Интернет имидж

• 57 122
  • 719
  •   1
Отговори
# 330
Първо, аз не съм давала разрешение на ФБ да ми рови в смартфона и второ, ако ФБ ми рови в смартфона без изричното ми разрешение, кой ли още го прави? Thinking

Сигурна ли си? Гледате ли какво ви се изписва на екрана, когато разни приложения искат актуализация?
Аз гледам защото и ми прави впечатление как някакви съвсем безобидни на пръв поглед приложения в един момент искат достъп до съвсем лични данни, които изобщо не би трябвало да ги вълнуват.
И това официално. А кой знае колко още го правят нелегално...

Да, точно това е притеснителното. Приложенията, в т.ч. ФБ за смартфони, искат достъп до лична информация.
Защо им е? За да ни предлагат после повече приятели във Фейса на база телефонните ни указатели от смартфоните? Или може би, за да ни контролират?  newsm78 И ти си права, всъщност сега като се замисля, всяко приложение иска достъп до лична информация. ooooh! Ние всичките сме откачени - доброволно сме се подписали да ни следят.... #Crazy

# 331
Нищо притеснително не виждам аз във ФБ, освен че шефът може случайно да разбере, че не съм болна ако не внимавам. Какви лични данни имате в телефоните си?

# 332
Като за начало- локацията.

# 333
  • София
Неговата кариера е започнаала с незаконен достъп до лични данни. Ако правилно помня, при пълвия си продукт, нещо като праверсия на фейса, е хакнал данните на студентите от университета, в който е учил. И си точи данни както си ще, а като го пляснат презз ръцете вика "сори, не разбрах", и пак продължава.

# 334
Къде ходиш, къде пътуваш, къде си във всеки един момент, кой оператор ползваш. Гугъл картите как мислиш показват толкова актуално инфо за задръствания и катастрофи? Big Data става все по-ценна с новите алгоритми за обработване и извличане на информация.

# 335
  Много хора се разплащат последством телефон, пазаруват и т.н. локацията е най-малкият проблем за обикновен човек като мен.

# 336
Повечето обикновени хора не виждат проблем с данните, събирани от приложенията и за какво се използват, затова ги инсталират. А и реанло погледнато наистина не е съществен проблем за Гинка, че ще влезе в базата данни с това колко време е пред компютъра и какви превръзки ползва.

# 337
  • България-Швейцария
Писах малко по-напред, но никой не обърна внимание - това с приложенията и възможностите им за достъп все пак зависи от нас лично (допреди няколко месеца упорито стоях с 'глупав' телефон модел 2008-ма и минах на смарт единствено защото ми стана съвсем невъзможно да работя с предишния, не можех дори пощата да си проверя в движение).
Над действията на партньори, клиенти и приятели обаче нямаме контрол, също и информация какво се случва с техните сайтове, мейлове или електронни устройства. Чисто случайно установих, че мейлът на един наш клиент е хакнат и цялата ни (уж конфиденциална) кореспонденция с него виси на показ в *leaks* сайт.
Какво можем да направим в случая? Точно нищо. Това е. Part of the game.

# 338
Къде ходиш, къде пътуваш, къде си във всеки един момент, кой оператор ползваш. Гугъл картите как мислиш показват толкова актуално инфо за задръствания и катастрофи? Big Data става все по-ценна с новите алгоритми за обработване и извличане на информация.

В сериала House of cards показаха как могат да се прицелват в определени групи (чрез пресяване, анализиране и обобщаване на лична информация на огромно количество от хора - какво обичат да правят, къде пазаруват, къде работят, какво ядат, какви дрехи купуват и следователно носят и пр. - и създаването на профили) и после чрез целеви послания да им промиват мозъците, щото в крайна сметка да гласуват за партията, която кукловодите желаят. Това по принцип е забранено в САЩ (беше специално споменато това), не съм чувала да е забранено в България.

# 339
Не знам какво е показвал сериалът, но Тръмп спечели с подобни средства изборите, та не би следвало да е чак толкова забранено.

# 340
Не знам какво е показвал сериалът, но Тръмп спечели с подобни средства изборите, та не би следвало да е чак толкова забранено.

Не съм съгласна. Разделението на американското общество е много дълбоко, така че всеки от кандидатите си имаше твърд електорат. Избирателната активност е малко по-висока от тази на тазгодишните избори в България.

# 341
На изборите в САЩ точно Big Data се тупаха в гърдите как се очаква сигурна победа за Хилъри, именно на база интернет имидж. После се видя, че всъщност са събирали данни от гъстонаселени, много активни в интернет зони, но са пропуснали огромното население по средата на САЩ- онова не със смартфони, а с пушки.

# 342
Аз държах да са под 150, напоследък нещо се разпуснах та станали 200. Ама от тях поне 100 са с по две публикации годишно и нямаме друг контакт освен този, та не мисля да ги трия.

На същият принцип съм за бройката.

В един момент бяха станали над 200 и то с някакви бивши съученици, с които не сме общували дори и в гимназията и с приятели като сина на леля Пенка от 3ият етаж, майката на Ваня с която сме били съседи преди 20 години, и с които не съм говорила оттогава.

Изтрих над 100ина човека и даже не забелязах разликата. Така и така с тях не разговарям от сто години.

И в момента половината ми приятели там са роднини, много малкото ми истински приятели, още по-малко колеги и другата половина е от хора от тук, с които общувам всеки ден.  Rolling Eyes

Най-интересното за мен е, че с хората в реала съм доста обрана и дистанцирана и не говоря за толкова лични неща както тук и не ги познавам толкова добре като интереси, начин на живот, книги, филми, деца, кулинарни предпочитания, почивки и нагласи.  Плашещо, а?

# 343
На хората в реала ще им е адски досадно, ако се говори за всичките тия неща. Тук идват доброволно и има едно хиксче, което като ти омръзне, цъкаш. И не е нужно да проявяваш фалшив интерес. Иначе за мен изброеното са скучни битови теми, не лични неща. Лични са страхове, драми, очаквания, стремежи, мании и депресии. Всичко останало е скука.

Аз пък предпочитам без роднини във Фейсбук.

# 344
Скрит текст:
Аз държах да са под 150, напоследък нещо се разпуснах та станали 200. Ама от тях поне 100 са с по две публикации годишно и нямаме друг контакт освен този, та не мисля да ги трия.

На същият принцип съм за бройката.

В един момент бяха станали над 200 и то с някакви бивши съученици, с които не сме общували дори и в гимназията и с приятели като сина на леля Пенка от 3ият етаж, майката на Ваня с която сме били съседи преди 20 години, и с които не съм говорила оттогава.

Изтрих над 100ина човека и даже не забелязах разликата. Така и така с тях не разговарям от сто години.

И в момента половината ми приятели там са роднини, много малкото ми истински приятели, още по-малко колеги и другата половина е от хора от тук, с които общувам всеки ден.  Rolling Eyes
Най-интересното за мен е, че с хората в реала съм доста обрана и дистанцирана и не говоря за толкова лични неща както тук и не ги познавам толкова добре като интереси, начин на живот, книги, филми, деца, кулинарни предпочитания, почивки и нагласи.  Плашещо, а?

По-плашещо е това, че хора, за които дори и не предполагаш, знаят тези твои лични неща. И ако за нещо им потрябват.... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт