С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 802
  • 805
  •   1
Отговори
# 480
Момичета,ако щете вярвайте,ама нашите бяха изтрещяли повече и от мен..
Ревяха с бебо,когато и той ревеше от коликите..
Баща ми, дето никога,ама никога,през целия ми живот не ме е нагрубил,нито пък към майка ми е бил груб,мен ме обожаваше(едно дете съм) вдигна ръка да ме удари..
Щото малкия се преметна през облегалката на дивана,аз нещо блеех в телевизора.. Crazy
Сдържа се де,не отнесох шамара,ама..
Кви простотии съм правила в тоя живот,никога не си е изпускал нервите,обаче заради дребния изгуби контрол...
Лека им пръст и на двамата,ама му трепереха на малкия по начин по който не са теперили за мен.. Thinking

# 481
Явно е най-добре да се ожениш за сирак - жив роднина да няма.
Е, пусни поне една баба, дето го е отгледала, де!  Laughing

# 482
  • Бургас
Жълто цвете, не всички изтрещяват. Моята вчера дойде до нас да вземе едни дрехи, които й бях обещала. Отварям вратата и я подканям да влезе. Не можела, защото бързала да слага масата да обядват със свекъра /всеки път се оправдава с тая маса/. Викам й "Е, хайде влез да видиш детето" и тя ми казва "Е, хайде добре, ще вляза". Все едно ще извършва някакво усилие.
Звънях й няколко пъти да излезем с дребния на разходка /ние излизаме преди обяд/. Не можела, защото ходила на един курс преди обяд. Вчера разбирам, че курсът й е следобед.
То хем ти става криво, хем си казвам , че е по-добрия вариант и че ако беше от задушаващите и вечно бъркащи се свекърви, щеше да е доста по-зле.

# 483
Предтавих си я КАКВО как се втурва към родилното да се обяснява на изтормозената и изтощена снаха, че е лигла, щото не иска тълпа хора да броят пръстчетата на бебето, като го приберат вкъщи.
Тъжно е да наричате родителите си "тълпа",ама вие си знаете..

# 484
хем си казвам , че е по-добрия вариант и че ако беше от задушаващите и вечно бъркащи се свекърви, щеше да е доста по-зле.

Това е истината

# 485
  • Бургас
Хм, абе.... все си мисля, че когато човек има притеснения от нечии бъдещи действия, то е защото си има основание за това? Демек, на база опита с човека, познавайки го, някак си очаква какво би му сервирал? Визирам в момента случая на М.Ч., но и други подобни е имало и важи същото. Почти никой май не обърна внимание на едно много интересно изречение от първия й пост, а именно, че свекървата предлагала майката и бебето да се преместят при нея. Подобно нещо минава през акъла на определен тип хора, които имат определен тип прояви, в общия случай.
И понеже го обърнахме на "как посрещнах родата след раждането"  в картинки и звуци, да споделя с няколко думи как беше при мен. С мъжът ми живеем в един град със свекърите, моите родители са от друг град. Раждах по спешност в София, 2 месеца преждевременно... Досещате се, че изписаха само мен. Детето си го прибрах след 30 дни, по време на грипна епидемия, в края на януари месец. И сняг имаше. Признавам си, толкова дълго си чаках детето /преди да забременея още, отделно след раждането/, че ми беше голям мерак това пусто изписване с роднините. Е, изписване нямаше, не и класическо. С нас дойдоха моите родители, свекърите прецениха, че няма смисъл да идват и те, но бяха изрично поканени. Те решиха да подготвят у дома и да ни чакат там.  Прибрахме се, вкъщи беше украсено, масата сложена, сестра ми беше там със зет ми и племенника, който беше на 6 месеца тогава. Всички надзърнаха да видят бебето за минута, сложили чинно маски, след което хапнаха, пийнаха и всеки се прибра в дома си. Остана само майка ми, баща ми се прибра също. За мен не беше натоварващо, напротив, но все пак, имах цял един месец да се възстановя от раждането. Не знам, ако ме бяха изписали с бебето и бях прясно родила как щеше да е. Затова и не бих била толкова арогантна да квалифицирам чуждите усещания и желания като лигавщина. Благодарна съм на свекърите си, че проявиха нужното разбиране, такт и възпитание и не се е налагало да влизаме в пререкания, нито аз съм се притеснявала на коя баба накъде й е китката. Всички бяха достатъчно радостни, че внучето се прибра живо и здраво.  

# 486
  • където ми харесва
Реално, 2 броя родители, баби, братя, сестри правят тълпа.
Дори само родители да са, пак са четири човека.
И на двете деца на изписването, родителите бяха само пред болницата, в нас не е идвал никой. Да ти кажа честно, не са правили сцени и не са ме гледали на кръв, че не могат да видят палеца на десния крак на бебето дали е като моя или на бащата.

# 487
  • при късмета
Добре де, Какво?, а не е ли лиготия на бабите да се запънат да ходят в дома на новороденото точно като се прибира и толкова не могат да изчакат 2-3 дни? Авторката точно това смяташе да поиска и от двата чифта родители, още повече, че с мъжа ѝ са на едно мнение.
При това, ако всичко е нормално и недай Боже няма проблем с бебето, повечето го виждат още докато е в родилното и не чакат изписването. Защо тогава се запъват да не изчакат огромния срок от 2 дни, че да му се тръснат над леглото да му броят пръстите? Ако е лиготия нежеланието на снахата да не приема гости на изписването, то и на родителите е лиготия да не изчакат 2 дни

# 488
Ами, въпрос на гледна точка е тълпата.

Последна редакция: вт, 09 май 2017, 20:33 от kati_v

# 489
  • София

Ами,че те са си точно такива,ако говорим за родата от съседния квартал,дето ще минат за час-два,ще поцъкат с език,ще погугат,ще си изпеят репертоара за солта и маста и кой откъде е...
Колкото и да е "уморена" от изписването,60 мин.се изтрайват.
Не за друго,ми щото ги разбирам хората..И те 9 месеца чакат събитието,и те се вълнуват..
Абе до човещина е..
И не,не става дума за софри и месечни престои.
Говорим за това бебето да се посрещне в болницата и да се съпроводи до дома му,където да го разповият,родата да прецени носа и палците на краката от кой са наследени,и айде кой от където е дошъл..
Тежки раждания,операции,болести и пр.не влизат в сметките
Тогава много ясно,че нещата са други..
Каг говореше за сбирка у нейната къща,а не при бебето и родилката.
Тя описва същата ситуация за която и аз казвам,че е превземка.
Здрава родилка,здраво бебе,роднините искат да съпроводят заедно бебето от болницата до дома му,да му се порадват малко и след това отиват да си купонясват у Каг.
Ми лиготия си е от страна на снахата да отсече "не може,уморена съм" у толкоз..

П.п.Случая на МЧ е различен,обаче и няма място за сравнение

Напротив, случаят на МЧ е същия, само че, след като мина първият пост и всеобщите реакции не бяха според желанието ѝ, се вкараха аргументи " тежка артилерия- от липсата на място, до " вие знаете ли през какво съм минала".
Първите съвети бяха, да изтърпи бабите и дядовците пред родилното, които тя отби пак със същия аргумент- не искам.
После се предложи хотел- пак "ТЦ".

Та, напълно съм съгласна с поста ти, де, бец ПП-то. Simple Smile

# 490
Добре де, Какво?, а не е ли лиготия на бабите да се запънат да ходят в дома на новороденото точно като се прибира и толкова не могат да изчакат 2-3 дни? Авторката точно това смяташе да поиска и от двата чифта родители, още повече, че с мъжа ѝ са на едно мнение.
При това, ако всичко е нормално и недай Боже няма проблем с бебето, повечето го виждат още докато е в родилното и не чакат изписването. Защо тогава се запъват да не изчакат огромния срок от 2 дни, че да му се тръснат над леглото да му броят пръстите? Ако е лиготия нежеланието на снахата да не приема гости на изписването, то и на родителите е лиготия да не изчакат 2 дни

Принципно да,Мако.
Има го и това..
Но ако всичко е наред и мама и бебе са добре,какъв е проблема да се уважат чувствата на старите?
Ей така бе..От човещина.
Аз като се сетя нашите как кръжаха около болницата,и само баща ми имА възможност да го види за две мин.през стъклото..
Как ли пък няма да ги отсвиря,че се лигавят и съм уморена,като знам колко тревоги отнесоха,с какъв трепет чакаха..Със секцио раждах при това..
Пак казвам
До човещина е.
По - интелигентния намира начини,прави компромиси
Ама не..
Тряя се мерят пишки и да се доказват кой е по-прост от другия

П.п.Аделл,ми бравос!
Явно ви е възпитана тълпата,щом не са се разсърдили за дето не са му " видели палците и носа" на бебето,някво изключение ще да са твоите хора...
Инак,те знаеш ли..Всички точно това правят...Особено ако е зимно бебе..
Разповиват го на масата,и който не се дореди за констатация на прилики и случайности,после го бият..

Последна редакция: вт, 09 май 2017, 15:27 от Какво?

# 491
При нас никой не е идвал на изписването и никой не сме канили и при двете ми деца. Свекърите дойдоха след 2,3 седмици да видят бебето.
Как ли пък не ще посрещаме със съпругът ми гости. Гърдите пълни, постоянно ми течеше мляко, с лигнини на задника, косата вързана на моц.

# 492
В крайна сметка защо не съберете свекървенски консилиум и да дадете точни критерии за допустимите оплаквания от снахи в темата?

# 493
  • при късмета
Скрит текст:
Принципно да,Мако.
Има го и това..
Но ако всичко е наред и мама и бебе са добре,какъв е проблема да се уважат чувствата на старите?
Ей така бе..От човещина.
Аз като се сетя нашите как кръжаха около болницата,и само баща ми имА възможност да го види за две мин.през стъклото..
Как ли пък няма да ги отсвиря,че се лигавят и съм уморена,като знам колко тревоги отнесоха,с какъв трепет чакаха..Със секцио раждах при това..
Пак казвам
До човещина е.
Ама не..
Обаче и ти слагаш всички под общо знаменател. И ако става дума за човещина, точно в този момент би трябвало да се съобразяват с родилката, а не със здрави и прави баби, дядовци и всичката рода. Това по-човечно ми се вижда.
Тя няма да е в това състояние вечно и дори да пътуват роднините и да не са виждали бебето в родилното, пак е по-добре да изчакат въпросните 2 дни. Ако щеш именно от човещина

# 494
Скрит текст:
Принципно да,Мако.
Има го и това..
Ей така бе..От човещина.
Пак казвам
До човещина е.
Ама не..
Обаче и ти слагаш всички под общо знаменател. И ако става дума за човещина, точно в този момент би трябвало да се съобразяват с родилката, а не със здрави и прави баби, дядовци и всичката рода. Това по-човечно ми се вижда.
Тя няма да е в това състояние вечно и дори да пътуват роднините и да не са виждали бебето в родилното, пак е по-добре да изчакат въпросните 2 дни. Ако щеш именно от човещина

Човещината Е общ знаменател.
Сега,това,че на някои им е трудно да бъдат хора,е друга бира..

Дай сега като са простовати и несъобразителни,цял живот да се цакаме с топла бира и да си обясняваме кой е по-крив от другия..
Човек има ли желание за конфронтация,поводи винаги ще се намерят.
Иска ли да избегне грозна схватка,винаги има и начин.

Но понякога пътя е дълъг,на хората им доскучава и почват сами да се бутат в трамвая..Нищо,че той е почти празен..Навици,кво да правиш..Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт