Мартенчета 2017 - тема 2

• 44 695
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
  • Германия
Зайче, и ние сме си още 100% на кърма, така и смятам да си останем. Ария качва по 1кг на месец, значи си й стига. Аз също още пия Фемибион 2, но ги взимам през ден, да ми стигнат за по-дълго, че не знам  дали ще взимам нова опаковка тази като свърши. Имам още за 40 дена (или за 80, ако взимам през ден), после ще го мисля пак.

Чай вече никакъв не пия, но поне се опитвам да поемам достатъчно течности на ден. Обаче не мисля, че досега е имало един ден, в който да съм успяла да изпия 3 литра.

Още давам биогая, надали й вреди дори да не помага за нещо. И лефакс още имам малко, тази нощ ми се наложи да дам пак, че тя така се гърчеше и проплакваше, че едвам няколко часа поспахме. Като свърши няма да купувам пак

Вода и чай не предлагам, сигурно ще започна при захранването. Но и тогава няма да й давам течностите с биберон, искам да си се научи да пие от нормална чаша колкото може по-рано.

# 646
Мия, в Борисовата е имало събитие - "София Спортува".
Зайче, и ние сме изцяло на кърма. Не пия нищо допълнително, но мисля че качва добре. Сега е на 2 месеца и половина и е малко над 6300 гр.
Ние на море няма да ходим. Малко на планина и малко по селата. Ще правим обаче кръщене  Heart Eyes
Вашите бебоци започнаха ли съвсем осъзнато да си хващат играчките от количката например ,или над леглото? Моя от няколко дни си ги хваща и ги върти, разглежда, хваща си одеалото с ръчички и също го гледа учудено, хвърля го, после си го издърпва пак. Днес даже си хвана пишлето  hahaha докато му сменях памперса. Много се смяхме  hahaha

# 647
Аз пия от чая на Зайчето, без нищо друго и ми се поувеличи кърмата като минах на него. Пила съм на Хипп, един, който се внася от Биопрограма и е само по-скъп от техния - иначе абсолютно еднакви Mr. Green и този на Биопрограма. Не намерих някаква разлика между трите. Само с този, насипния на Билек усещам разлика Simple Smile

Опитах се пак вчера да дам вода - е, не иска. Иначе и той иска да суче по-често от жажда. Давам му, какво да го правя като не ще вода... А не виждам лошо да пие, едва ли толкова ще му се отрази на качването.

# 648
Маги,да и мойта бебка така прави-хваща ги и ги гледа опулено(това мн отдавна),смее се,радва им се,гука.И ние ше правин кръщене-септеври най-вероятно.Отказах се ит всякакви манастири.Запазихме и два дни спа-ние,бебка +нашите.Надух му главата на ММ.😃
Днес ми дойде нещо като цикъл,дано свърши до две седмици.Пробвах кенгурото,това нещо нямя шанс да го нося,кръста ме заболя.
А беба гкавата й се мита насам-натам и явно още не става.

# 649
Само да кажа на мераклиите - продават нова раница Исара с регулируем панел (от 3,5 до 20кг)от органичен памук - за 200лв в групата Бебе в слинг във фб.

# 650
Миа и другите момичета, това, което при нас помогна за ден и половина два е балсам Морава за охлузвания, леки драскотини и т.н. Отгоре запечатано с малко пудричка и сребърна вода за да дезинцектира, защото бяха станали ранички и направо ревях като я гледах как я боли. Пробвах всичко на пазара от 2лв до 200 и това се оказа невероятното спасение! Можеш да видиш в сайта им, продава се в някои БИО магазини!
Судокрем и аз ползвах постоянно, но ми се струва, че изсушава много кожата и вече не го ползвам при всяко сменяне, защото при дупето става малко твърдо и реших да сменя с друг крем!
Надявам се да помогна

# 651
  • София
Малкият хваща предмети от доста време, от скоро ги задържа в ръка преди да ги пусне. Научи се да си уцелва устата с ръка и дърпа залъгалката (ако преди това не я е изстрелял с едно звучно пльокк), държи една шумоляща книжка (даже се опита да посегне), държи играчките от активната гимнастика, а днес му връчих гумена играчка-чесалка за зъби и я заръфа като дзвер. Има две много малки подутини долу на венеца, но само се чеше с ръце и дъвче пръсти (не суче ами дъвче), плюс започна да ме дъвче докато суче. Отделно киселее, за слюнката да не говорим. И като заръфа гумената жаба ми замириса на зъбоцииии   Party 
Иначе следи с поглед всичко, като черна станция е, всичко регистрира  Laughing Протяга ръчички към мен като е кисел и ревне, преди ги разперваше встрани, сега ги протяга право към мен, гледа ме в лицето, нацупва устничка и уаааа.
Момичета, аз ще питам педи на следващата ДК (09 юни) от кога може да се надига с една степен облегалката на коша, и дали мога да мина на летен вариант количка (имам пълно легнало положение). Имам чувството, че в тази сапунерка се сварява, колкото и леко да е облечен.  Thinking
А за пиене си взех Биозин мама, защото от другите витамини ям като ламя.

# 652
  • София
Марчелка, мерси за споделеното, ще го имам предвид.
Аз чакам да протегне ръце към мен, но не го прави още. Истината е, че с всеки ден по нещо ново има.Сега заспива като си придърпва одеялото към лицето, започна много смешно като киха да го прави звучно.Маха биба, но не я слага обратно, няма толкова координирани действия. Не обича да стои по корем и още нито лази, нито се обръща.
В сряда сме на ваксина, дано всичко мине без проблеми. И аз смятам да питам за полулегналото положение на количката. Даде ли докторът зелена светлина, сменям коша и аз.
Най ме радва това, че детето е усмихнато, оправя ми настроението само с личицето си. Heart Eyes

Последна редакция: сб, 03 юни 2017, 22:20 от mia1

# 653
  • От Луната
Оххх мамуни малки!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Ние държим, протягаме се, бием играчките ... много смешно лови тези в количката и се набира на тях Simple Smile
Гризе една чесалка за зъби, но ще търся нещо по-голямо за гризане  Mr. Green
Още има вятър и не смея да махна коша ... там поне е на завет. А и по жегите не излизаме  Naughty
Миа, това е дето ме крепи, усмивките  Heart Eyes
Електра много си зла! Ама много! ММ за 120лв ще ме изяде с парцалите, ти 200 ми развей под носа  Joy

# 654
Като се събуди малката и като и кажа две-три приказки и веднага се усмихва, леле, разтапям се. Гледа, следи с поглед, хваща одеалото и побутва, несъзнателно, висулките над количката или шезлонга, супер очовечена е. Слагам я по коремче вечер да седи с вдигната глава, ама поседява малко и се прекатурва на една страна. Аз гледам и да не прекалявам, де.
От два дена така яко си яде ръцете, че нищо чудно скоро да цъфнем с някой зъб.
Последните вечери оставям баткото да я люшка в коша докато заспи и аз отивам при ММ да гледаме нещо, като аз съм с видеофона нали. Той се кефи и гонприема като голяма чест. Тази вечер, бре гледам малката се кокори, биберона и паднал, никаква реакция от брат и. Качвам се, нашия пуснал айпада на белия шум и той заспал на леглото преди нея  Laughing Heart Eyes

# 655
  • София
Заради Sinoptik два дена се опаковаме като за буря, а то ега ти жегата! Ще взема утре да изляза по къси гащи и сигурно ще има градушка.
 Днес смених гардероба с по-голям размер дрешки.

Статията за водата... ох, от къде да я отпочна. Тя е стара и е обсъждана много пъти, но няма да си спестя коментари. поне за нещата, които се сещам, а сигурно ще изпусна още толкова.
 Да, кърмачетата се дехидратират много по-бързо от възрастните, да, дехидратацията е много опасно състояние, да, за кърмачетата адекватния прием на течности е жизнено важен. От това НЕ следва, че кърмачето се нуждае от бистра вода. Не и за здраво  бебе, което суче редовно, без ограничения и има достатъчно данни, че се храни добре.
 А ето и само няколко подробности, които и вие вероятно знаете, но доцентката, макар доцент, не ги знае: "Кърмата в първите 7-10 дни се нарича коластра. Нейното количество за 24 часа е между 50 и 150 мл". Коластрата приключва 2 до 5ти ден. След това е преходно мляко. То може да бъде малко (ако гърдите не се стимулират) или в огромни количества, много повече от нуждите на бебето (какъвто беше личния ми случай. Още преди да е минала седмица от раждането, аз произвеждах по над литър мляко за денонощие).
 Ето какво показват сметките на доцентката "На дете, което тежи 4 кг., ще са необходими течности около 600 мл. " И така, вие имате максимум 150мл кърма за денонощие. нужни са ви още 450мл, които трябва да набавите с бистра вода. 450мл!!!! ХОРА  Laughing Моя мозък отказва да приеме, че новороденото ми бебе трябва да живее на 150мл кърма и на 450мл вода (ако имам кърма де, че ако съм от тези с 50мл, горкото, трябва да изпие още 100мл бистра водица.)
 "Наличието на транзиторна треска доказва неадекватните грижи за детето" - ЕСТЕСТВЕНО! Когато бебето бъде отделено от майка си, забавят началото на кърменето понякога с дни, карат майката да кърми на 3 часа и да не дава на бебето да суче нощем ЛОГИЧНО, че е вероятно да се обезводни и да вдигне температура. И да, това е неадекватна грижа за детето. То трябва да е денонощно при майка си и да суче още от първия час след раждането, а не да се налива с вода.
 И така. Пише вероятно тонове истини за опасното състояние дехидратация, но на всичко това за нея решението е да се налива детето с вода (буквално налива. Друга дума не мога да се сетя за половин литър вода на новородено бебе). Не знам какво обяснение има за хилядите бебета, които си живеят напълно хидратирани цели 6 месеца от живота без капка вода

А сега малко клюки, но за това да четем с едно наум.
 доц. Маринова е една от "главите" на БПА (българска педиатрична асоцияция). Статията беше публикувана тогава, когато Девин бяха основен спонсор на БПА и бяха организирали "честване" Световния ден на водата. БПА, може би сте забелязали, подкрепят и насърчават всичко, което носи пари (справка - Данонино, препоръчано от тях, за да расте детето ви здраво).
 Маринова също така е и гастроентеролог. Известна с това, че лекува пациентчетата си (включително тези, които са на кърма) с конкретна марка АМ. Дъщеря ѝ е дистрибутор на тази марка. От родители, които са я посещавали, можете да чуете огромно количество препоръки, които не просто не лежат на научни факти, а дори са доказани като вредни.

Аз и вие можем да си говорим каквото си искаме и да даваме или не даваме на децата си каквото смятаме за правилно. Обаче доцент в педиатрията да разправя, че нямало научни аргументи за изключителното кърмене, при все, че дори човек лаик може да стигне поне до безплатните научни трудове, ай сиктир!

И изглежда няма да ви дочитам тази вечер.

# 656
  • Германия
Скреч, супер ти се кефя и съм на 100% съгласна с теб! А май в статията никъде не беше споменато, че ако на бебето му се дава толкова много вода, това много натоварва бъбреците и също може да бъде много опасно. То и ние ако решим да се хидратираме с 10 литра вода на ден, айде да видим какво ще стане.

# 657
Аз пък не знам какво пише, защото изобщо не отворих статията. Не обичам да се ръководя по остарели схващания. Нали си виждам детето, че му е добре. Той ако иска вода сам ще пие (пробвам го понякога), в никакъв случай не бих го наливала. Или ограничавала ако видя, че му харесва и си я иска. Всъщност бих ограничавала, но само ако прекали с количеството - все пак трябва да има място за кърмата, а не да напълни стомахчето с вода и въздух. Засега няма да го мисля - отвратителна му е водата.

Синеока, сори Simple Smile

# 658
Изабела откакто стана по-топло по малко взе да пие, и то защото аз й давам,искам да я науча.
50 мл на ден да изпива, добре ще е. Ама трудно,затова и повече не й правя, че само си я хвърлям.
За мен логично е, човешкия организъм да се нуждае от вода и ще давам, защото е много важно да се научи дете да пие вода и като цяло.На самата мен това ми е голям проблем. Но няма да прекалявам
Тези противоречиви неща и препоръки хич не ме интересуват,както преценя аз така, за мен е най-добре за детето, като се водя по нея.Ами на мойта приятелка бебето е изцяло на кърма, шише то не знае какво е. Не иска да пие вода, пие я само в жегите. Друга пък ми каза да внимавам и да я уча да си пие, че ще "бера ядове"-нали да не се дехидратира. Същата ситуация с дрехите-аз обличам още дълъг ръкав, не смея много да я разсъбличам, братовчедка ми-по къс ръкав и голи крака, махнала покирвалото на количката, трета приятелка го облича повече и от мен. Едната се кара на другите, що така ги навличаме. Grinning
Еми за мен не е добре да я събличам в такова променливо време. Летния кош ще изкарам като почне да седи, не по-рано. Достатъчно голям ми е.И мойта приятелка и тя така ще направи. А другата пак ни казва-"вие не сте добре"  Joy Та, затова, мнения много и най-различни. Моето дете е в момента е с боди късо и гащеризон и нищо друго.Щом детето не протестира и не дава прицнаци да й е некомфортно, значи си е добре. И определено това, че аз съм по потник в къщи, не значи, че и нея ще я изтипосам по потник + нещо още!-както все се съветва.

# 659
  • София
Въобще вече не ме интересуват никакви педиатри, наслушах се на противоречиви мнения. Просто не мога да повярвам, че още няма достатъчно изследвания по въпроса... То има и педиатри, които отричат кърменето след 6. месец де,аз искам за вода да са единодушни. След първата откачалка, която дойде у нас, реших, че не е задължително всичко, което казва.

Аз продължавам да си пробвам с водата, ако иска - иска, ако не - плюе и приключваме. Пие в Най-голяма жега и гледам да е между храненията, за да не му е пълен стомаха. Дъщерята на мъжа ми е била няколко пъти в болница заради дехидратиране, така че не е за пренебрегване.

Общи условия

Активация на акаунт