Интернет имидж

• 57 090
  • 719
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Ако правилно съм разбрала, базата е и това, което дава към конкретния момент държавата. В случая с образованието, по времето на соца държавата е отворила вратите на образованието достатъчно широко, за да могат децата на овчарите (това като обобщаващо поняттие) да могат да се изучат достатъчно, че да влязат в университет, да го завършат, за да могат някой ден евентуално да са професори(и тук явно говорим за истински професори, с истинската титла, а несегашното професор, което на прост български е преподавател и няма нищо общо с професорската титла).

# 451
  • София
Ако правилно съм разбрала, базата е и това, което дава към конкретния момент държавата. В случая с образованието, по времето на соца държавата е отворила вратите на образованието достатъчно широко, за да могат децата на овчарите (това като обобщаващо поняттие) да могат да се изучат достатъчно, че да влязат в университет, да го завършат, за да могат някой ден евентуално да са професори(и тук явно говорим за истински професори, с истинската титла, а несегашното професор, което на прост български е преподавател и няма нищо общо с професорската титла).
Не, по време на соц-а държава искаше на размени интелектуалците и буржоазията, доколкото бяха остнали живи, с овчари и миньори, с цялото ми уважение към последните. И те станаха елит. Останалите бяха избити и изселени.
Това е било шанс за едни, драма за други, а сега драма за всички, защото почти всеки е с произход от  привилегирована класа, дали по соц-а или преди това, без значение  Grinning

А по соца няма да коментирам истинските професори, за да не се засегнат тук присъстващи, чиито бащи не да визирам, защото не познавам, но все пак.

# 452
Кое клони към нула?
Зет ми е цял живот шофьор, племеника - отличник в Немската и на други поприща повече от успешен. Сестра ми е супер начетена, интелигентна и т.н (доста повече от мен), но си работи кротко като държавен служител.
Това е техният избор - да живеят спокойно и да отгледат читави деца, а не да правят бизнес или милиони. (Не че не биха могли)

Което е срамно, непрестижно или какво? От твоите постове излиза, че само тези дето "къртят пачки" (изразът е нарочно избран) са успели?

Ако овчарят не е бил "враг на народа". Децата на "враговете" не бяха допускани до висше образование. Ако са го започнали обучението им е било прекратявано.

# 453
  • София
Каквито и сметки да е правила властта, поне много хора са се изучили дотолкова, че сега дори при циганите бабата на 45 пише по-грамотно и изобщо е грамотна  и има поне осми клас, отколкото внуците и при всичките социални включвания и какви ли не хватки на МОН да вкара децата в училище и да ги ограмоти. Това като краен пример. За обичайното население е било шанс за задължително образование в училище и шанс за висше образование.

Да, бе, овчарите или ятаци и активни борзи, или врагове на народа - сигурно поради естеството на работата си, която им осигурява свободно привдижване по околийските пътища и минаване на КПП-та, подпомащащи или "лошите" или "добрите".  Wink

# 454
Мисс??
😱 Това пък откъде го измисли??
Напротив - дадох сестра си за пример, в контекста на Бояна- за който всички ръкопляскахме.
От моя гледна точка - тя е много по-успешна (вероятно и щастлива) от мен.
Колкото до професорството на родителя ми, сигурно е истинско, щом е международно признат и още го търсят от цял свят.

# 455
Хайде като заговорих за произход, да си кажем това, дето е неизказано: в Западна Европа все още имат чисто физически, биологичен спомен за аристокрация и класи. Говорим за хора, които са определени генетични линии и имат хубави черти.

А общото здраве, виталност, телесна хармония и хубост са си добър старт в живота. Обратно, неизяснените миксове от гени предполагат по-лошо здраве, дефекти, заболявания- вкл. психични, оттам хормонални проблеми, настроения, понижаване на интелекта...всичко си върви в комплект.

Та затова тук класи няма, щото общо взето сме генетичен микс, нямаме родове и линии, или в много малка степен.

# 456
Много забавна дискусия сте заформили Simple Smile.

"Успехът" е различен за всеки и понякога има доза късмет, понякога е в следствие на упоритост. Хората по различен начин приемат нещата от живота. Аз съм склонна да отдавам някакви мои успехи по-скоро на късмет, отколкото на лични качества. Явно не си вярвам достатъчно, но и рядко се взимам на сериозно и не ми е голям проблем. Ясно е, че не ми предстои да стана световно известна, богата или красива, така че гледам само да ми е що-годе добре и да правя от време на време неща, които ме влекат.

# 457
  • София
Какви генетични линии, малко ли са се плодили по извънгенетичните си линии! Никой не знае колко са аристократичните генетични потомства на всякакви селяни и какви ли не. Нещо като сегашното да роди от шофьора, обаче официално да се пише на аристократичната рода, както и обратното - посяти извъннбрачни деца по други места. Тогава не е имало ДНК анализи за проследяване на родството.

# 458
  • София

Колкото до професорството на родителя ми, сигурно е истинско, щом е международно признат и още го търсят от цял свят.
Както казах, нито коментирам, нито бих коментирала това, още повече не е по темата. Имаше и ценни учени, но и професори на килограм, както и сега, само това казах с уточнението, че не го отнасям към споменатите от теб твои роднини. Peace

Каквито и сметки да е правила властта, поне много хора са се изучили дотолкова, че сега дори при циганите бабата на 45 пише по-грамотно и изобщо е грамотна  и има поне осми клас, отколкото внуците и при всичките социални включвания и какви ли не хватки на МОН да вкара децата в училище и да ги ограмоти. Това като краен пример. За обичайното население е било шанс за задължително образование в училище и шанс за висше образование.

Какво значи обичайното население, когато съвсем обикновени хора са се озовавали в някакви списъци със забрани и при наличието на жителство. Иначе, да, казах го вече, масовото образование е било по-добро от сегашното, което е трагично и не е трудно да бъде превъзхождано от нещо преди това.

Ама да си се върнем на темата, за да не ни заключат предлагам.  Wink

# 459
Хайде като заговорих за произход, да си кажем това, дето е неизказано: в Западна Европа все още имат чисто физически, биологичен спомен за аристокрация и класи. Говорим за хора, които са определени генетични линии и имат хубави черти.

А общото здраве, виталност, телесна хармония и хубост са си добър старт в живота. Обратно, неизяснените миксове от гени предполагат по-лошо здраве, дефекти, заболявания- вкл. психични, оттам хормонални проблеми, настроения, понижаване на интелекта...всичко си върви в комплект.

Та затова тук класи няма, щото общо взето сме генетичен микс, нямаме родове и линии, или в много малка степен.

Ти не беше ли писала, че си от аристокрацията, защото баба ти била кокона (това преди година)?

# 460

Аз тук съм много съгласна, като цяло наклона, който даде ,ми допада много  Peace

# 461
Плодили са се, малко да облагородят селтаците:) но иначе си има някакви маркери- лицева форма, ръст, те си ги познават. То и в България имаме някакъв усет кой става и кой е хептен непоръбен генетично.

ДНК анализ няма нужда, то си личи по черти и разпространение в различните класи.

Не че примерно много смисъл намирам в оная порода английски кобили, на които местните им викат "Английски рози", ама на- харесват си ги, заплождат си ги, множат ги и си ги уважават.

Има и цяло стадо средноруси фини девойки-французойки, които явно някъде в миналото имат прародители доячка и палав господар от замъка на хълма.

# 462
  • София
И какво за жителството, не е като университетите в София да са били само. Не че го харесвам това с жителството, но си имаше комплект от необходимите учебни заведения за всяка обособена по-голяма административна област - беше разделена на 6 части и във всяка част си имаше съответните типове гимназии и университети.

Сега, другарки и госпожи, следва излъскването на интерет-имиджа по отношение на произхода. Иииии първият кандидат за аристократичен произход еееееее.....? Нека надпреварата да започе сега! (както казват по шоутата) Wink

Мамасита, като ги гледам по портретите какви черти имат разните там аристократи и династии, не смея да си представя как са изглеждали селяните. то, черти до чертите, мила, моя, майно, льо!
А по време на война, колкото и да са се пазили дамите в дворците и замъците, никой не казва какво всъщност се е случвало, и то не от благородници.

# 463
Моля ти се, чак аристократичен произход- тук масовото е някакъв неопределен средиземноморски микс.

Не сме британци, та да си определяме процента аристократичност по ъглите на мандибулата.

# 464
  • София
аристократичен по нашенски стандарти. Да видим мандибулата.

Общи условия

Активация на акаунт