С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 378
  • 805
  •   1
Отговори
# 525
  • Наблизо

BeautifulM относно статията която си пуснала,в нея има един термин''Модерни родители".Е това като го чуя и много се дразня или другото ''Те младите сега са много модерни"
Е не сме толкова модерни просто сме в крак с времето в което живеем.
Аз на шега я пуснах,защото е баш по темата...пък и точно това да не показваш бебето на бабите и дядовците му от суеверие или не знам точно какво,като тази певица...аз не мога да го окачествя като модерно..

# 526
Допустимото за мен в тая ситуация е максимум два часа,после следва всички да напуснат терена и родителите да си останат с бебето на спокойствие
След 2 часа аху иху някой ще трябва да почисти и подреди.
Е иху-аху пред бебето в какво се състои?
Разхвърляни подаръци,някоя чаша от вода/безлкохолно за миене,и някоя и друга кутия от бонбони за изхвърляне..
В нас като дойдоха,хем рода от далеч дойде,поседяха малко,не помня,може би два-три часа,после педито дойде,и междувременно докато тя преглеждаше малкия,всички се изнесоха и отидоха у братовчедка ми,повод да се съберат..
Там беше аху-иху по същество.. Grinning

# 527
  • при късмета
И понеже ще съм свекърва,от сега казвам,че не дай Боже,ако снахата смята роднините си, просто за неква си "тълпа хора",най-вероятно е изобщо да не пожелая да бъда част от обкръжението и..
Сама бих хлопнала кепенеца ..
А ако всичко това го смята и сина ти, че и двама човека в такъв момент са тълпа, тогава какво?

# 528
  • София

Ами, ето, и в двата случая сте се съобразили с родилката.   Laughing
В първия, ти си нямала против да дойдат на изписването.
Във втория, дъщеря ти е нямала против да й погостувате за час.
Защо и коментираната форумка да няма правото да реши как иска да станат нещата?   Grinning

Не, в моя случай, съобразяване имаше и от двете страни.
През ум не ми е минало, както и на дъщеря ми и зет ми, че можем да се направим на велики и да игнорираме родителите си до степен "Сульо и Пульо".
От тяхна, а после и моя, и на сватовете страна, също имаше съобразяване- като ни казаха, че нямат нужда от нас, си тръгнахме без цупене и без "  ама вие не знаете как".
Въпреки че, специално за да съм в помощ, бяхме им наели квартира точно срещу нас.

Никъде не съм твърдяла, че снахата няма право да каже и отстои каквото иска.
Всеки е свободен да го прави.
Въпросът е, на какво са го научили вкъщи- на уважение или на пердерлък.

# 529
  • София
Е, нищо, че дъщерята едва е седяла и едва са ги изтраяли, на виж, браво на младите.

Хи,хи! hahaha
Ще ти се да ме изкараш майката- садистка, ама единствено ще покажеш колко не можеш да осмисляш написан текст и колко си дребнава.
Ако ти не можеш да се чувстващ добре и обгрижена от майка си, когато се прибереш от родилното, проблемът е в теб, затова и може да те втриса при мисълта, че ако ти дойдат, ще трябва да им слугуваш- по оня обичай, така близък на някои съфорумки тук. Mr. Green

# 530
Скрит текст:

Ами, ето, и в двата случая сте се съобразили с родилката.   Laughing
В първия, ти си нямала против да дойдат на изписването.
Във втория, дъщеря ти е нямала против да й погостувате за час.
Защо и коментираната форумка да няма правото да реши как иска да станат нещата?   Grinning

Не, в моя случай, съобразяване имаше и от двете страни.
През ум не ми е минало, както и на дъщеря ми и зет ми, че можем да се направим на велики и да игнорираме родителите си до степен "Сульо и Пульо".
От тяхна, а после и моя, и на сватовете страна, също имаше съобразяване- като ни казаха, че нямат нужда от нас, си тръгнахме без цупене и без "  ама вие не знаете как".
Въпреки че, специално за да съм в помощ, бяхме им наели квартира точно срещу нас.

Никъде не съм твърдяла, че снахата няма право да каже и отстои каквото иска.
Всеки е свободен да го прави.
Въпросът е, на какво са го научили вкъщи- на уважение или на пердерлък.
Ами, момичето, което коментираме, попита и сподели тук плахо проблема си, а получи "ритник в задника".И защо?Защото има някакво желание и виждане как да й се получат нещата?
Аз поне, не останах с впечатление, че е някоя нагла снаха, която тропа с краче и изисква безпрекословно съобразяване с нея.
Дори, нищо чудно, след реакциите, които получи тук, и ако свекърва й е прекалено настоятелна, нещата да станат точно както не иска.За да е мила, бяла и добра и да не се карат с "ужасната свекърва".   Laughing
С което пак стигаме до същината, че най-често свекървите са камъка на раздора.Съзнателно или не, все се държат като най-знаещи, най-можещи, най-....каквото се сетиш.МОже и така да е, ама трябва ли да се изтъква постоянно?!

И аз пак да питам:
при положение, че бабите са значително разстояние от внука и оставането е проблем, защо да е чак толкова гадно бебето да се прибере САМО у дома, само с мама и тати, а бабите да погостуват после за по няколко дни?
Защо е чаааак такъв проблем?Защото ще стане както снахата иска?А тя по презумпция не трябва да има право на мнение?

