Бригада "Нов дом" - 2

• 96 168
  • 773
  •   1
Отговори
# 540
На такива хора трябва да се помага които , малко от малко опитват да подобрят нещата със свои усилия а не  чакат изцяло наготово като мурдарите които ги мързеше да почистят ! Хареса ми и това че този път удостоиха с чест и бригадата защото заслугите за това да превърнат коптора в дом са изцяло техни , а не на Мария която само се лигави и мотае като муха без глава .

# 541
Много ми е интересно в това предаване как всичко става толкова бързо. Въпреки че има бригада, която работи и през нощта, нали за някои дейности си има технологично време все пак. Банята например оставам с впечатление, че я правят за един ден.. а пък в последния епизод, дето имаше толкова неща за правене съвсем не знам как успяха, аз мислех, че ще удължат периода, но Мария каза 5 дни.

# 542
  • София /Абсурдистан
Или си викат още хора за работа, или не е само за 5 дни.

# 543
Като се сетя как една бригада ми прави банята и чаках близо месец да се натуткат...не мога да си представя тази недоправена къща да стане дом за пет дни! За пет дни, само таванът не можеш да направиш...

# 544
Не разбрах защо ги "изнасилват" дa правят чудеса за 5 дни. Реклама ли и правят на тази бригада що ли. Ако им дадат повече време със сигурност и по-качествена работа ще свършат - бързата работа срам за майстора. Само мебелите се сглобяват 5 дни. За мен това е невъзможно, има някъде уловка. А Мария е страхотен декоратор - как смогва за няколко часа да изчисти, подреди и украси. Любимо предаване, но не схващам идеята на този 5 дневен спринт.

# 545
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Вероятно семействата са на хотел през това време и това им е включено в бюджета на предаването ...  изчислили са вероятно най- оптималното време и го спазват, за да не отиват от парите за ремонти, за хотели

# 546
Аз не вярвам, че Мария декорира. Предполагам дизайнер им е направил предварително целия план. Но може и тя да е, ако е така - браво на нея.

# 547
  • густо майна Филибето

Да! имат комин и в двете стаи, но не виждам как могат да се ползват, защото под тях сложиха в едната стая -  гардероб, а в другата - легло.

В родителската спалня може да е срещу леглото, кюнците ще обиколят стаята. В детската не знам. И изобщо - трудоемко и мръсно е да поддържаш две печки, а и е по-скъпо. А и тези родители от работа едва ли ще им остане време да поддържат печка в спалнята си, там ходят само да спят. Пък и на тях им трябва в кухнята печка, а спалните могат да топлят на отворени врати. Ох, не знам, може да са говорили със семейството преди да го измислят така. Във всеки случай в кухнята не видях място за печка. А и по селата , поне впечатленията ми докато баба и дядо бяха живи, и от съседите им - лятото ползваха една приземна стая за всекидневна и се готвеше най-вече вън, а зимата основна стая беше спалнята на баба и дядо, там се готвеше и се хранехме. Тоест служеше и за всекидневна. Другите стаи бяха спални, и по необходимост се топлеха с други уреди - нафтова печка, калорифер.... И юргани Grinning
Личното ми мнение  е, че трябваше да направят кухня най-голямата стая, като има място за печка на дърва, а родителите да са в най-малката, в крайна сметка те само спят там.

За пет дни, само таванът не можеш да направиш...
С гипсокартона се прави точно за един ден,имаше си греди, за които да го хванат, но заради вида на тавана преувеличиха в пъти драмата. Simple Smile Предполагам, че калта е започнала да пада от течове, преди да сменят покрива и керемидите.

Последна редакция: сб, 14 апр 2018, 11:19 от Ljuboznatelna

# 548
  • София
Ljuboznatelna, за разпределението на стаите и аз си помислих същото, че това което направиха на кухня, можеше да стане стая за родителите.
Този тип кухня, без възможност за поставяне на отоплителен уред, без телевизор и само с маса за хранене и високи столове, не е практична за прекарване на свободното време и отдих на цялото семейство.
Трябва им всекидневна и кухня в едно.
С преграждане и отделяне на малката стая за родителите, щяха се сдобият и с по-функционално антре, с гардероб и шкаф за обувки.

дори вратата която поставиха на детската, е по-подходяща за хол.

***********************************************************************************************
Аз не вярвам, че Мария декорира. Предполагам дизайнер им е направил предварително целия план. Но може и тя да е, ако е така - браво на нея.

Разбира се, че Мария не прави декорациите и в няколко предавания за секунда показват други хора, които помагат, декорират и почистват. В един епизод се видя жена, която подрежда кухнята, докато Мария изпраща бригадата пред входа(апартамента беше на първият етаж)

В няколко епизода се вижда, че пердета и картините са окачени, докато бригадата още работи.

На края на предаването - са изписани имената на ДИЗАЙНЕРА и на строителните техници, които подготвят всичко предварително  и затова ми е много смешно, когато Мария , бригадата и Караджов се правят изненадани, като отиват на нов обект и уж те решават, кое, къде ще бъде и как да се направи.
Ама нали е телевизия, а и формата не е наш - има си правила и трябва да се спазват, също като тази глупост с чупенето на старите мебели и прибирането на багажа за 15 мин.

Ето, къде е багажа - по балкони, дворове, а може би и при близки и познати на семействата.

___________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________
А и в повечето семейства има домашни любимци, които в повечето случаи(най-вече при тези с апартаментите) мистериозно изчезват(остават само купичките им), когато им правят предварителните огледи, визитки(с кадри от всекидневните им дейности, разкази за живота им и разходки из квартала)... ама накрая всички са много ''ИЗНЕНАДАНИ'', когато Мария ги посети, за да им съобщи че са одобрени и трябва за 15 мин. да се изнесат.

Всичко е лъжа и измама, но крайният резултат е важен и ни радва, когато хората на които правят ремонтите, наистина го заслужават.

# 549
Ама тя под декорира има предвид да сложи шалтета на спалните, да подреди масата, да нареди играчките в детската стая, да сложи кърпи , хавлии, сапун в банята , тези дребни детайли. А и не си мислете, че 5 членната бригада работи сама, викат и други майстори, които не са заснети, вика се фирма за почистване и така става работата за 5 дена.

# 550
  • София /Абсурдистан
Ама тя под декорира има предвид да сложи шалтета на спалните, да подреди масата, да нареди играчките в детската стая, да сложи кърпи , хавлии, сапун в банята , тези дребни детайли. А и не си мислете, че 5 членната бригада работи сама, викат и други майстори, които не са заснети, вика се фирма за почистване и така става работата за 5 дена.
И аз така мисля. Иначе това е много тежък ремонт, тип основен, за 5 дена просто няма начин. За нашата баня майсторът ни каза около 4 дни поне. И това само за една малка баня, където всички инсталации са си прокарани и тръбите са сменени, само шпакловка и плочки.

# 551
  • София
Правено е поне месец.Едно,че работата е много, второ отначало беше жега, накрая Мария ми се мерна със шлифер в един момент.

# 552
  • ВАРНА
Миналата година - средата на юли мина студен циклон и за два дни се сринаха темп. от 30 на 15.  

Ясно е че са правили ремонта поне 15 дни на порутената колиба.  
  А и бачкат по 10 часа на ден минимум. Ако не е повече.

# 553
Семейството го даваха тази сутрин и сами казаха, че за 5 дни са им направили ремонта. Голяма схема е да осигурят толкова много лъжци и да се потули истината - най-малкото децата ще се изпуснат някога някъде...

# 554
  • София /Абсурдистан
Ако е така, значи са участвали още
няколко бригади Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт