Интернет имидж

• 57 032
  • 719
  •   1
Отговори
# 510
То не е толкова до завист, колкото до сюрреалистичния ефект от специфичната интернет хиперболизация. Ясно е, че всеки си има сезони в живота, в един момент пътува, в един момент работи, в друг почват да му се раждат деца и стават приоритет. Но понеже вече виждам нещата във времева графика, много е странно как всеки етап от живота се представя като super-awesomе, а те самите са винаги експерти по някоя дейност. В смисъл- с една бременност стават половин акушерки, покрай захранването- половин диетолози, купят дървени кубчета на детето и вече са Монтесори експерти...

Иначе всеки си минава по етапа, аз вече почвам да си мисля, че е почти задължителна фаза да посетиш Югоизточна Азия и малките тигри- Камбоджа, Виетнам, Тайланд и какво там още беше.

Така е. Обаче всичко пак опира до ПАРИ. Tired

# 511
И така се пръкват само грозни деца...някой да е виждал хубав евреин/еврейка Laughing

Ти сериозно ли питаш  ooooh!.
Има сигурно предвид освен Натали Портман, Скарлет Джохансън, Мила Кунис, Дженифър Конели, Уинона Райдър, Рейчъл Вайс, Ашли Тисдейл.. Laughing

# 512
  • Пловдив
И свекърва ми е била дъщеря на враг на народа, не са и разрешили да учи висше. Иначе е най-обикновена, от едно село в Средна гора. И богати не са били, гладория до шия.

# 513
Винаги става интересно, когато хората започнат да си мерят кой е изтеглил по-дългата клечка от генетичната лотария. Някак е много изкушаващо да послъгваш за дедите си, когато тях отдавна ги няма, за да ги видим - ако някой далечен праотец е бил ибрикчия на султана, автоматично става минимум везир, пък бабата, ако и да е била просто една розовобуза здрава мома, получава посмъртно титлата "Мис Балкани 1820". То красота, здраве, многобройно поколение, ум да ти зайде, стана ли ясно вече коя е внучка на Филип Хубави или поне на цар Калоян Simple Smile Не че не се досещам, де, само питам, защото не ми се четат 99+ нови мнения.

# 514
  • Пловдив
Пък аз приличам на картините на Майстора Blush Blush Blush Blush Blush

Ама това е дълга клечка Mr. Green

# 515
Направи си селфи с ябълково дърво:)

# 516
То до ябълково дърво всяка ще изглежда тънка, висока, затова за форума и целите на темата ще изискваме селфи до топола.

# 517
  • София
Пра дядо е бил поп  newsm78
Поколението след него, живее по други канони обаче  Joy
Бих проследила родословното си дърво.    Изглежда трудно начинание

# 518
Ето какво се случва с фалшивия интернет имидж:

http://www.boredpanda.com/rapper-bow-wow-challenge/

Вече и селфи да си направиш, не е сигурно дали е селфи:)

# 519
И свекърва ми е била дъщеря на враг на народа, не са и разрешили да учи висше. Иначе е най-обикновена, от едно село в Средна гора. И богати не са били, гладория до шия.

На баща ми не са му разрешили, а на майка ми с условие да няма титла (доктор, архитект, инженер, адвокат) та от мечтата и за архитектура не е станало нищо, а имаше талант. Накрая е завършила химия.

Ли Лу, най-вероятно тях има предвид  Laughing. Някои хора са толкова ограничени, че не знам защо се учудвам все още на подобни изказвания.

# 520
Не искам да се карам с Андариел, но изказването й е изключително грозно. Като знам нашата фамилия какво е препатила - и на леля ми, и на баща ми не са им разрешавали да учат в университет. Баща ми се промъква някак на 3о години. И двамата станаха адвокати - леля ми също са я пропуснали някак след като се е омъжила. Дядо ми беше виден адвокат,народен представител, адвокат на Никола Петков и голям приятел на Петър Дертлиев. С последния са изкарали доста години по лагерите и затворите. Дядо ми специално - 11 години. Докато той е в затвора по политически причини, баба ми е изселена от единия край на Бг на другия, където не познава никого и е оставена да се оправя с двете си малки деца. Какво са яли - един месец брашно с вода. Леля ми до смъртта си не можеше да яде нищо кашоподобно, защото й напомняше за този ужасен период. Постепенно разни комшии ги прибират и започват да ги хранят тайно, баба ми от аристократка ( нейните сестри учат в Гренобъл) се оказва в ужасно положение. Продавала е бижутата си едно по едно , за да се издържат. Имам останал един неин пръстен - много го ценя. Дядо ми никога не пожела да ни разкаже каквото и да било за тези лагери. Работи до смъртта си като юрисконсулт, защото нямаше стаж за пенсия.
Много хора са страдали по онова време и много диви селяни са се оказали на ключови позиции. И е хубаво Андариел, да се замисляш от време на време преди да изтърсиш някоя чутовна глупост.

# 521
Едно ме учудва, всички изведнъж станахте от семейства на врагове на народа. Та чак и образование са имали родителите ви. Или наистина не сте били от такива семейства.

# 522
И така се пръкват само грозни деца...някой да е виждал хубав евреин/еврейка Laughing

Ти сериозно ли питаш  ooooh!.
Има сигурно предвид освен Натали Портман, Скарлет Джохансън, Мила Кунис, Дженифър Конели, Уинона Райдър, Рейчъл Вайс, Ашли Тисдейл.. Laughing

От тези, които си изброила само Мила Кунис и Рейчъл Уайз са с двама родители евреи. Другите са мешани Laughing Мила Кунис ми е любимка, но е далеч от представата за красота в класическия смисъл.

# 523
  • София
Всдяко семейство има история и за него неговата история е най-болезнена или най-славна - според това какво се е случило на финала. Разбирам тези, които са се почувствали лично засегнати, но разберете, че вие не сте болшинството. По някаква причина ви се е паднала късата клечка точно в този политически момент, можеше да се падне на друг човек в друг политически момент. То и сега е такъв момент, малко ли хора тънат в бедност, това не е ли репресия, или приемаме по подразбиране, че са мързеливи и неициативни? Каквито и статистики да бъдат извадени, числото на пострадалите хора, отнесено към цялото население на страната ще е относително малко, не може да се говори за масовост. Не казвам, че не е имало, а че се спекулира с мащабите. Повечето хора изобщо не са имали досег с репресиите, най-голямото за тях е билла национализацията, но колкото и да се правят филми за бунтове, то повечето просто са се подчинили. В момента говоря за общата картина, а не за личната история. За повечето хора соцът е бил моментът, в който са имали възможности за по-добър живот, включително откъм образование за себе си и децата си, от сламеник са легнали на нормално легло, вместо с четвърто отделение, покрай масовото образование на населението, макар и вечерно, са завършили гимназия, а много се имали възможност да запишат усиверситет. За едно обикновено селско семейство с три деца да речем, живеещи в кирпичената къща, и трите деца да завършат гимназия, да вземат нормални професии и да си живеят нормално, едно да завърши университет, а всичките деца на тези три деца да са с висше образование, това също ли трябва да го пишем репресия и да мислим, че не съществува? Всичките тези университети, включително новосъздадени такива по време на соца нали все с хора са се пълнили, ако бяха репресиите широкомащабни, нямаше да има кой да учи там. Та, нека малко да излезем от личните си истории и да имаме поне малко обективност върху онова време. Репресии е имало (все пак никоя от нас не е била родена малко след Девети, та да помни), но са засегнали някакво количество хора, което съотнесено към общото население не е критично голямо число, все пак не са били половината хора, едва ли са били и една-трета или една-четвърт.

# 524
Е, малко ли е национализацията? Я се замисли. Човек се изхранва от нивите си. Изведнъж няма ниви, няма хляб.

Общи условия

Активация на акаунт