Как тренирам -20 тема

• 61 165
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
Яснооо, значи с банана и с ядките (правя си домашно ядково мляко) си прецаквам работата.

Значи, глутамин е по-добре от бърз въглехидрат за след тренировка, защото е 2 в 1:
- възстановява мускулния гликоген (което е важно - енергия за мускулна работа),
- не увеличава кръвна захар, съответно помага за мускулния растеж.

Правилно ли разбирам?
Моментално започвам да пия глутамина още в залата, а протеинът - вкъщи. 30-40 мин ли е оптималното време, което да се изчака, или може и по-малко?

Благодаря ти много за инфото и за времето, важно е да се знае и ми е важно да знам и защо правя нещо. Все пак не са евтини тия добавки и си успокоявам съвестта, че ги пия, ама е хубаво и да е по правилна схема.

# 661
  • София
Яснооо, значи с банана и с ядките (правя си домашно ядково мляко) си прецаквам работата.

Значи, глутамин е по-добре от бърз въглехидрат за след тренировка, защото е 2 в 1:
- възстановява мускулния гликоген (което е важно - енергия за мускулна работа),
- не увеличава кръвна захар, съответно помага за мускулния растеж.

Правилно ли разбирам?
Моментално започвам да пия глутамина още в залата, а протеинът - вкъщи. 30-40 мин ли е оптималното време, което да се изчака, или може и по-малко?

Благодаря ти много за инфото и за времето, важно е да се знае и ми е важно да знам и защо правя нещо. Все пак не са евтини тия добавки и си успокоявам съвестта, че ги пия, ама е хубаво и да е по правилна схема.
Според мен - да Wink. Банана е въглехидрат, ядките са мазнини /вярно имат и протеин/ - това е лоша комбинация. Освен това банана - вкусен, всеки го обича, богат на магнезий и т.н. , но създава гнилостни процеси в червата - той е храна, която не трябва да се приема всеки ден. /Извинявам се за спама, но е добре да се знае - защото едни травмирани лигавици на СЧТ не могат да усвояват нутриентите от храната - а това, че няма индикации, симптоми, не означава че няма проблем.
Да, за глутамина правилно си разбрала Peace Времето трябва да е достатъчно да се усвои - течностите /без водата/  се усвояват за 15-20 мин, капс/ за около 30-40 мин. т.е добре е да има интервал около  20-30 мин.
За да действа дадена добавка, е много важно да се приема правилно, спрямо нейните изисквания за начин на прием и среда на абсорбция.

Скрит текст:
ПП. При растителните протеини, ме притеснява голямото кол-во фитоестроген, всичко друго остава на заден план. Wink

# 662
  • София
На мен ми се ще да останем на тема КАК тренирам, а не какви добавки пия и как се храня.

Вчера тренирах основно горна част на тялото и корем.
И сега съм с добра мускулна треска на горната част на ръцете и рамената.

# 663
  • Бургас/Пз
В командировка съм и не тренирам Sad Сутрин правя само лицеви опори и коремни преси за 10-15минути и това е. Он четвъртък ще влизам в ритъм отново.

Денис, благодаря за разясненията. Ще разделя приема на глутамина от протеина.  Peace

За мен добавките и храната са част от режима на трениране. При мен нещата не се получават едното без другото

# 664
  • Пловдив
На мен ми се ще да останем на тема КАК тренирам, а не какви добавки пия и как се храня.

Вчера тренирах основно горна част на тялото и корем.
И сега съм с добра мускулна треска на горната част на ръцете и рамената.

Мисля че едното върви с другото - тренировката може и да донесе полза,може и вреда,  ако не се съчетават правилно
тренировки+храна и и добавки Peace Peace Peace

Аз съм дълбоко благодарна на хора като Denis които споделят знанията и опита си тук

# 665
  • София
Да, свързани са, но в темата вече почти не се пише за тренировките, повече внимание се отделя на друго, за което може да се направи отделна тема.

# 666
Здравейте!
Някоя от вас прави ли тренировки на машина за гребане? Видях много инструкции за правилната последователност на движението (крака-тяло-ръце), но не попаднах да се говори за дишането, а имам чувството, че нещо не дишам в правилен ритъм. Thinking Някой има ли опит с тези неща?
Бих си сверила с някого и данни за интензитет / мощност, но това май зависи от конкретния уред, аз ползвам този.

# 667
Скрит текст:
В растенията има и мъжки и женски хормони. Хормоналните добавки които се дават на спортистите са на растителна основа или това по спомен от четено, та не знам кое му е на фитоесртогена не наред. Като имам повече време ще кача статии.

Тренирам от скоро и мускулите ми добре се развиват. Наистина не виждам млади хора защо вземат толкова добавки. Жертва на реклами може би? Аз изкарвам час, час и половина в залата кто правя малки почивки и не си тръгвам изморена. Като вземате добавки повече време ли изкавате, с повече тежести ли работите?

# 668
  • София
adelinda, дай примери за тежестите, които ползваш?
Примерно: тяга - 4х10 със 60 кг.
клек с щанга - 4х10 със 40 кг.
лежанка (хоризонтална) - 5х5 с 35 кг.
раменна преса 5х5 с 22 кг
суингове с пудовка - 3х15 с 32 кг. и т.н.
Моите тежести са малко по-малки от посочените (само военната преса ми е толкова) и излизам смазана.

# 669
  • София
adelinda, дай примери за тежестите, които ползваш?
Примерно: тяга - 4х10 със 60 кг.
клек с щанга - 4х10 със 40 кг.
лежанка (хоризонтална) - 5х5 с 35 кг.
раменна преса 5х5 с 22 кг
суингове с пудовка - 3х15 с 32 кг. и т.н.
Моите тежести са малко по-малки от посочените (само военната преса ми е толкова) и излизам смазана.

Току що ти завидях. Аз още не съм стигнала до такива тежести.
А и да клякам не смея заради единия менискус.

# 670
  • София
Току що ти завидях. Аз още не съм стигнала до такива тежести.
А и да клякам не смея заради единия менискус.
Недей  Peace
Скрит текст:
И аз не клякам с 40, но разни момиченца около мен клякат и с повече и то с лекота, много депресиращо, може би  adelinda е от тях ...

# 671
Ами не клякам със щанга, но като за трети месец не изоставам много от редовните девойки в залата с упражненията за карака. Уредите не са всички с обозначено колко килограма са, но краката са ми с по добре развита мускулатура. За гръб тепърва работя. Искам да започна да мога да се набирам. И не съм девойка, с напреднало ЕГН съм.

# 672
  • София
............
Съгласна! Peace

Вчера тичах - 5 км., както винаги.
Днес - трицепс, гърди, глутеус, коремни.
Много обичам да правя за трицепс "кофички" с повдигнати крака / на пейка/ и глутеуса почти да опира пода. Особено този момент, в който си по средата, нямаш сила, и все пак успяваш да изтеглиш тялото си в горно положение Wink / мазохизъм/
Правя ги бавно

# 673
Здравейте,
От известно време ходя на пилатес и усещам, че тялото ми се стяга, но коремът си остава проблем. Имам предвид, че когато ям, се издува, а според мен ако мускулите са стегнати, би трябвало да придържат стомаха. Ще ми препоръчате ли конкретни упражнения за това? Мерси предварително.

# 674
  • София
Здравейте,
От известно време ходя на пилатес и усещам, че тялото ми се стяга, но коремът си остава проблем. Имам предвид, че когато ям, се издува, а според мен ако мускулите са стегнати, би трябвало да придържат стомаха. Ще ми препоръчате ли конкретни упражнения за това? Мерси предварително.
Енчо Керязов - велик! След 17та минута https://www.youtube.com/watch?v=y_06md4gwMc

Общи условия

Активация на акаунт