С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 381
  • 805
  •   1
Отговори
# 585
  • където ми харесва
Тайс, права си за едно-раждането е голямо щастие в семейството. Има майки, които с радост споделят този момент с роднините и няма нищо лошо. Защото тя така е пожелала, защото така го е почувствала.
Няма и нищо лошо в това, когато си срината физически от раждането и психически от хормоните и стреса, просто да искаш да се прибереш в дома си, да "свалиш болницата" от себе си, да се почувстваш комфортно и чак тогава, когато си готова, да представиш бебето пред роднините си.
Боже, направо съм благодарна, че свекърва ми е човешко същество и се съобрази както с това ми желание, така и с факта, че първия човек, дошъл при мен седмица (!!!!) след изписването, беше моята майка. Нямаше драма, нямаше цирк. Явно женското в нея се е обадило и се е сетила, че прясната родилка ще се чувства по-комфортно и спокойно пред собствената си майка.
Да ми е жива и здрава свеки, помогна ми много след това, за много неща. И за дъщеря ми се грижеше първите 2 седмици, и гък не каза!

# 586
Ама аз наистина бях мръсна след първото раждане и копнеех с цяла душа да се изкъпя. Имаше една баня в цялото отделение, топла вода почти никога нямаше, раждането беше тежко, доста часове опит за нормално раждане, после спешно секцио, много нисък хемоглобин от кръвозагуба, успях да се раздвижа на четвъртия ден, махнаха ми конците чак при изписването (осми ден след раждането). Бях разделена с бебето, което имаше силна жълтеница, мъжът ми почти нямаше достъп до болницата (грипна епидемия), телефонните разговори бяха още безбожно скъпи и пр. Аз съм от хората, на които другите често се възхищават на твърдостта и търпението, но тогава бях пред жестока депресия и е факт, че исках просто да се прибера, да се изкъпя, да полегна и да се надявам поне малко да забравя случилото се.
Свекърва ми, която е фина и съобразителна жена, чудесно усети нещата и подходи много тактично. Задължена съм й за това и няма да престана да го повтарям. Виж, баща ми се оля с претенциите си и нямам никак хубави спомени от изписването. Затова като чета тук писанията на някои бъдещи свекърви, ми призлява направо. Вярно, и аз ще съм свекърва два пъти (дай, Боже), и съм сигурна, че ще искам да се порадвам на внучетата (много обичам деца), но се надявам, че няма никакъв начин да тръгна с рогата и с моите претенции напред.

# 587
Скрит текст:
Ама аз наистина бях мръсна след първото раждане и копнеех с цяла душа да се изкъпя. Имаше една баня в цялото отделение, топла вода почти никога нямаше, раждането беше тежко, доста часове опит за нормално раждане, после спешно секцио, много нисък хемоглобин от кръвозагуба, успях да се раздвижа на четвъртия ден, махнаха ми конците чак при изписването (осми ден след раждането). Бях разделена с бебето, което имаше силна жълтеница, мъжът ми почти нямаше достъп до болницата (грипна епидемия), телефонните разговори бяха още безбожно скъпи и пр. Аз съм от хората, на които другите често се възхищават на твърдостта и търпението, но тогава бях пред жестока депресия и е факт, че исках просто да се прибера, да се изкъпя, да полегна и да се надявам поне малко да забравя случилото се.
Свекърва ми, която е фина и съобразителна жена, чудесно усети нещата и подходи много тактично. Задължена съм й за това и няма да престана да го повтарям. Виж, баща ми се оля с претенциите си и нямам никак хубави спомени от изписването.
Затова като чета тук писанията на някои бъдещи свекърви, ми призлява направо. Вярно, и аз ще съм свекърва два пъти (дай, Боже), и съм сигурна, че ще искам да се порадвам на внучетата (много обичам деца), но се надявам, че няма никакъв начин да тръгна с рогата и с моите претенции напред.

Ето , така и аз го виждам. А ако има такива ексцеси , е ...то изобщо не става дума тогава за напиране.
Аз говоря за обичайна , съгласувана ситуация. И не видях някоя от тук коментиращите , да е набримчила , в качеството си на баба на момчето , да се катери върху волята на младите.
Аз пиша по-скоро , представяйки си как снахата прави явна демонстрация . Вместо да изтърпи няколко минути еуфория , да се връцне , че не и е до това. Да покаже явно неуважение към чувствата на семействата. Защото едва ли някой и оспорва , че е най-важната в този момент. Но не бива да се злоупотребява с това положение. Защото еуфорията отминава , а дистанцията остава. Сложна тема  Rolling Eyes
Абе всичко е във възпитанието , нагласите и нюансите.
Дано да има по-малко конфронтация и повече съглашателство  Защото тези тихи семени войни са ужасни.

# 588
  • при късмета
Хич не са тихи понякога  hahaha

# 589
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Свекърва ми, която е фина и съобразителна жена, чудесно усети нещата и подходи много тактично. Задължена съм й за това и няма да престана да го повтарям. Виж, баща ми се оля с претенциите си и нямам никак хубави спомени от изписването.
Затова като чета тук писанията на някои бъдещи свекърви, ми призлява направо. Вярно, и аз ще съм свекърва два пъти (дай, Боже), и съм сигурна, че ще искам да се порадвам на внучетата (много обичам деца), но се надявам, че няма никакъв начин да тръгна с рогата и с моите претенции напред.

Ето , така и аз го виждам. А ако има такива ексцеси , е ...то изобщо не става дума тогава за напиране.
Аз говоря за обичайна , съгласувана ситуация. И не видях някоя от тук коментиращите , да е набримчила , в качеството си на баба на момчето , да се катери върху волята на младите.
Аз пиша по-скоро , представяйки си как снахата прави явна демонстрация . Вместо да изтърпи няколко минути еуфория
Скрит текст:
, да се връцне , че не и е до това. да покаже явно неуважение към чувствата на семействата. защото едва ли някой и оспорва ,че е най-важната в този момент. Но не бива да се злоупотребява с това положение. Защото еуфорията отминава , а дистанцията остава. Сложна тема  Rolling Eyes
Дано да има по-малко конфронтация и повече съглашателство  Защото тези тихи семени войни са ужасни.
Каква демонстрация? Снахата излиза от болница. Без значение дали е било леко или тежко раждането, най-вероятно е да има шевове, да не е спала нормално, да има някакъв друг проблем... Бебето няма да се промени за 2-3-5 дни, но снахата вероятно ще се е почувствала човек, така че какво точно ще им стане на бабите и дядовците, ако изчакат няколко дни?

# 590
Хич не са тихи понякога  hahaha
Аз още живея с идеята за съвършена хармония.  Laughing
Все си мисля , че са ни дадени думи , за да не се замеряме с тях , а да се себеизразяваме достатъчно ясно и категорично , за да няма недоразумения. Ще видим кога ще запискам и аз  Joy
Иначе и аз много обичам деца и те ме обичат , но  Naughtyще се тачим повече , ако си знаем границите.

# 591
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Аз пиша по-скоро , представяйки си как снахата прави явна демонстрация . Вместо да изтърпи няколко минути еуфория
Скрит текст:
, да се връцне , че не и е до това. да покаже явно неуважение към чувствата на семействата. защото едва ли някой и оспорва ,че е най-важната в този момент. Но не бива да се злоупотребява с това положение. Защото еуфорията отминава , а дистанцията остава. Сложна тема  Rolling Eyes
Дано да има по-малко конфронтация и повече съглашателство  Защото тези тихи семени войни са ужасни.
Каква демонстрация? Снахата излиза от болница. Без значение дали е било леко или тежко раждането, най-вероятно е да има шевове, да не е спала нормално, да има някакъв друг проблем... Бебето няма да се промени за 2-3-5 дни, но снахата вероятно ще се е почувствала човек, така че какво точно ще им стане на бабите и дядовците, ако изчакат няколко дни?
[/quote]

Нищо няма да им стане , естествено. Но , някъде по-нагоре споменах- всички сме раждали. За някои е било и доста болезнено. И моето раждане беше тежко , с разкъсвания и ...отврат работа. Ноо ... оставих хората да се порадват един час на бебето, някак го почувствах като споделяне. Не съм усетила , че правя компромис. Хора разни , не казвам , че не трябва да се зачете волята на родилката. Въпрос на подход и такт е всичко. Някак демонстративно ми е тя да каже , моето къпане е най-важното в момента.  Mr. Green
Но, ако се случи така , ок. Аз не бих оставила лично нищо на такъв вид ситуация, не бих я допуснала просто. Така поне смятам. Би ми било безкрайно унизително , омаловажаващо и обидно. И като се знам... Mr. Green
Ох , пак направих грешка. Подчертах на Миленака поста , извинете , още не се справям с тези цитати  #Cussing out

# 592
  • Наблизо

Аз пиша по-скоро , представяйки си как снахата прави явна демонстрация . Вместо да изтърпи няколко минути еуфория , да се връцне , че не и е до това. Да покаже явно неуважение към чувствата на семействата. Защото едва ли някой и оспорва , че е най-важната в този момент. Но не бива да се злоупотребява с това положение. Защото еуфорията отминава , а дистанцията остава. Сложна тема  Rolling Eyes
Да и аз съм съгласна.Има такива снахи - да надвият над свекърите как видите ли сега ще слушате.Детето ще го гледате когато аз кажа и ако кажа.Особено ако сина го е страх гък да каже на жена си от муньовщина.

# 593
  • София

Зависи от характера на родилката.
Без значение дали е снаха или дъщеря.
Без значение е дали е леко или тежко раждането.
Ако приеме като жест на обич и уважение това, че са дошли родителите пред родилното, за да я посрещнат и поздравят, няма да има драма.
Ако го приеме като досадно нахълтване в личното ѝ следродилно пространство, дори и след година да ги вмести в програмата за посещения, все тая- майка ѝ е свикнала на характерчето и ще си я търпи, а свекървата все ще изчака синът ѝ да доведе детето да го види.

Та, реално погледнато, нищо няма да им стане на бабите и дядовците- те жеста на уважение са го направили.

# 594
  • при късмета
absurT, престани да повтаряш  в родилното, та в родилното. Само ти не разбра, че не е въпроса дали ще дойдат в родилното, а дали родителите на бебето искат/трябва да посрещат гости в дома си. Изобщо не е едно и също, а само ти си коментираш изписването от болницата, а всички останали посрещането на гости вкъщи след изписването. Как не го схвана за толкова страници  ooooh!

# 595
  • София

Зависи от характера на родилката.
Без значение дали е снаха или дъщеря.
Без значение е дали е леко или тежко раждането.
Ако приеме като жест на обич и уважение това, че са дошли родителите пред родилното, за да я посрещнат и поздравят, няма да има драма.
Ако го приеме като досадно нахълтване в личното ѝ следродилно пространство, дори и след година да ги вмести в програмата за посещения, все тая- майка ѝ е свикнала на характерчето и ще си я търпи, а свекървата все ще изчака синът ѝ да доведе детето да го види.

Та, реално погледнато, нищо няма да им стане на бабите и дядовците- те жеста на уважение са го направили.
Само че доколкото чета нито М.Ч.(това ли беше никът на съфорумката?), нито някой от другите говори за такъв вариант, а явно става въпрос за отиване в дома на снахата и сина. Аз предложих да се снимат и честитят пред родилното, защото бях пропуснала, че става въпрос за 400 км път в едната посока. При такъв вариант, очевидно предложението ми не върви.

# 596
От всичко, най-човешко е да се съобразиш с желанието на току що родилата жена!

А, не знам..
Не съм Господ,че да съдя кое е по-по-най..
За това и ги поставих всички под един знаменател

Не съм и казала,че е зор точно първия ден,но обикновенно хората се вълнуват много,напират и ги разбирам,както разбирам и родилката.

Но както виждате, при подобни ситиации,винаги става въпрос за компромис.
Въпросът е,че по-интелигентното същество ,би трябвало да прояви разбиране към по-тъпото и да овладее ситуацията така щото да няма неприятни преживявания за никого...Които често пъти продължават и с години..
И от надцакването страдат всички.
Щото..В крайна сметка за всяко танго са нужни двама..

# 597
  • при късмета
Според мен от ненужни компромиси страда семейния живот на доста двойки, а не направен компромис да доведе до това да са доволни всички. И най-много страда правещия големи компромиси, защото му се налага да прави все по-големи, при всяка следваща ситуация. Както ги научиш от начало

# 598
  • София
absurT, престани да повтаряш  в родилното, та в родилното. Само ти не разбра, че не е въпроса дали ще дойдат в родилното, а дали родителите на бебето искат/трябва да посрещат гости в дома си. Изобщо не е едно и също, а само ти си коментираш изписването от болницата, а всички останали посрещането на гости вкъщи след изписването. Как не го схвана за толкова страници  ooooh!

Напротив, много добре го разбрах, но модата да се ходи на софра при изписването, нито съм я измислила аз, нито съм ѝ фен.
Затова, упорито чакам да чуя, че някоя от снахите, които са много еркек по форумите, е провела културен разговор преди да роди, в който е обяснила, че с радост ще види родата при изписването, но софрата ще я направи тя самата, когато се посъвземе и посвикне с новата си роля.
Щото, след толкова страници лозунги, една не се оказа, че е намерила и смелост, и уважение към родителите, за да го направи.
Вместо това, с пяна на уста се анатемосват наглите свекърви, които били налитали да идват, въпреки нежеланието ѝ.

# 599

Затова, упорито чакам да чуя, че някоя от снахите, които са много еркек по форумите, е провела културен разговор преди да роди, в който е обяснила, че с радост ще види родата при изписването, но софрата ще я направи тя самата, когато се посъвземе и посвикне с новата си роля.
Щото, след толкова страници лозунги, една не се оказа, че е намерила и смелост, и уважение към родителите, за да го направи.
..
Аз го написах и ако беше чела щеше да видиш, че има такива случаи.
По принцип изтривам личните неща до 24 часа, за да не ми стоят по профила за всеки да чете и знае.

Не разбрах за кое ще трябва да ти се извиня? Прочела съм и съм запомнила факти.
Ако желаеш да ги изтрия, поради лични причини, ще те разбера и ще го направя!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт