С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 388
  • 805
  •   1
Отговори
# 330
Чета ви от известно време и най-после събрах смелост да се включа.
Аз съм в почти същото положение като
mandarincheto
Живи и здрави ще ставам майка за първи път.И нашите и родителите на ММ живеят в други градове.Но свекърите са по близо.Разбирам се добре с тях,мога да кажа,че са ме приели като дъщеря.Но въпреки всичко се опасявам,че като се роди първородното внуче(и от двете страни)ще почнат да възникват спорове.Свекърва ми още от първите месеци почна да ме убеждава,че трябва да се пренеса да живея при тях с бебето.Аз многократно казах,че това няма как да стане и последва коментар колко съм била лоша поднесен под формата на майтап.За мен детето трябва да се гледа от родителите.Също не желая гости в деня на изписването.Може да е жестоко и егоистично,но искам ММ сам да ме вземе от болницата,а след 2-3 дни да заповядат и нашите и техните.Не искам също така да се качват снимки на бебето във фейсбук или да се показват на тоя и оня(поне първите месеци).От там ще дойде първият проблем със свекърва ми Simple Smile.

Повече твърдост и най-вече говори с мъжа си и той да не поддава, да е твърд с техните. Изобщо не е егоистично от твоя страна, че не ги искаш на изписването, егоистично е от тяхна страна, че не се съобразяват с теб. Ти си важната, ти определяш как ще стане. Баби и дядовци вече са на втори план, младите решават. Вие с мъжа ти имате думата и не позволявай да ти се месят. Както и не позволявай да ти говорят разни неща, пък било то и само "на майтап"!

# 331
  • София
Компромисен вариант е да се поканят бабите и дядовците в деня на изписването в самата болница. Виждат детето, поздравят се, снимат се... После всеки в дома си. Аз така направих, нямах търпение да се прибера и да "измия" болницата от себе си.

# 332
  • Наблизо
Не можах да се сдържа,по темата е Grinning  Иначе аз съм за еднократна третиране на бабите и дядовците. Ако свекърва ми изявява желание да вижда внучето си,бих го давала и ще се виждаме,не бих правила циркове за това.

# 333
  • София
.Също не желая гости в деня на изписването.Може да е жестоко и егоистично,но искам ММ сам да ме вземе от болницата,а след 2-3 дни да заповядат и нашите и техните.Не искам също така да се качват снимки на бебето във фейсбук или да се показват на тоя и оня(поне първите месеци).От там ще дойде първият проблем със свекърва ми Simple Smile.

Виж сега, вярно е, че ти си родила детето, ама е вярно, че сина на свекърите, му е баща и то им се пада внуче.
Затова, колкото и да се изживяваш като майка- царица, възпитанието и обикновеното човешко чувство, изискват да се сетиш поне, че и други се вълнуват от златния вързоп.
И няма да ти падне китката, ако разрешиш да дойдат на изписването, да ти поднесат цветята, за благодарност и да мернат бебето.
Пък оттам, пак само с мъжа ти да се приберете.

Така всички ще са доволни, а кога ще се договорите да дойдат у вас, ще решите по- късно.

# 334
  • София
Скрит текст:
.Също не желая гости в деня на изписването.Може да е жестоко и егоистично,но искам ММ сам да ме вземе от болницата,а след 2-3 дни да заповядат и нашите и техните.Не искам също така да се качват снимки на бебето във фейсбук или да се показват на тоя и оня(поне първите месеци).От там ще дойде първият проблем със свекърва ми Simple Smile.

Виж сега, вярно е, че ти си родила детето, ама е вярно, че сина на свекърите, му е баща и то им се пада внуче.
Затова, колкото и да се изживяваш като майка- царица, възпитанието и обикновеното човешко чувство, изискват да се сетиш поне, че и други се вълнуват от златния вързоп.
И няма да ти падне китката, ако разрешиш да дойдат на изписването, да ти поднесат цветята, за благодарност и да мернат бебето.

Така всички ще са доволни, а кога ще се договорите да дойдат у вас, ще решите по- късно.

Нищо няма да им стане на свекърите, ако видят "златния вързоп" след няколко дена. Ако родилката не се чувства добре и не иска да вижда никой това си е нейно право. Как пък един път не се спомена, че майката  /родилката/ и тя има желания и нужди и те са по-важни от тези на който и да чифт родители? Някои родители обаче не са от същия град и се "налага" да преспят в дома на бебето, а понякога това се отича със седмици, някой са от същия град, но са също толкова самоуверени, че трябва да стоят месец примерно. Само желанията на С са важни, другите - да се съобразяват Sick

# 335
Скрит текст:

Нищо няма да им стане на свекърите, ако видят "златния вързоп" след няколко дена. Ако родилката не се чувства добре и не иска да вижда никой това си е нейно право. Как пък един път не се спомена, че майката  /родилката/ и тя има желания и нужди и те са по-важни от тези на който и да чифт родители? Някои родители обаче не са от същия град и се "налага" да преспят в дома на бебето, а понякога това се отича със седмици, някой са от същия град, но са също толкова самоуверени, че трябва да стоят месец примерно. Само желанията на С са важни, другите - да се съобразяват Sick
И аз това бях тръгнала за пиша като Афродита.
Абсурт, ти казваш родилката да направи компромис със себе си. Защо? Толкова ли не могат свекърите малко да изчакат. Защо трябва пак снахата да склонява глава и да признае авторитета на старите? Досега все така е било, хайде вече да е иначе!

# 336
  • София
Афродита, ти котка да пада на гърба си да пада виждала ли си?
Е, и свекърва дето да си признае директно: греша в това и това, няма да видиш!

Аз например като съм казала нещо нередно съм се извинявала така на свекървата: Майко, извинявай, че казах .... и те засегнах. Бях афектирана. Не трябваше да го казвам. Извинявай!
Моята свекърва знаеш ли как се извинява след като ме е обидила, че съм най-лошото нещо в живота на сина й: Извинявай, ако има нещо Tired А когато настоях да ми се извини, защото съм се засегнала тя първо каза, че не е казвала такова нещо, после твърдеше, че нищо лошо не била казала, просто сме си говорили откровено и накрая като нямаше как, едва ѝ се откъсна горното извинение.

И аз това попитах преди няколко страници: каква е разликата между бебе на 7 и 10 дни? А сега ги изписват след 3 дни нормално раждане и 5 дни секцио, ако няма усложнения. Ако добавим 3 дни по желание на родителите, стават не повече от 8 дни, за да се види бебето. Каква е разликата питам пак?

# 337
Spring is my season ние не отстъпваме,ММ е на моето мнение.Обаче майка му като си науми нещо и ураган не може да я спре  Simple Smile.Иначе както споменах разбира ме се,помагат ни много и аз не искам сега да се караме.
absurT По въпроса за родилното имам предвид и двете страни.А вързопа,че е златен бабите и дядовците го смятат за такъв повече и от мен.Явно не си прочела,че всички живеят в градове доста далече от нашия,което означава 6 възрастни + бебе да спят в 2 стаи.
Иначе по въпроса за даването на детето,когато стане на 3-4 години нямам проблем да го оставям да им гостува,но не повече от седмица(това и за моите родители се отнася).Няма какво да се лъжем бабите и дядовците никога не спазват правилата на родителите  Grinning( особенно свекървите  newsm03 ).На моята майка винаги мога да и се развикам и после да и се извиня(*и обратното),всичко ще замине и отмине.Но на свекървата не бих си го позволила.
BeautifulM относно статията която си пуснала,в нея има един термин''Модерни родители".Е това като го чуя и много се дразня или другото ''Те младите сега са много модерни"
Е не сме толкова модерни просто сме в крак с времето в което живеем.

# 338
М. Ч. чети тука, взимай пример. Вижда се, че си възприела доста съвети. Със сигурност отношенията ти със свекърва ти ще стават все по-добри, ако приложиш възприетото на практика.

# 339
М.Ч. Добри съвети са ти дали момичетата. Вие, двамата, щом сте решили, съобщавате решението си. Не се налага да искате разрешение. А при наличието на две стаи, после може да ви гостуват поотделно. Хем няма да е натоварващо за вас. Любовта към унуката нека не изключва уважението към родителите на тая унука. Grinning

Свекървенски думи, започващи с "Виж какво!" директно заминават на бунището от мен, където им е мястото.

# 340
  • София
Скрит текст:
Spring is my season ние не отстъпваме,ММ е на моето мнение.Обаче майка му като си науми нещо и ураган не може да я спре  Simple Smile.Иначе както споменах разбира ме се,помагат ни много и аз не искам сега да се караме.
absurT По въпроса за родилното имам предвид и двете страни.А вързопа,че е златен бабите и дядовците го смятат за такъв повече и от мен.Явно не си прочела,че
всички живеят в градове доста далече от нашия,което означава 6 възрастни + бебе да спят в 2 стаи.
Скрит текст:
Иначе по въпроса за даването на детето,когато стане на 3-4 години нямам проблем да го оставям да им гостува,но не повече от седмица(това и за моите родители се отнася).Няма какво да се лъжем бабите и дядовците никога не спазват правилата на родителите  Grinning( особенно свекървите  newsm03 ).На моята майка винаги мога да и се развикам и после да и се извиня(*и обратното),всичко ще замине и отмине.Но на свекървата не бих си го позволила.
BeautifulM относно статията която си пуснала,в нея има един термин''Модерни родители".Е това като го чуя и много се дразня или другото ''Те младите сега са много модерни"
Е не сме толкова модерни просто сме в крак с времето в което живеем.
Свекърва ти наясно ли е с това нещо?

# 341
Като ви чета , всички сте прави  Grinning.
Аз се успокоявам , че със сина си говорим в прав текст и хич няма да проявявам инициативи , ако не съм поканена където и да било . Нищо , че сме в Сф , си говорим през ФБ , така ми се фукат и с какво са си купили. Сигурно така ще видя и Бебо някой ден.
Конфронтацията е най-лошото нещо. Снахите , нали и те деца ще гледат-ще им треперят , ще се жертват , тръшкат , ще се посвещават. И ще разберат какво е в душата на старата жена , която с толкова любов и грижа е отгледала детето си , и какво е да стои отстрани , чак , когато са в същата ситуация.
Много ми е мъчно понякога , като я чета тази тема Sad. Аз си отгледах единственото дете сама , с много обич и грижа. Откакто се е отделил / след 18 / , съм като ампутирана от кръста надолу, макар и да зная , че това е животът и така е редно да бъде. Хич няма да се натискам за нищо , а имам и сили , и енергия , и обич у себе си , да съм в помощ и услуга. Но май е по-добре да си гледам своите неща и да не се бутам изобщо.
Ако ме помолят , ще участвам . Колкото и да е егоистично. То по-добре настрани , отколкото с добронамерен подход да се буташ да помагаш , пък да излезе , че си вмешателна. Не , благодаря. Crossing Arms

# 342
М. Ч. чети тука, взимай пример. Вижда се, че си възприела доста съвети. Със сигурност отношенията ти със свекърва ти ще стават все по-добри, ако приложиш възприетото на практика.

Вижда се обаче, че ти не взимаш пример от тук. Следвай съветите на снахите тук и ще се сближите с твоята.

# 343

И аз това бях тръгнала за пиша като Афродита.
Абсурт, ти казваш родилката да направи компромис със себе си. Защо? Толкова ли не могат свекърите малко да изчакат. Защо трябва пак снахата да склонява глава и да признае авторитета на старите? Досега все така е било, хайде вече да е иначе!

За да има добри отношения ,всеки трябва да прави компромиси.

# 344

absurT По въпроса за родилното имам предвид и двете страни.А вързопа,че е златен бабите и дядовците го смятат за такъв повече и от мен.Явно не си прочела,че всички живеят в градове доста далече от нашия,което означава 6 възрастни + бебе да спят в 2 стаи.

Aaaаа, тогава директно си казваш, че няма да ти е комфортно да се блъскате 7 души в 2-стаен апартамент и не искаш да се стресираш след раждането. Ако искат да дойдат на изписването - ОК, стига после да намерят къде да нощуват - хотел, например. Да, сега ще чуя вой до небесата какво студено и ужасно въплъщение на негостоприемното зло съм, но без значение родилка или не, 7 души в 2 стаи са предпоставка за много проблеми особено, когато един от тези 7 реве, буди се през 15 мин и иска да бъде кърмен от майка, която може да не е навита останалите 5ма да й зяпат гърдите, а няма къде да се завре. Все пак нужна е малко тишина (за да поспи бебето, а изненада - да поспи и майката) и свободна баня/тоалетна. Ето това е точен пример за ненужна патардия. Напълно подкрепям свекървите, че за 2-3 часа могат да се порадват бабите на изписването, ама за цели дни и продължителен тормоз - не.

Общи условия

Активация на акаунт