С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 265
  • 805
  •   1
Отговори
# 15
...

Боряна, аз си признавам, че ревнувам.  В събота и неделя като не ги видя и почвам да ревнувам, че не е делничен ден. Когато малката е на градина, нямам търпение да си дойде. Все им казвам, че може да си поостане вкъщи, да си почине, да не е в контакт с болни, да не ходи в лошото време. В същото време много добре осъзнавам необходимостта от посещение на градина заради социализация, приучване  към самообслужване и подготовка за училище. Децата, които не са ходили на градина по-трудно се адаптират в 1 клас. Ама си ревнувам, какво да правя?! В последната седмица  пак си беше у дома, заради кашлица. Да, ама аз на работа по заместване и направо съжалявах, че съм обещала това заместване, а не съм у дома да си я гледам. Майка й си взе отпуск и си я гледа. Тя горе долу седмица е на градина, две у дома. Ми тя с мен проходи, с мен проговори,  с мен свикна без памперс и въобще ми изпълва живота. Как да не ревнувам?! Хубавото е, че от 1 юни почва ваканцията. Ще си я изкараме заедно с нея и баткото.
КАГ, явно ти е било трудно да го напишеш когато знаеш какви реакции ще предизвикаш с това.

Патологична привързаност и изземване на род. роля е при теб и се надявам децата ти скоро да поотраснат и да си поемат ролите като се дистанцират малко от такова обсебващо присъствие. Потресе ме, честно.
Не че не разбирам любовта към внуците, но това запълване на целият ти живот с тях само е тревожно. Помисли над думите ми без да реагираш на сантимента. Hug

# 16
  • Бургас
Леле, направо сте ненадминати в измислиците. Доста се посмях на места с някои интерпретации и заключения, добре, че ви знам потенциала, та не се връзвам на безумни писаници без грам подплатеност. Години в тази тема и все на едно място се тъпче, дори няма опит да се избяга от порочната практика да се слагат думи в чуждите усти, да се фантазира и извърта написаното. Някои потребители чудесно ме разбраха какво казвам, личи си способността на човек да надскочи собствените си възгледи и да види отвъд, без да го напъва да хапе и оригиналничи. Определено има връзка с интелекта, както назад някой отбеляза. Хайде вече стига с моите палачинки, накапахте клавиатурите...... Отдавна спрях да пиша, всъщнст постовете ми не бяха казус или оплакване, а илюстрация на конкретен тип поведение, за който заговори друга потребителка, а то стана егати сагата, чак досадно. И през два поста някоя се мъчи да блесне с остроумие и току спомене фаталните палачинки. Изчерпахте се вече, давайте нататък. Черпя ви по 3 - 4  фатални палачинки, обещавам, няма да надебелеете  Mr. Green

# 17

Боряна, аз си признавам, че ревнувам.  В събота и неделя като не ги видя и почвам да ревнувам, че не е делничен ден. Когато малката е на градина, нямам търпение да си дойде. Все им казвам, че може да си поостане вкъщи, да си почине, да не е в контакт с болни, да не ходи в лошото време. В същото време много добре осъзнавам необходимостта от посещение на градина заради социализация, приучване  към самообслужване и подготовка за училище. Децата, които не са ходили на градина по-трудно се адаптират в 1 клас. Ама си ревнувам, какво да правя?! В последната седмица  пак си беше у дома, заради кашлица. Да, ама аз на работа по заместване и направо съжалявах, че съм обещала това заместване, а не съм у дома да си я гледам. Майка й си взе отпуск и си я гледа. Тя горе долу седмица е на градина, две у дома. Ми тя с мен проходи, с мен проговори,  с мен свикна без памперс и въобще ми изпълва живота. Как да не ревнувам?! Хубавото е, че от 1 юни почва ваканцията. Ще си я изкараме заедно с нея и баткото.
Е, това не е ревност. Щеше да е, ако те беше яд, че децата са с други хора. В случая, си е привързаност. Не е като с милата ми леля, която във всяко друго отношение е супер готина, но когато внучетата ѝ отидат при другата баба, се спича от яд.

# 18
Sixsens, с твоите палачинки направо ме подтикна да се присъединя към традиционните неделни палачинки на ММ, които избягвах напоследък, защото ми става лошо от сладко. Crossing Arms Добре че и аз като щерка ти ги ям предимно без нищо. Laughing От опит с моето, някои деца имат такива периоди, в които порастват и на ширина преди поредния скок на височина. Освен да ограничиш палачинките, най-лесно е да запалиш детето по нов спорт, който да му задържи интереса няколко месеца, докато си дойдат нещата на място. Peace

Никакво обсебване не виждам в поведението на КАГ. Нормално е да се привърже емоционално и очевидно е достатъчно интелигентна да си дава сметка за това и да не реагира първосигнално. Че аз към майка ми се привързах след раждането, когато след отпуската на ММ 2 седмици си взе тя отпуска, не толкова да ми помага, колкото да ми прави компания за разходки и т.н. Първите дни, като се върна на работа, толкова ми липсваше, че ми се ревеше. И детегледачките, които влагат сърце и душа, се привързват и им е тежко, какво остава за всеотдайна баба.

# 19
  • при късмета
Е нормално е баба да е привързана към внуците, разбира се, но да убеждава родителите да не го пускат на градина, а тя да го гледа е малко в повече

# 20
  • София
И аз не виждам никакво обсебване, поуляла се е малко Контесата Simple Smile Мисля, че за всяко дете е прекрасно да има такава баба като КАГ  Heart Eyes Hug

Е нормално е баба да е привързана към внуците, разбира се, но да убеждава родителите да не го пускат на градина, а тя да го гледа е малко в повече

Защо? На мен ако майка ми или свекървата кажат, че искат да погледат внучка си за една седмица, с радост ще я спра от градината и ще им я изпратя. Какво по-хубаво от това. Тя не ги убеждава да я спрат от градина генерално, а да й дават почивчици.

# 21
  • София
Ако имаше възможност КАГ да бъде учителка на детето ми, щях да направя всичко възможно да бъде при нея, но ако беше баба, бих намалила контактите им.

# 22
Защо толкова ви плаши КАГ? Идеална баба е. Хем се грижи за децата и е на разположение, хем не се натрапва, според мен. Тя си предлага услугите за гледане, но не виждам да прави панаири затова, че детето ходи на градина.

Аз пък я искам за баба, да ми е ей така на близо. Както имам едно дето хич не обича градината, с удоволствие ще го оставям при нея.

# 23
Ако имаше възможност КАГ да бъде учителка на детето ми, щях да направя всичко възможно да бъде при нея, но ако беше баба, бих намалила контактите им.

Така мисля и аз.
Не бих допуснала толкова близо някой в семейството ми. Като не отричам бабите, но ежедневното виждане, гледането по цели ваканции, въобще ежедневното присъствие в семейният ми живот не се припокриват с моите виждания за семейство.

# 24
  • София
Защо толкова ви плаши КАГ? Идеална баба е. Хем се грижи за децата и е на разположение, хем не се натрапва, според мен. Тя си предлага услугите за гледане, но не виждам да прави панаири затова, че детето ходи на градина.

Аз пък я искам за баба, да ми е ей така на близо. Както имам едно дето хич не обича градината, с удоволствие ще го оставям при нея.
При мен не става въпрос за страх, а за несъгласие с част от разбиранията и манталитета ѝ, които не бих искала мое дете да притежава, а при по-чести контакти това би могло да стане.

# 25
Майка ми е много любима баба, децата умират да са у тях на гости. Но когато се роди първият внук (моя син) докато се разберем коя е майката, коя е бабата щяхме да се избием. Стигна се до там да се изнесем на квартира, защото майка ми беше решила, че тя е майката, а не бабата. Та подозирам, че при КАГ е същото. Всеки да си знае ролята. Родителите са основни, бабите и дядовците са второстепенни.

# 26
Нищо не разбирате от баби.  Като се сетя как изпратих внучката на градина - тя реве , и аз рева. Майка  й трябваше мен да успокоява.

# 27
Никога не съм харесвала това сравнение - кой е основен, кой второстепенен. При нормални родители и баби/дядовци, децата от много малки се научават кой командва парада. Никога не съм се притеснявала, че моите родители или свекърва ми, ще ми заемат главната роля и детето вече няма да ме има за авторитет.

Дъщеря ми беше една година и половина с гледачка. Това ни е третата баба, защото тя и до ден днешен не може да разбере, че не й е истинска такава. С дядото я гледаха като тяхно внуче и детето още помни дните прекарани с тях, а беше малка тогава. Не виждам каква би била разликата, ако това й беше истинската баба.

Трещерица, наскоро пробихме ушите на малката по нейно желание. Майка ми, ако имаше как, щеше да ме изкара мен виновна за причинената й болка. Всеки път в разговора за ушите натъртвах на това, че е по нейно желание и отсреща чувах само - мммх.

# 28
  • София
Искате да кажете, че предпочитате децата ви да стават рано и да стоят в една стая 8-10 часа, пред това понякога да ги гледа баба им? И това е за тяхно добро?

Но когато се роди първият внук (моя син) докато се разберем коя е майката, коя е бабата щяхме да се избием. Стигна се до там да се изнесем на квартира, защото майка ми беше решила, че тя е майката, а не бабата.
С моята майка беше същото. Обаче сега, с второто дете, когато съм значително по-възрастна и се уморявам лесно, бих дала много, за да имам такава помощ, против която скачах навремето. Да, маман прекаляваше, но защото сме й позволявали.

# 29
  • София
Скрит текст:
Майка ми е много любима баба, децата умират да са у тях на гости. Но когато се роди първият внук (моя син) докато се разберем коя е майката, коя е бабата щяхме да се избием. Стигна се до там да се изнесем на квартира, защото майка ми беше решила, че тя е майката, а не бабата. Та подозирам, че при КАГ е същото. Всеки да си знае ролята. Родителите са основни, бабите и дядовците са второстепенни.
С моята майка беше същото. Обаче сега, с второто дете, когато съм значително по-възрастна и се уморявам лесно, бих дала много за да имам такава помощ, против която скачах навремето. Да, маман прекаляваше, но защото сме й позволявали.
Искате да кажете, че предпочитате децата ви да стават рано и да стоят в една стая 8-10 часа, пред това понякога да ги гледа баба им? И това е за тяхно добро?
Кой е казал такова нещо?

Общи условия

Активация на акаунт