Искам да кажа ... (121)_08.05-14.05

• 70 372
  • 815
  •   1
Отговори
# 345
Добро утро!

Аз на телефона чета с FBreader. Samsung galaxy J7 ми е и е достатъчно голям. На него чета на работа (в пуш паузите и като обядвам) и когато съм в движение, защото нямам навика да си разнасям киндъла. Не, че имам много време за четене през деня де.

Днес ще ходя на курс в БЧК за книжката. Поне се наспах, ама ще ми отрепят целия следобед. След работа имам среща с мила приятелка, която от години живее в щатите и много се вълнувам. Ще се запозная със съпруга и малката и дъщеричка  Heart Eyes

# 346
  • София
Добро утро!
Тия дни мъжът ми го няма и аз съм разводач-шофьор на дечурлигата. Заведох ги. Като паркирах пред нас, се загледах в забързаните за работа хора с пластмасова чашка кафе в ръка и реших и аз да си припомня времето, когато ходех на работа. Отидох и си купих баничка Embarassed и кафе в картонена чашка от близко магазинче и ми стана едно носталгично. А времето навън е просто супер! Свежо и приятно!
От години не работя заради малкия, защото е с увреждане, а от скоро поработвам в къщи, защото се налага и сега съм все забита у дома. Мъжът ми ги развежда. Та бях забравила какво е сутрин да се разходиш по улиците.
Приятен ден! Трябва да пооправя вкъщи и после се захващам за работа и ще ви наглеждам Laughing

# 347
  • Бургас
Ежедневието е много забързано.
Аз ситрин виждам едни и същи хора,бързащи за работа. Знаем се по физиономия вече. С някои от тях се поздравяваме. Всяка сутрин минавам по едно и също време,по едно и също място,едни и същи хора... Дори и навиците се виждат и запомнят.
Така ми се иска да си постоя една,две седмици у дома. Но сама. Да си почина,да правя любимите си неща,да спя. Да обмисля проблемите си,които ми съсипват здравето и нервите. Много обичам дома си,а ситуацията е страшна просто.

# 348
Добро утро!
Днес детето ще пътува за пръв път на екскурзия. Сутринта в градината беше като кошер, всички деца така се вълнуват. Дано им хареса и да няма проблеми.
Аз имам доста работа и работна среща, надявам се да мине лесно денят, че малкият ме събуди в 5, а и пълнолунието не ми позволи да спя спокойно и сега съм като парцал.
Точно преди 10 години започнах работа за 350 лв. и то с пари, и то в София. Доста неща са се променили оттогава, най-малкото сега минималната е 420 лв.

# 349
  • София
Karzz, за едно си права - човек трябва да отделя време за мислене bouquet
На мен това ми е може би една от най-големите ползи от принудителното седене в къщи. Както се казва, да направим от дефекта ефект. Много неща премислих, взех важни решения и си направих преоценка на живота въобще. Сега като и работя, не е вече точно седене в къщи, а работа от вкъщи и всичко е на вили и на мотовили и имам проблем с грижата за дома и децата, но се надявам скоро някак си да подредя и това.
Не се оплаквам, радвам се, че имам работа, защото не може всички да чакаме само на мъжа ми, трябва да имаме и резервна спасителна лодка, ако се наложи.

# 350
  • Пловдив
Аз не знам на друга планета ли съм живяла, но за заплати от 450-600 лева чувах преди 10 години. Добре де, ако влезем в еврозоната по 230 лева заплата ли ще работят хората по 12 часа ако може без почивка? ooooh!
И все пак си мисля, че камериерката в Австрия не живее по-добре от камериерката в България, особено ако е чужденка.
Не лъжа за това, което видях. И според мен щом има работодатели да предлагат подобни пари значи има достатъчно отчаяни хора за да се съгласяват. И това в Пловдив - втория по големина град в Бг. По-малките градове са по-зле. А за камериерката - не знам, не съм го изпитала лично, но едва ли да ме лъже жената, няма причина.

# 351
 Hug

Aз имам две нови проучвания, дали са ми ги докато бях в болничен и като дойдох имаше...кутия пълна с тайни, ела и си вземи!!!  Grinning По стотици мейли получвам ама по-добре така, че бях умряла от скука.
Аз мисля, че човек трябва да намери златната среда за себе си. Аз съм умерено амбициозна. Но никога няма да сложа работата пред себе си, семейството си и личното си време. Искам да се развивам, но искам изляза ли в 16.30 или 17ч от офиса да забравя какво и къде работя. Да не ми звъни никой, да не ме притеснява. Понякога мечтая да съм домакиня, после си казвам, че не е за мен.. По-скоро си мечтая след време да съм в дълго майчинство, да гледам бебета, да чета книги, да изпитам и другото. Засега, така!

Търся си кола, нали ви казах. И във всяка свободна минута, зяпам по сайтовете  Tired

Aли, БЧК-то е досадно ама има и някои интересни моменти, особено сърдечния масаж на куклата! Simple Smile

# 352
  • някъде ... тук ...
Захирче, каква малка кола си търсиш? Май имаше подобна тема в раздела за автомобилите тук newsm78

Янтре, успех, късмет и удовлетворение ти пожелавам. Да е твоето място! Ама и да не е, да си го намериш Hug

Скрит текст:
Моята работа е специфична, та май съм имала късмет досега.
Навремето започнах първата си работа два месеца след като се дипломирах, с бебе на 10 месеца. Пари трябваха. Не помня колко беше заплатата, но имаше и доплащане по проекти, та ... добре беше.
На сегашната съм от почти 10 години (след няколко месеца ще станат). Има си работа, проектите си имат срокове, налага се понякога оставане след работа и съботно бачкане. Обаче пък заплащането съответства. Понякога ми идва нанагорно и отнасям мрънкане вкъщи, ама ...
По-добре ми е, отколкото да седя вкъщи Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 май 2017, 10:11 от ЕлиТ

# 353
  • Варна
Захир, кажи какво гледаш, на мен винаги ми е интересна темата за колите Wink

# 354
Aми искам малка, лесна за паркиране, нещо с евтини части, основно. За да не се изприщвам като я чукна или има нещо за смяна. Като цяло някое опелче, моя човек настоява за двигател ISUZU 1.7, също гледам Hyundai Getz, Mazda 2, Микри някакви. Исках да е много евтина, но малко вдигнах лимита. След 2000 година, нещо до към 3-4 000 лв, запазенко.
Ходихме да гледаме една Hyundai Getz ама беше много ръждясала. Като избера нещо, ще ви покажа да одобрявате. Ако някой, най-случайно има колица за продан, да свирка!

# 355
И аз се нареждам до Захирчето, ама аз държа да е автоматик  Blush
Пак да малка и евтина де, за учебна ще се ползва на 2 броя блондинки  Mr. Green

Въобще не държа на марка, имали сме и Опел, и Фиат и си бяха супер и двете.

Ей тия са ми симпатични
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQUwmVxZXr0 … 9kqq7RdlzpnrneJ1V

Heart Eyes

# 356
Захирче
И аз съм пишман шофьорче от почти 2 години и си джиткам градско с един Нисан Микра
Прекрасна кола ,много маневрена , мънинка,лесно се паркира и е много сладурска като за жена Simple Smile

# 357
  • Пловдив
 Twisted Evil Говрете ми, говорете ми за маневреност и лесно паркиране..... Аз карам ванове, майката си трака и размер....

# 358
Средната заплата в администрацията също е от порядъка на 600лв., въпреки че статистическите данни сочат друго.

По едно време и аз гледах за малка и евтина за поддръжка кола, но за момента се отказах.
Трябва в скоро време да продам тази, която карам в момента, но има разни козметични забележки, които трябва да се оправят.

# 359
Twisted Evil Говрете ми, говорете ми за маневреност и лесно паркиране..... Аз карам ванове, майката си трака и размер....

Споко бре, след някоя и друга година като поотхвръкнат децата и не трябва да си разнос-превоз, купуваш едно скромно двуместно кабрио, и... пей сърце Simple Smile Ето това, например,
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт