Адресна Регистрация

• 17 007
  • 107
  •   1
Отговори
# 60
Аз не виждам проблем, докато сме в наетото жилище и си плащаме за него и поддържаме все едно е наше, да се направи регистрация. Нали и договор за наем има... А и винаги може, според мен, да се отиде и да се отпише лицето от наемодателя...
Не стана ясно, какъв е този зор за постоянен адрес в жилище под наем? Ако съм наемодател, също няма да съм съгласна. Настоящ адрес - да, постоянен - не. Доколкото знам, няма процедура след напускане да се "отмени" постоянния адрес. Или трябва да се разчита на добра воля на наемателя и сам да смени личната си карта?

# 61
  • София
Защото постоянният адрес им дава повече точки за ясла – http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=976658

# 62
Цитат
Проведете разговор с кварталния полицай.
Той може да извика бабето.
Да и обясни, че по закон наемателите са длъжни до един месец да си направят адресна регистрация.
(Ще започне да прилага закона, санкционирайки Ви, с административни наказания, пишейкики АУАН.
Санкционираният е в правото си на защита и не се знае до къде ще се "стигне".
Данъчна ревизия на физическо лице пет години назад...)
Браво, чудесен съвет! Защо направо не изгонят "бабата", "дъртата" и да нямат грижи.  #Crazy
Наемател има право  САМО на настоящ адрес.

# 63
Деница Г. Георгиева. Проведете разговор с кварталния полицай. Той може да извика бабето. Да й обясни, че по закон наемателите са длъжни до един месец да си направят адресна регистрация.
(Ще започне да прилага закона, санкционирайки Ви, с административни наказания, пишейки АУАН. Санкционираният е в правото си на защита и не се знае до къде ще се "стигне". Данъчна ревизия на физическо лице пет години назад...)
Длъжни са,но не по постоянен,а по настоящ адрес, защото са наематели и жилището няма как да им принадлежи...

Останалата част от постинга, със ситния шрифт са смехории и небивалици... Stop

# 64
Наемател има право  САМО на настоящ адрес.
Ако обичате да ми цитирате закон, където е написано, че е "само".
Наемателят е длъжен по закон да си направи адресна регистрация до един месец. Туй е.
Защото постоянният адрес им дава повече точки за ясла – http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=976658
Именно, +1 (3т), която да се окаже решаваща!
Мисля, че имаше изискване за пребиваване мин. шест месеца.
Разглеждала съм списъци с класирания за ясли и градини.  Wink
Останалата част от постинга, със ситния шрифт са смехории и небивалици... Stop
На Вас може и така да Ви "звучи", но има такива конкретни случаи.
/ще се опитам да дам линк към съдебно решение/

# 65
PAV1 , защо смяташ, че със заплахи и агресия ще постигнат нещо? Не са в позицията за изискват. Най-много наемодателката да им каже да си събират багажа. Както казах по-горе, щом не е съгласна, те да си търсят варианти за нова квартира или да се регистрират при приятел.

# 66
  • София
PAV1 , защо смяташ, че със заплахи и агресия ще постигнат нещо? Не са в позицията за изискват. Най-много наемодателката да им каже да си събират багажа. Както казах по-горе, щом не е съгласна, те да си търсят варианти за нова квартира или да се регистрират при приятел.
Дори по някакво чудо да можеха да постигнат целта си, това би било много неправилно. Жената има пълно право, и е съвсем нормално и разумно, да не иска чужди хора с постоянна рег. на нейния адрес. Да си направят регистрация по настоящ адрес при бабата, да си намерят много близък и много доверен приятел, за да си направят постоянна или да си купят жилище.

# 67
Наемател има право САМО на настоящ адрес.
Ако обичате да ми цитирате закон, където е написано, че е "само". Наемателят е длъжен по закон да си направи адресна регистрация до 1 месец. Туй е.
Според закона, за адресна регистрация в чужда собственост се изисква изричното писмено съгласие на собственика. И собственика решава (а не закона,защото частната собственост е неприкосновена) дали регистрацията да бъде с постоянен или с настоящ адрес. Това е.
Хазяйката в случая е длъжна да регистрира наемателите си по настоящ адрес. По постоянен е в пълното си право да откаже. Точно заради евентуална некоректност на наемателите впоследствие.

За мен много по-важен е обратният вариант - по какъв начин хазяйката ще накара наемателите да се отпишат от адреса, след като напуснат един ден квартирата (ако все пак направи грешката да им разреши адресна регистрация като постоянно живущи).

Последна редакция: нд, 07 май 2017, 14:40 от krem-karamel

# 68
# 69
Точно заради такива случаи, като описаните в темата от линка, не трябва да регистрираш хора на адреса си. Собственикът не е защитен по никакъв начин от злоупотреби, няма начин да отпишеш някого от адреса си.
Вероятно авторката и съпругът й са свестни хора, но наемодателката не може да е сигурна, а и за нея от цялата тази работа има само минуси.  Peace

# 70
PAV1, ти действащ юрист ли си? Ако е така, направо се ужасих от съветите, които даваш, след като авторката няма никакво морално и законно право на това. Ако аз съм бабичката-наемодател и квартирантите ми искат такова нещо от мен, с което аз категорично не съм съгласна, на мен какъв съвет би дала? А и съм добре платежоспособна. А също така и ако не съм толкова богата...

Последна редакция: нд, 07 май 2017, 00:36 от Dincho

# 71
Да кажа И АЗ,че също съм втрещен от "безценните" съвети на мадам PAV Laughing
Това е най-абсурдното нещо, което съм чел в този форум за 10 години ooooh! Sick
Отиваш в качеството си на наемател да дириш полицай, с който да "плашиш" наемодателя,че е "длъжен" Laughing да те регистрира Laughing При това дори не само с настоящ,но дори и с постоянен адрес hahaha
И моля те, ставаш досадна с тези копи-пейст на ен на брой съдебни решения във всяко мнение  ooooh!
Хората ти говорят едно,ти си знаеш друго ooooh!
Разбирам,че си се взела твърде насериозно,ама чак пък толкова Whistling

# 72
PAV1, ти действащ юрист ли си? Ако е така, направо се ужасих от съветите, които даваш, след като авторката няма никакво морално и законно право на това.
Dincho, с основно образование съм, едвам "изкласих", понеже е задължително.  Mr. Green
Законът дава основание да се направи адресна регистрация и чрез наем.
Моралът е дали да е постоянна или временна според нуждата.
Била съм на квартира (1993г-2000г), докато придобия собствен имот.
Хазяйката ми бе информиран човек, работеща в Община Варна.
Тя ми спомогна за детска градина на детето ми.
Въз основа на адресната регистрация се заведох на отчет в КАТ Варна.

За конкретният случай - ясла (точки), адресна регистрация.
Тук се поддържа скрита дискриминация.
Не можеш да си купиш собствено жилище в София,
то в класирането не може да се повиши бала с една точка.

# 73
Защо да е скрита дискриминация, нали софийските избиратели натискаха общината за такива мерки? Имат жилище, плащат повече данъци, искат техните деца да бъдат финансирани с тези пари. Наемодателите не са се надигнали да плачат, че искат от техните да отиват за децата на наемателите.

# 74
Имат жилище, плащат повече данъци, искат техните деца да бъдат финансирани с тези пари. Наемодателите не са се надигнали да плачат, че искат от техните да отиват за децата на наемателите.
Общината има "сметка" да "влизат" повече пари,
като в случая +данък наем.
/ Защо ли не са се усетили да "дават" +1т, за наемателите?/
Данък имот е основа.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт