С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 977
  • 805
  •   1
Отговори
# 225
  • при късмета
Не може да отречете, че ако някоя от бабите има претенции да гледа детето изцяло, защото така се правело и изземва родителски функции, то това по правило е свекървата.

# 226
Не може да отречете, че ако някоя от бабите има претенции да гледа детето изцяло, защото така се правело и изземва родителски функции, то това по правило е свекървата.
Аз познавам не малко такива тъщи. Най-най-най-уникалната тъща евър в моята класация е една колежка, която замина на сватбено пътешествие с младоженците. Няколко месеца по-късно се тюхкаше защо младите взели, че се развели скоропостижно.

# 227
  • при късмета
Аз познавам не малко такива тъщи. Най-най-най-уникалната тъща евър в моята класация е една колежка, която замина на сватбено пътешествие с младоженците. Няколко месеца по-късно се тюхкаше защо младите взели, че се развели скоропостижно.
Joy
Ти защо не ѝ обясни?

Иначе, казах, че по принцип свекървите си мислят, че разполагат с такива права. Не, че изобщо няма такива тъщи

# 228
  • София
Нищо подобно, ма ко. Моят личен пример е точно обратното - имам предвид майка си.
Мога да ти кажа откъде е дошло и досега битува - когато се оженеха, жената отиваше при мъжа си, не той при нея. Дори и по соцвреме това се подразбираше, ако, разбира се, няма отделно жилище. Дори и сега при липса на финанси за наем, колко момчета отиват да живеят у момичето?
Понятието "заврян зет" не съм измислила аз, за "завряна снаха" никога не съм чувала.
Така че има обяснение защо свекървата е изземвала родителските функции - защото си е вкъщи. И нерядко на нея буквално е стоварвано детето, както от сина, и от снахата.
Не помня дали преди много години жените не се пенсионираха на 50, а мъжете на 55. Ами тъкмо се оженят младите и - бабите се пенсионират. Не зная дали в ДГ имаше достатъчно места, но с какво е по-добра от една сравнително млада баба?

# 229
  • при късмета
Аз съм наясно от къде идва всичко това, затова и казах, че такива претенции обикновенно изявява свекървата.
Лошото е, че същите тези свекърви, с тези очаквания, отказват да разберат, че семействата днес създават деца за да си ги гледат те и когато могат да ги гледат те.
Изключения, разбира се всякакви, но говорим за повечето. А от там, че свекървите не искат да разберат нещо, което се е променило.
Аз си признавам, че ако на мен свекърва, че и майка ми, още преди да съм родила започне да ми чертае правилата по които трябва да си гледам детето, ще режа сериозно. Даже и нелюбезно след първия отказ за приемането на такива съвети

# 230
Не, честно казано, не съм ги чела. Но съм сигурна, че и аз като тъща ще се вълнувам много.
Ами какво толкова, че ще види бебето и ще е до него? Тя си излива тук чувствата, не ходи сигурно да ги изсипва на снаха си, щом все още й оставят децата.
Коя от нас не е изпитвала чувства, които знае, че са погрешни, но просто така го усеща?

Е как какво бе?
Що за наглост е това и как така свекито ще се вълнува и ще преживява,че пък и ще иска да прекарва време с внучето си..пардон,с детето на снахата?
Ма откъдя на накъдя ва? Crazy

# 231
Сега се сетих, че познавам софийски тъщински вариант на съжителството на КАГ със синовете и снахата в един двор. Въпросната тъща е видна реститутка, поради което фемилито разполага с цяла новопостроена кооперация в центъра на София. На първия етаж на кооперацията живеят прабабата и прадядото. На втория- тъщата и тъстът. На третия- дъщеря им със своя мъж и деца. На последния- синът със снахата и децата. За да стигнат до своите апартаменти, зетят и снахата минават фейс контрол на първия и втория етаж.  Laughing

# 232
  • София

Kaкво дрън дрън като мине се не мине и се появи история за мъж гледан от баба си, последната е няколко поста по-назад - на данчето свекърва й - ясен пример и масово явление е било едно време детето да се отглежда изцяло от баби и свекърви. Освен във форум и на живо около мен има такива примери.

Масово не е било, а главно по селата.
В градовете, особено в големите, родителите си гледаха децата и ако са ги пращали на село, е било през ваканциите.
Питай майка си, питай комшийката си.
Като стане реч- всички сте гражданки с мъже отглеждани от баби аристократки, а като трябва да се аргументирате, обръщате другата страница- всички сте гледани изцяло от баби, докато майките ви са правели приеми в дворците си. Mr. Green

# 233
Мандаринче, усмихвай се, гледай си спокойствието! Добре е все пак спокойна бременност да караш. Simple Smile Не забравяй, че не е задължително хората покрай теб да ти дават съвети, само защото не се съобразяват с теб и твоето мнение. Понякога и ние грешим, а другият казва нещо по-добро...
От друга страна, аз, ако съм убедена в нещо, не една, ами десет свекърви да ми се изправят насреща, решението ми няма да променят. Хубаво, лошо, аз нося отговорността, аз решавам. На себе си после не мога да се сърдя.

# 234
  • София
За да стигнат до своите апартаменти, зетят и снахата минават фейс контрол на първия и втория етаж.  Laughing
Да бе, човек един любовник/ца да не може да си вкара Joy

Който не е живял едно време,  да не прави свободни преразкази на база прочетеното във форума.

Аз нямам претенции, ММ е гледан от баба си по майчина линия, а ваканциите - при другата баба. На моята свеки първа радост й е да е излъскано и подредено като за изложба, а не да готви и да гледа внуци.

# 235
  • София
Сега се сетих, че познавам софийски тъщински вариант на съжителството на КАГ със синовете и снахата в един двор. Въпросната тъща е видна реститутка, поради което фемилито разполага с цяла новопостроена кооперация в центъра на София. На първия етаж на кооперацията живеят прабабата и прадядото. На втория- тъщата и тъстът. На третия- дъщеря им със своя мъж и деца. На последния- синът със снахата и децата. За да стигнат до своите апартаменти, зетят и снахата минават фейс контрол на първия и втория етаж.  Laughing
Ужас!  newsm52
П.П. Другата тъща, която се беше натресла на сватбеното пътешествие, е моя позната. И там разводът беше скоропостижен.

# 236

И моята свекърва имаше такива мераци, но аз й казах, че е след майка ми и затова тя си взе подаръка, който ми беше донесла за раждането

Ако и моята снаха е толкова проста, да ми каже такова нещо, ще си разделим куклите и парцалите.

# 237
  • Наблизо

И моята свекърва имаше такива мераци, но аз й казах, че е след майка ми и затова тя си взе подаръка, който ми беше донесла за раждането

Ако и моята снаха е толкова проста, да ми каже такова нещо, ще си разделим куклите и парцалите.
Съгласна съм,значи майката на мъжа ти е по-малко баба от твоята майка?
Моята свекърва е майка на мъжа ми и колкото майка ми ще бъде баба,толкова и тя...не бих ги делила,но и с нея си имаме взаимно уважение.

# 238
Бабите в периода преди 1989 г. се ползваха на макс не само по селата. Имам не малко познати, които си изпращаха децата по селата не за седмица или две, а за години. Така родителите работеха в градовете, а децата на село до 7 годишни. Станат първокласници и тогава чак ги взимаха в градовете. Винаги съм се чудела как се живее така. Един месец през ваканцията да си пратя детето, разбирам. Но години...

# 239
Пусти мой лош късмет!
Първо, защото не съм реститутка и нямам  кооперация. Второ, моята къщичка е във вътрешната част на двора, без видимост към централния вход на къщата. Невъзможно за контрол.
Трето, аз съм в неизгодната позиция, че от техните тераси, както и от  високите им прозорци се вижда право и директно в моята дневна.
Отгоре на всичко, моят звънец е електронен и е на тяхната входна. Вместо на мен, звънят у тях, защото всеки чете фамилията, а не първото име. А сина и аз имаме еднакви първи букви  на името, а фамилията естествено, пак е една и съща. Прецакана съм отвсякъде! Сега, както съм сама, не мога гости  да си поканя, без да бъда под зоркия поглед на синове и снахи. Какво остава пък за някой "дядо"?!

Така че, Уиш, не ставам за сравнение.

Общи условия

Активация на акаунт