За тези, които четат любовни романи №28

• 94 404
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
  • Разпиляна във въображението
Да, чрез посредник, но и непреведена  Grinning  Не знам колко "струва" една книга - права, превод и т.н. , но не можем да отречем, че ел.сканирането им вреди. По време и малко след Панаира излязоха копия на много нови заглавия, буквално дни след излизането им от печат.

# 256
  • София
Е, пиратските на английски излизат часове след премиерата им.
П.П. Поръчвала съм хартиени книги от Англия, доставката до вратата ми беше безплатна. Това преди години, когато четях на хартия.

# 257
Е, не знам и аз колко струва превода, но пък защо на тези високи цени получаваме толкова ниско качество
И без електронен вариант
Както и да е
Прочетох последните три на Krelsey Cole, с изключение на двойката младежи демон-вампир, другите две бяха страхотни
Сега си търся ново четиво за разпускане

# 258
  • В къщурката на хълма на феите
А Пазарите са несравними по количество, да. И по данъци, и по заплати, и по други разходи. Защо тогава цените на книгите в БГ са толкова високи... ?

защото българина все още се опитва да печели от цена, а не от количество .. далеч е от мисълта, че е по-добре да продадеш 100 книги по 5лв, отколкото 25 по 20лв. .. и ако това не е достатъчно дразнещо, то продукта оценен на 20лв от носителя на авторски права, не струва като качество за повече от 2лв .. после имало пиратство .. абеееееее яяяяя ..

# 259
  • Бургас
Да се намеся и аз в дискусията  Mr. Green
Те издателствата песента, че "пиратските" сканове им вредят отдавна я пееят, направо се изтърка вече. Аз пък си мисля, че като плащат авторските права на дадена книга, цената на тези права за България НЕ е равна на цената за Англия например, а цената на крайният продукт нещо досто подозрително сходна! Да не говорим че тук такова нещо като истински промоции на книги не съм видяла, като цените например от 0,99 паунда за книга в Англия на промоция, и то актуални книги от известни автори. Тук ако има промоция чистят някакви залежали никому неизвестни и нечувани книги.
Хартиените книги и ел.книгите са с разлика от 2-3 лв. макс, това също не мога да го вдяна, значи първо имаме хартия, мастило, печатница, разнос по градове и т.н. и всичко това само за 2-3 лева горница на хартиената книга?
Незавършените поредици ми е толкова болна тема, че дори не ми се захваща!
А отношението към читателите/клиентите е под всякаква критика или не отговарят изобщо или са леко иронично-снизходителни в отговорите си, направо да си помислиш, че подаряват книги а не ги продават за не малко пари, които плаща читателя/клиент.  Mr. Green

# 260
То хубаво да не издават поредици, но на авторите им стана навик да пишат поредици. Особено тези за тийн. Че и правят продължения.

Това е така, за съжаление. Аз не съм почитател на поредиците, особено на такива с повече от 4-5 части, но това са си лични предпочитания. Има читатели, които си умират за поредица от 15-20 книги, като искат да знаят какво се случва с първите и втори братовчеди на героите от първата книга в поредицата, с най-добрите им приятели и дори симпатичните им съседи  Whistling Търсенето определя предлагането и, често за съжаление, авторите решават да посрещнат очакванията на читателите си и пишат ли пишат продължение на поредиците. Което не означва, че всички издавани в чужбина книги са части от поредици или продължения на такива. При хилядите заглавия, появяващи се на техния пазар всеки месец, българските издателства имат огромен избор. Защо се спират предимно на поредици, а после се оплакват, че не могат да реализират достатъчно продажби е наистина трудно да се разбере.
Може би, ако разбирах по-добре, аз също щях да бъда издател  hahaha

# 261
При хилядите заглавия, появяващи се на техния пазар всеки месец, българските издателства имат огромен избор. Защо се спират предимно на поредици, а после се оплакват, че не могат да реализират достатъчно продажби е наистина трудно да се разбере.
Може би, ако разбирах по-добре, аз също щях да бъда издател  hahaha

Правят го защото ако поредицата се окаже продаваема и харесвана у нас си вързват още продажби. Аз също вече избягвам да купувам поредици, едно защото има шанс да не я издадат цялата, а и защото понякога цените на книгите се повишават с всяка следваща от поредицата. Не е нормално книга първа да струва 20 лв. за 350-400 стр. с голям шрифт и после книга 4-та да стигне 25лв със същите характеристики  Tired

Колкото и да се оплакват издаделите факт е, че цените на книгите в България са високи спрямо доходите ни. Не може един човек на минимална заплата /чисто 360лв./ четящ по средно 5 книги на месец с цена средно по 15, да дава по 75-80лв. от цялата си заплата за книги. Не че е невъзможно, но е нереално. А после излиза статистиката, че 68% от българите не са купували книга през последната година  #Cussing out

# 262
  • варненка от София
Ама толкова, толкова ме е яд на тия, че просто не се побирам в кожата си. Явно е, че са насочили интересите си към тийн книгите и модните на деня български влогъри, блогъри и не знам си още какви още огъри. Дразни ме това пренебрежително отношение, дразни ме мълчанието и зациклянето на една плоча, нали бяха силни, вилни, нови поредици, хитови и какво, бам 20 кинта книгата и чакат оборот. Ами купих си ги, аз на хартия купувам всичко и все до последно се надявам, че ще стане чудо и ще бъде доиздадено ,но уви. Сега дали ноември ще преустановят е Симона  Арнщед, остава да се надяваме, те на практика от март не са издавали нищо. Алтернативата ми е да чакам фен преводи, защото на английски не чета за съжаление.  #Cussing out

# 263
LofYou, представи си какво ни е на тези , които четем  по 2-3 книги седмично.. Но той българския апзар не успява да ми влезе в темпото на четене, те не издават толкова книги,които да ми грабнат окото, дори и да разполагах с финансите да си ги закупя.  Rolling Eyes

# 264
Хубавото на поредиците в жанра е, че бързо навлизаш в езика, дори и да не знаеш много много английски Wink и почваш да си четеш на английски и воала...проблем решен...че дори си и научил нещичко
Да, някои като Шерилин Кениън или поредичката за Чарли Дейвидсън използват много изрази и е добре да си понавлязъл в езика, но други са доооста лесни за четене дори и от по-начинаещи Wink

# 265
  • Варна
Прочетох Handmaid's tale и бях очарована, много ми хареса. Утопия, фанатизъм, робство. Различна книга. Има сериал по НВО, само се доближава до книгата, бих определила направо като по мотиви, но ми хареса и той.
След това дойде ред на Punk 57, много гот. Чакам Hideaway.
Да видим дали няма да подкарам нещо пак на Пелопи, много ме кефи.

# 266
  • София
И аз си чакам с нетърпение Hideaway. Даже си спомням, че Corrupt ми беше харесала повече и от Punk 57.
А сега реших, че ми се чете някакъв съспенс, та започвам една поредица на Ел Кенеди. Рейтингът е нисък, не съм с големи очаквания. Но пак не мога да си харесам нищо.

# 267
  • Варна
Мисля да пробвам Bully на Пенелопи. Corrupt e много добра.

# 268
  • София
Според мен Corrupt е много над Bully. До средата, може би малко след това, ми беше интересна, но след това стана тотално предвидима.

# 269
Bully мен ми беше много скучна, въпреки че има сюжет, по който умирам - обожавам главен герой-задник, ама тотално да е гадняр Laughing. Въпреки това прочетох и втората от поредицата, просто нямаше какво да правя, а много я хвалят. Laughing

Вчера свърших и последната от Crossfire и беше добър завършек, предпоследната книга ми беше тегава.

Иначе любим автор ми е Линда Хауърд, като видя нещо нейно е чета веднага, нищо, че е малко старомодна вече Blush.

Общи условия

Активация на акаунт