Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 354

• 71 719
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив

Като няма новини - има хубави колажи.

# 121
В първата му роля като Кадир от "Брак с чужденец". Голяма забава беше този му образ.

# 122
  • Пловдив

http://www.medyahaber.com/tuba-buyukustun-ve-engin-akyurek-ten-m … simleri,4534.html

Продължават с "новината" за нов проект - филм....

kami999, ето още Кадир... Сладурче.

# 123

Иска ми се да прибавят Енгин и като Дахан. Thinking

# 124
Анализ на "До живот" от Навид Шахзад
 Епизод 2 /продължение 3/

Този епизод е уникален с въвеждането на зрителя в четири сцени около  масите за хранене, в които улавяме същността на връзките между семейства, братя и сестри и съпрузи. Семейството на Сойсюр е съпоставено с  женското семейство на Селви, осиротелите брат и сестра Йълмаз и Вилдан, и двойката Берил и Ендер. Ние сме посветени в най-личните разговори, най-шокиращите откровения и големи лъжи. Но преди да седнем на всяка маса като зрители,  симпатизиращи или напротив, ние трябва да се върнем при Дагхан, тъй като той очаква посетител.
Интересно е да се отбележи, че Селви и Дагхан  правят впечатление със сходна  монохромна цветна тоналност в тези ранни сцени.  Материалите на дрехите им се състоят от кожа и плетиво, почти унисекс стил в случая на Селви и небрежни  и износени при Дагхан. Той се изправя срещу нея и в един спиращ сърцето ироничен момент изглежда като неин обвинител.  Докато сме свидетели на тази сцена на закрито, стилно облечена  Берил е пред  входната врата! Турагай трябва да бъде поздравен  за умния начин, по който той съпоставя миналото и настоящето на Дагхан, използвайки само една изящна врата от стъкло, за да отдели двете!
Разочарован  от твърдия отказ на Селви да се заеме с въпроса за изчезналия свидетел, Дагхан напуска къщата със Селви, следваща го  буквално по петите, точно когато Берил, безсилна  да се изправи срещу Дагхан, се връща в колата си. Точно както Турагай използваше невидимите кучета, които лаеха в къщата на Берил , класическа отпратка към Цербер от гръцката митология, кучето с множество глави, пазещо портите на Ада,  което отсега нататък ще бъде животът на Берил (а може би и предупреждение за кучетата на Текин!), така  виждаме още един отличен пример за ефективно използване на обкръжаващия звук. Турагай кара Селви да заобиколи една невидима кола, която скърца и спира, за да не я удари. Използването на звука умело във визуален формат, без самата визуализация, идва само от добре осмислено и дълбоко разбиране за това, как като неразделно цяло зрението и звукът се допълват взаимно. Макар че се използва широко във киното, това е изкуство, което малко е усвоено в телевизията и Турагай е голям учител.
До голяма степен за да подхранят любопитството на Фахри и неприятната реакция на Берил, Дагхан и Селви минават покрай двамата, седнали в колата. Безрадостно напомняне, че миналото никога не е далеч от нас. Разяждан от гняв и неспособен да се отърси от упоритата настойчивост на Селви, Дагхан стига до  такава степен, че да "отстреля" своя адвокат. Той е спасен не от никой друг, а от Йълмаз, който издърпа Селви за поредица от ретроспекции, които се добавят към мозайката, която започва да се оформя.
Виждаме как камерата следва Дагхан, който си проправя път между останки от някога  великолепни плавателни съдове. Сега те мълчат; славните им дни са отминали и те приличат на китове на суша, които не могат да се върнат обратно към свободата на морето. Тихите фигури, приведени над тях са трудолюбиви, безлични, безименни мъже, които се опитват да ремонтират и пребоядисват тези някога горди кораби, яздили вълните. Тази общност от хора живеят заедно като братя, обвързани от общо минало. Без любов, забравени като отломките, които плават към брега на гребена на всяка вълна; те живеят в периферията на великия град. Айтекин Аташ майсторски използва рефрен, който описва състоянието на всеки човек, включително и на Дагхан. Звучащо привидно като музика от радиото на някой работник; преведени, стиховете на песента приблизително означават: "Никой не знае моята мизерия / аз се скитам наоколо / живейте живота си, както си искате / вашият живот ще свърши / продължавайте... не толкова усилено".
Аташ е гений в създаването на музикални рефрени, които допълват повествованието. Сериалът „Ако бях облак” дължи голяма част от успеха си на натрапчивите песни и музика, които се използват (също) и в този обречен сериал. Той не ни разочарова  в „До живот”, използвайки много ключови мелодии, за да повиши драматичността на действието.
Дагхан най-накрая достига целта си и виждаме Мехмет, майсторски представен от Рагип Саваш, който стои облегнат на една подпора пред бараката, гледащ на целия свят подобно на една застаряваща прошарена мечка. Това е човекът, който е господар на тази територия. Заместващ бащата, по-големият брат, довереникът, приятелят, съратник на всички изгубени души, които работят на дока. Това място е гробище не само за някога великолепните кораби, чиито силуети се открояват на фона на пълното с чайки небе; то е и гробище на спомените и любовта, семейството и децата, на мъжествеността и мечтите. И в този контекст, е идеалното място за Дагхан, предвид сегашното му състояние.
Дагхан поздравява Мехмет с уважение, каквото се дължи на учител. Последният го гледа без да дава признаци, че го разпознава, но и двамата се усмихват широко, докато Мехмед избутва "човекът планина", близо до него. Тъй като Дагхан се усмихва за първи път от завръщането си, това изглежда така, сякаш слънцето пробива през облаците. Енгин има прекрасна, заразителна усмивка, която кара очите му да блестят и позволява една малка трапчинка да се появи върху лявата му буза. Това е усмивка, която стопля ледения студ на деня и разкрива мигновено приятелството между двамата мъже,  което е показателно както за едно общо минало, така и за дълбоко взаимно уважение. Това, което би трябвало да се обсъжда между баща и син, се разказва тук, докато седят на стара дървена пейка, поставена на завет, до стената на вехта веранда. Ние щадим близките си от всякакво споменаване на сърдечна болка, която заплашва да ни задуши, защото не искаме те да изпитват същата агония. Така че Мехмед е този, пред когото Дагхан излива сърцето си и болката от несправедливостта, която е претърпял; болката, която никога не престава да го мъчи и горчивия вкус на гнева, който се надига в него като лава, търсеща тънка пролука, за да изригне.
Мехмед се опитва неуспешно да убеди Дагхан да престане да се занимава с делото, но сърцето и умът на последния са толкова обсебени от този факт, че той не се замисля. Мехмед накрая обещава помощ посредством бившите си колеги от полицията и въпросът приключва. Накратко, първата среща между Дагхан и Мехмед е изключително важна. Чрез мрежата на Мехмед, Дагхан ще постигне влияние и в крайна сметка ще поеме контрола над това, което следва. Чрез благородната подкрепа на Мехмед и осиротелия Осман, Дагхан ще започне отново, макар и колебливо, да се учи как да живее. Благодарение на останките от хора и кораби, както и на мястото, които го заобикалят, той ще събере сили да се изправи и да се сблъска с едно непознато утре.

