Бригада "Нов дом" - 2

• 96 188
  • 773
  •   1
Отговори
# 510
  • София
А като завали, няма ли да протече, щом е така  замаскирано?
То май и нов покрив трябва?

# 511
  • Пловдив
Според мен тези финанси,които ще отидат за ремонта са си чиста загуба.Просто няма да издържи,защотото е едно да правиш ремонт на къща от тухли и съвсем друго-на постройка от кирпич.
Най-много година да издържи.

# 512
  • густо майна Филибето
Не знам пък какъв беше проблема да вкопаят кабелите в тия глинени стени. Така и така кърпят.
Няма да тече, покрива беше сменен. Тая плетка е от старата къща. Все едно си на мансарда. Ако тече, и на плоча ще тече. Когато керемидите са добре наредени , няма проблем. Проблемът е липсата на топлоизолация. Всичкото топло ще бяга през тавана.

# 513
  • София
Не знам пък какъв беше проблема да вкопаят кабелите в тия глинени стени. Така и така кърпят.
Няма да тече, покрива беше сменен. Тая плетка е от старата къща. Все едно си на мансарда. Ако тече, и на плоча ще тече. Когато керемидите са добре наредени , няма проблем. Проблемът е липсата на топлоизолация. Всичкото топло ще бяга през тавана.
Не сложиха ли минерална вата?

# 514
  • густо майна Филибето
Според мен тези финанси,които ще отидат за ремонта са си чиста загуба.Просто няма да издържи,защотото е едно да правиш ремонт на къща от тухли и съвсем друго-на постройка от кирпич.
Най-много година да издържи.
 Може и още сто да издържи, че и двеста. За разлика от евтината батерия в кухнята, която отсега се клати.

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 21:53 от Ljuboznatelna

# 515
  • DE
Глупости, кара-тавана е една от най-старите техники и доста дълговечна. На село едната къща е с такъв таван и си стои вече 60+ години без да е мръднал.
Със съвременните материали и техники е доста лесно да се работи. Може и без плоча, но покрива трябва да е здрав.
А безумните цветове явно са запазена марка на предаването, дано направят консултация с дизайнер, че направо развалят ефекта от направеното. Много е подтискащо да живееш сред крещящи натоварващи цветове Tired

# 516
 Цветовете са спонсорски материали, които не се продават, един вид залежалата стока в магазина. Тъй като са крещящи и не се купуват ги дават на предаването като спонсорство.

# 517
Нали казаха, че Надя, майката, си мечтаела за синя спалня. Може би са съобразени с техни желания цветовете? newsm78

# 518
  • София
На хората в полето им направи картини от слама и цветя. Joy

# 519
А като завали, няма ли да протече, щом е така  замаскирано?
При един от кадрите , заснети с дрон от въздуха се видя покрива на сградата. Двускатен, направен добре с керамични керемиди.Не ми хареса естетически това, че всеки скат е с различни по вид керемиди.Не е никакъв проблем за България, все пак не сме в Хърватска.Там покривите са произведения на изкуството.

# 520
  • густо майна Филибето
Много се радвам за семейството, чудесна им стана къщичката. И трапезата ми хареса, майсторите я заслужиха!

# 521
  • София /Абсурдистан
Като се има в предвид какво беше, каквото и да са направили, все бива. Това жабешко зелено като го видя, почвам да търся къде са жабите. И явно им е любимо.

# 522
  • София
Много се радвам за семейството, чудесна им стана къщичката. И трапезата ми хореса, майсторите я заслужиха!
За пръв път и майсторите да видят реакциите и да ги нахранят домакините.

# 523
Кара-таванът е нещо различно от това , което е направено в тази сграда.Представлява наковани летви и между тях запушено с кал. А тук имаме изплетени пръчки , най-вероятно леска, каквато има в изобилие в планината и запушено с кал.Да,точно така-оставиха невкопани кабелите и в отровно зелената кухня и в детската стая и в синята спалня на родителите.Ужас, боядисаха , позамазаха, да ги прикрият оптично, да не си личи.

# 524
  • София
Хубаво стана, като се има предвид какво беше.

Общи условия

Активация на акаунт