С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 323
  • 805
  •   1
Отговори
# 90
Понеже излязохме малко от темата, да се изкажа и аз: Избор баба или ДГ не съм имала, но интересното беше, че и 2 ми деца искаха да ходят на ДГ до последно. Не говорим за ясла, но дори и там след 1 седмица не са плакали. Имало е дни, в които синът ми ме е питал защо градината не работи и събота и неделя, на което отговарях, че и учителките трябва малко да си починат. Истината е, че живеехме и живеем на места, където масово децата ходят на градина и всичките приятелчета са там, а не на площадките. И въобще не говоря за социализация, тази дума не я разбирам, говоря за детската градина като място, където моите деца си прекарваха весело и добре.

# 91
  • София
ОК, приемам, че ако баба му го бие и се държи лошо - ДГ е по-добра, но в противен случай - няма как да се съглася.
Устройва ли те, ако сменя "е бил по-щастлив" с "му е било по-приятно"?
Както и да е, няма да се разберем.

# 92
  • София
ОК, приемам, че ако баба му го бие и се държи лошо - ДГ е по-добра, но в противен случай - няма как да се съглася.
Твое право е да приемеш това и да бъдеш на това мнение. Аз въобще не съм имала предвид нещо такова, защото въобще не ми е хрумвало и не считам, че КАГ прибягва до каквато и да била форма на насилие.
Устройва ли те, ако сменя "е бил по-щастлив" с "му е било по-приятно"?
Не. Проблемът ми е липсата на вредно/полезно – не са по-маловажни от "щастлив/доволен". За мен КАГ е вредна баба.
Както и да е, няма да се разберем.
Не очаквам и не държа останалите да бъдат съгласни с моето мнение. През цялото време отговарям и обяснявам мои реплики, нито веднъж не съм държала сметка за чуждото мнение.

# 93
  • където ми харесва
Да ви кажа честно (офтопик)- до 4 годишна ме гледаше дядо, след това ходих на ДГ. Тази година и половина в ДГ беше прекрасна за мен. Въпреки че обожавам дядо до ден днешен (покойник е за съжаление) и времето, прекарано с него ми е много ценно-съвсем различно е да си по цял ден със същества, на твоя акъл и твоята вълнА.

# 94
Скрит текст:
Да го оставя, ако целта е да е по-щастлив?
Подразбира се, че целта ти не е такава.
Щом ще се замеряме с цитати - ти къде видя написано, че целта е детето да не е щастливо
Писах: щом целта не е детето да е щастливо.
Обратно към темата:
За мен е самоцел отглеждането на дете на всяка цена без помощ, когато я има. Човек може много неща, но някои просто не се налага да ги прави. Нерядко липсата на помощ е причина хората да останат с по 1 дете.

Не винаги.

Да кажем, че този тип баба, като КАГ, ми е много добре познат и затова и реагирах по този начин.
От цялостните изказвания по темите съм си съставила някакво впечатление и след последното изказване написах какво реално мисля.

Пред ДГ и баба също бих избрала баба, но моето разбиране за имането на деца е ,че трябва родителите да си поемат грижите сами. Затова съм и твърд поддръжник на домашното възпитание, но от майката и бащата. При едно добре подредено ежедневие има време за всичко  и всеки.  Peace

Палачинките не са ми проблем. Правя ги редовно   bowuu
Правех в неделя за закуска и вчера сутрин:)

А миналата седмица какви пърленки със сирене и масло за след у-ще напарвих..мм.. припомних си бабините на сача Simple Smile

# 95
Моето "признание" е предизвикало пак бурна дискусия за или против. Някои май не разбират, че има голяма доза ирония. Както и да е.
Аз съм си комбинация-хем баба, хем учителка. Според Миленака,  с твърде вредно влияние върху внуците ми.  
 Моите внуци тръгваха на градина една година по-рано, вместо на ясли, защото много бързо проговориха, научихме ги на самообслужване и самостоятелно ходене на тоалетна. Режимът на разходка, ядене и спане никога не е нарушаван. Големият отиде в 1 клас с отлична предварителна подготовка и сега няма никакви проблеми.  Вкъщи сам пише  домашните, аз само проверявам. След работа  щом ги вземат, не пишат и не учат,  а излизат или си общуват и правят, каквото искат.  Държат се добре навън и родителите им не  ги е срам да ги поведат някъде.
Ако това е вредно влияние!?
За моя радост, моите синове и снаха оценяват моето "вредно" влияние и ми ги оставят без никакви притеснения за характерите им, за манталитета или  за разбиранията им за живота.

Все ми се струва, че за някои мои опонентки гроздето е кисело.

Последна редакция: ср, 03 май 2017, 19:26 от K.A.G.

# 96
Аз си помислих, че има нов случай, че така сте се разписали Tired.
След изцепката на свекървата, с мен не разговаря. Живеем в чужбина и всяка вечер се чуват по скайп. С мен не говори Crazy.

# 97
Лято, свиркай си. Като не говори, не говори!

КАГ, надали на пишещите тук им липсва точно това, за което ти самата пишеш, но щом така си решила, че гроздето ни е кисело то няма да ти скършваме хатъра Simple Smile

Иначе няма лошо да си обичаш и гледаш внуците с мяра и без нарушаване правилата у дома на децата ти, но си същият типаж като майка ми и свекърва ми и ми  е добре познато всичко.  Peace

# 98
КАГ, колкото и да се оправдаваш , все ще ти намерят кусур. Свиркай си и не се впускай в обяснения.

# 99
Трещи, Това ми е ясно.

Контеса, след като тези отношения не ти липсват, защо ти е мъчно, че не те поздравяват за РД?! Значи все пак  имаш желание за  хубави отношения. Не е заяждане, а констатация.
Не знам дали приличам на майка ти и свекърва ти, но аз определено се радвам, че моята снаха няма  разбиранията на някои от вас.

Последна редакция: ср, 03 май 2017, 19:46 от K.A.G.

# 100
,.

Последна редакция: чт, 04 май 2017, 00:08 от Анонимен

# 101
КАГ, я си плюй в пазвата, че не ти се е паднало нещо такова като milenaka и си гледай внучетата както си знаеш. Всеки път като вляза във форума тая особа плюе по някой, така че нито си първата, нито ще си последната. Някой неща няма как да станат ясни на човек, който не може да ги почувства.

Разбира се, че е важен контакта баба-внуче. Моята баба ми беше един от най-любимите хора на света. В детската градина може да получиш всичко, но обичта и разбирането, която е от баба няма кой да замени, дори родител.

# 102
Цитат на: Бързия влак link=topic=976341.msg34950685#javascript:void(0);msg34950685 date=1493837748
КАГ, я си плюй в пазвата, че не ти се е паднало нещо такова като milenaka и си гледай внучетата както си знаеш. Всеки път като вляза във форума тая особа плюе по някой, така че нито си първата, нито ще си последната. Някой неща няма как да станат ясни на човек, който не може да ги почувства.

Разбира се, че е важен контакта баба-внуче. Моята баба ми беше един от най-любимите хора на света. В детската градина може да получиш всичко, но обичта и разбирането, която е от баба няма кой да замени, дори родител.
Да, много е важен контактът между внучето и бабите и дядовците. Спор няма. Но не разбрах защо нещото като milenaka или която и да е друга да се е паднала на КАГ? Тя нали все пак се е омъжила за сина ѝ, а не за нея? А относно гледането на внучетата, все си мисля, че децата би следвало да се гледат от родителите си точно както те си знаят и искат, а не който и да е друг на този свят. Бабите и дядовците са за да се радват на внуците, а не за да ги гледат.

# 103
  • София
Моето "признание" е предизвикало пак бурна дискусия за или против. Някои май не разбират, че има голяма доза ирония. Както и да е.
Аз съм си комбинация-хем баба, хем учителка. Според Миленака,  с твърде вредно влияние върху внуците ми. 
 Моите внуци тръгваха на градина една година по-рано, вместо на ясли, защото много бързо проговориха, научихме ги на самообслужване и самостоятелно ходене на тоалетна. Режимът на разходка, ядене и спане никога не е нарушаван. Големият отиде в 1 клас с отлична предварителна подготовка и сега няма никакви проблеми.  Вкъщи сам пише  домашните, аз само проверявам. След работа  щом ги вземат, не пишат и не учат,  а излизат или си общуват и правят, каквото искат.  Държат се добре навън и родителите им не  ги е срам да ги поведат някъде.
Ако това е вредно влияние!?
Не, не е това, обяснявала съм и съм изброявала конкретни черти от характера ти и конкретни твои разбирания, които въобще не харесвам, а в тази тема казах и за манталитета. Не понасям клюкарщината и клюкарите. Говоря за подробните ти разказите за съседите ти, за братовчедите на съседите, за майката, която си позволявала да не говори с други майки на детската площадка... Не искам чест досег на мое дете с човек с такова поведение, не искам да се учи, че да си завираш носа в чуждите работи е нормално, защото не е. Не искам синът ми да си мисли, че е нормално да перат здрав мъж на  двайсет и няколко години,и че домакинските уреди са предназначени само за жени, а кухнята е вредна за мъжете – не желая да се превръща в мамин пут.о, а искам да стане мъж, който може да се грижи за себе си. Не уважавам хора-ветропоказатели. Много добре помня как в началото, когато ти прописа в темата за свекървите, пускаше по някоя и друга отрова срещу снаха си, оттегляше се и оставяше да се излива помия срещу нея, само за да се върнеш по-късно безкрайно учудена от приказките срещу нея и да обясниш колко я харесваш, въпреки дребните неразбирателства. Това е вредното ти влияние.
За моя радост, моите синове и снаха оценяват моето "вредно" влияние и ми ги оставят без никакви притеснения за характерите им, за манталитета или  за разбиранията им за живота.

Все ми се струва, че за някои мои опонентки гроздето е кисело.
Ако това самозалъгване те успокоява, аз нямам проблем с него.

Последна редакция: ср, 03 май 2017, 22:36 от milenaka

# 104
Цитат на: Бързия влак link=topic=976341.msg34950685#javascript:void(0);msg34950685 date=1493837748

Да, много е важен контактът между внучето и бабите и дядовците. Спор няма. Но не разбрах защо нещото като milenaka или която и да е друга да се е паднала на КАГ? Тя нали все пак се е омъжила за сина ѝ, а не за нея? А относно гледането на внучетата, все си мисля, че децата би следвало да се гледат от родителите си точно както те си знаят и искат, а не който и да е друг на този свят. Бабите и дядовците са за да се радват на внуците, а не за да ги гледат.

Честно, не разбирам разликата между гледане и радване. Мен баба си ме е гледала и ми се е радвала, че и ми се е карала при необходимост. Майка ми никога не е издребнявала като някой тук, какво точно е било, били са си наши отношения. Слава Богу е била достатъчно умна жената, за да прецени, че още един човек, който обича детето й няма да навреди.

Общи условия

Активация на акаунт