Бригада "Нов дом" - 2

• 96 378
  • 773
  •   1
Отговори
# 345
https://www.youtube.com/watch?v=yuQsgc4ZDkM&t=25s Сръбската версия качеството на ремонта на светлинни години от нашето в тяхна полза . И не оставят старите дограми .

# 346
  • Карнобат
То ние за много неща има да ги гоним не само сърбите ами и ония от банановите републики.И мен ме е яд,че оставят старата дограма и понякога ремонтите са им претупани,но като цяло ме кефи това предаване.

# 347
  • София /Абсурдистан
Ремонтите са бюджетни, да стане жилището поне малко от малко годно за живеене. Явно пари за дограми и врати няма. Или поне още не се е появила точно такава  фирма производител и рекламодател Simple Smile

# 348
Най-хубавото в епизодите е неподправената радост и светналите очи на децата. Както каза едно от тях, няма да се срамуват вече. Може и да имат недостатъци ремонтите, но за хората, на които ги извършват са добре дошли, каквито и да са, все пак мизерията отстъпва на приемливи условия за живеене. А и времето понякога е доста малко, даже се чудя как смогват да се справят майсторите. Peace

# 349
Колкото и да гледам не виждам да се прави нещо некачествено, тук има ли някой който е участвал е предаването и има преки впечатления, защото много твърдите че не работят както трябва.

# 350
  • София
 Ремонта стана добре, като изключим пак онова с мивката, пералнята и липсата на плот за приготвяне на храната и където да поставиш чиниите на осем човека за миене, след като са се нахранили.

В банята, трябваше да се намери начин, да поставят една макар и малка мивка, за миене на зъби, защото сега всички трябва да използват за тази цел, мивката в кухнята. А и можеше до душа да има някаква етажерка за сапун и шампоани.

_____________________________________________________________________________________

Нищо не казаха за вторият етаж на къщата.
Там виждам, че дограмата е сменена, има пердета и балкона е бил чист 2012г.
Сега има натрупан багаж на балкона и през 2015 - също(явно, след като те са се нанесли)което ме кара да си мисля, че и него са им го дали, обаче не видях от къде се стига до него.

Има заден вход, който пак води към техният коридор, но пък може би има(би трябвало) стълби и за горния етаж.

снимка - 2012г.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________
Децата са много симпатични и се радвам, че ще живеят в по-добри условия.
Стана ми мъчно за онова което се разстрои и разплака, може и да греша, но ми се стори, че не беше от радост, а когато видя, че сестра му е в по-просторната и по-добре подредена стая, а те са набутани всички на куп, наистина като в казарма.

________________________________________________________________________________________
От Гугъл Карти, как е изглеждала къщата преди
2012 - ЛИНК Google maps

2015 г - ЛИНК към мястото

И снимка на къщата сега - от предаването.

*******************************************************************************************************************************
И чистиха, каквото чистиха, но доста неща оставиха на терасата.
Ако са неща на бригадата, които ще приберат по-късно, добре, но ако е багаж на семейството, не ми се мисли къде ще го съберат - под двуетажните легла няма чекмеджета, а гардеробите, малки и малко на брой...

# 351
Ремонта стана добре, като изключим пак онова с мивката, пералнята и липсата на плот за приготвяне на храната и където да поставиш чиниите на осем човека за миене, след като са се нахранили.

В банята, трябваше да се намери начин, да поставят една макар и малка мивка, за миене на зъби, защото сега всички трябва да използват за тази цел, мивката в кухнята. А и можеше до душа да има някаква етажерка за сапун и шампоани.

_____________________________________________________________________________________

Нищо не казаха за вторият етаж на къщата.
Там виждам, че дограмата е сменена, има пердета и балкона е бил чист 2012г.
Сега има натрупан багаж на балкона и през 2015 - също(явно, след като те са се нанесли)което ме кара да си мисля, че и него са им го дали, обаче не видях от къде се стига до него.

Има заден вход, който пак води към техният коридор, но пък може би има(би трябвало) стълби и за горния етаж.

снимка - 2012г.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________
Стана ми мъчно за онова което се разстрои и разплака, може и да греша, но ми се стори, че не беше от радост, а когато видя, че сестра му е в по-просторната и по-добре подредена стая, а те са набутани всички на куп, наистина като в казарма.

________________________________________________________________________________________
От Гугъл Карти, как е изглеждала къщата преди
2012 - ЛИНК Google maps

2015 г - ЛИНК към мястото

И снимка на къщата сега - от предаването.

*******************************************************************************************************************************
И чистиха, каквото чистиха, но доста неща оставиха на терасата.
Ако са неща на бригадата, които ще приберат по-късно, добре, но ако е багаж на семейството, не ми се мисли къде ще го съберат - под двуетажните легла няма чекмеджета, а гардеробите, малки и малко на брой...

Харесва не харесва това е положението !  Освен това момичето пак няма да има на 100 % лично пространство , защото дели стаята с майка си . Това решение трябваше да го направят и в един от епизодите на предния сезон да сложат и 4 те момичета в една стая на двуетажни легла , а не пиклите да се ширят в две стаи докато майка им и баща им се гърбят на дивана !

# 352
Най-хубавото в епизодите е неподправената радост и светналите очи на децата. Както каза едно от тях, няма да се срамуват вече. Може и да имат недостатъци ремонтите, но за хората, на които ги извършват са добре дошли, каквито и да са, все пак мизерията отстъпва на приемливи условия за живеене. А и времето понякога е доста малко, даже се чудя как смогват да се справят майсторите. Peace

Абсолютно.

И още повече, едно от децата каза: "За разлика от преди, това вече мога да го нарека дом."

Ей това е важното.

Пък дали има балатум, дали стените са оранжеви или розови - няма значение. Важното е че има уют и топлина и е хиляди пъти по-добре от преди. И сигурно в другите държави са по-добре, ама стига сме гледали в чуждите панички. Wink

# 353
Според мен момчето се разплака от прекалено вълнение, а не защото завижда на сестра му. След цялата мизерия в която е живяло, се разчувства, че най-после имат нещо, което да нарекат дом. Дори аз се просълзих, стана ми мило, че ги направиха щастливи.

# 354
Според мен момчето се разплака от прекалено вълнение, а не защото завижда на сестра му. След цялата мизерия в която е живяло, се разчувства, че най-после имат нещо, което да нарекат дом. Дори аз се просълзих, стана ми мило, че ги направиха щастливи.

Това дете беше най-чувствително и любвеобилно от всички - няколко пъти първо то от децата съвсем непринудено скачаше и прегръщаше Мария в знак на благодарност. Особено когато Мария им съобщи, че са одобрени, забелязах неговата реакция. Накрая, когато Мария се сбогува с тях, пак първо скочи и искрено я прегърна. Не мисля, че завижда на сестра си за стаята. Аз също си поплаках на вчерашния епизод - останах с много добри впечатления от децата, изглеждаха здрави, нахранени, будни и чувствителни. Също не мисля, че най-малките са ромчета, липсват типичните ромски черти.

# 355
  • София

Това дете беше най-чувствително и любвеобилно от всички - няколко пъти първо то от децата съвсем непринудено скачаше и прегръщаше Мария в знак на благодарност. Особено когато Мария им съобщи, че са одобрени, забелязах неговата реакция. Накрая, когато Мария се сбогува с тях, пак първо скочи и искрено я прегърна. Не мисля, че завижда на сестра си за стаята. Аз също си поплаках на вчерашния епизод - останах с много добри впечатления от децата, изглеждаха здрави, нахранени, будни и чувствителни. Също не мисля, че най-малките са ромчета, липсват типичните ромски черти.

Ще се цитирам, защото явно не сте ме разбрали правилно.

Цитат

Казах, че може и да греша и само да ми се е сторило, защото докато разглеждаха стаята и Мария повтаряше на момичето, че това е вече само нейна стая, той гледаше много тъжно и после се разплака.
 За завист - не съм си и помислила, а по-скоро, че и той може би се е надявал и му се е искало  да има своя стая.
Можеш да се разстроиш когато видиш нещо което ти харесва, а не можеш да го имаш и това не означава, че завиждаш.
Затова ми стана мъчно за него, защото просто нямше как и къде, да направеха отделни стаи за момчетата или поне да ги разделят по трима. И много, ама наистина много се радвам, че ще живеят в по-добри условия, защото  наистина са ПРЕКРАСНИ ДЕЦА.

# 356
Всъщност момчето се разстрои и разплака след реакцията на сестра си - тя поседна на леглото в шок и беше пред разплакване, след това дойдоха неговите сълзи. Явно момчето е много чувствително - аз също се разстройвам ако някой реве и страда пред мен и ми се насълзяват очите, когато виждам човек в такова състояние.

# 357
  • София
Всъщност момчето се разстрои и разплака след реакцията на сестра си - тя поседна на леглото в шок и беше пред разплакване, след това дойдоха неговите сълзи. Явно момчето е много чувствително - аз също се разстройвам ако някой реве и страда пред мен и ми се насълзяват очите, когато виждам човек в такова състояние.
Ок, ти така си видяла ситуацията, аз все още си мисля(без да твърдя), че причината беше тази за която писах в предишният ми пост. Имам сестра и не помня някога за нещо да съм й завиждала, но ми е ставало мъчно, ако на нея й купеха нещо което и аз бих искала да имам, но в момента майка й татко са нямали възможност да купят и за мен - нормална детска реакция.

# 358
  • София
iris 40, това не е официална страница и е зарязана като гледам още преди две години. Така че не виждам как противоречи на казаното от мен. Понякога се пишат коментари в основната страница на bTV, но все пак тук обсъждаме повече, така че най-вероятно преглеждат какво се пише, ако не сега, то поне преди записването на новия сезон, ще ги прочетат.

Смяната на вратите и дограмата е скъпо начинание, ако не реши да ги подкрепи някоя фирма-рекламодател, няма как да си го позволи предаването.  В крайна сметка семействата могат да си спестят пари занапред и да си посменят и те нещо. Тези са в общинско, но тези в собствен дом не виждам причина да не вложат и те малко срества.

Това, което е добре да направят е да правят по-сачествено баните, сега фугите сякаш бяха добре, но сме виждали ужасни изпълнение, при които е ясно, че плочките ще паднат до някой и друг месец, както и трябва да се вземат повече мерки при влага, теч от тавана и тн, а не само да се сложи специална боя.

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 17:42 от Niya-

# 359
  • густо майна Филибето
А според мен се разплака, защото е наясно, че никога не биха могли да имат това без чужда помощ. Просто за съдбата си се разплака. И аз си поревах с него Sad

Общи условия

Активация на акаунт