Как тренирам -20 тема

• 61 430
  • 727
  •   1
Отговори
# 45
  • Lost in a fairytale ...
Здравейте! Включвам се в темата като човек, който не е спортувал никога през живота си Grinning
Накратко - като дете родителите ми ме записваха на уроци по "интелектуална" дейност, спорта никога не е присъствал в живота ми като извънкласна дейност, да кажем.
Е, все пак не съм била "застояла" - тогава играехме навън, винаги съм имала движение, не съм имала проблеми с килограмите ...
В един момент, обаче останах в един вид застой - физическата ми дейност останаха само дълги разходки, а в момента (до преди 2 месеца, всъщност) застоя е пълен - работя на компютър, нямам движение, особено зимата, предполагам знаете (или поне се досещате) как е...
В един момент се мотивирах и тръгнах на фитнес (с пълна подкрепа и побутване от страна на половинът Simple Smile). Първия месец разчитах на мацката, която работи във фитнеса, да ми помага с тренировките и упражненията, но вече ми е някак неудобно да я занимавам със себе си  Mr. Green и започнах да чета блогове и сайтове и да си търся програми.

Извинявам се, че поста ми е толкова дълъг, но имам и още за казване  Mr. Green Mr. Green

Та, учудващо за мен напредвам доста бързо, имам даже видими резултати - тук-там взеха да ми се появяват по някой и друг дълбоко скрит мускул  Laughing

Сега вече тренирам сама, с малко помощ, където имам нужда, но програмата, която намерих, ми се вижда доста лекичка. Вярно, че започнах леко, с не натоварващи килограми, но все пак ...
Ще съм благодарна на критика и препоръки Simple Smile

https://bodyconstructor.com/practice.php?id=1287

Тази ми допадна повече, ако трябва да съм честна, но мисля, че може да ми дойде твърде натоварваща. Имам седмица дълга смяна на работа, когато едва се навивам да отида до залата три дни поред ...

# 46
  • WonderLand
Shiny добре дошла. Какво искаш да постигнеш с тренировкире? Отслабване, стягане, релеф?

Като цяло нито първата, нито втората тренировка ми допадат. Първата - гърба и гърдите не е много ок да се тренират заедно, защото са големи мускулни групи, а ръцете са много малки. Аз бих тренирала гърба с трицепса, гърдите с бицепса, а рамото с краката. Корема заедно с гърба или гърдите. Втората тренировка пък ми се струва много разпръсната и разпкляна през цялата седмица.
Ето тази програма харесвам аз.
https://www.bb-team.org/workout/1566_oformyane-i-poddarzhane-na- … sok-tonus-za-dami един ден горна част + корем, един ден долна + корем. После ден почивка. Този сплит се следва лесно. Иначе аз в момента тренирам цяло тяло. След месец ще разделя на 2.

# 47
  • Бургас/Пз
Силвър, много ми хареса тази,  която си пуснала. Вижда ми се балансирана, а в същото време и добре натоварваща конкретни мускули.
Аз гоня релеф. Нямам за сваляне кг-ми, но имам за чистене на такива места, които знам, че само строг режим ще ми помогне. В момента обаче нещо нямам муза за такъв.
Преди 10тина години се бях заела да си доказвам доколко имам воля за режим и тренировки. За около 6 месеца постигнах ето това като релеф- не е кой знае какво, но за мен си беше постижение
Скрит текст:
После обаче родих още две деца и сега пак ще гоня този резултат, обаче вече на 40г ми е много , ама много по -трудно. А и трите раждания, едно от които с операция, явно оставиха сериозен отпечатък на коремната ми мускулатура. Признавам си, че съм от тези които харесват релеф и не смятам, че това е само за мъже.

# 48
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Релефът ти е страхотен. bouquet

# 49
Като цяло нямам кой знае какви цели към момента - да се оформя, да се стегна, да поизчистя малко мазнинка. Абе да вляза във форма ми е целта за момента, да се харесвам. За по-натам имам по-амбициозни планове, но крачка по крачка гледам да ги правя нещата, защото съм по бързите резултати, а то не става от днес за утре и обикновено влизам в едни черни дупки  ... сещате се Simple Smile

Все още свиквам да ходя в залата по план, ходя сама и съответно има леко притеснение, особено когато мацката, за която споменах не е там, защото с нея вървят още две - три приятелки и не съм единственото момиче във фитнеса. Знам, че е глупаво притеснение, но го има. Още повече, че имам чувството, че преча на сериозно трениращите  Rolling Eyes  Затова ходя към 8, когато вече се е разотишъл народа Simple Smile

