С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 264
  • 805
  •   1
Отговори
# 45
Стана ми интересно - какви възгледи ще попие едно 7-годишно?

# 46
А в детската градина винаги попива идеални възгледи. Ние имаме една чудесна жена да помага. Само че, говори на "бе".

# 47
За живота, вселената и всичко останало. Laughing

Сега, сериозно. Манталитет, отношения, ценности- всичко попиват.

# 48
Всичко попиват децата, но се предполага, че сме се събрали със себеподобни и по-голямата част от възгледите ни са еднакви. Е вярно, на бабите винаги са по-остарели от нашите, но не смятам, че ще попият нещо фатално, не говорим за някакви крайни случаи все пак. А и някои учители в градината са на възрастта на същите тези баби, които имаме.

# 49
  • София
Аз със свекърва не съм се събирала, нито тя с мен.

# 50
За живота, вселената и всичко останало. Laughing

Сега, сериозно. Манталитет, отношения, ценности - всичко попиват.
Аха, изясни ми се.

# 51

Е, не си се събрала с нея, ама си заживяла със сина й, който се предполага, че е възпитан в нейните ценности.

Аз не харесвам много неща в свекърва ми, както съм се опитала да избягам и от разбиранията на моето семейство за някои неща, но не виждам нищо фатално като различия в трите къщи. Сега, че свекърва ми  купувала сирене от 2лв, майка ми от 7, а аз от 12, не смятам, че това ще се отрази на мирогледа на 3-4-5 годишно дете.

# 52
  • София

Е, не си се събрала с нея, ама си заживяла със сина й, който се предполага, че е възпитан в нейните ценности.

Скрит текст:
Аз не харесвам много неща в свекърва ми, както съм се опитала да избягам и от разбиранията на моето семейство за някои неща, но не виждам нищо фатално като различия в трите къщи. Сега, че свекърва ми  купувала сирене от 2лв, майка ми от 7, а аз от 12, не смятам, че това ще се отрази на мирогледа на 3-4-5 годишно дете.
Я предполага, я – не. Мъжът ми и брат му са доста различни, въпреки че са възпитавани от едни и същи родители, а аз и брат ми сме не от различни планети, а направо от различни галактики, въпреки еднаквите ни родители.

# 53

Аз не харесвам много неща в свекърва ми, както съм се опитала да избягам и от разбиранията на моето семейство за някои неща, но не виждам нищо фатално като различия в трите къщи. Сега, че свекърва ми  купувала сирене от 2лв, майка ми от 7, а аз от 12, не смятам, че това ще се отрази на мирогледа на 3-4-5 годишно дете.
Отпреди няколко теми питах как така такива гадове като свекървите са възпитали такива убавци за синове. Ама то някой ми отговори, че бабите май ги били възпитавали Laughing

# 54
  • София
Отпреди няколко теми питах как така такива гадове като свекървите са възпитали такива убавци за синове. Ама то някой ми отговори, че бабите май ги били възпитавали Laughing
Не са убавци, но някои неща са наследили от бащите си. А ММ наистина е гледан от майката на свеки до 7-годишен, което е по-скоро в негов плюс. Grinning Свекърва ми е склонна да командори и е остър човек като баща си, докато майка й и сестра й (лека им пръст и на двете) бяха далеч по-благи жени.

# 55
Не са убавци, но някои неща са наследили от бащите си. А ММ наистина е гледан от майката на свеки до 7-годишен, което е по-скоро в негов плюс. Grinning Свекърва ми е склонна да командори и е остър човек като баща си, докато майка й и сестра й (лека им пръст и на двете) бяха далеч по-благи жени.
Абе като казвам аз Laughing

# 56

Този въпрос е изяснен отдавна. Или бабите, или са излезли от 13 годишни и са се формирали такива чудесни сами.

# 57
Аз май съм питала, ама ....като не поВня (все пак съм на 50    Mr. Green  ), да питам пак:
Тези баби, "влюбени" във внуците си, личен живот нямат ли?   newsm78  Та единствената им и основна мисъл е как да се "докопат" до внуците си....
Аз, честно казано, направо се "страхувам" от момента, в който ще проимам внуци.Ами, сори, ама не ми се гледат още....живее ми се.   Laughing   Имам си хобито, приятели, мъжа, разходките, срещите, купоните ако щете, хич не ща да съм "на разположение" на младите, за да гледам бебета и да бърша сополи.
Поне в следващите 10-на години още, хич не се виждам като "любяща баба".Виж, къмто 64-65 и нагоре (ако ги стигна   Laughing   ), може и да ми се прииска.
Добре, че днес не се женят млади, та големият не се е затичал да ме "ощастливява" с внучета....    Mr. Green

# 58
От бабата детето получава любов,каквато няма да получи от никоя леличка или госпожа в градината..
Относно социализирането,баш па в днешно време е повече от лесно,паркове,градинки...
Изобщо не е нужно детето да виси по 8 часа с всякаква разнородна паплач,че да се "социализирало" видиш ли..
Сякаш няма да има време цял живот да наблюдава и изучава навиците на средностатистическите говеда,че от най-ранна възраст да се почва..
Тема на друг разговор е,че някои мами нямат нерви да си гледат децата,за други пък кариерата е приоритет,трети пък са наплашени от системата и приема в първи клас..
Но за мен "истината" е в
домашното отглеждане и възпитание.

# 59
  • при късмета
Аз не съм изявявала претенции да определям кое е правилно и кое неправилно за ходенето на градина. Смятам, че всеки трябва да се съобразява с детето си и разбира се с възможностите с които разполага.
За неправилно смятам само това бабата да определя това, вместо родителите.

И за мен на първо място е дали му харесва на детето или не. На моето съща не му харесваше, затова и последната предучилищна група го преместих в училище. Но не съм ангажирала никого с осигурявана на допълнителните почивки, дори при възможност и желание на баба му. Аз му ги осигурявах.
И не твърдя, че всички трябва да са на това мнение, аз съм си решила въпроса по този начин и той е само един. Другите начини други ги предпочитат и си имат пълно право на това. но решават родителите. Бабите могат само да изявят готовност и желание и ако не се приеме да не се оплакват. За да не се приеме сигурно си има причина

Общи условия

Активация на акаунт