Как тренирам -20 тема

• 61 130
  • 727
  •   1
Отговори
# 645
  • София
100 гр протеин са максимумът при 50 кг активно тегло. Не вярвам много от пишещите тук да имат такова активно тегло.
Ако направиш точна сметка, може да се окаже, че и 70 гр са достатъчни, ако не караш на максимума от 2 гр.

# 646
  • София
100 гр протеин са максимумът при 50 кг активно тегло. Не вярвам много от пишещите тук да имат такова активно тегло.
Ако направиш точна сметка, може да се окаже, че и 70 гр са достатъчни, ако не караш на максимума от 2 гр.
Нещо няма да ми излезе сметката така:
70гр х 4 ккал= 280ккал , до 1500ккал - другото трябва да са въглехидрати и мазнини.?!

Както и да е. Доволна съм от своя начин на хранене, не трупам много мазнини, имайки предвид, че съм и с ИР и имам достатъчно сила и енергия.

# 647
  • Бургас/Пз
Аз също много трудно си набавям протеин от храната. Към яйцата имам алергия и повече от 2 наведнъж не мога да изям. Нито пък мога да ги ям всеки ден. Не мога да ям и месо постоянно максимум на 1 хранене. Извара хапвам , ама по малко , ядки също малко,защото имат мазнини и накрая като тегля чертата протеинът е до никъде.

Денис, ти кога го пиеш,когато не тренираш?

# 648
Много растителни източници имат протеини, като боба, граха, нахута, киноата, чията, тофуро, броколито, лещата....

# 649
  • София

Денис, ти кога го пиеш,когато не тренираш?

Сутрин и вечер преди сън. Последното ми хранене е около 17-18ч. и в 22-23:00 пия протеин.

adelinda
За боба - дори имаме закачва в залата - тренирам в зала, където са основно мъже. Ако темата е хранене, който не е предвидил нещо по-интересно за хранене през деня и е недоволен, репликата е: " Днес ще я карам на боб и хляб".
Съставът на АК в боба е непълноценен - има 2-3 АК, които или липсват, или са в по-малки кол-ва, за да се осъществи пълноценен синтез на протеин в тялото. В зърнените храни - пълнозърнестия хляб, е обратното - точно тези 2-3 АК са налични или са в повече и когато се използват заедно, се допълват и може да се осъществи пълноценен синтез.
Растителните протеини са непълноценни, освен това съдържат и въглехидрати / с ИР съм - не ми се отразяват добре, както и картофи и ориз/.
Иначе, много обичам нахут Wink

# 650
Не съм съгасна, че растителния протеин е непълноценен. Напротив, познавам човек който е свалил около 100 кг. и се е върнал към живота, диабетик, който е вземал като хранителна добавка, грахов протеин. Не се предоверявай толкова на  индустрията. Също съм против хранененто с една група храни. От протеинова диета се отслабва, но тялото е гладно и започне ли се обща диета се качва главоломно, дори са се ядат минимум калории. Това от личен опит го твърдя. Развиват се болести от протинова диета, пазена дълго време, също въглрхидратите са храната на мозъка. Човек ако е всеядно, но не значи че е хищник и диета " котка" не е подходяща за него. Дори растителния режим на храненене дава повече издръжливост.

# 651
Не съм съгасна, че растителния протеин е непълноценен. Напротив, познавам човек който е свалил около 100 кг. и се е върнал към живота, диабетик, който е вземал като хранителна добавка, грахов протеин. Не се предоверявай толкова на  индустрията. Също съм против хранененто с една група храни. От протеинова диета се отслабва, но тялото е гладно и започне ли се обща диета се качва главоломно, дори са се ядат минимум калории. Това от личен опит го твърдя. Развиват се болести от протинова диета, пазена дълго време, също въглрхидратите са храната на мозъка. Човек ако е всеядно, но не значи че е хищник и диета " котка" не е подходяща за него. Дори растителния режим на храненене дава повече издръжливост.
Нищо от това не е вярно! Яж само растения пък да видим колко ще издържиш.Доказано растителните протеини са в пъти по неефективни.Каква е тази  протеинова диета !?! Говорим за балансирано хранене протеини,мазнини,въгрехидрати.Познавам двама човека нанесли си непоправими вреди от растително хранене ,хормони,зъби,кожа,стомах.....и изобщо не са издръжливи.така,че внимателно!

Последна редакция: вт, 30 яну 2018, 09:16 от No_frame bitch

# 652
Не съм съгасна, че растителния протеин е непълноценен. Напротив, познавам човек който е свалил около 100 кг. и се е върнал към живота, диабетик, който е вземал като хранителна добавка, грахов протеин. Не се предоверявай толкова на  индустрията. Също съм против хранененто с една група храни. От протеинова диета се отслабва, но тялото е гладно и започне ли се обща диета се качва главоломно, дори са се ядат минимум калории. Това от личен опит го твърдя. Развиват се болести от протинова диета, пазена дълго време, също въглрхидратите са храната на мозъка. Човек ако е всеядно, но не значи че е хищник и диета " котка" не е подходяща за него. Дори растителния режим на храненене дава повече издръжливост.
Нищо от това не е вярно! Яж само растения пък да видим колко ще издържиш.Доказано разтителните протеини са в пъти по неефективни.Каква е тази  протеинова диета !?! Говорим за балансирано хранене протеини,мазнини,въгрехидрати.Познавам двама човека нанесли си непоправими вреди от растително хранене ,хормони,зъби,кожа,стомах.....и изобщо не са издръжливи.така,че внимателно!

Не е здравословно едно хране, ако е нужно да го вземаш от  добавка. Природата ни е дала всичко. За мен не е вярно това, което ти твърдиш и което не е базирано на личен опит. Например монасите в Шаолин са единствено на растително хранене и са неиздръжливи според теб? Аз лично протеин от месо не приемам доста години, за което не искам да ме анатемостате от темата, просто исках да споделя. Тук например пише за растителния протеин и как може да се допълва:
https://www.bb-team.org/articles/3276_rastitelni-iztochnitsi-na-protein

# 653
Момичета, темата е за тренировки, а не "за" и "против" животинския протеин. Знаем, че нито един спор не е убедил някого в обратната теза, така че нека не цапаме темата. Нека оставим всеки да яде/пие, каквото иска и в каквото вярна, и да си пишем по темата.

# 654
Определено не искам на там да се обърне темата, посто се писа, че не могат да си набавят нужния протеин от храна и предложих И растителния, който може да е в помощ.

# 655
Не съм съгасна, че растителния протеин е непълноценен.

Съгласна или не, това е факт, а не въпрос на субективно виждане. Дефиницията за пълноценен протеин е такъв, съдържащ всички есенциални аминокиселини. Повечето растителни източници не ги съдържат, и това е факт. Комбинират се, за да се постигнат, както е обяснила денис.

Иначе по-горното съотношение между протеини, въглехидрати и мазнини искрено ме учуди, както и зададени стойности "задължителен" протеин. Прекалено се преекспонира темата за моя вкус.

По темата:
В момента тренирам по схема: горна част - крака и дупе - кардио - горна част - крака и дупе - кардио.
Като в деня за горна част комбинирам различни мускулни групи, в деня за долна гледам да имам вид клек, вид напад, хип тръст и няколко от дефиниращ тип, гледам да не забравям и задно бедро.
Това, което ми липсва, е функционален спорт (плуване ще е най-вероятно, само да си поръчам бански) и някаква тренировка с разтягане и т.н.

Последна редакция: пн, 29 яну 2018, 20:27 от bambinnah

# 656
Не съм съгасна, че растителния протеин е непълноценен.

Съгласна или не, това е факт, а не въпрос на субективно виждане. Дефиницията за пълноценен протеин е такъв, съдържащ всички есенциални аминокиселини. Повечето растителни източници не ги съдържат, и това е факт. Комбинират се, за да се постигнат, както е обяснила денис.

Иначе по-горното съотношение между протеини, въглехидрати и мазнини искрено ме учуди, както и зададени стойности "задължителен" протеин. Прекалено се преекспонира темата за моя вкус.

Може ли от растителен източник да се набави необходимото количество протеин?- Да, като се комбинира с други растителни източници. Това е есенцията, а предполагам никой не яде един хранителен продукт на едно ядене. Та може ли да се разнообразим и да сме в режим?- Да.
Нуждата от протеин е преекспонирана и сега се коментират нови по-ниски нива. Защо растителния, защото няма да се повиши нивото на холестерола например. И наистина нека приключим темата.

Аз тренирам по час, час и половина 3-4 пъти в седмицата. Кростренажор 25 минути, после за крака, дупе, гръб... от 2 месеца.

# 657
Денис, забравих да попитам в горния пост - би ли обяснила за глутамина? Наистина нямам време да се разровя да чета сама, затова питам.
Аз моя го слагам в протеиновия шейк. Тоест или сутрин за закуска,  или вечер след тренировка. И в двата случая е на гладно значи. Ти обаче май спомена, че е добре да се пие самостоятелно, каква е причината?

# 658
Ох в момента правя HIIT &abs cardio ама ми разказа играта Sad пиша докато почивам.Минавам на по рестриктивен режим да сваля малко ,пък после ще качвам мускул и  дефинирам.Сега тренирам в къщи по програма.Мисля яденото да ми е следното: До обяд кафе и чай( не закусвам никога)  Обяд навън: супа на деня+ ако съм много гладна 1/2 основно по възможност да  не е въглехидрат,днес напр. ядох паниран кашкавал( 1/2) със салата.
И на вечеря протеин (яйца или месо) със зеленчук или някаква супа (често правя)Плод 1-2 ябълка или круша,портокал .Днес хубаво почнах ,ама ходих да нашите и татко купи истински италиански пици,мама миа Heart Exl  и метнах две парчета,сега естествено пак съм гладна и след тренировката ще ям яйца и салата.Това е което съм измислила -не е нещо много амбициозно Grinning но не ми се вманиачава ,супер натоварена съм в работата,предстои ни местене в нов апартамент до два месеца,така,че това ще е ! Айде продължавам си с кардиото,целувкии Two Hearts

# 659
  • София
Денис, забравих да попитам в горния пост - би ли обяснила за глутамина? Наистина нямам време да се разровя да чета сама, затова питам.
Аз моя го слагам в протеиновия шейк. Тоест или сутрин за закуска,  или вечер след тренировка. И в двата случая е на гладно значи. Ти обаче май спомена, че е добре да се пие самостоятелно, каква е причината?
Може да се смесва и с протеина /ако е без мазнини и въглехидрати/.
Предпочитам да пия първо него и след 30-40 мин протеин.
Някои протеини съдържат и не малко кол-во глутамин в доза /2-3 грама/ - но не съм усещала ефект от него така, както, когато го приемам на отделен прием. Пробвай различни схеми - важното е да има ефект от него.
ПП.
Глутаминът подпомага възстановяването на мускулния гликоген  / той пада до 50% на тренировка/ - превръща се в глюкоза, но не повишава нивото на кръвната захар и на инсулина. Ако в протеина има и малко въглехидрат - това повишава кръвната захар, респ. и инсулина и това "компрометира" процеса.
Другият начин да се възстанови гликогена, е след тренировка - бърз въглехидрат Wink,  но, при високи нива на кръвната захар, хипофизата не отделя /синтезира хормона на растежа /соматотропин/, важен за мускулния растеж /анаболния ефект/.

Общи условия

Активация на акаунт