Бригада "Нов дом" - 2

• 96 154
  • 773
  •   1
Отговори
# 600
Варта е природен продукт - хигроскопична и антибактериална. И аз бих си варосала банята, въпреки че съм на ТЕЦ. Интересно ми е как ПВЦ и стиропор ще решат проблема с мухъла, който се появява от течове? Иначе аз проблем със съхненето на банята и без прозорци не съм имала - обливам, подсушавам и оставям на аспиратора ди си свърши работата. То и друг вариант нямам, защото при нас банята е общо помещение с тоалетната. Ако я чакам сама да изсъхне не можем да си ползваме WC-то.

# 601
  • густо майна Филибето
Това със стиропора върши работа само ако си на последен етаж. Щом има мухъл, или не се проветрява банята, или някъде отгоре таи. ПВЦ само ще скрие мухъла, но влагата си остава. А при конденза не капе ли от тоя пластмасов таван?
И аз винаги съм се питала защо мухъла просто го скриват с една боя, без да търсят причината.

# 602
Варта си се използва, даже в последните години се възражда покрай търсенето на по-екологични варианти. Мухъл може да има по ред причини, има доста стари бани, които са боядисвани с блажна боя. Като се махне може да се оправи. Ако си има теч или нещо подобно, едва ли пвц таван ще го поправи. В един от апартаментите, в който живеех, постоянно се трупаше мухъл по плочките - първи етаж, външна стена на банята, парното беше изключено. Таванът с някаква плоскост не ловеше мухъл, ама надолу - поне веднъж в месеца със силен препарат.

# 603
  • София
Определено варта напоследък претърпя "амнистия". Всички плоскости единствено скриват проблема и той продължава да се развива отдолу. Варта убива плесента и е добър екологичен вариант, а в последните години има и различни начини за оцветяване (и още никой не е надминал ефекта на вар+синка). Имам 2 бани - едната с плоскости, другата с вар. Тази с вар няма проблеми, докато скоро при смяна на плоскостите много си поиграхме с почистването, за което пък са необходими неособено здравословни препарати.

# 604
  • Пловдив
PVC - стиропор - Фибран! 

Варосване отдавна съм го забравил.  Все си мисля че днешно време и в село пресъхнала слива са го забравили за баня! 

Ама знам ли - при вас във Владиславово явно е на почит варосването на баня.

Всички бани се обработват с варов разтвор преди да се прави каквото и да е било по тях. Що се отнася до мухъла, той може да си живее и вирее и под ламперията. Мухъл се получава от топлина и влага и няма нищо общо с цвета на тавана или вида му, а с други работи.

# 605
  • София
В това жилище май е работила вече бригадата с Мария, като гледам цветовете.Какво им се е случило?

# 606
На мен цветовете ми харесват,особено синьото и зеленото Simple Smile

# 607
  • КиТ
Не разбрах за жилището,как са се сдобили с него?
Понеже Мария пита нещо и мъжа постоянно отговаряше,така го заварихме...

# 608
Караджов ще е на гости в Търси се 😂

# 609
  • София /Абсурдистан
Поредният представител на силния пол с кунки в гъзунки. Таван като юфка, няма кой да го остърже. Тапети има по разпродажби за по 5 лв ролката, ама някой трябва да иде и да се заеме. Чакаме някой да го направи вместо нас, по- лесно е.

# 610
  • Тра-ла-ла
Поредният представител на силния пол с кунки в гъзунки.  
Ох, то и по физиономията и осанката им личи, че са нежни и поетични души Laughing

# 611
  • София
Къде ги заведе Мария?

# 612
предполагам жилището е общинско.

# 613
Оф, сега зеленото в коридора било жабешко, пък като го слагат на другите не е жабешко.

В този епизод съм много възмутена как начупиха чамовите мебели Sad И шкафа за обувки изглеждаше здрав и нов. За чамовия скрин се възмущавам, че и аз имам същия, и много ми харесва. И бюро с горна надстройка мисля да си поръчам, а те хвърлят. Вместо това ще им сложат пдч.

# 614
  • Sofia
Здравите мебели можеше да ги дарят на някой по-нуждаещ се от тях,а не така вандалски да се трошат...

Общи условия

Активация на акаунт