Мартенчета 2017 - тема 2

• 44 879
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
Вал, щом нямаш зачервяване, болка, топче.. не би трябвало да е от гърдата. Аз преди време имах запушено каналче и вдигнах темп и ме тресеше, но имах болка в едната гърда, която продължаваше дори след като малкият се нахрани. След ден-два мястото се зачерви. Продължавай с парацетамола 3х1. Може да е умора или настинка Confused

# 91
Sis много благодаря за отговора. Сега я свалих. Сложих си компреси с оцет. Сложих и малкия да суче и от двете гърди. Иначе нямам болка в гърдите. Поне да знам, че не е от тях. Ти как го оправи това каналче, след като бебето не го отпушва?

# 92
Вал, има един метод при сучене - брадичката на бебчето трябва да сочи мястото на болката (предполагам, че така се дърпа най-силно). Не съм пробвала, но много се препоръчват и компреси със сурови зелеви листа, леко намачкани, като се избягва зоната около зърното. Сменят се през няколко часа. Също така и хр. добавка ЛЕЦИТИН, пият се по 3-4 кап. на ден при мастити и запушвания. А може и по 1 на ден за профилактика. Не знам дали е съвпадение, но аз се оправих на 1я ден с тази добавка, съчетано с много стимулиране. Дано съм ти била полезна Hug Макар че при теб май не е такъв проблема (щом няма болка в гърдите). Дано да е само моментно!

# 93
А лецитина за стимулиране ли се пие или за спиране на кърмата?
Аз, вчера се налагах със зелеви листа. Има ефект, но не е дълготраен, но все пак облекчава.

# 94
Нито едно от двете, H/I. "Лецитинът е емулгатор - поддържа мазнините в течна форма, т.е. намалява лепливостта на млякото, поради което неговите мазнини не се натрупват по каналите и не ги запушват" Wink

# 95
Т.е аз като спирам кърмата мога ли да го пия, за да не ми се образуват буци.
От едната страна на гърдата ми се образува и като изцедя спада

# 96
Момичета, моя малчо става веднъж през нощта , но последните нощи суче по малко(обикновено става около 4 сутринта) , дали по - малкото сукане влияе на количеството кърма?! Страхувам се да не намали. Аз сутрин се цедя, че съм като ходеща бомба преди взривяване, но през нощта хич не ми се занимава. Бебетата, които са само на кърма как процедират при вас, колко често стават и сучат ли добре ?

# 97
Момичета, моя малчо става веднъж през нощта , но последните нощи суче по малко(обикновено става около 4 сутринта) , дали по - малкото сукане влияе на количеството кърма?! Страхувам се да не намали. Аз сутрин се цедя, че съм като ходеща бомба преди взривяване, но през нощта хич не ми се занимава. Бебетата, които са само на кърма как процедират при вас, колко често стават и сучат ли добре ?
В 21-22,лягам,става в 03,и в 06.Аз от няколко дни не кърмя нощем(нямам сили за това по нощите съм супер заспала и изцеждам и давам от шише,за мен е по-лесно,че както се дърпа и да яде по-малко не ми е опция и много се изнервям).Може да е сънен и затова да яде по-малко.А може просто толкова да му се яде,знам ли.

# 98
Моя става на всеки 3 часа и през нощта. Часовете са различни в зависимост кога е ял вечерта. Тази нощ беше 3 и 6 часа, вчера 2 и 5 часа. Само на кърма сме като на всяко хранене давам от различна гърда. Не знам дали така трябва, просто аз процедирам така за да му е по-пълна гърдата и да се насуче добре. Не се цедя изобщо от няколко седмици, защото не чувствам тежест в гърдите. Кърмя легнала и той с коремчето към моето. Много ни е удобно. Така легнала не ставам хич през нощта и за сега нощното хранене не ми тежи. Той цока аз дремвам. Цока около 20 минути охотно и след това пуска гърдата. Често преяжда и повръща. Първия месец натдадохме 730 гр и докторката каза, че са малко трябвало около кило та дано този месец натдаде повече, че не искам да давам изкуствено при положение че имам кърма и кърменето не ми тежи. Докато той си цока аз си чета книжка и не усещам как минава времето. В началото преди да се напаснем с едната ръка го държеха с другата му подавах гърдата и ми се изморяваха ръцете и ми омръзваше да го чакам да дръпне два пъти и да си почива. Сега като кърмя легнала е много по-добре.

# 99
Т.е аз като спирам кърмата мога ли да го пия, за да не ми се образуват буци.
От едната страна на гърдата ми се образува и като изцедя спада
Според мен едва ли ще направи чудеса след като имаш много кърма, но в никакъв случай няма да навреди. Може да те предпази от запушвания на млечни каналчета, докато си в процес на отбиване Thinking

Жеран, и ние напоследък се храним последно в 22ч. с едно нощно хранене към 5-6ч. сутринта. Бебчо сам си го направи режима и аз съм безкрайно доволна и благодарна Simple Smile След като наддава и има спокоен сън не бих го будила да яде, дори с риск да ми намалее кърмата! Не съм забелязала такава промяна през деня, но и аз трудно издържам на паузите нощем, а това при положение, че кърмата ми не достига и сме на смесено хранене през деня.

# 100
Моя юнак преди големия сън вечер суче около 20:00 и това кърмене продължава достааааа дълго от 20 минути до 40 Мин. След това заспива около 21:30-22:30 всяко вечер различно и прави пауза между 6 до 9 часа, моите гърди с такава пауза са като бомби които ще гръмнат 😳. Например снощи сука около 21:00 и заспа в 22:30 с мноооогоооо люляне на кошарата , събуди се около 05:00 сутринта и му дадох да цока от двете гърди защото бяха многоооо пълни. След това заспа при мен на спалнята и се събуди в 08:00 и пак цока.
За сметка на голямата пауза през ноща , през деня суче на два часа интервал, като по часовник си търси 😉.
Аз преди два дни изпаднах в състояние че не му стига кърмата и започнах да се наливам с вода , чай лайка, чая на ХИП за кърмачки и Лактамикс , и определено гърдите ми се препълват много бързо. Освен това започнах и да хапвам без хляб 👍 За да не стана слон и засега не качвам 😉👍.Понеже тази седмица беше доста хубаво времето и аз с малкия бях по цели дни навън и забравях да ям и пиех само около 3 литра вода , което веднага повлия на количеството (поне аз така се вкарах във филм) , даже пазех едната гърда за вечеря не му давах да суче от нея следобяд , ехххх това е най-голямата грешка . Слава Богу вече се нормализираха нещата - пия около 7 литра вода и го кърмя от двете гърди и задължително по поискване 👍. Много гадно ми стана преди няколко дена че ще се наложи да дам АМ като добавка. Звъннах на моята педиатърка да и споделя моите притеснения и я питах дали да почвам да давам АМ , тя каза че не иска да започваме с АМ защото щяла да ми намалее кърмата и че малкия наддава перфектно - 1-я месец 1400 гр , 2-я 1100 гр, и сега за последните две седмици 400 гр.
Също мисля че ми беше намаляла кърмата от стреса който си създадох сама че не му стига - а си ака нормални поне 3 пъти на ден и си прави дълга пауза през ноща.
Спокойствието ,Пиенето на вода и хапване начесто помалко е тайната за кърма 😉👍

# 101
Жеран, по веднъж на нощ се буди и моето момче. Заспива към 21-21:30ч и се буди към 2:30-3ч. Яде около 10 мин. Явно не може повече, защото сменям памперса да го разбудя и пак предлагам, но не иска и заспива. После към 6:30-7ч е следващото му събуждане.

Не цедя изобщо отдавна. Аз пък за това нямам сили, не ми се занимава и ме изтощава Tired А и не пускам мляко за помпата, само за бебето. Та това за силната струя може би важи и при нас, не знам. Защото времето му за сукане е кратко . Но ние си имаме друг начин да се справяме с проблема. Той сам си прави стимулация, за да има достатъчно кърма - като е ял малко (мързяло го е да си издърпа по-трудното да кажем), иска пак след час. Ако е бил по-гладен и е ял повече си иска след два часа. Това само за през деня. Нощем е както описах с по-големите паузи. Нямам търпение да го видя как е наддал, но това чаак след месец Crazy На същия режим беше наддал за 20 дни 650 грама (по 216 грама на седмица), което си е ок. Преди това пък за две седмици 620 грама (по 320 на седмица), което е дори над нормата. Затова не се притеснявам. Освен това той на глад не търпи и ако не бъде нахранен започва да пищи. Другото, което ми е показател, че се храни добре е, че продължава да си ака на всяко хранене. Много рядко пропуска 4-5 часа, ама после така си наваксва, че му отива по гърба чак hahaha
Така че аз си го познавам вече и знам как изглеждат нещата, когато е гладен или когато е кисел и иска внимание или просто му е пълен памперса. Друго е в началото, по-трудно е, когато още не сме се опознали. Предполагам, че при всички е така Simple Smile

# 102
Днес Зайчето има рожден ден. Да й е честит и много щастлив bouquet  Двамата й мъже да я обичат и да я глезят много и не само днес Simple Smile

# 103
Честит рожден ден на Зайчето! Да се радва на бебето си и на семейството!

# 104
  • София
Благодаря, момичета!  newsm51

Вчера Алекс направи 2 месеца, днес аз одъртявам и ставам на 35. Виртуална почерпка от нас!

Общи условия

Активация на акаунт