С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 677
  • 805
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Скрит текст:
И понеже ще съм свекърва,от сега казвам,че не дай Боже,ако снахата смята роднините си, просто за неква си "тълпа хора",най-вероятно е изобщо да не пожелая да бъда част от обкръжението и..
Сама бих хлопнала кепенеца ..
А ако всичко това го смята и сина ти, че и двама човека в такъв момент са тълпа, тогава какво?
Тогава ще отчета сериозна грешка при възпитанието му.
Преглъщам,тихомълком си посипвам главата с пепел и толкоз.

Такава свекърва още не съм срещала, дето да си признае, че нещо е сбъркала във възпитанието на любимия син. На практика всички обясняват как синът е умен, добър, чувствителен и въобще най-най-прекрасен и като се е събрал с лошата снаха, тя му влияе толкова зле, че си е забравил прекрасното домашно възпитание.

# 541
Аз няма да пиша повече по казуса на М.Ч.- каквото имах да кажа, Краси вече го е написала.

# 542
И понеже ще съм свекърва,от сега казвам,че не дай Боже,ако снахата смята роднините си, просто за неква си "тълпа хора",най-вероятно е изобщо да не пожелая да бъда част от обкръжението и..
А ако всичко това го смята и сина ти, че и двама човека в такъв момент са тълпа, тогава какво?
Аз пък бих се поздравила, че съм възпитала точен мъж, който държи на жена си, държи на детето си и иска най-доброто за тях.
От опит съм се убедила, че най-дълготрайните и добри семейства са тези, в които мъжът и жената действат като екип и винаги се подкрепят.Дори с риск да накърнят крехкото свекървенско или тъщенско его.

Като в случая с присъствието на изписването дори не става дума за нещо сериозно, а за най-обикновено "тръшкане" и опити за налагане от страна на бабата.

# 543
Предтавих си я КАКВО как се втурва към родилното да се обяснява на изтормозената и изтощена снаха, че е лигла, щото не иска тълпа хора да броят пръстчетата на бебето, като го приберат вкъщи.
Чакай да се цитирам да видим къде съм казала, че моите родители са тълпа?!
А,ти да видиш..
И кво излиза ся..Че родителите ти не са в предполагаемата тълпа дошла да види бебето?
Или, че израза се отнася само за свекърите ? Stop

# 544

А на изписването имаше ли хора?

Да, най- близките.
Снимахме се пред родилното, групово и толкова.
Свекърва ми преспа в сестра си и на другия ден си замина, без да дойде повторно.

Когато роди дъщерята, вече беше на мода изпращането до вкъщи и броенето на пръсти, та се наложи да отидем.
Цялото представление трая 1 час и младите ни посочиха вратата.
Всъщност, щерката си се беше оттеглила с бебето, защото трудно седеше седнала.
Сватята се опита да остане, да изкъпела детето, но двамата в хор заявиха, че едва са ни изтраяли, имат нужда да си починат, и ще си се справят сами. Simple Smile
Това беше, никой не се е сърдил за нищо, но всеки от нас винаги казва в прав ред какво мисли и какво иска.
А, като е подплатено с добри чувства и без стойки, отношенията остават близки.

Значи ти самата прокламираш неща, които лично пак не си свършила самата ти.

Също като агитката за лошите майки захвърлящи си бебетата в ясли, като самата ти точно това си направила.

Или като призивът да не се живее с никакви родители, а самата ти си живяла с мама 13-15 години като семейна и мъжът ти е бил като гост, който сам не даже посягал към хладилника за да не вземе чужди неща, дори и да е бил прегладнял

Или пък призивът да не се лигавят младите и д подслонят свекървата за няколко дни у дома след раждането,а ти си пратила твоята при сестра й и т.н.
И ти даваш съвети на основата на?!..

Набиват се в очи тези несъответствия и то много! Също както и струящата и обсебваща 'любов' от КАГ към  снаха й и снахите по принцип..

# 545
Не  знам от къде идват всичките тези казуси.
Изписването мъж и свекърва ,казах,че живеем заедно и носеха  разни неща.Втори я път и със голямото на 16 месеца.Мака ми идва под прозореца в родилното и след десетина дни   у  нас.Тогава се прави понуда, тоест представяне бебето.Надникнаха ,подариха и отидоха да  се правят каквото искат.Бебето не са докосвали ,заплюха го само.
 При днешните условия,когато младите са отделно важи за всички да се появят поканени.Задължително условие  да им се каже какво очакват от тях ,да не се чудят.
И тези изгъзици  със софри в деня на изписването не са отдавна ,по-млади са от 40 години.Поне  толкова минаха.
И всичките приказки за традиции  и глупости,за хатъри  и сръдни са нови,на замогналия  се еснаф ,който парадира с обществено положение.
Сега се прави питка на 40 дни,е  чак толкова най-близките трудно ще удържат от любопитство да видят бебето,от радост,особено ако е първо и дълго чакано.
Което не значи,че няма да разберат едно умно  обяснение   и подготвяне,не внезапно в последен момент решение и  изискване.
Историята не познава баби да се сърдят и  стоят далеч от внуци,дори някога пристанали моми са отписвали и с бебето приемали охотно обратно за свои.Че   и целували зетя.
Излишни приказки и спорове правим.

# 546
Абсурд, не.
Нищо специално не съм чела. Нямам време за такива занимания.
Просто много помня когато прочета нещо и много неща ми правят впечатление.  Peace

С много думи исках да кажа нещо по-просто, а то е да наставляваш по въпроси, по които самата ти си минала теста. В смисъл да правиш това, което говориш Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 май 2017, 22:28 от Анонимен

# 547
Аз пък бих се поздравила, че съм възпитала точен мъж, който държи на жена си, държи на детето си и иска най-доброто за тях.
От опит съм се убедила, че най-дълготрайните и добри семейства са тези, в които мъжът и жената действат като екип и винаги се подкрепят.Дори с риск да накърнят крехкото свекървенско или тъщенско его.

Като в случая с присъствието на изписването дори не става дума за нещо сериозно, а за най-обикновено "тръшкане" и опити за налагане от страна на бабата.

Да се поздравя,за туй,че съм възпитала сина ми да ме смята за част от тълпата?!?

Е,разни хора,разни идеали.
Аз бих го отчела като родителски провал.

П.п.Не знам с какъв акъл си мислите,че син който смята родителите си за "тълпа"ще има по-различно отношение към жена си?

# 548
  • при късмета
Преглъщам,тихомълком си посипвам главата с пепел и толкоз.
Ти сериозно ли?
Мислиш, че сина ще възприеме изцяло твоите виждания и никога за нищо, няма да ви се разминават мненията ли? Ти дете ли отглеждаш или програмираш робот?
Децата имат право на различно от нашето мислене, както ние имаме на различно от нашите родители. Може да са ни деца, но не можем изцяло да им моделираме мисленето. Това се получава само при много властни родители, в комбинация с деца със слаб характер.
Аз и вчера казах, че мъжете не се влияят от жените си, а просто намират жена, която ги разбира и е със сходно на тяхното мислене. Като му е било невъзможно да бъде разбран от родителите си или е считал, че обяснения на вижданията му няма да бъдат приети и намери жена с която това се случва е напълно в реда на нещата, да спре да дава на майка си каквито и да било обяснения. Започва да си прави плановете и да гради живота си с жената, която е преценил. Тогава обаче свекървата започва да се тръшка как снахата го е настроила  ooooh!
Това отговаря ли на вечния въпрос "Как такива свекърви, отгледаха вашите мъже"? Ето така. И при това положение изобщо няма нужда да е живял при баба си. Достатъчно е просто да не е разбиран от родителите си, да не са зачитали мнението му и родителите му да си мислят, че са успяли да му втълпят каквото и да е. В заблуждението си дори не виждат грешка в самите себе си, тя снахата е виновна

# 549
Ма ко ,не може ли синът да е възпитан да е самостоятелен човек и  уникален по същност,не копие някому и  да се напасва с жена си с времето,да я уважава,както и родителите,но  в повече.Да гледа напред заедно.

# 550
  • София
Абсурд, не.
Нищо специално не съм чела. Нямам време за такива занимания.
Просто много помня когато прочета нещо и много неща ми правят впечатление.  Peace

С много думи исках д кажа нещо по-просто, а то е да наставляваш по въпроси, по които самата ти си минала теста. В смисъл да правиш това, което говориш Simple Smile

В такъв случай, бих те посъветвала, да не разчиташ на паметта си, защото в това, което пишеш, няма грам разбиране, а само извадени извън темата и контекста изречения.

Минала съм всички тестове- с едното дете- едните, с второто- другите.
Едните по принуда, другите- по убеждение и поради възможност да ги направя.

# 551
  • при късмета
Ма ко ,не може ли синът да е възпитан да е самостоятелен човек и  уникален по същност,не копие някому и  да се напасва с жена си с времето,да я уважава,както и родителите,но  в повече.Да гледа напред заедно.
Не само, че може, ами именно това казвам. Не е до напасването с жената изобщо въпроса. Може да е много различен като виждания и темперамент от родителите и за мен това е нормално. То и за жените се отнася. Колко от вас са си казвали "аз това, като майка ми никога няма да го правя"?

# 552
  • София
Аз мога да кажа на Контесата:

Явно ти си неспособна на самокритика, всичко твое е по- по- най- и намираш кусури на Абсурт, защото правила едикак си, а говорела друго. Знам че в днешно време е актуално грешките да се замитат, а успехите да се превъзнасят, но предпочитам хора, които не се изтъкват като последна инстанция и признават грешките си. Ти не си от тях...
Но не си само ти, за съжаление

И колкото тук да се твърди, че са против тълпите по принцип, истината е една - мама и тате не са тълпа, тълпа са свекърите.
Има и нещо друго - ако някой не ми обясни с ясни думи какво и защо, ще съм в правото си да го определя като "глезен" и "предвзет" и "темерут". Това, че мамата на зетя/снахата ги разбира от половин дума, не е задължително за мен.

# 553
  • където ми харесва
Какво, преиграваш, ама мноооого!
Да, когато родата, била тя 4ма родители, или 4ма родители+братя, сестри и друга рода, са се набутали да зяпат новородено СА тълпа!
Явно за теб е много обиден израз, ама ако напиша група от хора, няма да ти е по-леко!
Факт е, че толкова народ, скупчен пред едно бебе, е неприятно и за бебето и за родилката.

# 554
Сиско ,не е задължително за теб,но ако имаш връзката със своето дете,то ще ти помогне за такава и с чуждото,с времето.Веднага не ставаш свой.И заради него,като се довериш  на желанията му,ще намериш начин да не създаваш напрежение между двамата.Най-вече в такъв момент на раждането на дете.Ще  си прибереш  разбиранията за малко.Защото си опитна и  преминала по пътя.
Колкото да си огорчена,ще преглътнеш.

Общи условия

Активация на акаунт