С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 286
  • 805
  •   1
Отговори
# 60
Аз май съм питала, ама ....като не поВня (все пак съм на 50    Mr. Green  ), да питам пак:
Тези баби, "влюбени" във внуците си, личен живот нямат ли?   newsm78  Та единствената им и основна мисъл е как да се "докопат" до внуците си....

В живота не е като във форума. И на младите им се иска да поживеят, да си починат. Тук такива няма.

# 61
  • София
Ако пред детето ми има два варианта-да прекарва дните си само с баба си, или на детска градина с други деца-ами, предпочитам второто, честно казано.
Не казвам, че не трябва да прекарва изобщо време с баба, а че трябва да прекарва повече време с други деца, не само вкъщи с единствена социализация баба си.

Няма дете, гледано от баба си, което да е затворено зад висока ограда и да не се вижда с други деца и хора, въобще.
Бабите, които обичат и искат да гледат внучета, са обикновено от типа, нуждаещ се от обкръжение, с което да се разнообразява.
Те обичат да ходят по площадките, за да си комуникират с другите баби, затова няма опасност внучето им да остане несоциализирано.
Плюсът му ще е, че след като се накрещи с другите навън, ще се прибере на тихичко и спокойно място, а няма да го натискат да спи в стая с още куп деца, нито ще завърши 8- 10 часовия си работен ден сред децибели, пречещи да си чуе мислите.

ПП. Мисля си, че само силно неуверена в себе си майка може да се притеснява, че ако детето се вижда всеки ден с баба си, тя ще стане първостепенен фактор в живота му.

# 62
  • София
Ами аз вярвам в първите 7 години и за мен е Проблем, ако мое дете попие част от тези възгледи. След това ще ми е много трудно, а и доста изнервящо, да го "лекувам" от тях. А и за него няма да е добре да бъде раздвоявано и да получава различни послания. Въобще, това първоначално спокойствие ще Ни излезе през носа.

Аз също вярвам в първите 7 години, затова се питам, какви възгледи може да попие едно дете, пратено по ясли и градини от прохождането си, до тръгването си на училище?
Което прекарва по 8- 10 часа сред куп себеподобни, под надзора на лелки и учителки, не намерили друго поприще, даващо им заплащане над минималната заплата?

Много родители вече правят записи на действителността в ежедневието на децата там и се питам, кое от попитото там, намираш за стойностно и покриващо се с твоите послания? newsm78

# 63
Да не отварям тема за яслите, възрастта и нуждите на децата в тези години или умението им да се изразят ясно, че да разбереш евентуално какво ги тревожи там... Бих предпочела баба им тогава, ама не би.  

# 64
  • София
Ами аз вярвам в първите 7 години и за мен е Проблем, ако мое дете попие част от тези възгледи. След това ще ми е много трудно, а и доста изнервящо, да го "лекувам" от тях. А и за него няма да е добре да бъде раздвоявано и да получава различни послания. Въобще, това първоначално спокойствие ще Ни излезе през носа.

Аз също вярвам в първите 7 години, затова се питам, какви възгледи може да попие едно дете, пратено по ясли и градини от прохождането си, до тръгването си на училище?
Което прекарва по 8- 10 часа сред куп себеподобни, под надзора на лелки и учителки, не намерили друго поприще, даващо им заплащане над минималната заплата?

Много родители вече правят записи на действителността в ежедневието на децата там и се питам, кое от попитото там, намираш за стойностно и покриващо се с твоите послания? newsm78

Много малко, надявам се и предполагам логически, конкретно при сина ми почти не е имало нещо, което да влиза в конфликт с моето възпитание. Затова между възпитание в стил КАГ и възпитание в стил ДГ, предпочитам второто. Сега, в ДГ, не ми се налага да "изтривам", при баба като КАГ би ми се налагало.

П.П. Ако и сега пак има някой неразбрал какво искам да кажа...

# 65
 milenaka, аз разбирам и напълно подкрепям.
Най - добрият вариант според мен е детска градина и заетост на майката, която и позволява да остави детето в къщи, за да удължи уикенда например, както и детето да не стои до последно в градината. Бабата, ако има желание, може да се включва от време на време, след като го съгласува с родителите.

# 66
С моя съпруг сме по едно дете в семейството.
Преди да се оженим ми каза, че иска да имаме пет деца.
При голямата дъщеря, ревност от свекървата, от майка ми....Едната купи играчка, другата две.....
Не стигнахме  до пет деца , но  според БГ стандарта ( българи ) сме " многодетно семейство'...
Сега сме  баба и дядо.
Възпитавахме и обучавахме децата си , сега искаме да глезим внуците.....и си ги глезим....Разходки, скачане на батут, на риболов с дядо, на детски театър, пишем домашни....Правя любимите им палачинки, мекичета, бухти.
 ................Не искам да съм "фактор", на внучетата си.
Винаги се съобразявам с изискването на майките  им, ако някоя от тях е  недоволна......ми е все тая newsm63

Последна редакция: ср, 03 май 2017, 15:07 от Анонимен

# 67
  • София

Много малко, надявам се и предполагам логически, конкретно при сина ми почти не е имало нещо, което да влиза в конфликт с моето възпитание. Затова между възпитание в стил КАГ и възпитание в стил ДГ, предпочитам второто. Сега, в ДГ, не ми се налага да "изтривам", при баба като КАГ би ми се налагало.

