С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 794
  • 805
  •   1
Отговори
# 360
Контеса, при теб всичко е идеално.

# 361
Трещи, не е идеално, но когато хората са възпитани е по- лесно да се разберете.
И сега се усетих, че и Аз нямам снимка от изписването.  Whistling

# 362
Проблема е, че хората са от друг град - хем е хубаво да видят бебето, защото сигурно нямат търпение, хем определено ще създадат неудобства, ако преспиват дори и само за една вечер.

# 363
Две семейства да чистят две стаи едва ли се налага.

Изобщо не се налага. Казвам как може да бъде приятно, а не 9 мес.  да се чудиш как да ти е гадно.

# 364
  • София

Абсурт, ти казваш родилката да направи компромис със себе си. Защо? Толкова ли не могат свекърите малко да изчакат. Защо трябва пак снахата да склонява глава и да признае авторитета на старите? Досега все така е било, хайде вече да е иначе!

Чакай да питам, какъв компормис точно прави родилката, като на изписването дойдат родителите, поднесат цвете и се снимат с внучето?
А после- кой откъдето е?
То, бива превземки и простотии, ама всяка трябва да има мярка.
И тук иде реч и за двата чифта родители.
А, дано не  ѝ падне лустрото на великата мама, ако ги уважи за 15 минути!

# 365
Проблема е, че хората са от друг град - хем е хубаво да видят бебето, защото сигурно нямат търпение, хем определено ще създадат неудобства, ако преспиват дори и само за една вечер.
Проблем ще е , ако и  двете двойки си мислят , че са с предимство за пренощуването в двустайното  hahaha
Ще стане страшна суматоха , ако предварително не аранжират нещата младите.

# 366
И на мен цялата рода ми е от друг град,   но не са оставали със седмици.Това не е причина за самопоканване и престои със седмици.

# 367
  • Оптимист по принуда
Проблемът е точно 'кой-откъдето'.
Почти съм сигурна, че и двете двойки родители си правят план да останат и момичето го знае, затова се и притеснява.

# 368
  • София

Aaaаа, тогава директно си казваш, че няма да ти е комфортно да се блъскате 7 души в 2-стаен апартамент и не искаш да се стресираш след раждането. Ако искат да дойдат на изписването - ОК, стига после да намерят къде да нощуват - хотел, например. Да, сега ще чуя вой до небесата какво студено и ужасно въплъщение на негостоприемното зло съм, но без значение родилка или не, 7 души в 2 стаи са предпоставка за много проблеми особено, когато един от тези 7 реве, буди се през 15 мин и иска да бъде кърмен от майка, която може да не е навита останалите 5ма да й зяпат гърдите, а няма къде да се завре. Все пак нужна е малко тишина (за да поспи бебето, а изненада - да поспи и майката) и свободна баня/тоалетна. Ето това е точен пример за ненужна патардия. Напълно подкрепям свекървите, че за 2-3 часа могат да се порадват бабите на изписването, ама за цели дни и продължителен тормоз - не.

Оплакващите се тук и търсещи съвети, имат приятния навик да напишат голям встъпителен пост, в който да не дадат никакви подробности и после, ако срещнат друго мнение от това, което искат да получат, почват да вадят тежката артилерия.
Така и с авторката.
После се почва, ама нашите не са от града, ама в 2 стаи сме.

Коректно беше с това да започне, а не че не ги иска, нали, ако това беше истинската причина.

А, слава Богу, вече хотели има достатъчно и не пречи да се настанят за вечерта родителите и да си отидат на другия ден.
Но, в края на краищата, каквото дете са си възпитали, такова ще си го търпят.

# 369
Да, определено това е - че не ги иска. Нейно право си  е - нали тя ще роди златото. Но защо не смее да си каже.

# 370

Абсурт, ти казваш родилката да направи компромис със себе си. Защо? Толкова ли не могат свекърите малко да изчакат. Защо трябва пак снахата да склонява глава и да признае авторитета на старите? Досега все така е било, хайде вече да е иначе!

Чакай да питам, какъв компормис точно прави родилката, като на изписването дойдат родителите, поднесат цвете и се снимат с внучето?
А после- кой откъдето е?

А, дано не  ѝ падне лустрото на великата мама, ако ги уважи за 15 минути!

Абсурт не мога да разбера защо си толкова злобна.Не чета темата от самото и създаване и не знам свекърва ли си или не ?Приличаш ми на отблъсната свекърва като чета с каква злоба ме нападаш.Написах поне три пъти,че ме приемат като тяхна дъщеря и че се разбирам с тях.Но ти явно се чудиш на кой да си изкараш злобата. Може и да се повтарям или потретвам,но пак ще кажа.
Семействата и на двама ни живеят на по 400 км от нас,за това и за наш и за техен комфорт предпочитам да дойдат няколко дни след изписването едни по едни,а не на куп.Това,че живеят далеч съм го написала във втория пост,но вия с Трещерица си знаете вашето.И кое не смея да си кажа?
Аз писах за притесненията си покрай бебето да не си развалим отношенията,а то каква стана.Излязох ''великата " мама и каква ли не.
Много е лошо когато човек е самотен и озлобен,не го пожелавам на никого.

Последна редакция: пн, 08 май 2017, 20:57 от М. Ч.

# 371

А после- кой откъдето е?
А, дано не  ѝ падне лустрото на великата мама, ако ги уважи за 15 минути!
Компромисът идва оттук, че М.Ч. не иска те да идват в деня на изписването. Ти като кажеш какво толкова за малко да дойдат, значи тя трябва да пренебрегне своето желание.

# 372
Веселке, благодаря за съвета! Определено се уча в темата. Казвала съм и друг път, все повече оценявам снаха ми.

Тайс, ти си отскоро в темата и  не знаеш, какви работи са писани тук. Ако се разровиш в предишни теми, ще разбереш, че когато синът се ожени, майка му моментално трябва да забрави, че има син. Ако имаш ключ от жилището му, веднага да го върнеш. Не е позволено да  ходиш на гости или само да  наминеш да ги видиш, ако не си изпратила предварително писмена молба и да ти се даде месец, ден и час за визитата. Като се роди внучето, да не се появяваш, защото ще нарушиш семейната идилия с присъствието си дори и да е само за час време. Можеш само да пратиш подарък по пощата. Същото важи за Коледа, Нова година и РД .  Да не се обаждаш по телефона и да не искаш никаква помощ, защото времето на младите е много ценно и нямат време да се занимават с твоите капризи, пък били те и да те заведат на лекар, защото ти е лошо, ама ти само се превземаш и нарочна им разваляш рахата. Ако пък случайно   те допуснат у тях, сядаш със затворена уста, дори със затворени очи и не казваш нито дума, защото всеки твой поглед или реплика няма да се приемат еднозначно. Ако носиш нещо за бебето, то трябва да е одобрено предварително от майка му и да ти се връчи списък с 1000 точки за позволено и непозволено.  Обикновено  синът хич не се разбира с майка си и баща си, но много уважава тъщата и тъста. Синът  трябва да забрави, че има майка и баща, защото те са под нивото на младото семейство.  Разрешено е само, ако имат някакъв апартамент или друг имот, то трябва да им се припише, защото им се полага като наследство. Трябва да прекратиш и приятелството във Фейсбук,  да прекъснеш скайпа, защото иначе чрез тях  ще ги контролираш и шпионираш. Все пак не е лошо да се обадиш на снахата, за да я поздравиш за РД или ИД, нищо че тя иначе не подържа връзка с вас.
Не е желателно да ги каниш  при теб на Коледа или Нова година, нито пък на Великден. Какви са тези отжевелици да се събират старите и младите да празнува заедно!? Е, у тъщата може да се отиде, защото там ще ги посрещнат идеално и всички ястия ще са съобразени със снахата, а не с твоите  кулинарни идеи, които снахата по принцип не харесва, пък и синът ти, защото  ти изобщо не можеш да готвиш, а синът е отгледан  на хляб и вода и чак като се е оженил е разбрал що е хубава манджа.
   Може още да ти разкажа за написаното тук, ама и това е достатъчно да разбереш, че вината за всичко това  е единствено твоя.  Да си си родила дъщеря,  а не син.

Последна редакция: пн, 08 май 2017, 21:34 от K.A.G.

# 373
  • София

Абсурт не мога да разбера защо си толкова злобна.Не чета темата от самото и създаване и не знам свекърва ли си или не ?Приличаш ми на отблъсната свекърва като чета с каква злоба ме нападаш.Написах поне три пъти,че ме приемат като тяхна дъщеря и че се разбирам с тях.Но ти явно се чудиш на кой да си изкараш злобата. Може и да се повтарям или потретвам,но пак ще кажа.
Семействата и на двама ни живеят на по 400 км от нас,за това и за наш и за техен комфорт предпочитам да дойдат няколко дни след изписването едни по едни,а не на куп.Това,че живеят далеч съм го написала във втория пост,но вия с Трещерица си знаете вашето.И кое не смея да си кажа?
Аз писах за притесненията си покрай бебето да не си развалим отношенията,а то каква стана.Излязох ''великата " мама и каква ли не.
Много е лошо когато човек е самотен и озлобен,не го пожелавам на никого.

Ха, щом те настъпих, станах злобна.
А, ти каква си, добродушна и мила?
Аз, за разлика от родителите ти, не съм самотна, защото никога не съм се почувствала излишна, нито някое от децата ми е обяснявало по форумите, как му преча дотолкова, че не ме иска на изписването на детето си.

А, теб те нападам, защото си лицемерка, която не смее да си покаже истинските чувства и да си каже какво иска, а говори зад гърба на хората- в случая е на твоите, и на мъжовите ти, родители.
И да, написа поне 3 пъти, че хората те приемат като своя дъщеря, но явно, не им минава през ум, че си лицемерна и не ти пука за техните чувства.

Това, че сте в две стаи, не е никакво извинение, ако ти наистина искаш да уважиш родителите, защото има хотели- не може да не си чувала за тия полезни "заведения". Mr. Green

# 374
Ехххх КАГ, ама как умееш да ги извърташ нещата. Не се съмнявам кой всъщност е в дъното на твоите неразбирателства със снахата.
А снахата като дойде в новата къща моментално трябва да забрави, че има родители, защото тия от мъжката страна са по-важни, започва да казва майка на непозната до вчера жена, не само това ами трябва и с чувство да го казва. Родната и майка кучета я яли, децата се кръщават само на свекърите и ако посмее да си изрази мнението снахата бива оплювана и е наричана неблагодарница, лигла и за каква се мисли тая дето е родила златното яйце.
Както виждаш отношението е едно и също и от двете страни, ама уж по-възрастните са по опитни и по-мъдри а пък пак изпадат до едно и също  положение.

Общи условия

Активация на акаунт