Съжителство след развод

• 29 526
  • 336
  •   1
Отговори
# 240
  • У дома... някъде
Към моето дете е рано да се говори за отношения,тъй като не е водено там повече от 2 пъти.Ако питате за подаръци от тяхна страна или лакомства,не ,не са давали.Неговото е прието от моите роднини,защото както знаете е постоянно почивните дни у нас и респективно ходим в нашите с него.Каквото за тяхното внуче,това и за малкото,не ги делят. 
Да спомена тук,че неговите разходи се увеличават малко преди да започнем да излизаме като гаджета,защото започва да плаща и 250 лв издръжка,има и кредит и сметки макар минимални от къщата,в която е бил преди това,защото от време на време си ходят там техните за по 1-2 и няма как да спрат кабелни и т.н.Това също изяжда голяма част от бюджета му.Няма как да сравним преди и след дохода му и как се е оправял,защото той е прясно разведен мъж,бившата си е имала любовник,паралелно с брака им.Та така....
На мнение съм,че наистина някои от вас имат право.Може би ще изкарва повече пари и положението ще си е все същото.А може и да не е.Знае ли човек...Ще мисля как да действам,за да се уверя,че не греша в преценката си спрямо него,но наистина когато има желание и възможност се държи с мен като с принцеса.

Но в една връзка точно в тези трудни периоди се тества любовта.Ще спра кранчето да видим как точно ще се промени.По делата ще го позная.

# 241
  • София
bambinnah, на колко си години? Най-вероятно на моите делено на 2. Да ти кажа има едни мъже, нормално е да не си срещала такива, дето все са в труден период и все им трябва рамо. Затова жените трябва много да внимават с кого се събират. Особено тези, които имат вече деца.

# 242
  • София
Разбира се, че Валерия не е длъжна да финансира Мунчо и изискванията му. Не било свикнало детето да му се отказва?! Що за глупост?! Ми да си му поема масрафа като иска да е готиния татко, защо ще ощетява другото дете. Че и от издръжката му ще иска, сигурно е огромна и се чудят как да я наместят...
За мен не би било ОК да поддържам подобни отношения, особено пред детето си. Това не е модел, който бих искала да види или следва - мъжът търтей, дето ееей сега след малко всичко ще му се нареди изведнъж, а през това време жената ще копае за двама без да се оплаква, нали евентуално някога ще участва и той в това семейство.

# 243
Аз ще си позволя да направя един анализ на този мъж  и да обоснова неприязънта си.
Щом има толкова малко дете и развод , очевидно е , че и в брака си е показал неблагонадеждност. Някаква.
Подозирам , че е от типа мъже "душа камбана " , които са добри и приветливи хора / тип омайници/ , които стават за дружки , но не са в състояние да поемат отговорност във връзките си. И са на принципа " какво толкова ". Живеят ден за ден , все нещо им пречи на успеваемостта. И се намира една Валерия , която го е съжалила - добра жена , с мисъл за сериозно обвързване , която инвестира в този индивид целия си времеви и финансов ресурс. Без сметки , с надежда. Е , да, но такъв може да е най- прекрасният приятел , баща , любовник, но не и човек , с който да  изградиш дом и бъдеще.
Правилно някой по-горе написа "манталитет ".
Валерия ще му даде шанс , то е ясно. Въпросът е дали си струва.
И най-прекрасният човек , ако ти е само предан домашен любимец, не става за дългосрочен партньор. Дано да бъркам. ooooh!

Докато съм писала , авторката е уточнила причините за развода. Е , и пак-защо съпругата му му е изневерила толкова скоро  Mr. Green. Не генерализирам , де.

# 244
  • София

А ти очакваш в собствената си тема да очерни себе си?

След 3 месечна връзка жената прибира новия мъж в дома си  Rolling Eyes при 10 годишното си дете! Дали е нормално това? Как това дете приема тези поредни разпадания на семейството, което има?

Всичко в тази тема се върти около парите. Това, дали този човек е добър, дали се разбира с нейното дете, дали се грижи за него, разбира ли се с родителите и приятелите и, дали и помага в домакинството, дали емоционално я кара да се чувства добре, дали я подкрепя, дали е супер в леглото, дали .... хиляди други неща които определят свестения човек нямат никакво значение.
Когато значение имат само колко носи, колко харчи и коло ще вземеш от партньора си то говорим за евтини хора.

До сега ревностно съм защитавала жените, за това че парите не са им водещи при избора и съжителството с партньор. Темата и много от пишещите тук ме карат да осъзная, че съм грешала и да съм погнусена.

Явно, четеш друга тема, нямам друго обяснение.

Жената няколко пъти написа, че просто би искала един уикенд, в който да останат двамата само, да се почувства жена и да си почине.

И да отиде веднъж на ресторант.

И да, иска го срещу всичко което се е нагърбила да прави вместо " грижовния" татко.
Плаща всички сметки, плаща всички разходи по гостуването на детето, готви и чисти, и наистина заслужава погнусата ти.
Къде по- свястна е майката на детенцето, която живее кучешки живот- всяка седмица, от петък вечер до понеделник сутрин, да обикаля кръчмите с любовника, да го оценява в леглото на воля, не да се стиска с деца около себе си.
Мъка, мъка.............

# 245
Права си. Отивам да си взема от улицата някой клошар. Ще го изкъпя и ще си го дондуркам  Mr. Green

Ми вземи си мангал с пари. Той пък да видиш къде точно ще те дундурка и колко ще те цени Mr. Green
Не става мила. Расист съм  Wink
А какъв ще си взема си е моя работа, съвет не ти искам. Особено от човек, който определя за меркантилен човек жена отглеждаща чуждо дете и баща му.

