Интернет имидж

• 57 114
  • 719
  •   1
Отговори
# 345
  • България-Швейцария
Не е чак толкова страшно.
Като съвременник на аналоговите телефони и пощенския гълъб Wink винаги ще твърдя, че Интернетът е едно от най-великите изобретения на човечеството.
Просто не трябва да се забравя, че медът върви с жило Simple Smile

Но е факт наистина, че някои бивши колеги (все отбор ченгета) нямат и не искат да имат Фейсбук профили.
Това не означава обаче, че не ползват смартфони или Интернет.

# 346
Сирен, не всички живеят където са се родили. Роднините са ми важни и ги имам там Simple Smile

За драми, страхове, драми, мании и депресии лично аз говоря с 2-3 човека в живота си.

Тук си говорим за всичко останало, докато в реала почти няма за какво да говориш с хората вече. Всеки се забил в телефона си из ресторанти и по кафенета и като свърши с храната и пиенето ...ми то не става вече за разговори Simple Smile
По-плашещо е това, че хора, за които дори и не предполагаш, знаят тези твои лични неща. И ако за нещо им потрябват.... Rolling Eyes
Ахъм.

Това го усетих много добре преди няколко години. Плашещо е.

# 347
За роднини има Picassa, Skype- с ФБ трябва много да се внимава, малко е неудобно, ползвам го за геополитическо драпане и политически пиянства, та е малко неудобно да проверявам дали някой статус няма да го прочете учителката в детската градина/училището. Или пък се замислям три пъти, преди да споделя някоя статия за хоумскуулинг или с анти-училищни настроения, да не говорим за сладки компромати за директорката на училището. Няма толкова много филтри на съдържание- като например това го покажи на тая група хора, но в никакъв случай да не го виждат левичари, соросоиди, малолетни, католици, още няколко с неизяснени позиции, които може да се засегнат...

# 348
Къде ходиш, къде пътуваш, къде си във всеки един момент, кой оператор ползваш.

Това не са лични данни, да не говорим че е въпрос на избор дали да си включиш GPS например, най-добре даже да си вземеш телефон с копчета.

# 349
  • София
Във фейсбук определено използвам опцията за : познати,да се скрие от,  и пр.  Mr. Green
Точно заради Siren, изтрих всички лични снимки, деца,мъж,повечето мои. Бях се зачела преди в нейн пост.

Много интересно,щом могат да ни следят на всяка крачка, как ли толкова трудно се разкриват някои престъпления (малки такива)
Онзи ден пък един познат си постнал снимка на растящата му марихуана. Десетки гледам си постват снимки с трева в ръката, едва ли не и линиите ще покажат.

# 350
Да ви шокирам тогава.
Колкото съм отворена тук, навън не съм въобще толкова.

Нали си говорехте за общите профили с мъжа из ФБ.
Нямам Скайп, Вайбър, Туитър и не знам си още какво. Ползвам Скайпа на мм.

А във ФБ си има филтри за всичко. Но трябва да седнеш и да си поиграеш кой какво може да вижда.
Имам над 4 нива на видимост там.

Но Определено учителката на детето и директора на у-щето не са ми в листата на приятелите, но не ми е и хрумвало даже да ги добавя.

GPS ми рядко е включен извън къщи.
Смарт телефон си взех за 1ви път преди 2 години май и не се занимава със смяна на техника ако си работи ОК.

Последна редакция: чт, 11 май 2017, 18:19 от Анонимен

# 351
Къде ходиш, къде пътуваш, къде си във всеки един момент, кой оператор ползваш.

Това не са лични данни, да не говорим че е въпрос на избор дали да си включиш GPS например, най-добре даже да си вземеш телефон с копчета.
Тези данни и телефон с копчета не може да ги скрие по принцип, но поне с него не се буташ сама да ги раздаваш на когото ти падне.

# 352
Мен за снимките не ме е толкова страх, но има един климат на политкоректност, с който за едно изказване можеш да станеш нежелан в някои среди. Буквално да си съсипеш не само кариерата, но и всякакви възможности за кариера. Добре че малко се поразкършиха нещата покрай новия американски президент:)

И аз имам смартфон от около 3 години, сравнително евтин апарат, ползвам му не повече от 20% от възможностите. Махнах веднага Вайбър,за да освободя място, не ползвам интернет по смартфона, не ми е приятно да се дзверя в малко екранче.

Не участвам в групови вайбър чатове на майки в градинката. Няма как да хабя ток и процесорно време, за да ме залива поток от инфо за пюренца и онлайн пазаруване.

А иначе смартфонът може да реши да си включи камерата и микрофона, без въобще да разбереш. Ето ти много лични данни.

# 353
Мен единствено за снимките би ми било притеснено евентуално.

А за политкоректността не мога да взема отношение. Толкова рядко говоря за нещо във ФБ, че е почти незаможно да се притесня от него.

Там ми е основно за снимки и поддържане на контакти на друго и по-лично ниво.
А тук ми е говорилнята за интересните ми неща. Иначе хиксчето и до другия път!  Flutter

Последна редакция: чт, 11 май 2017, 18:20 от Анонимен

# 354
  • България-Швейцария
А иначе смартфонът може да реши да си включи камерата и микрофона, без въобще да разбереш. Ето ти много лични данни.
Точно подобни 'наклони' на тамагочитата ме дразнят безумно Twisted Evil
Отделно прекалената им чувствителност и неудачно разположени бутони за звънене/ изпращане на съобщения, заради които буквално с едно кихване може да притесниш човек посред нощ или да засилиш нежелано съобщение нанякъде, егати излишния стрес просто.

# 355
  • София
Да, права си, с един коментар може да съсипеш нещо (изградено    като мнение) или пък да се издигнеш (в нет пространството де)

Отскоро ползвам активно Instragram. Харесва ми.
С    технологиите имаме 10-12 годишна връзка.
Не    съм маниак,но 60-70% от работата ми е свързана с интернет,смартфон и движение.

Иначе няколко типа имидж:
Най ме кефят, тези щастливите (уж) двойки, то не е любов, класа, романтика и бам след 1месец - необвързани, че и вече разведени с нови половинки. Лицемерно ми е.

Другата група са вече официално необвързаните (особено забавно е, ако и двамата    са ти фейсбук приятели)
Някакви постове за изневери,кой бил по-силният характер. Как ще се забравят.
Някои пък винаги    са щастливо необвързани.    Те нямат проблем да са single, защото това ги прави недостъпни.
Трети страшно парадират с това, коя книга четат ( със снимка на голи крака и книга    в скута)

# 356
Много интересно,щом могат да ни следят на всяка крачка, как ли толкова трудно се разкриват някои престъпления (малки такива)
Онзи ден пък един познат си постнал снимка на растящата му марихуана. Десетки гледам си постват снимки с трева в ръката, едва ли не и линиите ще покажат.

Това се нарича липса на политическа воля и пари. Ако решат, могат да хванат голяма част от престъпниците, но не решават, а и нямаме достатъчно пари за ресурси. Въпреки, че в последното не съм толкова сигурна. После трябва да се премине бариерата на адвокатите по защитата и чаааак тогава може и да осъдят някого. Tired

В днешно време престъпниците имат служебни (безплатни) адвокати, а жертвите си плащат за адвокати (щото прокурорите изобщо не се интересуват от тях - лично наблюдение). Sick

# 357
  • София
На изборите в САЩ точно Big Data се тупаха в гърдите как се очаква сигурна победа за Хилъри, именно на база интернет имидж. После се видя, че всъщност са събирали данни от гъстонаселени, много активни в интернет зони, но са пропуснали огромното население по средата на САЩ- онова не със смартфони, а с пушки.

Това им е проблемът на такива - все ухажват успелите и красивите, защото им е по-лесно, но пропускат бачкаторите и ошмулените, които накрая обръщат колата.

# 358
Ама те красивите любови се съсипват понякога изведнъж, също както и здравето на човека, и неочакваните събития с лош край.
Нищо не е константа в живота ни и подобни изяви не ги приемам като лицемерие, а част от играта, както някой беше писал по-горе.

# 359
  • София
Което пък показва колко интересна е реакцията на околните, включително в тази тема колко много хора се изказаха пос сходен начин. С други думи казват $ха, така, ли, а изглеждахте толкова идеални, чак ме вбесявахте, завиждах ви, само ми навирахте в очите това ваше щастие и ме карахте да се чувствам зле, на ви сега, рухна ви всичко, а аз съм си добре!$. Някъде бях чела, че най-трудно се понасяло чуждото щастие.

Общи условия

Активация на акаунт