10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 4

• 113 854
  • 472
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Малееее заболя ме главата от тези роднински връзки AnguishedAnguishedAnguished (искам си старите емотиконки пък)
Нали? За да се пляснеш по челото
...

# 211
  • Стара Загора
Някой за да ти е чичо или леля даже не е нужно да имате роднинска връзка. Като гледам как някои възпитават децата си да наричат всичко живо чичкото и леличката, не виждам детето как ще се научи каква е връзката.
Иначе и при нас се ползва доста често учинайка, вместо вуйна. Изобщо не го харесвам като дума, наричам си я вуйна и толкова, независимо, че баба ми продължава да казва "учинайка ти това, онова"

# 212
crossfade, май сме от един край. В нашето село, което е близо до Пазарджик, е много популярно. Аз не харесвам думата и също казвах на жените на тримата ми вуйчовците   вуйна. Така научих и децата ми да наричат жената на брат ми, въпреки традиционното в града, в който живеем - нанка.

# 213
Дами, темата се измести.
Всякакви стринки, учинайки, калековци и т. н. роднини на права и съребрена линия ще трия, ако случайно надзърнат след моя пост. Дайте път на свекъра и свекървата с бисерите и изцепките им!

# 214
Дайте път на свекъра и свекървата с бисерите и изцепките им!
Давам моментално. Бисерът е на милата ми леля, която е страхотен пич, но не и страхотна свекърва. Ядосва се тя, че внучетата, вместо при нея, прекарват една седмица при другата баба и изцепва:"Ама каква баба им е тя?! Главната баба съм аз!" Рече и отсече.  Laughing

# 215
  • София
Лелеее, свекървата на дъщеря ми е педиатър ...аз коя баба ще съм? Редник Шарки?

# 216
  • Варна
Оооо, къде се туряш ти въобще... Каква ти баба, ако не си най-малкото детска учителка..

# 217
Споко Шарки, ако дъщеря ти е като голяма част от девойките, ще отрече всеки съвет на свекърва си и ще предпочете твоите или форумните, пък било те да са и за мазане с мас, газ и оцет Simple Smile.

# 218
  • София
Моята дъщеря направи топлинен гърч при 38.5 температура на 3.5 г. възраст след намазване с мас от моята свекърва (баба й), познай какво доверие има в бабини методи...

# 219
Дайте път на свекъра и свекървата с бисерите и изцепките им!
Давам моментално. Бисерът е на милата ми леля, която е страхотен пич, но не и страхотна свекърва. Ядосва се тя, че внучетата, вместо при нея, прекарват една седмица при другата баба и изцепва:"Ама каква баба им е тя?! Главната баба съм аз!" Рече и отсече.  Laughing
rotfImbo Велико просто.
Оттук нататък само главните баби да пишат . Другите да си изберат степента на ролята- второстепенна , треторазрядна , подчинена , половинчата и т.н. hahaha

# 220
"Главни баби" ...това беше добро!

# 221
В китайския има различни думи за бабите и дядовците по бащина и по майчина линия, за да отразят разликата във важността им. Познайте кои са с по-висок статут.  Laughing Тъй че, Уиш, зад леля ти стоят вековните традиции на половин континент.

# 222
Оооо, къде се туряш ти въобще... Каква ти баба, ако не си най-малкото детска учителка..
Моята майка е и въпреки, че никога това не се е натрапвало все свеки сама го повтаря "нали майка ти е учителка ама и аз пък разбирам". .Нито сме го говорили, нито акцентирали, а и все пак е още бебе. По-нататък може да помага. Обаче свекървата на свеки е била учителка и тя от там не ги обича. Grinning  Все едно сме й виновни, че не са се харесвали. Майка ми е толкова благ човек. Нямам думи. Свеки смята, че тя след като има 2 деца  (а майка ми едно - т.е аз) много повече знае. "В край на сметка 2 деца съм отгледала и знам какво им се дава за колики. Майка ти само едно." Grinning xaxaxaxaxaxaxa

# 223
  • Стара Загора
Моята майка пък изобщо не я касае коя баба по- важна. Нея я интересува само тя да изглежда по- малко баба от другите баби (демек по- млада) Laughing

# 224
Сетих се нещо - отишли сме на гости в свекърите за няколко дена, и излизаме с тях и зълвата и дъщеря ни. свекървата и зълвата се облекли еднакво, и взели и на детето същата дреха, естествено без да зная Simple Smile  И носят фотоапарат и казват, хайде ние момичетата как сме еднакво облечени да се снимаме еди къде си. Но, и аз - хоп в снимката се подредих Stuck Out Tongue Closed Eyes

Общи условия

Активация на акаунт