Превод: Еngin Akyurek BG Fans Club
Източник: EAUFC
https://www.facebook.com/EnginAkyurekUniversal/posts/1490954004258455

Здравейте ,момичета! Hug Hug Hug
Много празници има през май месец ,но след кратко отсъствие съм пак при вас!
Благодаря на Свети bouquet и Юли bouquet за превода на анализа на ,,До живот''
от Навид Шахзад епизод 2 /продължение на3/.
Благодаря на Марианка bouquet за новините за нов проект ,филм на Енгин с Туба
въпреки,че не ми се вярва.Туба не е почивала от КПА,с Онур снима 2 филма ,с Ферзан
Йозтепек филм и сега се снима в срияла ,,Дръзки и красиви''.Много и се събра на Туба.
Дано е вярно ще чакаме потвърждение от г-жа Дурак.
Все още не мога да се разделя с Даахан.

Въпреки мрачното и дъждовно време, ви пожелавам лек ден и ви поздравявам с деня на победата!

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 09 май 2017, 13:27 от mari52

# 125
  • Пловдив

Сълзите...
Само Енгин може да ни разплаче...

# 126
Здравейте,

Малко по-ведро да стане.От синьото де. Heart Eyes

# 127

Само Енгин може да пресъздаде, този влюбен поглед.

# 128
Здравейте момичета  Two Hearts

Днес пак бях по задачи на ползу роду... Обаче успях да прочета последния анализ предоставен ни от българската ФБ страница на Енгин - благодарности на момичетата които преждат!
По-хубав анализ не съм чела. Гледала съм всяка серия толкова внимателно, но може би заради субтитрите докато слагам самото време и дебна всяка секунда - аз следя таймера и слушам на слушалки. И сега след като чета този прекрасен анализ - преоткривам сериала наново. Има неща които сякаш не съм ги видяла... Нека да  завърши Навид Шахзад цялостно работата си и лятото ще изгледам наново "До живот". Обещала съм си го, но след всичко което ще прочета - ще гледам по друг начин и ще търся други неща...

Сега отварям и ТТ и ми излязоха ето тези снимки - че са стари, стари са. Обаче аз май не съм ги виждала /или пък съм ги забравила/. За всеки случай обаче да ги сложа.

Тиражирането на новината за филм на Енгин и Т.Б. искрено ме забавлява, защото това първо ще е поредната бомбастична новина на съседската преса /където  списващите  сякаш си пишат новините според това какво са сънували/ и второ по форуми и фейсове ще има доста изпоприпадали антифенки.  И колкото повече се "пеняват" толкова повече правят купон и развлечение /да не кажа сеир/ на останалите...  Grinning

# 129
  • Пловдив

E, само Енгин го може така...

# 130

От малкото спокойни моменти....

# 131

От малкото спокойни моменти....

И исканията на Селви... newsm03

# 132
Мартичка, нека да има движение на въздуха мила. Помня точно след "КВФ", когато Енгин се беше покрил та никой не можеше да разбере нищо за него, се пусна слуха, че ще участва "Часовете...' пак с Туба (мисля, че така се казваше сериала), адаптация на американския "24 часа". И тогава що писаници и що слухове излязоха и накрая нищо. Така, че нека да си пишат журналята- това им е работата- ама дали е истина или нещо друго и те не знаят.
После му приписваха участие пак в сериал, направен по един дебел техен роман(не се сещам за името), дето трябваше да играе някакъв професор или учен в партньорство с Джансу Дере. И там не стана, ама те пак писаха и гърмяха патрони напразно.

Макар, че ако трябва да съм честна искам да е уговарял участие в сериал наесен.
  Беше ми малко в образа на Даахан. Искам да го гледам и още, и още, и още. Сериалите и филмите в които участва да нямат край. Липсва ми, когато няма проект.

# 133

Ето така се прави....Истински екранни партньори в перфектни отношения и с уважение към зрителите!

Момичета, а ако новината се окаже истина?

Има я вече и в gecce.com също така и в телевизионно предаване се говори за нов проект на Енгин и Туба.
Аз лично много ще се радвам, ако това стане. Не само защото най ми хареса да си партнира с нея, а защото ще гледаме Енгин Simple Smile

# 134
Скрит текст:
Мартичка, нека да има движение на въздуха мила. Помня точно след "КВФ", когато Енгин се беше покрил та никой не можеше да разбере нищо за него, се пусна слуха, че ще участва "Часовете...' пак с Туба (мисля, че така се казваше сериала), адаптация на американския "24 часа". И тогава що писаници и що слухове излязоха и накрая нищо. Така, че нека да си пишат журналята- това им е работата- ама дали е истина или нещо друго и те не знаят.
После му приписваха участие пак в сериал, направен по един дебел техен роман(не се сещам за името), дето трябваше да играе някакъв професор или учен в партньорство с Джансу Дере. И там не стана, ама те пак писаха и гърмяха патрони напразно.
Макар, че ако трябва да съм честна искам да е уговарял участие в сериал наесен.
Беше ми малко в образа на Даахан. Искам да го гледам и още, и още, и още. Сериалите и филмите в които участва да нямат край. Липсва ми, когато няма проект.

Ками  Two Hearts  и аз искам и то много. Срещата /какъвто и да е бил характера и/ е била и с Ахмет Т.  По-скоро те двамата да участват в нещо заедно - така си мисля. Но и вероятността да са били на приятелска вечеря е също доста голяма.

Ето така се прави....Истински екранни партньори в перфектни отношения и с уважение към зрителите!
Момичета, а ако новината се окаже истина?
Има я вече и в gecce.com също така и в телевизионно предаване се говори за нов проект на Енгин и Туба.
Аз лично много ще се радвам, ако това стане. Не само защото най ми хареса да си партнира с нея, а защото ще гледаме Енгин Simple Smile

Каталея  Two Hearts права си за партньорството - бяха наистина супер. Но за филм съм малко песимистично настроена, но не е пък невъзможно. А което си е истина - истина си е.  Толкова много снимки зад кадър и то все усмихнати си говори много. 

Общи условия

Активация на акаунт