Че какво значение има дали си расист, нали парите са най-важни? Ще жомяш там докато те ... боготворят!

# 246
bambinnah, на колко си години? Най-вероятно на моите делено на 2. Да ти кажа има едни мъже, нормално е да не си срещала такива, дето все са в труден период и все им трябва рамо. Затова жените трябва много да внимават с кого се събират. Особено тези, които имат вече деца.

Не съм, Жълто Цвете, така е, затова и се опитвам да задавам въпроси вместо да го раздавам много зряла и категорична, дано ми се получава Simple Smile  Hug

Eдит:
Аз също не прочетох много други детайли освен финансовата част. Авторката пише "държи се с мен като с принцеса, когато има възможност" и "рита топка с детето, ама за това не му трябват пари", тоест в отношението пак се намесва един паричен привкус... просто оставам с такова впечатление.

# 247
  • У дома... някъде
Аз ще си позволя да направя един анализ на този мъж  и да обоснова неприязънта си.
Щом има толкова малко дете и развод , очевидно е , че и в брака си е показал неблагонадеждност. Някаква.
Подозирам , че е от типа мъже "душа камбана " , които са добри и приветливи хора / тип омайници/ , които стават за дружки , но не са в състояние да поемат отговорност във връзките си. И са на принципа " какво толкова ". Живеят ден за ден , все нещо им пречи на успеваемостта. И се намира една Валерия , която го е съжалила - добра жена , с мисъл за сериозно обвързване , която инвестира в този индивид целия си времеви и финансов ресурс. Без сметки , с надежда. Е , да, но такъв може да е най- прекрасният приятел , баща , любовник, но не и човек , с който да  изградиш дом и бъдеще.
Правилно някой по-горе написа "манталитет ".
Валерия ще му даде шанс , то е ясно. Въпросът е дали си струва.
И най-прекрасният човек , ако ти е само предан домашен любимец, не става за дългосрочен партньор. Дано да бъркам. ooooh!

Точно в това се опасявам Тайс..Да не се окажеш права,щото и аз си го мисля на моменти.

# 248
  • София
Валерия, нека неговите роднини да си плащат кабелната и другите разходи по къщата.
За 2 - 3 дни като не могат без кабелна - да си я поемат.
Защо да лишаваш детето си от тези средства.
Постави му въпроса - да внася повече пари в къщи от сега.
Да се лиши от някакви негови глезотийки и джобни.
Или ще участва в разходите равноправно, или с лапето на бившата да си ходят на къщата.
Има и кабелна с детски канали там.
И, моля те - престанете с тия лакомства. Хич не е здравословно да се тъпчат децата с шоколади, зрънчовци, барнита  и подобни.
Има хиляди теми по повода.

# 249
Всеки човек, било мъж или жена има трудни периоди и има нужда от подкрепа. Но в този случай не е така. Тука има пиявица.

Права си. Отивам да си взема от улицата някой клошар. Ще го изкъпя и ще си го дондуркам  Mr. Green

Ми вземи си мангал с пари. Той пък да видиш къде точно ще те дундурка и колко ще те цени Mr. Green
Не става мила. Расист съм  Wink
А какъв ще си взема си е моя работа, съвет не ти искам. Особено от човек, който определя за меркантилен човек жена отглеждаща чуждо дете и баща му.

Че какво значение има дали си расист, нали парите са най-важни? Ще жомяш там докато те ... боготворят!

А къде съм казала, че парите са най-важни. Ако е за теб така е жалко.Ама ти още ли не се научи да четеш с разбиране. Изваждаш от нечий пост каквото ти хареса и пляскаш някакви малоумни мнения. Жалко е  Дорис.
Питай гугъл какво значи думата меркантилност и после дотичай да ни съобщиш кой е меркантилния.
Хайде кажи ни с какво е меркантилна авторката?

# 250
Разбира се, че парите са важни, защото измерват способности.

Какво значи 3 мес. да чака за позиция, която не е ясно дали ще се отвори? Други работни места няма ли? Освен ако не е в някакъв малък град...

# 251
  • София

Но в една връзка точно в тези трудни периоди се тества любовта.Ще спра кранчето да видим как точно ще се промени.По делата ще го позная.

Аз бих те посъветвала да не спираш кранчето преди да поговорите.
Защото, ще излезе, че водещото не е отношението му, а затрудненото му положение.
Да обясниш с чертеж ако трябва- имаш нужда от почивка поне 1 уикенд.
Да останете само двамата в жилището, пък тогава може и да разкажеш на Дорис дали е много добър в леглото Mr. Green

И да не се поддаваш на манипулациите, че си такава и онакава, а да отстоиш себе си.

# 252
Всъщност когато той се нанесе у вас, вие не обсъдихте ли бюджета, кой колко пари ще дава и кой кои сметки ще поеме? Как така ти пазаруваш за всички и плащаш всички сметки, а той изплаща личен кредит за кола, кабелна за къща, в която не живее и масрафите на 3-годишното?

# 253
Елора, до сега ли миличка рови да търсиш сложната дума какво означава? Ми да не бе губила толкова време - да беше попитала по-умните.

Меркантилен означава най-простичко казано - сметкаджия.

В тази тема се говори за доходи, за сметки, за пари, за пазаруване, но не и за чувства и човешки отношения. Когато едни отношения се градят и съдят на база сметки то става дума за сметкаджийство и респективно меркантилност.

(респективно = съответно да не си губиш времето да търсиш и тази думичка в Уикипедия, който в никоя научна област не се води за меродавен)

# 254
Разбира се, че парите са важни, защото измерват способности.

И какви способности измерват?
Ако сравним доходите си и едната е със значително по-високи доходи какви способности се доказва, че има?

Общи условия

Активация на акаунт