Как тренирам -20 тема

• 61 530
  • 727
  •   1
Отговори
# 135
A някой може ли да даде съвет как избира килограмите за пудовките, дъмбелите и тежестите за крака?  Rolling Eyes

Здрасти Мила, като правило според упражнението и повторенията, които искам да правя.

Ако искам да клякам с дъмбели и искам да направя 12 повторения да речем, подбирам такава тежест, която ми позволява да направя 12-те повторения, без да усещам че започвам да кривя формата, но и да усетя че на 12-тото достигам предела си.

Ако не си сигурна. Взимаш малка тежест 5ка примерно и правиш 12 повторения, ако ти е леко, увеличаваш тежестта за следващата серия, ако ти е тежко, намаляваш, докато не намериш своите тежести.

# 136
И вчера и днес тренирах. Вчера само 11 мин HIIT, днес пълна тренировка за цяло тяло 20 - 10 - 5. Най-хубаво ми е сутрин да тренирам на гладно, но като правя тренировката си тогава после през целия ден ям много. Не се тъпча, ами съм си направо гладна. Пример днес: Сутринта изпих едно кафе с мляко и тренирах към час. После обядвах пилешки дреболии + голяма салата + бананов сладолед ( пасирани замразени бананани с какао).  3 часа по-късно пак ме налегна глад, изядох една малка сусамка, после 2 пълнозърнести филийки със сметанов крем с надеждата да ме заситят , но не би, бяха последвани от 1 пилешко бон филенце на скара и пак бях гладна, та се довърших със шепа белен слънчоглед и една вафла  Embarassed. Сега като че ли успях да заситя глада докато дойде време за вечеря, но тая храна много ми се вижда. Вярно, че не съм закусвала, но пак... та се чудя какво да правя и как да се храня. Уж гледам да не хапвам бързи въглехидрати, ама то с тоя глад... При вас как е?

SilverDream И при мен се получава така, когато пропусна въглехидратите след тренировка. Усещам много по-контролиран апетит, ако след тренировка хапна въглехидрати - овесени палачинки, гофрети, хляб и някакъв плод.

# 137
  • Бургас/Пз
A някой може ли да даде съвет как избира килограмите за пудовките, дъмбелите и тежестите за крака?  Rolling Eyes

Здрасти Мила, като правило според упражнението и повторенията, които искам да правя.

Ако искам да клякам с дъмбели и искам да направя 12 повторения да речем, подбирам такава тежест, която ми позволява да направя 12-те повторения, без да усещам че започвам да кривя формата, но и да усетя че на 12-тото достигам предела си.

Ако не си сигурна. Взимаш малка тежест 5ка примерно и правиш 12 повторения, ако ти е леко, увеличаваш тежестта за следващата серия, ако ти е тежко, намаляваш, докато не намериш своите тежести.

Точно така правя и аз. Последният път реших от 4кг да мина на 5кг. Упражнението е ето това за гърди
Скрит текст:
Направих една серия 12, още една по 10 и 2 по 8. Резултатът е на другият ден ужасна мускулна треска. Уж 1 кг не е много голяма разлика, обаче явно има значение. С гирите от по 4кг правех без проблем 4 серии по 15 повторения, но само 1кг отгоре и не мога да отлепя повече от 12 повторения.

Същото нещо ми се получава и като сменя начина на правене на нападите. Обикновено редувам двата крака, но последния път направих 20 поредни с единия крак и после с другия. И така три серии и накрая ми трепериха краката.
Та мисълта ми беше, че понякога малко и по усет трябва да се действа. И като се види , че се зацикля да се сменят нещата.

Усещам много по-контролиран апетит, ако след тренировка хапна въглехидрати - овесени палачинки, гофрети, хляб и някакъв плод.
Това и аз го правя , когато тренирам през деня. Един банан след тренировка ми идва прекрасно и после не ме гони кучешки глад. Обаче, ако тренирам вечер, до около 1 час след тренировката най-много и съм метнала протеин със салата. От доста време съм спряла въглехидратите след 17ч и затова не си ги позволявам след късна тренировка.

