С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 403
  • 805
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Какво, преиграваш, ама мноооого!
Да, когато родата, била тя 4ма родители, или 4ма родители+братя, сестри и друга рода, са се набутали да зяпат новородено СА тълпа!
Явно за теб е много обиден израз, ама ако напиша група от хора, няма да ти е по-леко!
Факт е, че толкова народ, скупчен пред едно бебе, е неприятно и за бебето и за родилката.

Всичко опира до отношението към близките.
Просто, за Какво, както и за мен, например, родители, братя и сестри, няма начин да са тълпа.
И няма начин, като тълпа да се скупчат върху бебето, кряскайки, дърпайки го, разповивайки го и броейки му пръстите.

Защото, така действа тълпата, нали?

От друга страна, на мен ми е било приятно да им покажа бебето- ми, гордост и радост си е, защо да не ги споделя с най- близките?

# 556
Кукоо, благодаря. Напълно способна съм на самокритика и то много, но ми е супер смешно някой с пяна на устата да прокламира неща, които сам не изповядва. На това й реагирах.

# 557
Какво, преиграваш, ама мноооого!
Да, когато родата, била тя 4ма родители, или 4ма родители+братя, сестри и друга рода, са се набутали да зяпат новородено СА тълпа!
Явно за теб е много обиден израз, ама ако напиша група от хора, няма да ти е по-леко!
Факт е, че толкова народ, скупчен пред едно бебе, е неприятно и за бебето и за родилката.
Е да преигравам,да преигравам..Колко пък мноооооого да преигравам..Две изречения.
С цитирани от теб думи. Laughing

Инак бъркаш.
Не мисля,че "тълпа"  е обиден израз.
Мисля,че е обидно,човек да възприема най-близките си за тълпа.

Но вече уточнихме,че разни хора,разни идеали.

# 558
  • Най-красивата страна
Когато ни изписваха от родилното ,дойдоха само съпруга ми,майка ми и свекърва ми.
Без братя,сестри...
Нямах нищо против .Съпругът ми се занимаваше с тях,беше купил готова храна.
След 1 час си тръгнаха.
После обаче свеки започна да мърмори,искаше да се събираме вкъщи на вечеря и да си покани роднините да видят бебето-общо към 12човека.Тук вече изръмжах.Казах и,че може да дойдат да видят бебето след 40 дни,но не всички наведнъж и не на вечеря.ММ ме подкрепи.
Бях изтощена от безсънието и той също,защото хем ми помагаше,хем ходеше и на работа.
Свеки заяви,че това е неуважение към нея и роднините. Confused

За моите роднини важеше същото.

# 559
  • където ми харесва
Е, хубаво! И моите идеали не свършват до там? Да натискам току що родила жена да ме посреща някъде си, било и за час, щото ми е родила внуче и трябва да прояви човещина към мен. Sick

# 560
И понеже ще съм свекърва,от сега казвам,че не дай Боже,ако снахата смята роднините си, просто за неква си "тълпа хора",най-вероятно е изобщо да не пожелая да бъда част от обкръжението и..
Сама бих хлопнала кепенеца ..
А ако всичко това го смята и сина ти, че и двама човека в такъв момент са тълпа, тогава какво?
Тогава ще отчета сериозна грешка при възпитанието му.
Преглъщам,тихомълком си посипвам главата с пепел и толкоз.
Ти сериозно ли?
Мислиш, че сина ще възприеме изцяло твоите виждания и никога за нищо, няма да ви се разминават мненията ли? Ти дете ли отглеждаш или програмираш робот?
Децата имат право на различно от нашето мислене, както ние имаме на различно от нашите родители. Може да са ни деца, но не можем изцяло да им моделираме мисленето. Това се получава само при много властни родители, в комбинация с деца със слаб характер.
Аз и вчера казах, че мъжете не се влияят от жените си, а просто намират жена, която ги разбира и е със сходно на тяхното мислене. Като му е било невъзможно да бъде разбран от родителите си или е считал, че обяснения на вижданията му няма да бъдат приети и намери жена с която това се случва е напълно в реда на нещата, да спре да дава на майка си каквито и да било обяснения. Започва да си прави плановете и да гради живота си с жената, която е преценил. Тогава обаче свекървата започва да се тръшка как снахата го е настроила  ooooh!
Това отговаря ли на вечния въпрос "Как такива свекърви, отгледаха вашите мъже"? Ето така. И при това положение изобщо няма нужда да е живял при баба си. Достатъчно е просто да не е разбиран от родителите си, да не са зачитали мнението му и родителите му да си мислят, че са успяли да му втълпят каквото и да е. В заблуждението си дори не виждат грешка в самите себе си, тя снахата е виновна

Не ти четох целия чаршаф,но да.
Сериозно мисля,че родителите оформят светогледа на децата си.
И ако в неговия светоглед,аз съм част от тълпата,значи съм се провалила.
Което не означава,че неговите възгледи ще се припокриват на 100%с моите.Напротив.От сега спорим за много неща и той си има негово мислене
Но как възприема мен,как се отнася към мен,това мисля зависи изцяло от мен самата.
Ако утре ме сметне за тълпа,значи някъде съм сгрешила сериозно с възпитанието му.

# 561
Добре де, задължително ли е да се съберат всички накуп точно в деня на изписването? Това единственият възможен и приемлив вариант ли е?

# 562
Добре де, задължително ли е да се съберат всички накуп точно в деня на изписването? Това единственият възможен и приемлив вариант ли е?

Не,разбира се
Но иде реч,за това кой е по разумен,за да не се стига до дрязги и напрежение..

Обаче ако едната застане на Ф и викне "вие мен уважавате ли ме",а другата пък се запъне,че "да,уважавам те,ама съм много изморена от изписването и не искам тълпи",и ето ти сблъсъка на титаните..

# 563
  • Най-красивата страна
Ако сметнем две двойки баби и дядовци,братя и сестри от двете страни и племенници-ето ти тълпа от 10-12 човека.
Ами прекалено много са според мен. Crossing Arms

# 564

Не,разбира се
Е, за какво тогава е това дракане 7812639 страници?  newsm78

# 565
Ми да върви темата бе..
Я гледай кви зайци изскочиха от храстите.. Joy

# 566
С риск да вляза в леговището на лъва, бих искала да попитам бъдещите и сегашните свекърви, ако по някакви причини (примерно не се понасят 2та чифта родители или невъзможност за отсядане и т.н.) трябва първо едните да дойдат да видят детето, а в друг ден другите, ще натискате ли свекърите да са първи? И ще го приемете ли както горе- обида и фасон, че родилката предпочита нейните родители да дойдат първи, а неглижира ролята на свекърите като баба и дядо, които трябва да видят внучето незабавно Grinning
Скрит текст:
Моето лично виждане е, че ако възникне такава ситуация, би трябвало родителите на жената да са 'първи', защото тя е тази, която е претърпяла интервенция и дори внучето да е внуче и на едните баба и дядо, и на другите, то родилката пък е дете на своите родители и е редно да могат по- скоро да я видят.

# 567
  • при късмета
  Сериозно мисля,че родителите оформят светогледа на децата си.
И ако в неговия светоглед,аз съм част от тълпата,значи съм се провалила.
Което не означава,че неговите възгледи ще се припокриват на 100%с моите.Напротив.От сега спорим за много неща и той си има негово мислене
Но как възприема мен,как се отнася към мен,това мисля зависи изцяло от мен самата.
Ако утре ме сметне за тълпа,значи някъде съм сгрешила сериозно с възпитанието му.
Според мен не го приемаш правилно. Ако сина ти някога поиска да се прибере само с жена си от родилното, не значи, че те смята за част от тълпата. Значи, че в този момент така е решил, че е най-добре. И именно в този момент, забравяш, че има други, а именно бебето и жена му, по-важни от теб. За момента. И ако той и жена му са на различно от твоето мнение би следвало да се съобрази със собственото си нали? И ако това се случи, ще промени ли начина по който те възприема, според теб? Според мен не би трябвало, ама ти явно си на друго мнение.
Ако не се съобрази с родителя си в определен момент, това не значи, че го смята за част от тълпа

# 568
С риск да вляза в леговището на лъва, бих искала да попитам бъдещите и сегашните свекърви, ако по някакви причини (примерно не се понасят 2та чифта родители или невъзможност за отсядане и т.н.) трябва първо едните да дойдат да видят детето, а в друг ден другите, ще натискате ли свекърите да са първи? И ще го приемете ли като горното- обида, че родилката предпочита нейните родители да дойдат първи, а неглижира ролята на свекърите като баба и дядо, които трябва да видят внучето незабавно Grinning
Скрит текст:
Моето лично виждане е, че ако възникне такава ситуация, би трябвало родителите на жената да са 'първи', защото тя е тази, която е претърпяла интервенция и дори внучето да е внуче и на едните баба и дядо, и на другите, то родилката пък е дете на своите родители и е редно да могат по- скоро да я видят.
Личното ми виждане съвпада с твоето, въпреки че един ден ще бъда свекърва. Най-естественото нещо на света е човек да предпочете собствената си майка. Също толкова естествено е да предпочита и собствените си деца пред чуждите. Но аз и тъща ще съм, та по този повод си мисля, че когато дъщеря ми роди, ще ме е грижа не за събирането на изписването, а за това дали тя е добре и от какво има нужда. Ако има нужда от помощ, ще помогна с каквото мога. Ако има нужда от ден-два спокойствие, за да дойде на себе си, ще ѝ го дам.

# 569
Чета ви от известно време и най-после събрах смелост да се включа.
Аз съм в почти същото положение като
mandarincheto
Живи и здрави ще ставам майка за първи път.И нашите и родителите на ММ живеят в други градове.Но свекърите са по близо.Разбирам се добре с тях,мога да кажа,че са ме приели като дъщеря.Но въпреки всичко се опасявам,че като се роди първородното внуче(и от двете страни)ще почнат да възникват спорове.Свекърва ми още от първите месеци почна да ме убеждава,че трябва да се пренеса да живея при тях с бебето.Аз многократно казах,че това няма как да стане и последва коментар колко съм била лоша поднесен под формата на майтап.За мен детето трябва да се гледа от родителите.Също не желая гости в деня на изписването.Може да е жестоко и егоистично,но искам ММ сам да ме вземе от болницата,а след 2-3 дни да заповядат и нашите и техните.Не искам също така да се качват снимки на бебето във фейсбук или да се показват на тоя и оня(поне първите месеци).От там ще дойде първият проблем със свекърва ми Simple Smile.

Цитирам. Нормалните желания и притеснения на едно момиче. ОТ 22-ра страница.  Мисля, че даже приключиха.
Доста вариации и интерпретации прочетох. Опасявам се, че и тя ако се зачете, няма да си познае историята и питанките. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт