Паническо разстройство - 28

• 95 467
  • 766
  •   1
Отговори
# 405
  • София
И така момичета и момчета ще споделя и моите преживявания и борби- виждам , че тук сте си сформирали готина групичка и макар и с болежки ще се радвсм да съм част от вас Simple Smile
По принцип съм от емоционалните натури и от тези хора, които много премислят нещата. До преди година и половина изобщо не си обръщах внимание на здравето - нито физическо нито психическо. Реално като се върна назад във времето съм имала такива тревожни епизоди от тийнейджър, в момента съм на 35год. Доста неща неприятни са ми се случвали в живота, но то на кой не са...
Преди година и половина изведнъж ми се парализираха краката и мина известно време, докато ми поставят диагноза дискова херния като се мина през супер стрес и какви ли не предположения за какво ли не. Тогава ми се отключи и тази тревожност, но тогава нямах епизоди с паник атаки.Тогава лекуващият ми невролог ми изписа Стрезам, нещата се уталожиха до един момент. После пих Деанксит и както се сещате валериани и валидоли. Не помогна особено. През цялата тази година се чувствам супер зле всякакви симптоми накуп - умора, замайване, сърцебиене, потене, стягането в гърдите и гърлото, безсъние...до болка познатите на всички ви. Отгоре на това и прибавям постоянната слабост в краката и едни вибрации нон стоп, което е адско , защото не спира и ми казват, че е от коренчево дразнене от дисковата херния. От месец и половина започна и ужасно напрежение и стягане в главата, което съвсем ме побърква - казват ми ит шипове е, спазми на кръвоносните съдове. Започнах все повече да се вглеждам във всички тези неща и изведнъж, когато си казах стига ще се успокоя и започнаха ужасните епизоди с паник атаки - чета книга хоп от нищото паник атака, спейки се събуждам хоп паник атака и така продължаваше. Реших разбира се, че нещо ми има на сърцето ходих на кардио освен учестен пулс нищо друго не откри. Даде ми Небиволол по половинка и Ксанакс вечер по 0.25 и ми каза както повечето док, при които съм ходила "Млада си, живей си живота" ...как ?!като не можеш да излезнеш, да се изкъпеш нормално, да си оправиш вкъщи. Неврологът май не ми взе симптомите много насериозно и ми изписа Неолексан и Бетасерк и като му казах за Ксанакса той каза недей силно е ще се пребориш и така. Сдържах се не го пих, но от няколко дни толкова ескалира всичко, че се принудих да го започна и си записах час при невролог за понеделник да видим какво ще ми измисли. Голяма част от вас сигурно сте пили Ксанакс ? Колко дълго сте го пили и как се чувствахте? Има ли по ваше мнение някой АД , който със сигурност да откажа , ако ми предпишат?  
Приятен уикенд на всички Sunglasses

# 406
  • София
Забравих да спомена в "късия" си пост Simple Smile , че имам синдрома на бялата престилка ... огромен ужас да ходя по лекари, да ми взимат кръв и т.н Grinning

# 407
Vencho, добре дошла в нашата група. Пожелавам ти бързо оправяне. Не знам кой ад да откажеш, знам кой да приемеш, ако ти го изпишат. Золофт. Успех! Hug

# 408
  • София
Благодаря , Дарси Simple Smile ще споделя какво са ми изписали

# 409
  • Пловдив
Здравейте, миналата година пих АД и ги спрях февруари 2017. Към края на същия месец, получих здравословни проблеми, които минаваха от едно към друго. Особено последните два месеца, няма нещо, което да не ме е боляло. Обикалях лекарите и реших, че няма да мина без АД отново, понеже се депресирах доста. Сега от два дена пия Серопрам и Флуанксол и имам чувството, че полудявам. Вчера се задъхвах и не можех да си поема въздух, днес имам чувството, че ще полудея и ще направя някоя глупост. Чувствам постоянно напрежение и страх. Моля ви, кажете ми това нормално ли е при започване на АД. Предния път не помня, какви странични ефекти имаха. Пих същите неща.

# 410
  • София
Здравей, sunshine, а откриха ли ти от какво са ти здравословните проблеми , тоест мислиш ли, че ако те се излекуват би се успокоила. Извинявай, ако нещо не съм разбрала правилно Simple Smile

# 411
  • Пловдив
Здравей, vencho82. Проблемът е, че рядко от първия път откриват, какво ми има и аз от лекар на лекар, от преглед на преглед и направо "сдадох багажа". Ако бяха открили какво е и бях се оправила, сега нямаше да стигна до АД Disappointed Relieved

# 412
  • София
Да, напълно те разбирам Sad
Момичета и момчета, как успявате да се разсейвате, когато ви е зле ? Успявате ли изобщо ? Практикувате ли медитации, йога, ТЕС и други подобни ?

# 413
Sunshine,
А как ти действаше антидепресантът, който си пила преди?
Ако с него си се чувствала добре, моят съвет е да се върнеш отново на него. Защото честата смяна на АД не е добро решение. Казвам го от личен горчив опит.

# 414
Силви, аз се пооправих. Не писах, че бях при баща ми в болница в Благоевград.

Сега с онзи, по който бях луднала и загубена от ревност, сме си приятели. Остава по 2 нощи, гушкаме си се и само толкова.
Трябваше така да започнем, а не да сме гаджета.

Айде на баща ми спешна операция, а аз само го гледам, айде аз на интервю за работа във вторник. Ша полудея Stuck Out Tongue

# 415
  • София
Jerry, бързо възстановяване на баща ти и успех на интервюто! А за гушкането с младежа съм изпуснала някъде покрай четенето ... нова съм тук, но дано ти се отразява прекрасно Wink

# 416
Jerry , моят съвет е да се дистанцираш от този човек . Радвам се , че си по-добре , но щом той те е докарвал до депресивни състояния и паник атака , няма място в живота ти . Повечето хора , които страдат от ПА , са изключително чувствителни натури и стават мишени на хорската лошотия и агресия . Трябва да съумеем да изкореняваме отровните брашляни около нас , за да се чувстваме пълноценно . Надявам се татко ти да се оправи Hug

# 417
   Jerry, по-надалеч от този мъж. Ако трябва махни се от тази работа. Докато той е наоколо, няма да се оправите.

# 418
  • София
Jerry, извинявай, не съм разбрала, че ти е провокирал лоши състояния. Ако е така, съм съгласна с Jennifer и Sunshine, нали уж , за да се подобрим трябва да се дистанцираме от ситуациите и хората, които ни натоварват.

# 419

Вижте какво открих : http://www.spiralata.net/kratce/index.php/polezenpat/159-4praktiki

Надявам се да помогне на някой , както  на мен Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт