Интернет имидж

• 57 125
  • 719
  •   1
Отговори
# 435
  • постоянно
Не ми е ясна тази въздухарска ню-ейдж нагласа, че "Sky is the limit" - и ако не го достигнеш, какво? Не си бил достатъчно позитивен, що ли?

Естествено, че всеки човек си има граници (резултат от много и комплексни фактори), но моето лично мнение е, че повечето хора не достигат дори собствените си граници. В тази посока трябва да се работи.

"Sky is the limit" показва , че в днешно време повече хора имат " шанс " да постигнат целите в живота си. Светът  в момента е в най-толерантната си форма към всичко  и всеки. В това отношение " няма граници "

Иначе границите на всеки зависят от самите тях . Не съм съгласна , че ако баща ти е бил шофьор  ти не можеш да станеш Професор и обратното.

Желание се иска , а то  е в недостиг при повечето хора .

# 436
Ако искаш мога и на ловджийски, нека ти е заредена и почистена пушката, а от някой храст ще изскочи заекът.

Може и черен лебед да изскочи. Те обичат да кацат върху гладки и тихи води.

Изобщо, важното е да сложиш китка зад ухото и да отидеш за вода, пък някой може да ти напие менците.

Кажи каква метафора искаш и ще ти я доставя.

# 437
О, това със шофьора ми е любимо.
Дядо ми е бил цял живот овчар и на село.
Баща ми е професор. Как ли е станал, горкия?

# 438
Травматичното разместване на пластове точно в нашето общество не мисля, че може да служи като пример за каквото и да било  Stop
Това, че синовете на овчари ставаха професори, а синовете на професори трябваше да пасат свине, не може да е нито повод за гордост на едните, нито за срам - на другите.

# 439
  • София
О, това със шофьора ми е любимо.
Дядо ми е бил цял живот овчар и на село.
Баща ми е професор. Как ли е станал, горкия?
Комунизъм.

Виж в страните без комунизъм или сега в България какъв е шансът. Клони към нула.

Което пак ни връща в комплекта "подходящият човек на подходящото място в подходящото време".
А в една готина руска книга се питаха как този човек винаги се оказва Роман Абрамович  Laughing

# 440
Много далече отивате в разсъжденията, много е крайно така. Или си Тръмп или нищо, или си професор в БАН или нищо, или си гениален художник или обикновен незнамкакво. Ами не стоят така нещата в живота. Не е като да излезеш от колибата и да станеш гениален архитект с три скока до "небето". Зад Тръмп работят стотици хора, в научните среди също.....може просто човек да стане един от тях и за това следва да се бори. Защото да си кажеш "баща ми бе работник, работник съм и аз" е гарантиран начин да си самоопределиш границите и да се провалиш.

А иначе за спортните постижения ми стана малко смешно, че им отнемат титлите защото използвали стимуланти (което си е верно и правилно). Обаче си помислих колко песни, романи, филми и картини са създадени под въздействието на вещества от всякакъв вид. Дано не тръгнат да ги отнемат и тях  hahaha

# 441
  • София
Живял е по време на соца. Това го казвам сериозно, защото поне тогава имаше относително равен достъп до образование, при това безплатно. А и е имало един период точно за следвоенно родените, когато е пощрявано образоването на населението, започвайки от това младите да завършват гимназия, а не да остават с основно. С две думи, за него е било подходящото време, като тук не обсъждаме личните качества, а ги приемаме по подразбиране като фактор. В друго едва ли щеше да му се получи така да му се открие пътят, поне е имал по-малкко формални пречки.

Виж сега, дадох Тръмп за пример, защото е идеален за поставяне на контраста, при това е актуална личност и цялото му семейство също. Виж, че половината рода му е в в кабинета, дори със собствени кабинети.

# 442
Кое клони към нула?
Зет ми е цял живот шофьор, племеника - отличник в Немската и на други поприща повече от успешен. Сестра ми е супер начетена, интелигентна и т.н (доста повече от мен), но си работи кротко като държавен служител.
Това е техният избор - да живеят спокойно и да отгледат читави деца, а не да правят бизнес или милиони. (Не че не биха могли)

# 443
Травматичното разместване на пластове точно в нашето общество не мисля, че може да служи като пример за каквото и да било  Stop
Това, че синовете на овчари ставаха професори, а синовете на професори трябваше да пасат свине, не може да е нито повод за гордост на едните, нито за срам - на другите.

Абсолютно. Peace

Много деца на селяни изкласиха по време на диктатурата на пролетариата, още се гърчим от последствията.

Обаче си помислих колко песни, романи, филми и картини са създадени под въздействието на вещества от всякакъв вид. Дано не тръгнат да ги отнемат и тях  hahaha

Сравняваш несравнимо. Кой е по-велик, Толстой или Хемингуей? Друго е да се сравнят сантиметри, точки или стотни секунди.

# 444
  • София
Живял е по време на соца. Това го казвам сериозно, защото поне тогава имаше относително равен достъп до образование, при това безплатно.

Shocked Shocked Shocked
Извинявай, но на някои им беше забранено да учат в университет, а в елитните гимназии масово се озоваваха децата на партийната върхушка, до едно генийчета, както е сега с децата в лицея в Горна Баня.
Или сравняваме смесените класове в Главановци с Руското уличище на Шишман?!

Никога не е имало равен достъп до добро образование. Просто като цяло масовото образование беше по-добро от сега, което не е трудно, понеже сега е трагично.

И бълването на професори на килограм си остана традиция и до днес, даже сега се потрисам като видя кой е следващия професор. Наистина вече нищо не означава това тук.

Ама ако се върнем на тема – виждам понякога хора във ФБ, които са с титлите си и все още не съм сигурна дали го одобрявам или не.

Кое клони към нула?
Зет ми е цял живот шофьор, племеника - отличник в Немската и на други поприща повече от успешен. Сестра ми е супер начетена, интелигентна и т.н (доста повече от мен), но си работи кротко като държавен служител.
Това е техният избор - да живеят спокойно и да отгледат читави деца, а не да правят бизнес или милиони. (Не че не биха могли)
Сестра ти е дъщеря на професор, макар и соц професор. Нормално е детето и да се справя добре, т.е. по-вероятно е, защото е в град с Немска гимназия, най-малкото. Представи си, че е  е в село Бутан и родителите му са наистина неграмотни, все едно дали са овчари. Ей, чети, ако не си представяш каква огромна разлика има в животите в различни слоеве на обществото у нас включително.

http://www.interview.to/%D0%B1%D0%B3/%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D0 … 0%BD%D0%BE%D0%B2/

# 445
  • София
Какво толкова се гърчиш, ти не си ли от пролетариата?

Ох, Бояна, стига вече с тази дъвка как на някои им било забранено! На коллко им е било забранено в сравнение с теззи, които са си били съвсем редови хора? Повечето хора нито са били деца на партийци, нито са били активни борци, нито са били от враговете на народа и интернирани и т.н. Нито болшинството висшисти и професори и т.нн. са потомци на комунистическата върхушка тогава, нито на разстреляните и интернираните от народния съд или от сааморазправа на властта, в противен случай нямаше да имаме две шепи инженери, лекари и счетоводители. Поне тези неща са много лесни за проверка - какво социално и образователно ниво имат хората две поколения назад и какво сега. ти говориш за една малка част от населението, а аз за болшинството.

Последна редакция: чт, 11 май 2017, 14:31 от Andariel

# 446
Е по тази логика и аз трябваше да съм отличничка, знаеща 5 езика и т.н, ама - на, доста по-зле съм..))
Както и да е, въпросът беше за границите.
А аз хич не ги обичам и вярвам, че са твърде условни, за да се опираш на тях. От там - и възможностите са безкрайни.
П.С - Синът ми има съученик, от някаво село в Родопите. Иска да учи- идва на общежитие в Сф.

# 447
  • София
Е по тази логика и аз трябваше да съм отличничка, знаеща 5 езика и т.н, ама - на, доста по-зле съм..))
Както и да е, въпросът беше за границите.
А аз хич не ги обичам и вярвам, че са твърде условни, за да се опираш на тях. От там - и възможностите са безкрайни.
Виж, как ще използваш постигнатото и какво ще ти е ценно е въпрос на много обстоятелства, но поне имаш избор ако нещо е постигнато преди теб. От Бутан е малко вероятно да излязат дори деца завършили гимназия, камо ли професори.
Има невъзможни, има и много малко вероятни неща. У нас са се размествали много пластове и то насилствено и няма защо да си даваме примери. Виждаме сега какъв е животът, а в други страни разделението е от векове, въпреки всички опити уж всички да имат равни възможности. Във Франция със закон е забранено да се дават домашни, които изискват помощ от възрастен пак по тази причина и е справедливо, но да не би разликата между децата в по-добри училища и по-образовани семейства и останалите да не стои? Стои и достъпът до училища, университети, макар и безплатни е ограничен. Всички влизат, тези без база не завършват. От курс с 3000 души завършват 30.

И не е нужно всички да са равни. Не съм социалист изобщо, но е важно всички да имат осигурена база за достоен живот, пък какво ще изберат и постигнат е въпрос на много други неща, които няма как да изравним.

# 448
В Бутан има министерство на щастието. Затова О не мърдат много от там, добре им е явно. От Индия има обаче доста подобни примери..Wink

# 449
  • София
В Бутан има министерство на щастието. Затова О не мърдат много от там, добре им е явно. От Индия има обаче доста подобни примери..Wink
Прочети интервюто в линка. Бутан е село в България.

Общи условия

Активация на акаунт