Бригада "Нов дом" - 2

• 96 378
  • 773
  •   1
Отговори
# 360
Цитат
Нищо не казаха за вторият етаж на къщата.
Ако там не е настанен друг човек, защо не го използват!

Много вълнуващ епизод - искам да си имам легло ....., едно от малките го каза.

Що се отнася до качеството на ремонтите, не мисля, че за няколко дни, някой може да сътвори чудеса, а и вероятно имат бюджет. Предвид обаче от какво тръгват /в днешния епизод, тази къща е почти пред падане/ направеното е много добро.

# 361
  • София /Абсурдистан
Правилно ли съм разбрала, че това е стандартен двустаен панелен апартамент - хол, стая и кухня? Или пък не?

# 362
  • София
Правилно ли съм разбрала, че това е стандартен двустаен панелен апартамент - хол, стая и кухня? Или пък не?
Не разбрах, за кой апартамент питаш?

# 363
  • София /Абсурдистан
Това е етаж от къща ли е, че нещо пропуснах, помислих го за апартамент? Пространството е твърде малко за толкова народ.

# 364
Поплаквах си на някои моменти от предаването.Особено накрая когато на малкото момче му стана лошо от вълнение.Поклон пред екипа на това предаване,поклон за майката,която е издържала досега и се е запазила доколкото е могла,и най-вече поклон пред децата!На мен всички до едно ми бяха супер симпатични и възпитани,и заслужават без капка съмнение всичко,което се направи за тях Simple Smile
Браво за огромната работа,която свършиха!!!
👍👍👍На същото мнение съм.
Единственното което не ми хареса е,че от входната врата се влиза в дневната.Лятото добре,но зимата и когато вали дъжд ще е ужасно.

# 365
Това е етаж от къща ли е, че нещо пропуснах, помислих го за апартамент? Пространството е твърде малко за толкова народ.
Първи етаж от къща беше.

За втория нищо не казаха, предположих, че вероятно има настанен друг човек/хора там или просто общината е дала разрешение за ползване на това семейство само за първия, но не за цялата къща.

# 366
  • София

Единственното което не ми хареса е,че от входната врата се влиза в дневната.Лятото добре,но зимата и когато вали дъжд ще е ужасно.

Имат още един вход, до банята
 на предишната страница съм го показала - снимка на къщата от към другата улица.

и тук се вижда

# 367

Имат още един вход, до банята
 на предишната страница съм го показала - снимка на къщата от към другата улица.

и тук се вижда

Видях го,но си мислех ,че не го ползват след като влязоха през терасата.

# 368
Чак сега успях да изгледам вчерашния епизод.
Аз харесвам много предаването и мисля, че правят достатъчно, за да вдъхнат надежда на хората.

Реших да се включа с едно мое впечатление. Покрай един репортаж по телевизията се запознах с жена, която живее сама с двете си деца в едно забравено село около Монтана. Събрах пари, помогнах с каквото успях. Поканих я на гости с малкото дете, опитах се да помогна и с работа. Един ден се обади да ми помоли за 70! лв. за лечение на голямата дъщеря, която не живее при нея. И аз ги изпратих. И после се покри! Същият случай - изстрадала жена, страхотни и будни деца. Но живота в мизерия ги кара да освирепяват. Някак в желанието си да оцелеят загърбват други ценности. Та ми прави впечатление, че нейният профил много се доближава до този на жените от последните няколко епизода.

Надявам се всички участници в предаването да използват този шанс и да открият нов път в живота си. Всеки път като го гледам си мисля дали не мога да помогна на някой от участниците. Но се научих, че се помага само с работа. Парите наготово бързо свършват и не са най-добрата помощ.

Дълъг пост, ама да си кажа исках 😋 Много сте ми интересни и след всеки епизод чета и вашите мнения.

# 369
Погледнах сръбския епизод, който публикуваха по-рано - не трошат мебелите. Явно си е наша приумица.

# 370
В американското предаване го правят. Явно от там са го копирали.
Сега някой даде схемата на жилището и ми избоде очите - защо не направиха вход за стаята на майката и момичето от дневната и да затворят междинната врета? Вярно, че преди беше само перде, но като ще преграждат и има възможност явно тряабваше двете стаи да са самостоятелни, а сега майката и сестрата трябва да минават през момчешката стая. Хич не ми се вижда удобно.
Относно плота над пералнята. Не е невъзможно да се сложи (правила съм го, но при мебели по поръчка), защото трябва да се повдигнат и шкафовете. А те явно купуват от тези готовите с плот от хипермаркетите или мебелните борси. Но поне да не слагат пералнята до печката.

# 371
  • София /Абсурдистан
Печката е удобно да е до мивката - нали все се мие по нещо докато се готви, от другата страна до мивката да е хладилника, до него пералнята, ако трябва и тя да е там де. За мен това е удобното разположение.
Преходът през мъжката стая не е ок, особено ако се става нощем до тоалетна. Можеха с един гипсокартон поне да го преградят и да обособят нещо като мини антре.

# 372
  • густо майна Филибето
Като за тях си  е идеално. Имайки предвид какво беше. Schnappsyy е права, на такива хора не се помага с пари, а с работа. Парите наготово не се ценят. Предполагам, че след предаването ще има хора, готови да им помогнат. Така ще могат да подобрят нещо.

# 373
  • София /Абсурдистан
А, то беше ужас преди  ooooh!

# 374
Показаха ги в сутрешния блок. В анонса казаха, че децата са 7, но пак не казаха къде или защо липсва едното. Само за най- големия споменаха, че е на работа.
И майката работи вече- във фирма за почистване на къщи.
От жилището нищо не видяхме, освен дневната, в която снимаха.

Общи условия

Активация на акаунт