Бригада "Нов дом" - 2

• 96 184
  • 773
  •   1
Отговори
# 645
  • густо майна Филибето
ПП След всеки подобен епизод ММ ми се издига в очите.  Blush

И в къщи майстор и техник за нищо не влиза, но и мен вече ме хваща срам, че мрънкам за недоизкусурени и недонаправени неща.

# 646
А аз не вярвам, че стаята е стояла на бетон. Холът изглеждаше прилично, навсякъде ремонтираха, опитали кухнята да разширят и изведнъж - детската на бетон. Не вярвам и, че мъжът и жената спят отделно. По-скоро слагат двата матрака един до друг и ето ти спалня. Но за пред хората е по-драматично да са разделени. Харесаха ми, защото си личи, че са правили ремонти и са имали идеи за жилището (блъснатата стена в кухнята), но не са им стигали парите. Решили са да се обърнат към предаването, а те пък са измислили да ги направят "по-мизерни", та историята да е по-сълзлива.

# 647
  • София /Абсурдистан
В ОЛХ има колкото щеш подови настилки на символична цена, че и подаряват хората. Има супер евтини балатуми също. Също и във Фейсбук има групи за подаряване, ако е чак пък толкова зле положението с парите. Стига да поискаш и да потърсиш и ще намериш всичко, че и безплатно има. Всичко друго са мърляви работи.

# 648
Това с бетонния под в стаята на хлапетата и аз не го разбирам, ама хора всякакви. Може да са планирали нещо и да не са успели или да е махнат на скоро.
В хола не видях ли първоначално тъмен ламинат? А после май мокет или балатум сложиха?
Това присъединяване на мокрото помещение губи смисъл, ако е само за мивка и пералня и не позволява да се организира с хладилник и печка край мивката. Като казаха, че ще правят бокс ми хареса идеята, но вариантът, който изпълниха е безсмислен за мен.
Не разбрах от колко време са в това жилище. Явно са се опитвали да подобрят нещата, но не са им стигнали средства и сили. Допуснали са грешката да правят всичко наведнъж и са се разпилели, а после така си е и останало. Тапети се свалят за два дена, а при тях може и за един с толкова помощници. 8-9 ролки + лепило са нужни за стаята. За пет лв бройката трудно се намират. Не, че няма, но или хартията е съвсем тънка или няма количества. Но за 8-10-13лв може и да намерят. Ако е шпаклована стената може и боя, че по-бързо става,а може и по-евтино да излезе.
Колкото за неоправеното след теча в хола - няма особен смисъл, ако не се отстрани проблема, а той е бил у съседите. Правила съм такива ремонти, козметични са, докато не те наводни комшията пак. Хубавото е, че казаха, че бригадата се е справила с проблема от съседа, да се надяваме окончателно.

# 649
  • София /Абсурдистан
Хубавото е, че казаха, че бригадата се е справила с проблема от съседа, да се надяваме окончателно.
Значи ги е пуснал да му оправят тръбите безплатно.
Преди време, аз се молех на съседите отгоре в същата ситуация, да им ги оправи нашият майстор, на който щяхме ние да платим, те само да го пуснат. Казаха, че няма да си разбиват плочките заради нас. Добре, че продадоха жилището и новите собственици си го оправиха сами.

# 650
В ОЛХ има колкото щеш подови настилки на символична цена, че и подаряват хората. Има супер евтини балатуми също. Също и във Фейсбук има групи за подаряване, ако е чак пък толкова зле положението с парите. Стига да поискаш и да потърсиш и ще намериш всичко, че и безплатно има. Всичко друго са мърляви работи.
Това с подаряването ми е много интересно да го видя.Може ли линк Grinning

