Бригада "Нов дом" - 2

• 96 172
  • 773
  •   1
Отговори
# 525
  • DE
Точно наковани летви запушени с кал си бе  Grinning Peace

# 526
Това е най-хубавото нещо, което съм гледала последните две седмици в бг! Чивек, който не очаква на готово, а се опитва със собсвени сили да се справи сам, заслужава да му се помогне. Онези ленивци и използвачи от мин. седмица оставиха мн горчив вкус в мен. Мазник, който само прегръща онова разплуто нещо до него и е неспособен да сложи един найлон поне, за да не падат гълъби у тях не заслужава нищо. До година всичко ще е по старому в онзи апартамент

# 527
Браво на Караджов и бригадата! Каквото и да направят е по-добре от това което е било

# 528
И на мен ми хареса, че семейството се труди, а не чака наготово. А и дечицата са още малки, не е като предишните търтеи. Зеленото като зелено, сред природата са все пак, ама да не е толкова ярко. И още някои неща не ми харесват:
- Шахматното редене на плочките в банята ме дразни. Толкова ли не могат да вземат фриз, па макар и от най-евтиния и да измислят нещо?
- И още нещо в тази къща - вярно помещението не беше голямо, но защо не преградиха , ако ще и с гипсокартон, антренцето от кухнята? Пред входа няма и навес даже. В хубаво време не пречи да влизат направо, но в лошо? А в планината лошото ще е поне 7 месеца.
- последно - леглата на децата. Чудя се защо слагат двуетажно легло пред прозореца? Не е ли по-добре двуетажното да е срещу вратата, а другото под прозореца, доколкото изобщо е удачно детско легло да е директно под прозореца?
Иначе за това предаване заслужават адмирации - от четири голи стени и светещ таван направиха дом. И семейството заслужават помощта.

# 529
  • София

Добри, работливи и най-вече, БЛАГОДАРНИ хора.

# 530
  • Пловдив
Това бяха хора,които наистина са се опитали да направят нещо и продължават да се трудят,дори по вида им си личеше колко са изморени от работа. А не само да мрънкат,че не ставало нищо без дори да са опитали.

# 531
- Шахматното редене на плочките в банята ме дразни. Толкова ли не могат да вземат фриз, па макар и от най-евтиния и да измислят нещо?
Това да е кусура.  Grinning

Много ми хареса този епизод. Повечето е написано вече. Много мило беше това, че почерпиха бригадата - съседката и накрая. Досега нямам спомен някой да направил такъв, макар и малък жест за тях.
Браво на Караджов!  bouquet

# 532
  • Пловдив
Хареса ми, че зарадваха хората, но с този таван в планината ще умират от студ. Никъде не видях комин, нито място за печка. Там на ток да се отопляват е пълна лудост. Друго искам да попитам щом са толкова далеч от цивилизацията децата как и кога ходят на училище!? Или може би това им е "лятната" къща?

# 533
  • густо майна Филибето
Когато Бригадата влезе, някой разсъждаваше нещо и спомена комин. Няма начин да са на ток, по селата тока е слаб и едва стига за хладилника.
Коминът изобщо не е проблем, една дупка в стената и ще изведат кюнец над покрива. Ръждясва за две години, но пък е евтин.
Не видях имаха ли готварска печка, но където разчитат на дървата, почти не я ползват. Само лятото за печене на нещо. Зимата отоплителната печка е и готварска, лятото се готви навън.
П.С. Сега видях на снимката на къщата по-горе, изкарана навън печка на дърва.

Някой коментираше по-напред, че имало сателитна чиния. Нормално, там няма как да  прекарат кабелна телевизия  Wink И нашата телевизия е сателитна, иначе кабела на интернета се ветрее високо по разни колове, а сме в град. Какво остава за село Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 09:50 от Ljuboznatelna

# 534
Хареса ми, че зарадваха хората, но с този таван в планината ще умират от студ. Никъде не видях комин, нито място за печка. Там на ток да се отопляват е пълна лудост. Друго искам да попитам щом са толкова далеч от цивилизацията децата как и кога ходят на училище!? Или може би това им е "лятната" къща?

Същите въпроси си задавах и аз.

# 535
  • DE
Все пак още има училища по селата, а където няма има организиран превоз до съседно село.

# 536
Много хубаво предаване, едно от малкото на тв екран Simple Smile

# 537
страхотен епизод.

# 538
  • София
Когато Бригадата влезе, някой разсъждаваше нещо и спомена комин. Няма начин да са на ток, по селата тока е слаб и едва стига за хладилника.
Коминът изобщо не е проблем, една дупка в стената и ще изведат кюнец над покрива. Ръждясва за две години, но пък е евтин.
Не видях имаха ли готварска печка, но където разчитат на дървата, почти не я ползват. Само лятото за печене на нещо. Зимата отоплителната печка е и готварска, лятото се готви навън.
П.С. Сега видях на снимката на къщата по-горе, изкарана навън печка на дърва.
Скрит текст:

Някой коментираше по-напред, че имало сателитна чиния. Нормално, там няма как да  прекарат кабелна телевизия  Wink И нашата телевизия е сателитна, иначе кабела на интернета се ветрее високо по разни колове, а сме в град. Какво остава за село Simple Smile
Да! имат комин и в двете стаи, но не виждам как могат да се ползват, защото под тях сложиха в едната стая -  гардероб, а в дръгата - легло.

комина и покрива, преди да го покрият с керемидите

За печките - освен тази на двора, в другата къщата имат Раховец. Не знам как са се топлили досега, а може и да не са, защото нали казаха, че всеки ден пътували от къщата на неговите родители, до фермата.

# 539
  • "Винаги прави това, което сърцето ти казва."
Aз не следя предaвaнето, но този епизод знaех, че ще гледaм още когaто видях реклaмaтa преди няколко дни. Беше ми интересно кaк преобрaзихa тaзи селскa къщa, кaк прекaрaхa токa и водaтa. Семейството го зaслужaвa. Рaботливи сa, борят се с трудностите и нaй-нaкрaя ще имaт мечтaния дом Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт