Ноемврийки 2016 - Тема 2

• 81 834
  • 418
  •   1
Отговори
# 120
  • Шумен
И ние започнахме да се пробуждаме през нощта, мрънка, понякога плаче, като дам бибето заспива. Показаха се първите две зъбчета 😁
Хемоглобина ни е ОК - 124.
От седмица хапва и заешко, от днес пилешко.
Заместено ни е само обедното хранене, следобед давам плод малко и после млекце. Глутена от 8 месец ще го почнем, сега продължаваме с месцето, нови зеленчуци и плодове.
Вече успява да се задържи седнала за около минутка, след което се килва нанякъде, пълзене хич я няма и няма изгледи да се случи скоро.

# 121
  • Пловдив
Моят мъник пък от ония ден е с Т 37,4 вчера го заведох на лекар добре е ушите са добре гърлото е добре остава да са зъбките ама джипито нищо не каза трябвало да се види от стоматолог.На вашите бебчовци зъбките с Т ли се появиха и колко е била и колко дни и след колко дни се появяват зъбки след този период?

# 122
При човечето май се започва с озъбването, долният венец е побелял, лапа всичко, лиги текат и понякога от носа има лек секрет. Температура още не е вдигал, но е напълно нормално, даже и диария лека било нормално.
Мажа с бочко, щото е станал киселяк. За по— тежко положение съм приготвила дентинокс. Замразявам дъвчалки, биберони. Все така обаче спи неспокойно и е на линия от 5 сутринта с мрънкане и рев преди това.
Да почва по— бързо, да се свършва по— бързо със зъбите, само те останаха до годинка, последният зор.

# 123
  • Шумен
Момичета, идеи как да въведа глутена? Четох, че се въвежда цял месец, а кашите са ни забранени, че сме дебели..

# 124
Момичета, идеи как да въведа глутена? Четох, че се въвежда цял месец, а кашите са ни забранени, че сме дебели..

Който ви ги забрани, не ви ли даде идеи с какво да ги замените? Grinning И при нас е джаста-праста положението, опашката пред кабинета винаги е огромна и за 5 минути трябва да я съблека, облека, да я боцнат, претеглят, да се разпиша и айде чао! Grinning Според мен можете да давате кашички, но с половин порция овес/спелта/ръж с каквото сте решили (ние още не сме започнали) и да добавяте повече плодове, може би по-воднистите (круша,пъпеш, диня, авокадо с малко мляко..) - те не са тежки, а и са и естествени диуретици и подпомагат метаболизма Simple Smile

# 125

Аз в момента дава овесена каша на Хип (мноого я харесва), за алтернатива, в някое пюре/закуска на Хип или друга марка, в която има глутен? Например плод с нещо си? newsm78 Друго не се сещам, да вариш и даваш, то пак ще си стане каша...

# 126
  • Варна
Ния е в същото положение, каза ни педи с попара да го въведа, т.е. със сухара. Аз бях почнала с кашите около седмица, първо без глутен, но на последната консултация беше наддала 720гр. и ми казаха да ги спра.

# 127
  • Шумен
Благодаря за идеите, момичета. Ще пробвам с попара, дано се хареса. Прави ми впечатление, че все още предпочита всичко да е фино смляно, ако има парченца отказва, голяма борба беше със жълтъка - намачквах с вилица, кълцах с върха на ножа на супер дребни трохички - плюе. Ама му намерих цаката, прекарвам го през една по- едра цедка, става на тънки стружки и като го смеся с пюрето изобщо не се усеща.

# 128
  • Бургас
Здравейте, ние вече ще почваме с месото. До сега съм дала картоф, сладък картоф, тиква, тиквички, грах, пъщърнак, морков, банан, ябълка, круша. Въведох глутена с трохи бебешки бисквитки, много му харесват, и мисля също да дам кисел. Вече яде пюрета, но най-сладко си хапва домашните. Педи каза от другия месец попарка. Обаче тоя жълтък не съм го дала. Забравих да я попитам, а и тя не каза  newsm78 Кога се дава?
Вече сме по големи 69см 7.700кг.  Mr. Green Но зъбки няяяма.
Siberia, честити първи зъбки  bouquet  Mr. Green
И да се похваля - снощи спахме, Тео спа цяяяла вечер (нищо, че заспа в 12) Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 10:22 от Kofichka

# 129
Здравейте Simple Smile
Ние вече си имаме две зъбчета Simple Smile
От няколко дни е въведен и глутен. Остава ми сиренето и кисело млекце Simple Smile
Слънчев и усмихнат ден!

# 130
  • Пловдив
 В каква последователност се въвеждат жълтъка,глутена ,месото и млечните продукти?

# 131
В каква последователност се въвеждат жълтъка,глутена ,месото и млечните продукти?
Аз мога да кажа аз какво правих.
Месо и жълтък в един месец, като редувам. Започнах с 1/4 жълтък, сега вече е 1/2.
В момента въвеждам глутен,а другия месец, млечни. Риба и телешко в 9 ще дам.
Живи ли сте с тия изникващи зъби?
Аз съм на ръба на силите си, не спя. Пробвам дентокид, а мажа с дентинокс.

# 132
  • Пловдив
Благодаря Помбер! Абе незнам зъби ли са какво е ама вечер не спим хич върти се мрънка спи му се  на хайвана ама нещо го мъчи не че през деня много спи ама поне вечер преди спеше дано минава бързо този период на зъби ли е на каквото и да е.

# 133
Здравейте!
 И ние не спим. Аз още кърмя и само мир да има, я слагам на гърда, че така най- бързо се успокоява. Още не ме е хаоала, но всичко друго хапе. Май от това нощно хранене е дундичка и ще почакам с кашите. Някой пробвал ли е пюретата на Слънчо? Стават ли?

# 134
Здравейте!

Моята малка маймунка е истинска фурия тези дни, не знам откъде я вади всичката тази енергия, пу пу! Grinning Все още спи по цяла нощ, но като ви чета хич не се и надявам да задържим така още дълго покрай тези зъби...Grinning Лошото е и че кърмата ми драстично намаля, та номера, който прилагах при коликите, няма да мине и ще си кукуваме по цяла нощ... Grinning

И аз се чудих дали да продължа захранването с месо или глутен, по съвет на педиатърката май ще дам заешко тези дни, а глутена ще го оставя за след това. Последните дни само правя манджи и каши и хвърлям..загуби апетит, както си хапваше всичко така лакомо, не знам какво й стана, дано е период (кратък!) и скоро да мине!

Хубав и слънчев ден! : )))

Общи условия

Активация на акаунт