# 651
Това с бетонния под в стаята на хлапетата и аз не го разбирам, ама хора всякакви. Може да са планирали нещо и да не са успели или да е махнат на скоро.
В хола не видях ли първоначално тъмен ламинат? А после май мокет или балатум сложиха?
Това присъединяване на мокрото помещение губи смисъл, ако е само за мивка и пералня и не позволява да се организира с хладилник и печка край мивката. Като казаха, че ще правят бокс ми хареса идеята, но вариантът, който изпълниха е безсмислен за мен.
Не разбрах от колко време са в това жилище. Явно са се опитвали да подобрят нещата, но не са им стигнали средства и сили. Допуснали са грешката да правят всичко наведнъж и са се разпилели, а после така си е и останало. Тапети се свалят за два дена, а при тях може и за един с толкова помощници. 8-9 ролки + лепило са нужни за стаята. За пет лв бройката трудно се намират. Не, че няма, но или хартията е съвсем тънка или няма количества. Но за 8-10-13лв може и да намерят. Ако е шпаклована стената може и боя, че по-бързо става,а може и по-евтино да излезе.
Колкото за неоправеното след теча в хола - няма особен смисъл, ако не се отстрани проблема, а той е бил у съседите. Правила съм такива ремонти, козметични са, докато не те наводни комшията пак. Хубавото е, че казаха, че бригадата се е справила с проблема от съседа, да се надяваме окончателно.

# 652
  • София /Абсурдистан
Това с подаряването ми е много интересно да го видя.Може ли линк Grinning

http://www.podariavam.com/22475/kilim.htm

Аз самата подарих 3 килима на съседи преди няколко месеца.
Трябва да се следи и всичко може да се намери за подаряване или на символични цени.

# 653
  • Тра-ла-ла
Юхуууу, БТВ - "Търси се" - Караджов Grinning

# 654
Относно последното предаване- добре, нали Караджов каза, тука / в банята/ ще има фриз?

# 655
Каза, ама явно не им стигнаха времето и парите, или не им се занимаваше. Плочките според мен са ги взели от някой склад залежали.

# 656
Е те всичко взимат така. Това с фриза поне можеше да го изрежат при монтажа. Фугите последния път бяха ужасни, по-добре да бяха сложили тъмни.

# 657
Гледах, гледах и се чудих- при двама здрави и прави родители,
предполагам работещи, какъв им е проблема да си направят ремонт?
Още се чудя- така заварихме банята- преди колко време?
                  - защо не си почистихте около ел. ключовете поне, коридор и кухня?
Може да се храните на "луксозна маса и столове" с ТВ на нея, но не може да си купите 2-3 шкафчета?
                  - защо имаше 3 бюра в дома ви, а хлапетата били ученици с 1 бюро?
                  - на 37 години мъж с 3 деца, ще ми обяснява с усмивка, свършиха ни парите- кога свършиха?!
Петно от мастило на килим/мокет в детската стая!  И това епроблем?
Куче ще гледаш и дори за него няма да полагаш грижи...
Я не нами такими номерами  Joy Joy Joy

# 658
Трънка, права си, вероятно са поредните, уредили се с общинско жилище, което по договорка бригадата ремонтира, защото от общината са им казали. Да бяха в някое село или малък град, да са на много ниски заплати и без перспективи, ама двама здрави, в София - това е безпаричие от ленивост. Колко хора си боядисват сами у тях и лепят сами тапети, а не стоят да се оплакват "Свършиха ни парите".

# 659
Те поне имат оправдание - болното близначе, което е починало. Неговото лечение и рехабилитация е глътнало много пари, всичките им пари са отивали за него. Това е голямо нещастие и мъка за цялото семейство. Да, имат три здрави деца, но те не могат да заместят починалото. Поне се виждаше, че са правили някакви опити за ремонт. Защо са почнали от хола, а не от детската не знам. Не разбрах и от колко време живеят в този апартамент. Защо са направили три поредни бременности, след като няма на какво да разчитат също не знам. Човек трябва да мисли и как ще си гледа децата. Вярно може и с много, може и с малко, но все пак трябва и за това да помисли. Четири деца, дори и здрави са си доста средства, а те и породени на всичкото отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт