Мартенчета 2017 - тема 2

• 44 690
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
Чувала съм, че момиченцата могат да стоят в летния кош в полуседнало/седнало положение след 4я месец, а момченцата 6я. На баткото коша го сменихме около 5м и половина. И сега ще е поне тогава.

Аз от няколко дни по време на баня виждам, че пишлето на малкия е напълно забелено и се радвам, че отметнах този въпрос Grinning

И аз нямам против приема на вода, не много, за да му се напълни коремчето де. Баткото трудно го научихме да пие вода, все трябваше по малко детски сок да слагам, за да си смени леко вкуса и цвета. Сега ми се иска да се научи на чистия, хубав вкус на водата. Предлагам с променлив успех. Веднъж в жегата, може би беше и малко гладен, изпи малко вода, няма лошо Wink

# 661
  • В чуден свят с четири Слънца
Скречbouquet bouquet bouquetкакто винаги, и по темата за водата - точно в десятката, възхищавам ти се, винаги казваш нещата право в очите, аргументирано и подкрепено с истински, а не фабрикувани факти!!! Аз, макар и с опит с четири деца, и тонове, буквално тонове изчетена информация, и убедена в правотата си, не смея да давам съвети. А трябва, понеже наистина се вреди на малките поради неинформираност.
За водата, от личен опит, с първото ми дете, слушах свекъвището, тя ми разрешаваше да кърмя точно на три часа, като преди кърмене сипваше по едно шише с вода или чай в коремчето на малкия. Затова той не наддаваше, повръщаше на фонтан при всяко ядене и на годинка стигна заветните 7 кг., при ръст за двегодишно. Тогава свекървището ми забрани да кърмя, че очевидно ми била нехранителна кърмата...Само да вметна, че детето беше в болница с обезводняване няколко пъти, единият едва го спасиха, понеже не можеха да хванат добре венозен път...Та така, от много вода, щеше да си отиде детето от обезводняване.
Със следващите три деца-кърмене на поискване, лятото и на 20 минути, като са жадни, захранване водено от бебето, когато е готово, незаместване на хранене до след годинката.  Grinning

# 662
  • София
Аз давам вода, но и той с кеф си я пие. И все пак детето ми е изцяло на АМ. Сега по жегите как да разбера дали има нужда от повече вода и как така се дехидратира, на какво се дължи такова състояние?
Да питам и майките, които возят децата си с кола, пускате ли климатик и въобще как се предвижвате в тези жеги в колата? Питам, защото ни предстои пътуване от три часа. Днес в 18 часа излядохме, уж аз да танцувам народни танци, детето да яде в колата и после да е на разходка. Хем заедно, хем доволни. Е, нищо подобно не се случи. Докато го храни мъжът ми, шушона се изпотил, навън духаше, съответно си останаха в колата. Аз уж щях да взема участие в танците, обаче на бегом се добрах до колата, че след час детето вече от жега ревнало.Тръгнахме си. Сега го мисля да не сме го претоплили.

Последна редакция: нд, 04 юни 2017, 20:26 от mia1

# 663
Офф, хора, как ще се дехидратира като млякото е 90% вода? Ако не му достига първо в памперса ще забележите. Пишка ли нормално значи си е ок.
А покривалото на количката го махнах още преди два месеца. Това нещо как запарва не е истина, предпочитам ако е по-хладно с пелена да го завия. Тези дни е по къс ръкав и къси гащи и му е екстра. Само нощем му слагам тънък гащеризон с дълъг ръкав и го пъхам в памучно тънко лятно чувалче.

# 664
  • София
И двете отказват да пият вода, не ги и мъча. Но чая за колики с удоволствие си го изпиват. Вероятно водата съвсем им е безвкусна... Ох, днес свекърва ми вика като направят 3 месеца след 1 седмица да започна да им сипвам по малко сокче във водата и така да им давам. Thinking Рано е за такива работи още, нали? 3-месечно бебе да пие сок не ми се вижда удачно, ама нали съм начинаеща мама и не разбирам..

# 665
Миа, ние винаги сме на климатик в колата. Слабо и ненасочен към нас отзад, но все пак никога не сме оставали без да е включен Wink

# 666
И двете отказват да пият вода, не ги и мъча. Но чая за колики с удоволствие си го изпиват. Вероятно водата съвсем им е безвкусна... Ох, днес свекърва ми вика като направят 3 месеца след 1 седмица да започна да им сипвам по малко сокче във водата и така да им давам. Thinking Рано е за такива работи още, нали? 3-месечно бебе да пие сок не ми се вижда удачно, ама нали съм начинаеща мама и не разбирам..

Охххх, аман с тия сокове! Двете педиатърки тука все това ми повтарят, че можело да й давам сок! Не се дава сок на малко бебе.Аз поне няма да дам, те още може да имат колики и не смея, не мисля, че е удачно.До към едната годинка няма да й давам сокове. Ние ще пътуваме другия месец надалече и точно това се чудим за климатика? Няма да го включваме, защото не смеем да не я простудим, а ще пътуваме през нощта, така ще пристигнем рано-рано и няма се налага да се включва. Ми,де да знам, аз съм от плашливите и не ми се рискува.Може би на някаква много малка степен да.

Последна редакция: пн, 05 юни 2017, 09:33 от Каролин Бингли

# 667
  • От Луната
Еййй аман с тия сокове, бе! Как не прочетоха една книга тия педиатри!
Какво е сока? Вода и фруктоза, нещо подобно на вода със захар! Не е нектар, дето е смлян целия плод, а само сока ... и то ябълка, дето ще ти изстърже стомаха! НЯМА да давам до 1г сок. Нектар ще преценя, термично обработен, пасиран... като десерт. Ще го мисля, като дойде време, лекаря ще ни каже, всичко ще е според алергиите.

Скреч,  Hug
Аз съм на мнение, че всяко дете те води. Моето си търси водата ... и не можеш да му дадеш друго освен вода. Опитвах! Голям рев падна. Обича си водата и това си е Simple Smile
Кърмата ми си е екстра, има егати каймака Simple Smile, но все недостига, особено вечер преди сън.

Покривалото махнах отдавна. Днес бяхме по боди и къси гащи. А вкъщи си стои само по боди, късите панталони му се качват до ушите и само го стиска ластика.
Метнала съм му и една тензухена пеленка, по-плътно тъкан тензух. Държа и една памучна наблизо, но не го завивам много, че у нас е много жега.

И аз обнових гардероба  Heart Eyes вече носим бодита 6-9м  Crazy
Джордж са умалени, тези които са с динозаврите, белите не са, те ще са му големи.

И да изпортя, от 8ми в Лидъл пак имам бебешки неща. Този път май само боди-потничетата ще взема и едно гащеризонче. Много са сладки  Heart Eyes

Ние сложихме най-накрая първата ваксина! Добре мина. Малко му е зачервено, но вече минава ...

# 668
За сокове на 3 медеца е твърде рано. И под сокове не се разбира магазинскуте, в кутии, а домашен прясно изцеден сок.
Ние винаги пускаме климатика в колата, не се издържа на жега.
Моя спи почти гол  Grinning с една тениска и гащички. През деня пак е гол  Grinning - с бодита без ръкав и без чорапи.

# 669
Какви сокове, какви пет лева Rolling Eyes Това се е правело в древни времена, свекито ти да си гледа своята работа, Ниа.
Този път не ме кефят толкова момчешките лидълски неща. Може би ще взема потници и една-две ризки. Виж, за момиченце какви сладурски дрешки има, мммм Heart Eyes
Аз за Джордж се чудя какъв размер е Кайо. На Лидъл му е точен 50/56 още (те са уголемени), но му е добре с малко аванс и следващия им размер - май беше 62/68. Харесах си няколко боденца на Джордж, но не знам какви да поръчам... Това 6/9 сигурно ще му е голямо, колкото и да са умалени?

# 670
Електра,аз си поръчах бодита от Джордж(къс ръкав).От 3 до 6.На Изабела й е добре 62 и 68 също й става някои неща.Обаче тя нали е дребна има и 56,които й стават.Те наистина са уголемени.Чакам ги всеки момент да дойдат(от една жена във ФБ,тя поръчва от Англия дрехи,сигурно я знаете,ако не веднага ще ви дам страницата й).
Тези дни не беше толкова топло.Покривалото не го махам,би запарявало ако е много жега,а то не е.При нас е планина и си духа.
Тези дни обаче трябва вече да се престрашавам да я разсъбличам малко-късо боди и панталонки.

Последна редакция: пн, 05 юни 2017, 09:36 от Каролин Бингли

# 671
Мерси, Мис, аз също от групата във фб ще поръчвам Simple Smile Сега има много хубави десени на бодита с къс ръкав, сигурно от тях си взела?
Къде живееш, много готино ще я отглеждаш бебка на чист въздух Simple Smile

# 672
  • София
Аз пробвах вчера да го сложа детето в летния кош, но няма да го бъде.На полуседнало коланите няма да са му удобни, а без тях се изхлузва при опит да се надига, въобще голяма му е количката. Ако ще ползвам легналото положение, то легена е по-удобен.
Купих вчера чесалка, уж малка, но не тези силиконовите, че ми се видяха големи, ама май сгреших. Не я държи и се чуди какво му бутам в устата. Реално не задържа още предмети в ръце.

# 673
Електра, и аз взех от George бодита ,панталонки и пижамки, всичките размери 3-6. Панталончетата ги носи сигурно от както навърши месец, просто му бяха по-свободни, сега по като клинче. Бодитата му стават от една -две седмици, а пижамите му стават ако сложа чорапче ,иначе висят едни дъъълги крачоли.  hahaha

# 674
Синеока,жива и здрава да си,че каза за Лидълските дрешки.😜
Мн ги харесвам,сега ще пращам да ми купят.Само чаках пак да пуснат Всъщност вече има ли ги?Или след 8-ми?

Общи условия

Активация на акаунт