Съжителство след развод

• 29 537
  • 336
  •   1
Отговори
# 270
  • София

А кой я спира? Мъжът си има къща - може да му предложи там да посреща детето си през уикендите след като и тежи. Не нужно и да излиза с тях - даже би било по-добре за детето да си е само с баща си. Да си организира волна програма с излизания, с родителите и с приятели. Само че не се търси решение.

И вярвате, че ако имат по един уикенд само двамата то авторката няма пак да се чувства финансово използвана?

Пак четеш друга тема.

Търси се решение да са заедно и тя да не бъде девета дупка на кавала в ежедневието му.

Не се е събрала с него, за да го отпраща в неговата къща през почивните дни.

# 271
Дорис, безкрайно съгласна съм с теб.
Искам да попитам другите, включая и авторката.
Ако Валерия беше тази с ниските финанси, натресла се в дома на гаджето си, оставяща по 150лв в "семейството", и детето й прекарваше всеки уикенд с нея и гаджето, и всяко кино, зоопарк, пица, пикник и т.н глезотийки ги плащаше въпросното гадже, защото Валерия не може да си го позволи, дали щяхте да я наричате и нея с милите епитети, които изляхте с кофите по тоя човек? За една приятелка питам.
А тя дали щеше да напира да излиза на кино, ресторанти, пица? Аз не бих. То си е до човек, възпитание, светоусещане.

# 272
Добре е човек да знае къде свършва добротата и къде започва глупостта. Колко удобно, намерил си човечецът женица, която да го издържа барабар с детето му, докато той си плаща заемите.

# 273
Абе каква пица, какви ресторанти и кино? С какво въобще го хранят това тригодишно и къде го водят, та са тия диви разходи ? Нито пица трябва да яде, нито сладкиши.и лакомства, нито пък ще повярвам, че толкова е необходимо всеки път да му купуват книжки и играчки.  Само развалят детето...

# 274

А кой я спира? Мъжът си има къща - може да му предложи там да посреща детето си през уикендите след като и тежи. Не нужно и да излиза с тях - даже би било по-добре за детето да си е само с баща си. Да си организира волна програма с излизания, с родителите и с приятели. Само че не се търси решение.

И вярвате, че ако имат по един уикенд само двамата то авторката няма пак да се чувства финансово използвана?

Пак четеш друга тема.

Търси се решение да са заедно и тя да не бъде девета дупка на кавала в ежедневието му.

Не се е събрала с него, за да го отпраща в неговата къща през почивните дни.

Какво означава ПАК? Ти се вземаш за някакъв компетентен орган, който вижда правилно нещата по всяка тема, в която участваш и чуждите /вкл. моите нения/ са неточни?
Ще ме прощаваш, но си твърде далеко от обективен човек във всички теми, в които участваш.
Нито пък си упълномощена от авторката да казваш какво аджеба търси или не.

# 275
И аз исках да попитам, по моето скромно мнение по едно десетгодишно има в пъти по-големи харчове отколкото по едно тригодишно. С тригодишното можеш цял ден детски филмчета да гледаш, да танцуваш, да играеш на нещо, да го учиш да чете, надали то изпитва някакво диво желание да ходи по заведения и на кино. То е топка енергия, само и ти да имаш такава да му ходиш по дупето да не си направи нещо. На десетгодишните далеч по-трудно им се задържа вниманието.

# 276
Аз пък си мисля, че дете на 10 може да мине с по-малко разходи; дете на три, което се тръшка и не му се отказва- може да иска доста сериозна сума за едно просто излизане. Ако е научено да ходи на кино, ще иска на кино до засиняване. На 10 детето общо взето е доста по-разбрано и няма нужда да му пълниш всяка минута със забавления, само ще си намери какво да прави.

# 277
И как точно иска да ходи на кино до засиняване?
Дете на три  общо взето му е все тая на кино ли ще го заведеш, или ще му пуснеш  филмче вкъщи да гледа.
Най-многото което може да иска е стотинки за люшкащо се камионче, но човек съвсем спокойно може да ги заобикаля и да го заведе на напълно безплатни катерушки.

# 278
  • София

Ами... решението на проблемът ти е просто.
Живейте отделно.
Имайте отделни сметки, отделни домакинства.
Срещайте се навън, като гаджета / любовници - когато неговите финанси и твоето време (понеже реално погледнато ти ще се окажеш по-ангажираната откъм време) го позволяват.
Виж дали още ще се обичате, дали ще правите невъзможни неща, за да се видите...
ай доста сте избързали със съжителството.

# 279
Ама какво кино на три годинки, всяка седмица ли излизат нови анимационни филмчета? (Надали умее да чете субтитри вече)
В Ютюб има епизодите на Франклин, Том и Джери. В замунда - филмчета бол, включително и Земята преди време, което е тооолкова яко за тригодишни предвид че динозавърчетата пеят нонстоп  Mr. Green Mr. Green Mr. Green (очевидно и за доста по-големи от тригодишни)
Вече и таткото може да поиска да изпълнява малко възпитателна роля и да въведе понятието домашно кино вместо да се връзва на всеки каприз. Че и ще си спести парите за пуканки от киното.
Домашна пица вкъщи също се прави - и е по-евтино, и е по-здравословно, че и е супер забавно за лапетата.
Играчките им са по-евтини също, дори да са някоя нова масова истерия като куклата Елза от Леденото кралство. Изобщо, дете на 3, дори да е много на ти с технологиите, няма откъде да почерпи чак толкова неща за искане, а 10-годишното олеле малеле, тва приятелчетата в училище и "на Гошко майка му кво му купи"е ужас.

Ама пак да кажем, на авторката не са й проблем само парите, а самото присъствие на детето вкъщи.

# 280
  • Сф
Какви домашни пици, какви двд- та.Дори в парка могат да се изхарчат 30- 50 лв с две деца за ден.Или вие вашите деца толкова ги обичате, че дълго чаканият уикенд ги водите на затънтени места без забавления и карате на сандвичи от вкъщи. ooooh!

# 281
Ужас, сандвичи от вкъщи, ти представяш ли си?!  Sick
Къде-къде по-добре да му покажем любов, давайки 10 лв за меню от Макдоналдс! Че любовта се измерва в пари знаем отдавна, ама не бях запозната с новите мерни единици като мазни сосове, трансмазнини и повече сол отколкото зрял човек изяжда за седмица.

Забавления - според възрастта. Кино и ресторанти за 3-годишно е силно пресилено и доста ненужно.
И топлото време идва, нека търчи наоколо - хем е здравословно, хем ще спи като къпано вечерта и баща му ще може да отдели време на приятелката си.
Едни от най-хубавите ми детски спомени са семейните турнири по федербал. Или див петел, кой квото може.

# 282
Три годишно дете може да изхарчи малко, но може да изхарчи и много. Опита ми е сравнително пресен. Моето е 5 годишно и баща му нищо не му отказва. Тук въпроса не е кое дете е с по големи разходи, а това какво искат мъжа и жената. Или по точно разминаването в желанията им.
Скрит текст:
Хайде да попитам разведените така- коя от вас, не е оставала сама без детето си поне един уикенд, за да се наспи и да си обърне внимание?

Това е добро предложение според мен. И аз съм на мнение, че е важно родителя и детето да прекарват време сами.

# 283
А кой ще спонсорира срещите на бащата и детето, ако са насаме? Този фактор въобще не го отчитате.

# 284
  • София
Какви домашни пици, какви двд- та.Дори в парка могат да се изхарчат 30- 50 лв с две деца за ден.Или вие вашите деца толкова ги обичате, че дълго чаканият уикенд ги водите на затънтени места без забавления и карате на сандвичи от вкъщи. ooooh!

"дупе знае 2 и 200", обича да казва майка ми.
А за синът ми и братовчед му - 1 година по-голям - най-хубаво прекараните "дългоочаквани уикенди" са когато отидат с брат ми или с ММ на планина. С домашни сандвичи, с раници, с ножове, с въжета, с пистолети, с фризбита, на тотално "затънтени места". Връщат се превъзбудени, смазани от умора, изпълнени с преживявания, приключения и планове за следващото ходене, подгизнали, мръсни, кални, изподрани, загорели и тотално щастливи. И не са изхарчили и 1 ст., понеже не е имало къде. Според случая може да са брали диви малини, къпини, ягоди или лешници. При всяко положение са изкатерили всяко дърво, скала, морена, камък, което са намерили, цопнали са поне 2 пъти в някой поток и безброй пъти - в локви или вади.

Общи условия

Активация на акаунт