Напротив, добре разбрах, просто за мен, градинското възпитание е..............градинско.
Домашното е нещо различно и оформя стойностна ценностна система.

За мен, каквато и гума да извадиш, не би могла да изтриеш градинското, но пък щом то ти харесва, няма да ти се наложи.

# 68
  • София

Напротив, добре разбрах, просто за мен, градинското възпитание е..............градинско.
Домашното е нещо различно и оформя стойностна ценностна система.

За мен, каквато и гума да извадиш, не би могла да изтриеш градинското, но пък щом то ти харесва, няма да ти се наложи.
Да! Еврика! Нейната ценностна с-ма – на КАГ, не ми харесва, не я уважавам, не я одобрявам! Ето това е. Не желая синът ми да прихваща такива разбирания. Затова написах, че:
Ако имаше възможност КАГ да бъде учителка на детето ми, щях да направя всичко възможно да бъде при нея, но ако беше баба, бих намалила контактите им.

# 69
  • София
Чак "Еврика", не е нужно. Peace
Просто за мен, градинското възпитание е улично възпитание и ценностите му са улични, затова бих предпочела бабин дом.
Що се отнася до КАГ, тя е начален учител, а началните учители са И възпитатели.
Та, няма как да ценностната ѝ система да не окаже влияние при преподаването ѝ .

# 70
  • София
Чак "Еврика", не е нужно. Peace
Просто за мен, градинското възпитание е улично възпитание и ценностите му са улични, затова бих предпочела бабин дом.
Що се отнася до КАГ, тя е начален учител, а началните учители са И възпитатели.
Та, няма как да ценностната ѝ система да не окаже влияние при преподаването ѝ .
Да, разбрах те. За мен не е така.

# 71
  • София
Едва ли е останал някой, неразбрал червеното, то се натъртва и пояснява недвусмислено на всяка, дръзнала да изрази несъгласие с теб. Пренасяш своето негативно (и за мен необяснимо) отношение към КАГ върху темата по принцип. Защото да не забравяме, че има и образовани, възпитани и добри свекърви, сдобили се с неоценяващи ги снахи, за сметка на простоватите тъщи.

В ДГ не обръщат внимание на детето като индивид и неговите особености, управлява се масата деца. Разбира се, че липсват недостатъците, но и позитивите от индивидуалното възпитание/обучение.
Дали синът ти е бил по-щастлив 4 години в едно помещение с още 30-тина деца, отколкото при баба/дядо - това вече ме съмнява.

# 72
  • София
Едва ли е останал някой, неразбрал червеното, то се натъртва и пояснява недвусмислено на всяка, дръзнала да изрази несъгласие с теб. Пренасяш своето негативно (и за мен необяснимо) отношение към КАГ върху темата по принцип. Защото да не забравяме, че има и образовани, възпитани и добри свекърви, сдобили се с неоценяващи ги снахи, за сметка на простоватите тъщи.
Разбира се. Неслучайно през цялото време говоря конкретно и единствено за КАГ, а не за "образовани, възпитани и добри свекърви".Въобще, нито веднъж, не съм казала или намекнала, че неодобрението ми към КАГ се отнася и за останалите баби, или, както ти се изрази "Пренасяш своето негативно (и за мен необяснимо) отношение към КАГ върху темата по принцип". А "пояснявам недвусмислено", когато някой отговаря на моя реплика или ме цитира.

В ДГ не обръщат внимание на детето като индивид и неговите особености, управлява се масата деца. Разбира се, че липсват недостатъците, но и позитивите от индивидуалното възпитание/обучение.
Но дали синът ти е бил по-щастлив 4 години в едно помещение с още 30-тина деца, отколкото при баба/дядо - това вече ме съмнява.
Не ме притесняват "позитивите от индивидуалното възпитание/обучение", а негативите. Но понеже споменаваш конкретно сина ми, ще отговоря.
В момента той би бил най–щастлив, ако го оставя да яде сметанов сладолед на корем и Зайо Байо, по възможност пред лаптопа. Да го оставя, ако целта е да е по-щастлив?

# 73
  • Бургас
Milenaka, ще го оставиш, ами, как няма. И да не забравиш 3-4 палачинки да добавиш към зрънчото Mr. Green

# 74
От бабата детето получава любов,каквато няма да получи от никоя леличка или госпожа в градината..
Относно социализирането,баш па в днешно време е повече от лесно,паркове,градинки...
Изобщо не е нужно детето да виси по 8 часа с всякаква разнородна паплач,че да се "социализирало" видиш ли..
Сякаш няма да има време цял живот да наблюдава и изучава навиците на средностатистическите говеда,че от най-ранна възраст да се почва..
Тема на друг разговор е,че някои мами нямат нерви да си гледат децата,за други пък кариерата е приоритет,трети пък са наплашени от системата и приема в първи клас..
Но за мен "истината" е в
домашното отглеждане и възпитание.

Това не е много по темата, но аз да си кажа, че съм съгласна с всяка дума.

Общи условия

Активация на акаунт