# 138
Много благодаря на всички за отговорите  Hug Явно по-добре е да се насоча към дъмбели, за да мога спокойно да сменям тежестите, иначе трябва да направя вкъщи фитнес салон от гирички....  Crazy

# 139
@ani_d

Дам, непрекъснато трябва усет. Могат да те научат на техника, могат да ти изготвят програма, но човек сам трябва да намери кое как усеща, кога, колко може да натиска и кога не може.

А за въглехидрата вечер, ако така ти е добре, така да бъде, ама като цяло няма проблем да ядеш когато искаш въглехидрати, въпроса е колко е общото им количество за деня.

# 140
Тренирам с 2кг и 3 кг и вече мисля , че съм стигнала ниво , за да си купя и 5 кг.
Момичета има ли някакви упражнения за отслабване на коленете.Ужасни колене имам , като павета , толкова много мазнина и не мърда от там.Корем нямам , даже плочки се показаха , но коленете са ми много грозни.

Вече сме го коментирали това, за съжаление точковото отслабване не съществува. Явно гените са ти такива. Peace

# 141
  • Бургас/Пз
А за въглехидрата вечер, ако така ти е добре, така да бъде, ама като цяло няма проблем да ядеш когато искаш въглехидрати, въпроса е колко е общото им количество за деня.
Уф, така и не се научих да ги броя и да ги смятам количествата  Confused Embarassed Има ли някой лесен и примитивен начин , с който да мога да го правя в движение.

# 142
кардио на кроса 34мин- 12км ,вдигане на тежести и мисля след обед малко за корем :*

# 143
  • Бургас/Пз
Момичета, от неделя съм със схванат гръб и врат. Отворен прозорец на колата е много гадно нещо. Направо не мога да се мръдна. Според вас удачно ли е изобщо да тренирам за гръб и трицепс днес или да си правя само краката и да го оставя гърба да почива, докато ми мине схващането. newsm78

# 144
  • в 1001-та нощ
Аз бих го оставила да почива. До хапчета съм стигала след подобна простуда ... Sad

# 145
  • Бургас/Пз
Аз бих го оставила да почива. До хапчета съм стигала след подобна простуда ... Sad
И аз май на там вървя.Ако до утре не се оправя с мазането, май ще трябва по-тежка артилерия  Cry

# 146
  • София
Тренирам с 2кг и 3 кг и вече мисля , че съм стигнала ниво , за да си купя и 5 кг.
Момичета има ли някакви упражнения за отслабване на коленете.Ужасни колене имам , като павета , толкова много мазнина и не мърда от там.Корем нямам , даже плочки се показаха , но коленете са ми много грозни.
Клекове с лост, напъди и БГ клек отново с тежести (с гири в началото, после и с лост)

# 147
Клекове с лост, напъди и БГ клек отново с тежести (с гири в началото, после и с лост)
+ тъй като съм с подобни "гени" тичането много ми помага  Peace

# 148
  • WonderLand
От седмица не бях тренирала, но днес поднових. Понякога чак ме е яд на себе си, че съм супер непостоянна и не мога да реша как да тренирам и какрая всеки път правя каквото ми се прави. Иска ми се да пробвам дали някои неща работят, но пусто за седмица всичко ми омръзва... та днес направих една много любима моя тренировка на Синди Крауфорт - Shape your body. Винаги се чувствам супер красива и грациозна докато правя нейните упражнения Grinning Сега поне се радвам, че все пак имам желание да тренирам, пък нищо, че не е нещо кой знае колко организирано, ами си е направо миш маш от тренировки.

# 149
  • Бургас/Пз
Моят гръб се пооправи, но се наложи да почина 3-4 дни. По-добре да отмине, отколкото да си направя по-сериозна травма.
Момичета, забелязвате ли като вдигнете тежестите дали вдигате кг-мите в теглото си. Аз понеже продължавам да се храня по същия начин, както съм го правила винаги, обаче забелязвам, че трайно държани с години кг-ми 51-52, сега взеха да вървят леко нагоре. Не, че ме притеснява, но не ми се иска. Искам хем да имам мускулна маса, хем да си задържа теглото. Според вас да не би да трябва да намаля храната, за да не качвам кг-ми.

Общи условия

Активация на акаунт