# 531
  • Оптимист по принуда
Теб все не са те разбрали какво си написала, та и аз така.

# 532
  • София

И аз пак да питам:
при положение, че бабите са значително разстояние от внука и оставането е проблем, защо да е чак толкова гадно бебето да се прибере САМО у дома, само с мама и тати, а бабите да погостуват после за по няколко дни?
Защо е чаааак такъв проблем?Защото ще стане както снахата иска?А тя по презумпция не трябва да има право на мнение?

Краси, прочети ѝ постовете, прочети и някой друг от отговорилите- все пак, поне 10 са които отговарят на въпроса ти. Peace

# 533
Допустимото за мен в тая ситуация е максимум два часа,после следва всички да напуснат терена и родителите да си останат с бебето на спокойствие
След 2 часа аху иху някой ще трябва да почисти и подреди.
У нас бабите бяха си приготвили храната, донесоха, хапнахме и след 2 часа си тръгнаха, като преди това прибраха масата, храната в хладилника, пуснаха миялната и чао.
Бебето спеше в другата стая. После дойде и педиатърката.

Снахата има право на мнение, както и бабите. Но като не искаш гости, отстояваш си мнението. Ако бабите се почувстват обидени и неразбрани, приемаш го и толкова. Не ти е нужно одобрението на целия форум.

# 534

И аз пак да питам:

А, де? М.Ч. предложи едно съвсем разумно решение- два-три дни след изписването да дойдат първо едните, после другите родители и да останат за няколко дни да се видят на спокойствие. Но щом аху-иху трябва да се състои непременно само и единствено в деня на изписването, явно е много по-добре бабите и дядовците да пропътуват по 400 километра в едната посока, после да се сгъчкат 7 души в две стаи и на сутринта кой откъде е. Whistling

# 535
  • при късмета
И като снахата се съобрази с желанието на свекъри и тъщи, за нещо такова и то независимо от състоянието и мнението си, ей така от възпитание и да не вземе да нарани крехката свекървенска психика, с какво ли трябва да се съобразява занапред?
Не, мерси! Предпочитам ако ще се фръцнат да го направят още на изписването на детето, че да си спестя и бъдещи проблеми и намеса

# 536
И понеже ще съм свекърва,от сега казвам,че не дай Боже,ако снахата смята роднините си, просто за неква си "тълпа хора",най-вероятно е изобщо да не пожелая да бъда част от обкръжението и..
Сама бих хлопнала кепенеца ..
А ако всичко това го смята и сина ти, че и двама човека в такъв момент са тълпа, тогава какво?
Тогава ще отчета сериозна грешка при възпитанието му.
Преглъщам,тихомълком си посипвам главата с пепел и толкоз.

# 537
Скрит текст:

И аз пак да питам:

Краси, прочети ѝ постовете, прочети и някой друг от отговорилите- все пак, поне 10 са които отговарят на въпроса ти. Peace

Аз нейните постове ги четох, също и всичко останало.Ясно е, че има всякакви мнения.
Но питам тези, които държат непременно да са първа писта в деня на изписването и не приемат варианта на М.Ч.Защо? Защо, при положение, че и майката, и бащата искат да са сами първите няколко дена, това им право се оспорва?И най-вече, защо се приема като обида?
В крайна сметка, може да е вашето внуче, но е Нейното дете.Няма ли тя правото да реши какво иска?И защо нейното желание е обидно?След като не е "отритнала" тотално бабите, а предлага малко по-различен вариант?
Какво ще се промени, ако бабите видят бебето след 3-4-10 дни?Ще остарее подаръка?Бебето ще порасне?Защо е чак такъв проблем?
Аз лично, не бих се почувствала обидена, ако съм поставена в подобна ситуация.Ама точно никакъв проблем не ми е да видя внука си (бъдещия    Laughing, живот и здраве да имам такива) на 2-3 седмици, а не на 5 дена.Нямам против и да съм втора, след нейната майка.Точно защото съм жена, раждала съм и знам, че тогава имах повече нужда от моята майчица.

# 538
Но щом аху-иху трябва да се състои непременно само и единствено в деня на изписването, явно е много по-добре бабите и дядовците да пропътуват по 400 километра в едната посока, после да се сгъчкат 7 души в две стаи и на сутринта кой откъде е. Whistling
Съмнявам се, че някой въобще си дава сметка за подчертаното. Иначе вероятно щяха да си кажат, че няма да спят у тях.

Ма ко,
от постовете на М.Ч. съдя, че тя точно това не иска, да скръцне със зъби. Иначе щеше да ѝ е все едно като свекървата иска да дойде, а родилката не иска. Казах го и в по-преден пост - бащата идва като му каже майката да я вземе с бебето без да съобщава на родата. Толкова.

# 539

И аз пак да питам:

А, де? М.Ч. предложи едно съвсем разумно решение- два-три дни след изписването да дойдат първо едните, после другите родители и да останат за няколко дни да се видят на спокойствие. Но щом аху-иху трябва да се състои непременно само и единствено в деня на изписването, явно е много по-добре бабите и дядовците да пропътуват по 400 километра в едната посока, после да се сгъчкат 7 души в две стаи и на сутринта кой откъде е. Whistling

Що преиначавате?
Само Абсурд изказа крайно мнение,всички други подкрепиха авторката и и казаха,че това което е решила е и най-разумното.

Общи условия

Активация на акаунт