Когато си избирах програмата ми беше донякъде кофти, че ще я изпълнявам сама и повечето от упражненията не са ми познати. Оказа се, че не е страшно и дъмбелите не ядат хора и като цяло след трите дни не я усещам много добра. Струва ми се излишен отелен ден за гърди и гръб. Плюса ми е, че свободните тежести много добре ми натоварват трицепса, било то и индиректно, т.к. ми е много проблемен - имам ужасни крилца, които ми правят ръката едра. Сега, като ми се показа и бицепса е мале-мале, бабанка  Mr. Green Отделно бицепса не ми се натовари достатъчно и корема ми беше малко. Виж, долната част я усетих доста добре, много вода хвърлих, не ми трябваше нито кардио, нито нищо  Laughing

Ще пробвам утре това, което си ми показала, че ми е и по-удобно като график. Както казах на третия ден ми е тотална липса мотивацията  Mr. Green   Hug

# 50
  • Бургас/Пз
Благодаря, Иве Simple Smile

Аз да ви попитам вие след всяка тренировка с тежести правите ли кардио и ако Да - колко минути?

# 51
  • София
Изобщо не правя кардио.
Мразя кардио.

# 52
  • WonderLand
Радвам се, че програмката ви харесва. И на мен ми допадна защото губя мотивация на третия ден Grinning Не правя нея специално, само принципа на разделяне и броя упражнения (по 1 или 2 за всяка мускулна група) .

Кардио във фитнеса не правя. И аз го мразя.... но пък гледам да карам колело повече, тъй че го смятам за кардио тренировка.

П.п Ани, не мога да не те поздравя за релефа. Страхотен е Simple Smile

# 53
Кардио правя след тренировка - поне 15 минути, ако имам време - старая се да ги докарам до 30, обаче ми е много мъка и някъде до 20-25 изкарвам Grinning. Когато правя крака правя 10 минутки за загрявка. 
Не изтърпях и ходих до фитнеса - правих горна част по прогамата от Силвър. Да ви кажа, хареса ми Simple Smile Само нямах време за корем и правих по минута планк между сериите за бицепса. Между другото тях ги смених - вместо на машината правих чуковото с гири Wink

# 54
Преди тренирах само у дома - имам пътека за бягане и бягам, и от време на време видео тренировки с гирички и постелка. С пролетта тръгнах на зумба и съм много доволна, вкъщи когато съм уморена или не мога повече спирам  Embarassed, а там инструкторката не ме оставя на мира един час  Simple Smile Направо ми взема тока тази жена.  Вкъщи единствено на пътеката се потя така, на силова не мога да се накарам да ги поддържам и да ги изкарвам докрай. Тъй де, хареса ми и ще ходя. Едвам ходя де, три дена след това.
Има и табата, но ще изчакам малко с нея.
Това, което се промени е, че тренировките са 7 часа вечерта, аз работя от 10 до 18.30 и зимния период не се виждах в 7 часа в залата, то вече си е късна вечер и по-скоро се виждах с чаша червено вино в ръка вкъщи  Simple Smile

Последна редакция: нд, 07 май 2017, 17:46 от yani_cat

# 55
Аз влизам да ви ся оплача, откакто почнах работа, хич ме няма във фитнеса. А бях толкова сериозна и отдадена. Ако пропуснех и една тренировка ми се струваше като нещо недопустимо. Crazy Просто много обичах да тренирам и ми беше интересно, да не излезе така, че съм се самобичувала. Laughing Сега трудно намирам време, но трябва да се стягам вече, че започнах да си губя формата и целия ми труд ще замина на вятъра. Crossing Arms

# 56
  • София
Аз тренирам в къщи , но искам да ходя и на някакво групово занимание.Ще съм благодарна , ако някой препоръча нещо в района на Южните квартали на София

# 57
  • Бургас/Пз
Аз влизам да ви ся оплача, откакто почнах работа, хич ме няма във фитнеса. А бях толкова сериозна и отдадена. Ако пропуснех и една тренировка ми се струваше като нещо недопустимо. Crazy Просто много обичах да тренирам и ми беше интересно, да не излезе така, че съм се самобичувала. Laughing Сега трудно намирам време, но трябва да се стягам вече, че започнах да си губя формата и целия ми труд ще замина на вятъра. Crossing Arms
Ох, много са неприятно такива моменти, но понякога така се случва, че наистина няма кога. Нямаш ли вариант да правиш някакви упражнения в къщи?

Аз толкова много се изтървах в яденето тези почивни дни, че не е истина. Ще се опитам да се вкарам малко в ред тези дни, обаче се задават едни рождени дни на работата, та ще видим как ще издържа.

# 58
Момичета, реших си проблема с кардиото - снощи ходих на тае бо и много се зарибих. Толкова пот не бях хвърлял през живота си Grinning
Само още не зная как ще ми се получи съчетаването с фитнеса, че нещо ми дойде нанагорно всеки ден тренировка, но мисля, че ще се справя  Sunglasses
Сега се тъкмо за фитнес, горна част, ама такъв дъжд вали, че хич не ми се излиза от къщи :/

# 59
Ох и аз като ходех на тае-бо се чувствах супер  Peace
Чудя се някой сега дали е пробвал TapouT или кардио кикбокс?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт