С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 356
  • 805
  •   1
Отговори
# 510
Какво! Много добре те чета-продължаваш да смяташ, че понеже при теб така, и при другите тоже!
За разлика от теб, аз не смятам нечии, включително и моите родители за някаква си там тълпа, не ми изопачавай думите! Казах, че в онзи момент, последното от което съм имала нужда е тълпа от ХОРА да се навре над голото ми бебе и да ми брои пръстите. Ти си чети каквото ти изнася-готова си за свекърва!
Изобщо не мисля,че щом аз съм съумяла да направя компромис,то значи и всяка друга може.
Напротив.
Наясно съм с мерака да се мерят..Който квото има да си мери.
Щом ги забавлява и придава смисъл в живота им,тяхна воля.
Но продължавам да мисля,че отказ да се види бебето още същия ден на изписването,при условие,че всичко е минало гладко,е лиготия,превземка и фасон.
И понеже ще съм свекърва,от сега казвам,че не дай Боже,ако снахата смята роднините си, просто за неква си "тълпа хора",най-вероятно е изобщо да не пожелая да бъда част от обкръжението и..
Сама бих хлопнала кепенеца ..

П.п.Нищо не изопачвам.
Ти самата ги нарече "тълпа",тъй че,няма кво да скачаш

# 511
Скрит текст:

Четейки темата от първия пост на М.Ч. до тук, и аз това си мислех.....с какво това момиче заслужи критиката, особено от Абсурт?!
Не е раждала досега, няма как да знае как ще се чувства в деня на изписването (може бебето да е кротко агънце, а тя да си е отпочинала за няколко дни в родилното, но напълно възможен е и варианта бебето да е ревливо кълбо от нерви, съответно и тя), та защо да не иска да се прибере САМО с бебето и мъжа си у дома, да се настанят, да имат няколко дни/седмици са установят някакъв ред и режим? И когато дойдат бабите да видят бебето, тя да е спокойна и да е преодоляла първоначалните грижи и тревоги?
Сякаш е поискала бабите да подадат официална молба за посещение, така й реагирахте.
А тя всъщност има особено разумно предложение.
За кой ли път да напиша- критиката ми е за нежеланието да дойдат на изписването родителите, да ги изтърпи едни 15 минути, докато ѝ поднесат цветята и се снимат с внучето.
Нищо повече.
И да,  липса на човещина е да вирнеш нос и да не направиш жест към тези, които са те родили и отгледали.
Както съм отбелязала, аз съм от старомодните и чак на 40 дни направих данданията по представянето на бебето.

А на изписването имаше ли хора?

# 512
Скрит текст:

Четейки темата от първия пост на М.Ч. до тук, и аз това си мислех.....с какво това момиче заслужи критиката, особено от Абсурт?!
Не е раждала досега, няма как да знае как ще се чувства в деня на изписването (може бебето да е кротко агънце, а тя да си е отпочинала за няколко дни в родилното, но напълно възможен е и варианта бебето да е ревливо кълбо от нерви, съответно и тя), та защо да не иска да се прибере САМО с бебето и мъжа си у дома, да се настанят, да имат няколко дни/седмици са установят някакъв ред и режим? И когато дойдат бабите да видят бебето, тя да е спокойна и да е преодоляла първоначалните грижи и тревоги?
Сякаш е поискала бабите да подадат официална молба за посещение, така й реагирахте.

За кой ли път да напиша- критиката ми е за нежеланието да дойдат на изписването родителите, да ги изтърпи едни 15 минути, докато ѝ поднесат цветята и се снимат с внучето.
Нищо повече.
И да,  липса на човещина е да вирнеш нос и да не направиш жест към тези, които са те родили и отгледали.
Скрит текст:
Както съм отбелязала, аз съм от старомодните и чак на 40 дни направих данданията по представянето на бебето.

А липса на какво е да навириш нос, да "тропнеш" с краче и да речеш "Е, аз пък искам да дойда на изписването и на гости.Не ми дреме как се чувства родилката и дали има сили и желание да ме посреща."?И да нямаш никакво желание да постъпиш мъдро (като по-опитна, по-мъдра, по-възрастна) и да направиш жест към майката на внучето ти и жената на сина ти?Особено ако синът ти иска същото като жена си?
Аз не бих дори опитала да се налагам и да поставям сина си в неловкото положение да избира кого да защитава.Защото, колкото и да е "зад жена си", няма как да не му стане криво и гадно, че мама напира да е с бебето, а са се разбрали с жена си това да стане не на изписването,  а след някой и друг ден.
Най-малкото, ако снахата ми е чак толкова чужда, не бих го причинила на сина си.
И смятам, че свекървите, които са "гнездо на раздорите" между поколенията, изобщо не осъзнават какво причиняват на синовете си.

# 513
  • София
Амур!  bouquet  Hug Това е и моето мнение  Peace

# 514
Скрит текст:

Нищо повече.
Скрит текст:

А липса на какво е да навириш нос, да "тропнеш" с краче и да речеш "Е, аз пък искам да дойда на изписването и на гости.Не ми дреме как се чувства родилката и дали има сили и желание да ме посреща."?И да нямаш никакво желание да постъпиш мъдро (като по-опитна, по-мъдра, по-възрастна) и да направиш жест към майката на внучето ти и жената на сина ти?Особено ако синът ти иска същото като жена си?
Аз не бих дори опитала да се налагам и да поставям сина си в неловкото положение да избира кого да защитава.Защото, колкото и да е "зад жена си", няма как да не му стане криво и гадно, че мама напира да е с бебето, а са се разбрали с жена си това да стане не на изписването,  а след някой и друг ден.
Най-малкото, ако снахата ми е чак толкова чужда, не бих го причинила на сина си.
И смятам, че свекървите, които са "гнездо на раздорите" между поколенията, изобщо не осъзнават какво причиняват на синовете си.

При такова заинатяване, мисля, че не им дреме. Някак по инерция я карат, защото са родили...  Grinning Незначителна подробност е, че е било преди двадесет, тридесет или повече години.... Днес родилата трябва да се съобрази с тяхното раждане и последствията от него... те, т`ва чета аз от някои коментари. Отстрани е смешно. Човещинка! Grinning

# 515
  • София

Да, най- близките.
Снимахме се пред родилното, групово и толкова.
Свекърва ми преспа в сестра си и на другия ден си замина, без да дойде повторно.

Когато роди дъщерята, вече беше на мода изпращането до вкъщи и броенето на пръсти, та се наложи да отидем.
Цялото представление трая 1 час и младите ни посочиха вратата.
Всъщност, щерката си се беше оттеглила с бебето, защото трудно седеше седнала.
Сватята се опита да остане, да изкъпела детето, но двамата в хор заявиха, че едва са ни изтраяли, имат нужда да си починат, и ще си се справят сами. Simple Smile
Това беше, никой не се е сърдил за нищо, но всеки от нас винаги казва в прав ред какво мисли и какво иска.
А, като е подплатено с добри чувства и без стойки, отношенията остават близки.

# 516
Всичко е човещина,и фръцкането от страна на снахата,и дивия напор от страна на свекито,и правенето компромиси също.
И в крайна сметка всеки сам решава коя точно част от човечността(пардон,човещинката) си ще прояви..

# 517
  • София

Тази тирада, към коя свекърва, от тук присъстващите, е отправена? newsm78
Коя от свекървите е изисквала снахата да я посрещне вкъщи след изписването и да я гощава, въпреки че се чувства зле? newsm78

Да не излезе, че четем и пишем в две различни теми?

# 518
  • където ми харесва
Предтавих си я КАКВО как се втурва към родилното да се обяснява на изтормозената и изтощена снаха, че е лигла, щото не иска тълпа хора да броят пръстчетата на бебето, като го приберат вкъщи.
Чакай да се цитирам да видим къде съм казала, че моите родители са тълпа?!

# 519

Да, най- близките.
Снимахме се пред родилното, групово и толкова.
Свекърва ми преспа в сестра си и на другия ден си замина, без да дойде повторно.

Когато роди дъщерята, вече беше на мода изпращането до вкъщи и броенето на пръсти, та се наложи да отидем.
Цялото представление трая 1 час и младите ни посочиха вратата.
Всъщност, щерката си се беше оттеглила с бебето, защото трудно седеше седнала.
Сватята се опита да остане, да изкъпела детето, но двамата в хор заявиха, че едва са ни изтраяли, имат нужда да си починат, и ще си се справят сами. Simple Smile
Това беше, никой не се е сърдил за нищо,
но всеки от нас винаги казва в прав ред какво мисли и какво иска.
А, като е подплатено с добри чувства и без стойки, отношенията остават близки.
Ами, ето, и в двата случая сте се съобразили с родилката.   Laughing
В първия, ти си нямала против да дойдат на изписването.
Във втория, дъщеря ти е нямала против да й погостувате за час.
Защо и коментираната форумка да няма правото да реши как иска да станат нещата?   Grinning

# 520
  • Оптимист по принуда
Е, нищо, че дъщерята едва е седяла и едва са ги изтраяли, на виж, браво на младите.

# 521
A защо родилката трябва да посреща гостите и да ги гощава в деня на изписването? Не трябва ли роднините да са приготвили нещо за хапване и просто да го донесат в дома на младите родители, да се почерпят, да помогнат в разчистването и чао? Поне аз така разбирам нещата, в случай, че има гости в деня на изписването.

# 522
А защо родилката вместо да се изкъпе като хората и да положи натъртено четирибуквие на спалнята трябва да посреща изобщо гости у дома? Виждат бебето на изписването и после за почерпката и наздравето може да домакинства някоя баба или заведение. КАГ, доколкото прочетох, също е домакинствала събирането, а не родилката.

# 523
Ааааа,да бе..
Тва вече е пълна простотия.
Как ли пък няма да хукна маси д слагам,вместо да си гушна бебо и да потъна в идилия..
Който иска аху-иху,да намира начин и време.
Допустимото за мен в тая ситуация е максимум два часа,после следва всички да напуснат терена и родителите да си останат с бебето на спокойствие
.
Изключение може би къща с отделни етажи и тогава да си правят ако искат и тридневен купон..
Ама инак да се очаква от снахата да се разправя и със софри и джумбурета...Тц.Идиотизъм от всякъде

# 524
Допустимото за мен в тая ситуация е максимум два часа,после следва всички да напуснат терена и родителите да си останат с бебето на спокойствие
След 2 часа аху иху някой ще трябва да почисти и подреди.

Общи условия

Активация на акаунт