема бисквити за 6+ месеца и в следобедното мляко да му натроша малко, обаче като се прибрах изчетох кутията, и пише че съдържат глутен  newsm78 и понеже съм много боса в захранванките незнам дали може да му дам.. кашите, които взимам са безглутенови и в крайна сметка не му дадох. Има ли някой бебок, който вече да яде такива бисквитки?

# 116
Аз ще вкарвам глутена от понеделник, ако педиатърката каже ок.
Моят го захраних на 5 месеца и вече има едно заместено хранене, обяд. Сега в 7 месец, ще се опитам и СЗ да е изцяло каша с плод, никакво АМ. Останалите 3 хранения са само АМ.
Вода предлагам постоянно в тия жеги, но за цял ден едва ли изпива 100мл, по—скоро се лигави с нея. chef

# 117
Ние вече имаме две заместени хранения - сутрин каша, на обяд зеленчук с месо Simple Smile
Много си харесва лъжичката и понякога за трето хранене пак давам каша или плод, тъй като се мръщи на шишето. До ден два смятам да започнем и глутена. След него сиренце...
Таз сутрешната каша беше оризова с авокадо и банан, а обяда пилешко месце с картоф, морков и броколи с малко масълце Simple Smile
Харесаха се и се изядоха Simple Smile
Правихте ли изследвания, как е хемоглобинът?

# 118
Хемоглобин, на 6 месеца, ок беше.
Някакво разбичкване почна с това дете, всяка нощ, в 3 писък, сънува явно, ама като по часовник бе! После ритане в несвяст, мисля, че ще си избуши кошарата, песни (пищене) към 5 и в 6 кукуряк Rolling Eyes зъби няма, венците са спокойни newsm78 уж и скокът трябва да е приключил...

# 119
  • Бургас
При нас хемоглобина е малко нисък сравнение с референтните.
Помбер, и ние сме така, вече три месеца всяка вечер по 5 6 10 буденки с рев.. #Crazy Ето днес пак съм изкъртена от нон-стоп ставане, незнам защо е така, но определено не е период при нас. Както заспиваше в 21 и ставаше чак сутрента без пробуждане, започна да заспива към 12 и цяяяяяла вечер съм на пост. Вече се отчайвам дали ще се оправи положението  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт