10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 4

• 113 427
  • 472
  •   1
Отговори
# 360
  • при късмета
Много се объркват темите. С предишното ми включване и аз помислих, че съм в другата. Blush Но поста на авторката така ми прозвуча, нямаше нищо смешно в него, а си беше чисто оплакване

# 361
Да върна малко темата в обичайната тематика.
Моята свекърва е много сладка и има навика да бърка чужди имена. Досега предимно на актьори - Харисън Форд е Форд Харисън и разни подобни.
Днес ѝ звъним да я чуем как е, че нещо е настинала.
И чувам мъжът ми да ѝ казва :
"Абе мамо, как Алиска ще готви кане корсо  Shocked То това е порода кучета. Сигурно искаш да ти обясни за чили кон карне. Чакай сега ще ти я дам."
И изпада в бурен смях ...
Взимам аз телефона, за да обяснявам рецептата, обаче дъх не мога да си поема от смях.
Как да не я обичам тая жена, така не са ме разсмивали не помня откога  Laughing

# 362
  • София
Хахахахахаха, и моята свеки бърка имената (Браянс Адамс, примерно), но вашате висоти с чили кон карнето са недостижими.

# 363
  • София
Съседката, която ти споменава, че не готвиш хубаво като нея...

Свекървата, която ти казва, че не готвиш хубаво като нея...

А, ето един интересен пример. И двете ти казват едно и също с една и съща цел – да се изтъкнат. От първата не се обиждаш обаче и го пускаш край ушите си, а с втората започваш война.
Точно, че целта е различна и тя не е изтъкване. Изтъкване е на съседката, но на свекървата е опит за принизяване на нещо, което в нейните очи е част от семейния уют. Един вид намек, че не можеш да го осигуриш в този аспект така добре за мъжа, както тя.

Държа да спомена, че съдържателно примерът ми е просто илюстрация на динамиката в някои отношения. За мен лично борбата за черпака е еснафско занимание и не смятам, че трябва да удря по егото или да води до обяснения и доказване. Peace

# 364
Изобщо не мога да си представя друга цел на изказване тип "ти не можеш да .... така хубаво като мен", освен да ме разсмее - независимо кой го казва.

# 365
  • София
Бъркаш целта на изказващия го с ефекта на изказаното върху теб.
Дребните душици постоянно натякват подобни неща на снахите си. Не можела да готви, не можела да чисти добре сякаш за това е учила цял живот и синчето й й плаща заплата за дейностите.

# 366
  • при късмета
Дребните душици постоянно натякват подобни неща на снахите си. Не можела да готви, не можела да чисти добре сякаш за това е учила цял живот и синчето й й плаща заплата за дейностите.
Това е весела тема за бисери. За оплакване от свекървите и за критики към тях има друга. Нека тази остане забавна

# 367
  • София
Объркала съм я Peace

# 368

Не, точно целта имах предвид. Ако се случи някой да каже - на мен или друг човек "Ти не можеш да правиш XXX така добре като мен", мога да си помисля само, че го казва на шега.  

Последна редакция: пн, 26 фев 2018, 01:06 от Nickkie

# 369
Ще ви разкажа за бабата на мой познат. Той и жена му живеят в една къща с баба му и съответно я гледат/ помагат. Бабката е на 80 + години, а семейството около 40+. Събрала ги един ден бабата и им казала "Ехх, вие двамата като умрете, мен кой ще ме гледа"

# 370
Ще ви разкажа за бабата на мой познат. Той и жена му живеят в една къща с баба му и съответно я гледат/ помагат. Бабката е на 80 + години, а семейството около 40+. Събрала ги един ден бабата и им казала "Ехх, вие двамата като умрете, мен кой ще ме гледа"
Joy Не може да се отрече, има перспективно мислене бабет.

# 371
Хахаха или е вкарала черен хумор.

# 372
Аз също познавах един проклет дядо, който и една ябълка не можеше да си обели без жена си, та той също така викаше "поне едни яйца ме научи да правя, че като умреш да не умра и аз от глад"

# 373
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Преди няколко дни свекървата на майка ми, т.е. баба ми, се караше люто на едно дете, което я нарекло баба, тя не била толкова стара, че да й вика така. След като "спасих" детето, се съгласих с нея, права е, 86 не толкова много, че да я "бабосват".

# 374
Преди няколко дни свекървата на майка ми, т.е. баба ми, се караше люто на едно дете, което я нарекло баба, тя не била толкова стара, че да й вика така. След като "спасих" детето, се съгласих с нея, права е, 86 не толкова много, че да я "бабосват".

И моята баба веднъж се скарала с едни тийнейджъри по същата причина. Тя си го разказва, смеейки се. Качила се в автобус, две момчета седяли и едното казало на другото: "Я стани, че тъз баба да седне". И тя обидено: "Баба е баба ти" Laughing

Общи условия

Активация на акаунт