С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 397
  • 805
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Скрит текст:
Добре де, задължително ли е да се съберат всички накуп точно в деня на изписването? Това единственият възможен и приемлив вариант ли е?

Не,разбира се
Но иде реч,за това кой е по разумен,за да не се стига до дрязги и напрежение..
Обаче ако едната застане на Ф и викне "вие мен уважавате ли ме",а другата пък се запъне,че "да,уважавам те,ама съм много изморена от изписването и не искам тълпи",и ето ти сблъсъка на титаните..

Сблъсък ще е защото здрава права жена = свекървата, застава на Ф и се тръшка и тропа с краченце да стане на найното, пред една изморена, изтощена, недоспала, блъскана от хормони, с разпрано д*пе/корем жена, която иска тишина, баня и легло, а покрай тези неща само бебето и мъжа си. Някак си не са в равностойно положение, ама повечето С обичат да си бълват претенциите, без да се съобразяват, което е нелепо и глупаво, предвид, че и тя /с/ е раждала жена. Назад някой попита защо претърпялата интервенция да се "преглъща" каквото и да е и да се съобразява с прави и здрави хора, а не обратното /което е и по-логично/, ама отговор не видях да е даден.

# 571
  • при късмета
С риск да вляза в леговището на лъва, бих искала да попитам бъдещите и сегашните свекърви, ако по някакви причини (примерно не се понасят 2та чифта родители или невъзможност за отсядане и т.н.) трябва първо едните да дойдат да видят детето, а в друг ден другите, ще натискате ли свекърите да са първи? И ще го приемете ли като горното- обида, че родилката предпочита нейните родители да дойдат първи, а неглижира ролята на свекърите като баба и дядо, които трябва да видят внучето незабавно Grinning
Скрит текст:
Моето лично виждане е, че ако възникне такава ситуация, би трябвало родителите на жената да са 'първи', защото тя е тази, която е претърпяла интервенция и дори внучето да е внуче и на едните баба и дядо, и на другите, то родилката пък е дете на своите родители и е редно да могат по- скоро да я видят.
Личното ми виждане съвпада с твоето, въпреки че един ден ще бъда свекърва. Най-естественото нещо на света е човек да предпочете собствената си майка. Също толкова естествено е да предпочита и собствените си деца пред чуждите. Но аз и тъща ще съм, та по този повод си мисля, че когато дъщеря ми роди, ще ме е грижа не за събирането на изписването, а за това дали тя е добре и от какво има нужда. Ако има нужда от помощ, ще помогна с каквото мога. Ако има нужда от ден-два спокойствие, за да дойде на себе си, ще ѝ го дам.
Аз ще съм само свекърва, но така бих постъпила, т.е. бих се съобразила в случая с чуждото дете-снахата.
Продължавам да съм на мнение, че нейното мнение в ситуацията е с най-висок приоритет и тя решава кое как ще протече.

# 572
Meн ме шокира това, че изобщо се съпоставят реални физически проблеми, които може да има майката (болки, умора, може да кърви още, безсъние и тн.) с някакви измислени, изсмукани от пръстите приказки за чест, кой бил "уважен" и прочие лиготии. Да, това СА лиготии. Единия го боли. Другите мрънкат дали са им отдали чест, както подобава.

Нещо повече, ако един ден родя и моите свекъри се натиснат с 2та крака, фасони и обиди да им се обърне внимание, ще загубя голяма част от добрите си чувства към тях, защото все едно казват: "На нас не ни пука за това ти как се чувстваш. Боли ли те, лошо ли ти е, мръсна ли си, уморена ли си. Искаме да си направим снимки с бебето и да бъдем уважени."

По темата аз също съм ЗА да се съберат роднините на изписването и да се зарадват И те, НО не по тоя начин и със сигурност не, ако самата родилка се чувства зле и ще й бъде некомфортно! Това може да не са лигавщини, може наистина да й е лошо. И да, съгласих се: Да, би могло и да Е лигавщина, но родата няма как да знае кое от двете е и ей така няма ли и на тях да им е по-спокойно, че са реагирали с отношение и разбиране, а не като сърдити деца, на които не са им дали играчката на момента?

# 573
Гугъл, много пъти, не само сега, мнението ти съвпада с моето, но си в пъти по-премерена в изказа си.
Адмирации за способността ти да се изразяваш интелигентно и мъдро, без намек за грубост.
Ще се радвам един ден да имам такава снаха. Grinning
Рядкост си.

# 574
  • София
Meн ме шокира това, че изобщо се съпоставят реални физически проблеми, които може да има майката (болки, умора, може да кърви още, безсъние и тн.) с някакви измислени, изсмукани от пръстите приказки за чест, кой бил "уважен" и прочие лиготии. Да, това СА лиготии. Единия го боли. Другите мрънкат дали са им отдали чест, както подобава.

Скрит текст:
Нещо повече, ако един ден родя и моите свекъри се натиснат с 2та крака, фасони и обиди да им се обърне внимание, ще загубя голяма част от добрите си чувства към тях, защото все едно казват: "На нас не ни пука за това ти как се чувстваш. Боли ли те, лошо ли ти е, мръсна ли си, уморена ли си. Искаме да си направим снимки с бебето и да бъдем уважени."

По темата аз също съм ЗА да се съберат роднините на изписването и да се зарадват И те, НО не по тоя начин и със сигурност не, ако самата родилка се чувства зле и ще й бъде некомфортно! Това може да не са лигавщини, може наистина да й е лошо. И да, съгласих се: Да, би могло и да Е лигавщина, но родата няма как да знае кое от двете е и ей така няма ли и на тях да им е по-спокойно, че са реагирали с отношение и разбиране, а не като сърдити деца, на които не са им дали играчката на момента?
Абсолютно!

# 575
Скрит текст:
Добре де, задължително ли е да се съберат всички накуп точно в деня на изписването? Това единственият възможен и приемлив вариант ли е?

Не,разбира се
Но иде реч,за това кой е по разумен,за да не се стига до дрязги и напрежение..
Обаче ако едната застане на Ф и викне "вие мен уважавате ли ме",а другата пък се запъне,че "да,уважавам те,ама съм много изморена от изписването и не искам тълпи",и ето ти сблъсъка на титаните..

Сблъсък ще е защото здрава права жена = свекървата, застава на Ф и се тръшка и тропа с краченце да стане на найното, пред една изморена, изтощена, недоспала, блъскана от хормони, с разпрано д*пе/корем жена, която иска тишина, баня и легло, а покрай тези неща само бебето и мъжа си. Някак си не са в равностойно положение, ама повечето С обичат да си бълват претенциите, без да се съобразяват, което е нелепо и глупаво, предвид, че и тя /с/ е раждала жена. Назад някой попита защо претърпялата интервенция да се "преглъща" каквото и да е и да се съобразява с прави и здрави хора, а не обратното /което е и по-логично/, ама отговор не видях да е даден.

Здрава,права..
Нашите бяха на по 70 когато родих..
Нито са били здрави,нито прави
Кво правим ако и С е като тях?

Инак ако ще и от 1000 кладенеца да се носят води,фактите са тези
Човешко е да изпростееш.
Човешко е и да проявиш разбиране към чуждото изпростяване.
Човешко е и да се прави компромис.
Човешко е и да не желаеш да правиш компромис
И във всеки един миг,ние си избираме коя човешка черта да проявим.

# 576
  • където ми харесва
От всичко, най-човешко е да се съобразиш с желанието на току що родилата жена!
Гугъл, за пореден път съм впечатлена от трезвата мисъл, която показваш! Ти си една прекрасна млада дама и твоята свекърва трябва да се радва, че ще има такава снаха!

# 577
Нито са били здрави,нито прави
Кво правим ако и С е като тях?
Всичките са 'болни'- и свекърва, и родилка, и тъщата и затова е окей тази, за която денят е най- важен, да направи компромиса newsm78
Странни разбирания. Толкова ли не можете да приемете, че въпросният компромис по раждания кръщенета и сватби трябва да се направи от 'възрастните', които вече са имали своя ден, а сега е ред на младите да имат своя ден и съответно думата как да станат нещата?

От това, което чета, няма снахи и свекърви, а просто има хора, които дърпат чергата към себе си, независимо коя от всичките "роли" играят. За мен най- нормалното нещо е приемствеността в поколенията и когато ти си била снаха и е било раждането на твоето дете (да, същото златно яйце), към теб да са направили компромис, ако е бил нужен, а когато вече си свекърва в конкретните примери, ти да се съобразиш.

П.П. С "нейния ден" не играя по струната его, уважение, егоизъм да не го споделиш, да си на пиедестал впрочем. А буквално- за една жена дните около раждането на детето й са натоварени с толкова много емоции, на които би трябвало да може да се наслади по начин, по който желае и в каквато компания пожелае, без да бъдат разваляни (да, ако спокойствието й е най- важно в този ден- точно рази дума търся) от странични фактори.

# 578
Ей, не си представях, че е такъв зор това пусто изписване.

# 579
  • при късмета
Аз продължавам да не проумявам, как така е човещина, да караш родилката да прави компромис. В края на краищата баби и дядовци реално нямат никакво основание за претенции и права за предявяването им.
Всички забравят таткото в цялата ситуация. И дори да приемем, че все пак бабите имат някакво право на претенции, то и тези на таткото, а на родилката на първо място, са преди техните. Така, че най-човечно е те да се съобразят.

# 580
  • Пловдив
Ако таткото е муньо ще го забравят и още как.

# 581
  • София
Кукоо, благодаря. Напълно способна съм на самокритика и то много, но ми е супер смешно някой с пяна на устата да прокламира неща, които сам не изповядва. На това й реагирах.

Хубаво реагира, но като ти обърнах внимание, че паметта ти не е особено добра, направи ли си труда да видиш, че си сгрешила и да се извиниш за неверните си твърдения?
Не си.
Това имаше предвид Кукоо.

# 582
  • София
И кое точно е невярно, че и аз отдавна чета и мнението ми съвпада с това на Контесата на 100%.

# 583
Аз продължавам да не проумявам, как така е човещина, да караш родилката да прави компромис. В края на краищата баби и дядовци реално нямат никакво основание за претенции и права за предявяването им.
Всички забравят таткото в цялата ситуация. И дори да приемем, че все пак бабите имат някакво право на претенции, то и тези на таткото, а на родилката на първо място, са преди техните. Така, че най-човечно е те да се съобразят.
Ма ко , много си ми симпатична , ама имаш много интересен начин на изразяване. Някак лично и сърдито звучиш.
Ако замениш думите "каране на родилката да прави компромис" с желанието да я уважиш , поздравиш , засвидетелстваш респект , симпатия и истинска радост , няма ли "карането" да е друг вид емоция.
Бабите никакво право на претенции нямат  Laughing Laughing, а право да са горди ,че някой ги е продължил рода и право да се радват , нямат ли ?
Малко се обърках , щото всички сме раждали. Но някак си , за мен , най-естественото нещо на света , беше, да споделя радостта от това голямо събитие със семейството си . Няма по-голямо щастие от това , че си създал живот и че този твой акт става повод за щастие и радост на толкова много хора.
Но аз така го виждам. Ако снахата някой ден реши ,че е мръсна от болницата и няма да ми даде да пипна бебето , защото трябва да се изкъпе , емииии...доообре. Няма да имам право на претенции, със сигурност. Но ще си запазя правото за други неща. Mr. Green

# 584
  • при късмета
tays, говорим за родилки, решили да отложат с ден-два гостите. Какви са им причините, те си знаят, но от първостепенна важност в ситуацията са именно техните причини.
Коментираме ситуация, в която родилката и бабите са на различно мнение, относно протичането на изписването.
Аз също имах гости на изписването и то доста, описах ги вече, но напълно разбирам  решилите обратното. Така, че не е и лично, за мен това е проява на разбиране и съобразяване.
Иначе появата на бебе, разбира се, че е повод за радост на повече хора от родителите му.

Общи условия

Активация на акаунт